fbpixel

Search icon
Search
All about hair: Πώς να επαναφέρετε τη λάμψη στα μαλλιά σας
HAIR & NAILS

All about hair: Πώς να επαναφέρετε τη λάμψη στα μαλλιά σας

12 expert-approved συμβουλές που εγγυόνται λαμπερά αποτελέσματα


Η ανεύρεση της ιδανικής ρουτίνας για λαμπερά μαλλιά μπορεί να είναι πρόκληση και η λύση δεν είναι πάντοτε απλή. Το να αποκτήσετε λαμπερά μαλλιά δεν έχει μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους και ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως ο τύπος των μαλλιών, η ατομική σας ρουτίνα περιποίησης μαλλιών και η συνολική υγεία των μαλλιών. Για να αντιμετωπίσετε σωστά τα θαμπά μαλλιά, είναι σημαντικό να καταλάβετε τι τα προκαλεί εξ αρχής. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα θαμπά μαλλιά μπορεί να οφείλονται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ξηρότητας, της συσσώρευσης προϊόντων, των περιβαλλοντικών παραγόντων, της χημικής βλάβης, των διατροφικών ελλείψεων και της ακατάλληλης εφαρμογής χρώματος. Ενώ αυτό μπορεί να σας φαίνεται λίγο υπερβολικό, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι για να καταπολεμήσετε καθέναν από αυτούς.

Παρακάτω θα βρείτε 12 expert-approved tips για να αποκτήσετε τα λαμπερά μαλλιά των ονείρων σας!

1. Σταματήστε το υπερβολικό λούσιμο 

Το υπερβολικό πλύσιμο των μαλλιών σας σημαίνει διαφορετικά διαστήματα για διαφορετικούς ανθρώπους, αλλά ανεξάρτητα από το τι σημαίνει για εσάς, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική έλλειψη υγρασίας με αποτέλεσμα θαμπά και άψυχα μαλλιά. Για να αποκαταστήσετε τα φυσικά έλαια που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και τη λάμψη των μαλλιών, είναι σημαντικό να περιμένετε αρκετό χρόνο μεταξύ των λουσιμάτων. Βασικά, αυτό σημαίνει απλώς να μην λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, αλλά για όλες εσάς με λεπτά μαλλιά εκεί έξω, ξέρουμε ότι αυτό είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Για να παρατείνετε το χρόνο μεταξύ των λουσιμάτων, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο ξηρό σαμπουάν, να αγκαλιάσετε ένα διασκεδαστικό καπέλο του μπέιζμπολ ή ακόμη και να εκμεταλλευτείτε το λιπαρό look με έναν slicked-back κότσο.

63716be6eb7f60a759c372c25f2f4c6a.jpg

2. Χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό θερμότητας

Μία από τις κύριες αιτίες των θαμπών μαλλιών είναι η υπερβολική χρήση των θερμικών εργαλείων, αλλά καταλαβαίνουμε ότι θέλετε να διατηρήσετε την αξιόπιστη ρουτίνα στεγνώματος, ειδικά τους ατίθασους μήνες του χειμερινού φριζαρίσματος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα άτομα με λεπτά μαλλιά, μπορεί να είναι πιο επιρρεπή σε βλάβες από το θερμικό styling ή τις χημικές θεραπείες, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν περαιτέρω στη θαμπάδα. Μια ενδιάμεση λύση που υποστηρίζουμε είναι να εφαρμόζετε ένα προστατευτικό θερμότητας κάθε φορά που κάνετε styling με θερμικά εργαλεία, διατηρώντας τα μαλλιά σας λεία και προστατευμένα. Μακροπρόθεσμα, αυτό υποστηρίζει τη συνολική υγεία των μαλλιών, πράγμα που σημαίνει ότι η λάμψη σας θα επιστρέψει και τα χτενίσματα σας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο.

3. Αναζωογονήστε τα με σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό

Η χρήση ενός σαμπουάν έντονου καθαρισμού μία ή δύο φορές το μήνα μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής και του άξονα των μαλλιών σας από τη βρωμιά, τα έλαια, τη συσσώρευση προϊόντων και οτιδήποτε άλλο εμποδίζει τη λάμψη των μαλλιών σας. Η χρήση υπερβολικών ποσοτήτων προϊόντων styling ή η μη σωστή πλύση τους μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση προϊόντων στα μαλλιά, γεγονός που μπορεί να τα κάνει να φαίνονται θαμπά και άψυχα. Αν εντάξετε ένα σαμπουάν που ξεκαθαρίζει τα μαλλιά σας στη ρουτίνα πλυσίματος των μαλλιών σας για να το καταπολεμήσετε αυτό, το τριχωτό της κεφαλής σας σίγουρα θα σας ευχαριστεί.

4. Πάρτε τις βιταμίνες σας

Η λήψη όλων των απαραίτητων βιταμινών (ή/και η εξασφάλιση της πρόσληψής τους από τη διατροφή σας) είναι σημαντική για να βοηθήσετε το σώμα σας να λάβει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται και να θέσετε ισχυρά θεμέλια για λαμπερά, λαμπερά μαλλιά. Η λήψη μιας πολυβιταμίνης μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε την επαρκή συμπλήρωση. Η πολυβιταμίνη μπορεί να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών, της υγείας του δέρματος και της αντοχής των νυχιών.

a4f19941af0f7303430c92baabb483be-1.jpg

5. Μειώστε τις χημικές θεραπείες

Η συχνή χρήση βαφών μαλλιών, χαλαρωτικών ή περμανάντ μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα των μαλλιών και να τα κάνει να χάσουν τη φυσική τους λάμψη. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου πόσο συχνά μπορεί να υποβάλλετε τα μαλλιά σας σε αυτές τις θεραπείες για να διασφαλίσετε ότι δεν το παρακάνετε. Η επιμήκυνση του χρόνου μεταξύ των θεραπειών, όταν είναι δυνατόν, μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό τυχόν ζημιών στα μαλλιά που μπορεί να οδηγήσουν σε ξηρότητα. Ένας εύκολος τρόπος για να φροντίσετε τα μαλλιά σας μεταξύ των χημικών θεραπειών είναι να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική μάσκα μαλλιών για να αναπληρώσετε τυχόν θρεπτικά συστατικά που μπορεί να έχουν αφαιρεθεί.

6. Χρησιμοποιήστε ένα λάδι μαλλιών

Ορισμένοι τρόποι για να βελτιώσετε την εμφάνιση των μαλλιών περιλαμβάνουν τη χρήση ενός λαδιού μαλλιών, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη θρέψη του τριχωτού της κεφαλής και των τριχών, αφήνοντάς τα πιο λαμπερά και υγιή. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε λάδι καρύδας ή λάδι αργκάν για να βοηθήσετε στην περιποίηση των μαλλιών σας, αφήνοντάς τα να φαίνονται λαμπερά και να αισθάνονται δυνατά.

7. Δοκιμάστε μια επαγγελματική υπηρεσία χρώματος

Με τις εξελίξεις στην περιποίηση των μαλλιών, είναι πιο εύκολο από ποτέ να πετύχετε λαμπερά μαλλιά μέσω της εξειδικευμένης εφαρμογής χρώματος. Η αναζήτηση της καθοδήγησης των ειδικών στο χρώμα μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε εκπληκτική λάμψη απλά μέσω τεχνικών βαφής μαλλιών. Αυτή η λύση για λαμπερά μαλλιά είναι μια πιο γρήγορη καλλυντική λύση, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να συμβουλευτείτε έναν κομμωτή που καταλαβαίνει πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα με βάση την πυκνότητα, την υφή και το μήκος των μαλλιών.

8. Καταναλώστε περισσότερα superfoods

Στον πυρήνα του, ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε λαμπερά μαλλιά μακροπρόθεσμα έγκειται στο να δώσετε στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να προωθήσει υγιείς, ισχυρές τούφες. Η κατανάλωση μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής που περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνες είναι σημαντική για τη συνολική υγεία των μαλλιών. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός, το αβοκάντο και τα αμύγδαλα, είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσετε τα πιο λαμπερά μαλλιά σας. 

c9d493640cea6f54780b87dab5f282c8.jpg

9. Κοιμηθείτε με μεταξωτή μαξιλαροθήκη

Αν προσπαθείτε να πετύχετε πιο λαμπερά μαλλιά, ίσως ήρθε η ώρα να αναβαθμίσετε τον ύπνο σας με μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη. Το μετάξι τείνει να είναι πιο ήπιο για τις τρίχες, οπότε μπορεί να συμβάλλει σε λιγότερο σπάσιμο και φριζάρισμα και δεν θα είναι τόσο ξηρό για τα μαλλιά. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να λάμψουν χωρίς να προσθέσετε βήματα στη ρουτίνα του styling σας. Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες μπορούν επίσης να βοηθήσουν το δέρμα σας να διατηρήσει την υγρασία για να αποφύγετε το ξηρό και κνησμώδες δέρμα, οπότε θα ενισχύσετε κάτι περισσότερο από τα μαλλιά σας με τη στροφή σας σε μεταξωτά.

10. Κάντε μια θεραπεία βαθιάς περιποίησης

Οι υπηρεσίες όπως οι θεραπείες βαθιάς περιποίησης και οι γυαλιστερές είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στις υπηρεσίες του κομμωτηρίου. Αυτές μπορούν να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στο να δώσουν στα μαλλιά σας την αγάπη που χρειάζονται, ειδικά αν μόλις πέρασαν το άγχος των φρέσκων ανταύγειων ή μιας άλλης χημικής θεραπείας.

11. Δοκιμάστε έναν υγραντήρα

Το κλειδί για να αποκτήσετε (και να διατηρήσετε) λαμπερά μαλλιά είναι να κλειδώσετε την υγρασία, και ένας υγραντήρας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε το περιβάλλον σας από το να γίνει πολύ ξηρό, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Για κάποιον που αντιμετωπίζει ξηρό δέρμα ή ξηρά μαλλιά, τα οποία μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε θαμπάδα, η χρήση ενός υγραντήρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ξηρότητας και να αφήσει τα μαλλιά να φαίνονται πιο λαμπερά.

12. Να κουρεύεστε τακτικά

Ακόμα και αν δεν έχετε μαλλιά που έχουν υποστεί βαφή, είναι σημαντικό να τηρείτε το πρόγραμμά σας με το κούρεμα. Η βάση για λαμπερά μαλλιά είναι τα δυνατά μαλλιά και το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να το υποστηρίξετε αυτό είναι να κρατάτε την ψαλίδα μακριά με τακτικές περιποιήσεις. Η τήρηση του προγράμματος θα αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας λαμπερά και γυαλιστερά για μεγάλο χρονικό διάστημα.