fbpixel

Search icon
Search
All Black Everything: Πώς θα φορέσετε το μαύρο χρώμα φέτος το καλοκαίρι
STYLING TIPS

All Black Everything: Πώς θα φορέσετε το μαύρο χρώμα φέτος το καλοκαίρι

Δεν είναι ποτέ out of season!


Καθώς το καλοκαίρι καταφτάνει, όλοι μας ετοιμαζόμαστε να αποχωριστούμε τα βαριά και σκούρα ρούχα και να επιλέγουμε πιο ανάλαφρες και φωτεινές καθημερινές εμφανίσεις. Ωστόσο, αν είστε κι εσείς λάτρης του μαύρου χρώματος, δεν χρειάζεται να το αποφεύγετε τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ένας από τους βασικούς λόγους που το μαύρο υποτίθεται πως δεν λειτουργεί για το καλοκαίρι είναι γιατί επικρατεί το γεγονός ότι τα σκουρόχρωμα ρούχα, και κυρίως το μαύρο, προσελκύουν περισσότερο τη ζέστη, τις υψηλότερες θερμοκρασίες. Ωστόσο, επικρατεί και η εντύπωση πως το μαύρο δεν αποτελεί ένα από τα χρώματα που εκφράζουν τη χαρά και τη θετική διάθεση που διακατέχει τους καλοκαιρινούς μήνες. Για τους περισσότερους λοιπόν, είναι σχεδόν φυσική η αποφυγή ενός all black outfit το καλοκαίρι.

img-5035.jpg
Image source: @xeniaadonts

Με τις ιδανικές επιλογές όμως το μαύρο χρώμα μπορεί να εναρμονιστεί απόλυτα στην καλοκαιρινή σας αισθητική, ενισχύοντας την κομψότητα στα looks σας και χωρίς να χρειάζεται να επιλέγετε μόνο μοτίβα και χρωματιστά κομμάτια για το καλοκαιρινό σας style!

Αν το μαύρο είναι το χρώμα που εκφράζει καλύτερα το προσωπικό σας style, τότε μπορείτε να το προσαρμόσετε σε όποια εποχή θέλετε.

Αυτό που πρέπει να εστιάσετε για αρχή είναι η επιλογή του σωστού υφάσματος. Για να αποφύγετε την έντονη εφίδρωση το ύφασμα από τις καλοκαιρινές black επιλογές της γκαρνταρόμπας σας θα πρέπει να είναι ελαφρύ, βαμβακερό ή λινό, ακόμα και μεταξωτό. Τα συγκεκριμένα υφάσματα, ανεξαρτήτως χρώματος, επιτρέπουν στο δέρμα του σώματός μας να αναπνέει και μας χαρίζουν μία ανάλαφρη και flowy σιλουέτα. Ιδανικές επιλογές μπορεί να θεωρηθούν και το τούλι και η οργάντζα, είτε σε πουκάμισα, είτε σε tops. Άλλωστε το sheer look αυτών των υφασμάτων αποτελεί μεγάλη τάση για τις προσεχείς season, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να ανανεώσουν τις κλασσικές all black βραδινές μας εμφανίσεις για summer parties ή cocktails στα νησιά.

img-5040.jpg
Image source: @haileybieber

Σε μια καλοκαιρινή εμφάνιση είναι καλό να αποφύγετε τα εφαρμοστά ρούχα και να επιλέξετε ανάλαφρα σχέδια που δεν περιορίζουν το σώμα. Φυσικά μην ξεχνάτε τα αξεσουάρ, τα κοσμήματα μπορούν να προσθέσουν άμεση λάμψη ακόμα και σε ένα απλό μαύρο ντύσιμο.

Maxi dresses και φούστες κυριαρχούν εδώ και αρκετές season τα καλοκαιρινά trends. Τα items αυτά αποδεικνύονται ως την απόλυτη καλοκαιρινή επιλογή, ακόμη και σε μαύρο χρώμα! Μπορούν να συνδυαστούν άψογα με thong sandals, slides ή με αθλητικά για πιο χαλαρές εμφανίσεις, αλλά και με ψηλοτάκουνα πέδιλα και statement αξεσουάρ σε βραδινά looks. Μια απόλυτα κομψή εναλλακτική από τα baggy τζιν και τα mini shorts, που θα σας χαρίσει ένα elevated look για να σας συντροφεύσει το φετινό καλοκαίρι.

img-5041.jpg
Image source: @alisontoby

Ένα λινό blazer ή φαρδύ πουκάμισο σε μαύρο χρώμα μπορεί να αναδειχθεί στο ιδανικό πανωφόρι για τις δροσερές βραδιές του καλοκαιριού. Αν βέβαια το καλοκαίρι θα σας βρει στην πόλη και στο γραφείο, τα λινά μαύρα γιλέκα μπορούν να πάρουν τη θέση των tops στα office looks σας ή στις casual chic εμφανίσεις με jeans.

img-5043.jpg
Image source: @rocky_barnes

Πέρα από τα ρούχα όμως, σημαντικό κομμάτι σε ένα black look αποτελούν τα αξεσουάρ! Τσάντες και καπέλα ανήκουν σ' αυτά που θα αναβαθμίσουν το στιλ σας και δεν πρέπει να λείπουν από τους καλοκαιρινούς συνδυασμούς. Μαύρα γυαλιά ηλίου, μαύρα ψάθινα καπέλα θαλάσσης ή και baseball hats, ακόμα και μία εμβληματική μαύρη τσάντα, αποτελούν ιδανικά αξεσουάρ που ποτέ δεν θα θεωρηθούν out of season for summer!

Feature image source: @anoukyve & @alisontoby