fbpixel

Search icon
Search
5 ασκήσεις που θα σας χαρίσουν μία λεπτή, καλοσχηματισμένη μέση
WELLNESS

5 ασκήσεις που θα σας χαρίσουν μία λεπτή, καλοσχηματισμένη μέση

Ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση


Το καλοκαίρι πλησιάζει και τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε focus λίγο παραπάνω σε όσα θέλουμε να αλλάξουμε στο σώμα μας, ενόψει της summer season. Σε καμία περίπτωση δε χρειάζονται υπερβολές και στερήσεις, αλλά μεθοδικές κινήσεις, που θα μας χαρίσουν το αποτέλεσμα που ονειρευόμαστε και φυσικά, σε αυτή τη διαδικασία βασικό ρόλο παίζει η γυμναστική.

Ένα από τα σημεία του σώματος που παραδοσιακά ταλαιπωρεί τις γυναίκες, είναι αναμφίβολα η περιοχή της κοιλιάς κι αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, δε χρειάζεται να αγχώνεστε. «Κλειδί» για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, είναι η συστηματική γυμναστική σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη διατροφή κι εμείς, είμαστε εδώ για εσάς. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε τις must-try ασκήσεις που θα σας χαρίσουν μία λεπτή και καλοσχηματισμένη μέση.

Εύκολες και super αποτελεσματικές!

Criss cross

shutterstock-644395591.jpg

Είναι μία από τις πιο βασικές ασκήσεις, που χαρίζουν μία πιο λεπτή μέση και βοηθούν ώστε να πείτε «αντίο» στο extra λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Οι criss cross κοιλιακοί ή κοιλιακοί ποδήλατο, είναι ιδανικοί για να γυμνάσετε τους έσω κι έξω λοξούς μύες, καθώς με αυτήν εστιάζετε στους πλάγιους κοιλιακούς. Ξαπλώστε ανάσκελα, με την πλάτη να ακουμπάει στο έδαφος και τα γόνατα λυγισμένα. Τα χέρια σας, θα πρέπει να βρίσκονται λυγισμένα δίπλα στο κεφάλι σας. Ανασηκώστε τα πόδια σας στον αέρα, ώστε να έρθουν σε ορθή γωνία με το έδαφος και τους ώμους, φροντίζοντας να βρίσκεται πάντα ο αυχένας σας σε ευθεία με την σπονδυλική σας στήλη. Στρίψτε το σώμα σας προς την αριστερή πλευρά ώστε να ακουμπήσει ο αγκώνας του δεξιού χεριού στο αριστερό γόνατο, ενώ το δεξί πόδι θα πρέπει να τεντώνει ευθεία μπροστά. Στρίψτε από τη δεξιά πλευρά, ακουμπώντας τον άλλο αγκώνα στο αντίθετο γόνατο, ενώ το άλλο πόδι τεντώνει ευθεία μπροστά. Η στροφική αυτή κίνηση μπορεί να μοιάζει απαιτητική, ειδικά στην αρχή, αλλά είναι πολύ αποτελεσματική.

Sit-ups

shutterstock-109647890.jpg

Τα ροκανίσματα, είναι μία άσκηση την οποία συστήνουν και αγαπούν αρκετά οι fitness-lovers, καθώς τα αποτελέσματά τους είναι άμεσα και εμφανή, ωστόσο, ήρθε η ώρα να γίνει μία μικρή... αναβάθμιση, δοκιμάζοντας την πιο έντονη και απαιτητική εκδοχή τους, που χρειάζεται δύναμη στην περιοχή της κοιλιάς. Τι πρέπει να κάνετε; Ξαπλώστε -αρχικά- ανάσκελα σε ένα στρώμα με τα πόδια σας λυγισμένα και τα χέρια στον αέρα και τεντωμένα στο πλάι του σώματός σας. Δώστε φόρα με αποφασιστικότητα και σηκώστε τον κορμό σας μέχρι πάνω, καθώς ο στόχος είναι να φτάσετε μέχρι τα γόνατά σας. Προσπαθήστε να εκτελέσετε δύο με τρία σετ των 15 επαναλήψεων και ειδικά στο σημείο, όπου θα αισθανθείτε μεγαλύτερη κόπωση και καταπόνηση, εκεί ακριβώς πρέπει να συνεχίσετε και να μην σταματήσετε. 

Σανίδα

shutterstock-1452889004.jpg

Πρόκειται για μία άσκηση, η οποία φαινομενικά μοιάζει να είναι αρκετά εύκολη ή τουλάχιστον, αυτό πιστεύουν όσοι δεν την έχουν ήδη δοκιμάσει κι όσοι δεν έχουν περάσει αρκετό χρόνο μέσα στο γυμναστήριο. Οι gym-lovers -ωστόσο- γνωρίζουν πως η σανίδα είναι η απόλυτη άσκηση των κοιλιακών, που χαρίζει τα καλύτερα αποτελέσματα, εφόσον εκτελείται σωστά. Ξαπλώστε μπρούμυτα και φέρτε το σώμα σας σε στάση σανίδας, με στήριξη στους αγκώνες και στα δάχτυλα των ποδιών σας. Αν δεν έχετε ξανακάνει την plank position, ο αρχικός στόχος είναι να μείνετε σε αυτή τη θέση για 10'' και σταδιακά, προσπαθήστε να αυξήσετε το χρόνο σας μέχρι τα 30''. Μπορείτε να δοκιμάσετε και την πλαϊνή σανίδα, με στήριξη στον ένα μόνο αγκώνα και το σώμα γυρισμένο προς αυτή την πλευρά ή εναλλακτικά, να προσθέσετε κι ένα βάρος στην πλάτη σας, για extra καταπόνηση και πιο δραστικά αποτελέσματα.

Cross-body mountain climbers

shutterstock-1999297916.jpg

Μια ακόμη αρκετά απαιτητική άσκηση, που χρειάζεται έλεγχο του κορμού. Τα cross-body mountain climbers θα σας χαρίσουν τη μέση που τόσο πολύ ονειρεύεστε και θέλετε να αποκτήσετε, εφόσον προσέξετε κάποιες μικρές λεπτομέρειες, για τη σωστή εκτέλεσή τους. Κρατήστε το σώμα σας σε θέση σανίδας, τη στιγμή που φέρνετε ναλλάξ τα γόνατά σας προς την αντίθετη πλευρά του στήθους σας. Η περιστροφή του πυρήνα σας και η ένταση της «ανάβασης» απαιτούν σοβαρή εστίαση κι αυτός είναι κι ο λόγος που η συγκεκριμένη άσκηση είναι super αποτελεσματική και τα αποτελέσματά της είναι σχετικά άμεσα εμφανή. Επιβραδύνετε την ταχύτητά σας, σε περίπτωση που αισθανθείτε πως κουράζεστε και προσπαθήστε να κάνετε 25-30 επαναλήψεις και 4 σετ. 

Ανάποδοι κοιλιακοί

shutterstock-1175042767.jpg

Last but not least, μία ακόμη άσκηση που αξίζει να εντάξετε πραγματικά στο gym-program σας, εφόσον θέλετε να αποκτήσετε μία λεπτή, καλοσχηματισμένη μέση, είναι οι ανάποδοι κοιλιακοί. Ξαπλώστε ανάσκελα, με τα χέρια σας ακουμπισμένα στο έδαφος στο πλάι σας και τα γόνατά σας λυγισμένα. Φέρτε τα πόδια σας προς το στήθος σας, με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα, σηκώνοντας τους γοφούς σας και κάτω μέρος της πλάτης σας από το έδαφος. Κατεβάστε τα πόδια σας αργά, προς το έδαφος, χωρίς όμως να τα αφήσετε να ακουμπήσουν το έδαφος. Κάντε 20 επαναλήψεις, χωρίς να αφήνετε τα πόδια σας να πέφτουν κάτω απότομα, αλλά σιγά-σιγά κατεβάστε τα ελεγχόμενα και χωρίς να ακουμπούν το έδαφος.

Απλές ασκήσεις, χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό, που μπορείτε να τις εκτελέσετε σε οποιοδήποτε μέρος και θα σας χαρίσουν τη μέση που ονειρεύεστε μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα...