fbpixel

Search icon
Search
Αφίσα της "Barbie" και το σενάριο του "Love Actually" πωλούνται σε δημοπρασία για τα παιδιά που πλήττονται από τον πόλεμο
PEOPLE & MOMENTS

Αφίσα της "Barbie" και το σενάριο του "Love Actually" πωλούνται σε δημοπρασία για τα παιδιά που πλήττονται από τον πόλεμο

Η δημοπρασία "Spring Clean" θα διαρκέσει έως τις 16 Μαΐου


Μια αφίσα της "Barbie" με την υπογραφή της πρωταγωνίστριας Margot Robbie και το αρχικό σενάριο για το "Love Actually" είναι μόνο μερικά από τα αντικείμενα που συμμετέχουν στην τελευταία δημοπρασία για το War Child, το οποίο υποστηρίζει τα παιδιά που ζουν μέσα σε συνθήκες πολέμου.

Το σενάριο είναι ένα από τα περίπου 70 αντικείμενα που είναι διαθέσιμα για υποβολή προσφορών στη δημοπρασία Spring Clean, η οποία διεξάγεται διαδικτυακά μέχρι τις 16 Μαΐου, συγκεντρώνοντας χρήματα για τη φιλανθρωπική οργάνωση που επιδιώκει να προστατεύσει, να εκπαιδεύσει και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν μέσα στον πόλεμο σε όλο τον κόσμο.

w25-11431727533462.jpg


Στα αντικείμενα της δημοπρασίας συγκαταλέγονται και το σενάριο της ταινίας "Banshees of Inisherin" με την υπογραφή του Martin McDonagh, κιθάρες με τις υπογραφές των Ed Sheeran και Nile Rodgers, βιβλίο και άλμπουμ από την ταινία «Maestro» με την υπογραφή του Bradley Cooper, υπογεγραμμένη αφίσα των Florence + the Machine θα πωληθούν επίσης στη δημοπρασία.

Ακόμη, το μεγαλύτερο μέρος της γκαρνταρόμπας από τη σειρά του Netflix "The Crown" είναι επίσης σε προσφορά, συμπεριλαμβανομένων των togs που φορούν οι Emma Corrin ως πριγκίπισσα Diana, Imelda Staunton ως Elizabeth II, Vanessa Kirby ως πριγκίπισσα Margaret και Gillian Anderson ως κυρία Thatcher.«Αυτή τη στιγμή τα περισσότερα παιδιά ζουν μέσα από συγκρούσεις. Έχοντας δουλέψει με τη War Child για περισσότερα από 10 χρόνια, είμαι ευγνώμων που έχω δει από πρώτο χέρι τον αντίκτυπο που αλλάζει τη ζωή σε ευάλωτα παιδιά και οικογένειες με τους πόρους που χρειάζονται τόσο απεγνωσμένα», δήλωσε η Carey Mulligan, πρέσβειρα του War Child. «Είναι εκπληκτικό το τι μπορεί να πετύχει η δημιουργική βιομηχανία όταν βρεθούμε μαζί και ελπίζω όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να επιλέξουν να βοηθήσουν τη «War Child» υποβάλλοντας προσφορές για αυτά τα σπάνια αντικείμενα που έχουν δωρηθεί με αγάπη».

love-actually-20th-anniversary-111423-5-7679f9e0378d4ea0b6513060fd55139d.jpg
Love Actually


Ο σκηνοθέτης της ταινίας "Love Actually" Richard Curtis και η σεναριογράφος Emma Freud, αναφέρουν: «Δωρίζουμε το πρωτότυπο σενάριο της ταινίας 'Love Actually' για να βοηθήσουμε στην υποστήριξη αυτού του απίστευτου σκοπού. Περιέχει τρεις άγνωστες ιστορίες, τις οποίες τελικά κόψαμε, πολλά αστεία που δεν πέτυχαν. Πολλές από τις ιστορίες λέγονται επίσης εδώ με διαφορετική σειρά, καθώς αποδεικνύεται ότι η συγγραφή μιας πλοκής που περιέχει αρκετές ιστορίες μπορεί να είναι τόσο περίπλοκη όσο το να παίζεις 3D σκάκι».

Ο οργανισμός War Child

image.webp

Το War Child ιδρύθηκε το 1993 από τους σκηνοθέτες David Wilson και Bill Leeson, μαζί με τον επιχειρηματία Willemijn Verloop, οι οποίοι ταξίδεψαν στην πρώην Γιουγκοσλαβία και είδαν από πρώτο χέρι πώς ο πόλεμος, όπως και στην Ουκρανία σήμερα, επηρέαζε αθώα παιδιά.

Στόχος του οργανισμού είναι όταν ξεσπούν συγκρούσεις «να προσεγγίσουμε τα παιδιά όσο το δυνατόν νωρίτερα και να παραμείνουμε εκεί για να τα υποστηρίξουμε ώστε να παραμείνουν ασφαλή. Κατανοούμε τις ανάγκες των παιδιών, σεβόμαστε και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά τους και τα βάζουμε στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε».

Στο War Child συνολικά εργάζονται 300 υπάλληλοι κατανεμημένοι στις 5 χώρες λειτουργίας του οργανισμού, υποστηριζόμενοι από μια ομάδα περίπου 70 ατόμων που εργάζονται από το Ηνωμένο Βασίλειο.