A   A   A

Live Creating Yourself

ALAINA KACZMARSKI

Η girly και δημιουργική ματιά της Alaina Kaczmarski είναι εμφανής σε κάθε σημείο του σπιτιού της. Στο διαμέρισμά της, στη βόρεια πλευρά του Σικάγο, η πολυπράγμων blogger, interior και graphic designer και στιλίστρια περνάει το μεγαλύτερο μέρος του 24ώρου της, καθώς εκεί ζει και εργάζεται. Σχεδόν όλη η δουλειά της γίνεται στο ιδιαίτερο γραφείο της που έχει διαμορφώσει, έναν μοναδικό χώρο με όλα τα αγαπημένα της it items. Περιοδικά και βιβλία παντού, ενώ η οργάνωσή τους κάνει την καθημερινότητά της πιο εύκολη. Μπαίνοντας κανείς στο σπίτι, στο οποίο το φυσικό φως διαχέεται σε κάθε δωμάτιο, διαπιστώνει από την πρώτη κιόλας στιγμή τη φρεσκάδα της ιδιοκτήτριας. «Το αγαπημένο στοιχείο σε αυτό το σπίτι είναι η αφθονία του φυσικού φωτός. Τα μεγάλα παράθυρα είναι το καλύτερο κομμάτι. Αυτό με εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή και με οδήγησε στη διαδικασία της διακόσμησης». Χαλαρή και ξεκούραστη ατμόσφαιρα σε κάθε δωμάτιο, ενώ οι neutrals αποχρώσεις κυριαρχούν στα βασικά έπιπλα. Από τον καναπέ μέχρι την τραπεζαρία, το γραφείο και το coffee table, όλα είναι σε φυσικούς και λευκούς τόνους και ο βασικός λόγος για την Alaina ήταν να μπορεί να «παίζει» ελεύθερα με τις διακοσμητικές λεπτομέρειες. «Δε θέλησα να κάνω κάτι το οποίο θα βαρεθώ εύκολα», τονίζει η ιδιοκτήτρια και συμπληρώνει «Αποφάσισα να βάλω χρώμα χρησιμοποιώντας μικρές πινελιές, είτε με έργα τέχνης στους τοίχους, με μαξιλάρια στον καναπέ, είτε με φρέσκα λουλούδια στο τραπέζι. Έτσι, μπορώ να κάνω εύκολα αλλαγές για να μεταμορφώνεται το σκηνικό». Το ξύλινο κλουβί στο χώρο της τραπεζαρίας δίνει αυτήν την ιδιαίτερη σκηνοθετική λεπτομέρεια. Τα περισσότερα έπιπλα είναι ειδικές κατασκευές σε σχέδια της ίδιας, καθώς και παλιά αντικείμενα και έπιπλα της οικογένειάς της, τα οποία μεταποίησε. Φυσικά, δεν παρέλειψε να επισκεφτεί παλαιοπωλεία και καταστήματα με αντίκες στα οποία ανακάλυψε πολύτιμους θησαυρούς. Αγαπημένος χώρος της στο σπίτι δε θα μπορούσε να είναι άλλος από το γραφείο της, ένα πρακτικό δωμάτιο στο οποίο απομονώνεται και δημιουργεί. Ο μαύρος τοίχος δίνει ένταση στο χώρο, στον οποίο και πάλι κυριαρχούν τα λευκά αντικείμενα, ενώ αγαπημένες τις φωτογραφίες και posters τον στολίζουν. «Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιο αγαπημένο αντικείμενο, θα ήταν η κάθετη βιβλιοθήκη στο γραφείο και το living room. Από τη μία, μου αρέσουν γιατί εξοικονομούν χώρο, αλλά είναι και ασυνήθιστα κομμάτια, δημιουργώντας μιαπαραίσθησηότι τα βιβλία βρίσκονται στον αέρα, το ένα πάνω στο άλλο. Το δεύτερο αγαπημένο μου είναι το poster με το motto “Live what you love” που έχω στο γραφείο. Είναι ένα θαυμάσιο μήνυμα και το διαβάζω κάθε μέρα, υπενθυμίζοντάς το στον εαυτό μου». Το πάθος της για το design και το γράψιμο ήταν και οι βασικοί λόγοι που ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το blogging και όλα τα ενδιαφέροντά της κατέληξαν να είναι σημαντικά επαγγελματικά projects.

Τι σας εμπνέει; Ανεξάρτητες και δημιουργικές γυναίκες, πολλές από τις οποίες τις έχω γνωρίσει μέσω του blog μου.

Τι σας αρέσει να αγοράζετε για το σπίτι; Κεριά από το Archipelago. Το Black Forest είναι το αγαπημένο μου. Μυρίζει Χριστούγεννα. Φρέσκα λουλούδια από το Trader Joe. Μπορείς να βρεις τα πιο όμορφα μπουκέτα και στο λεπτό κάθε δωμάτιο γίνεται πιο όμορφο. Πράσινα μήλα για να τα τοποθετείς στη ζυγαριά της κουζίνας. Είναι το μυστικό για styling του χώρου.

Γιατί κάνετε blogging και τι πιστεύετε για τον κόσμο του Internet; Ξεκίνησα το blogging στα 23 και προσπαθούσα να καταλάβω τι πορεία να ακολουθήσω. Αυτό φάνηκε τελικά να είναι μια δύσκολη επιλογή, καθώς έχω τόσα πολλά διαφορετικά ενδιαφέροντα. Το blog μου μού δίνει τη δυνατότητα να γράφω για όλα αυτά, interior design, μόδα, ταξίδια, φωτογραφία και graphic design κ.ά. Και σήμερα, λαμβάνω mails από αναγνώστες μου που μου εκφράζουν ότι τους εμπνέω. Αυτό είναι πολύ ξεχωριστό αίσθημα. Η στιγμή που έκανα log in στο blogging νομίζω ότι ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα. Από τότε έχω γνωρίσει πολλά, ενδιαφέροντα πρόσωπα, ταλαντούχους ανθρώπους, που με εμπνέουν. Επίσης, μέσω του blogging έχουν προκύψει σημαντικές επαγγελματικές ευκαιρίες που σε άλλη περίπτωση δε φανταζόμουν πως θα παρουσιάζονταν. Το μαγικό είναι πως σήμερα γνωρίζω σημαντικούς ανθρώπους από τη βιομηχανία της μόδας και του design με πολλούς από τους οποίους συνεργάζομαι, ενώ με αρκετούς από αυτούς είμαστε και φίλοι.

To design είναι Μορφή τέχνης. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, όλα εξαρτώνται από τη γνώμη του καθενός και το γούστο του.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΚΑΝΑΚΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ MAYA HARMS & DANIELLE MOSS PHOTOGRAPHY

MOST VIEWED ARTICLES