fbpixel

Search icon
Search
Η συνεργασία του Κωνσταντίνου Κακανιά με τη Stefanidou Tsoukala gallery ενώνει με καθηλωτικό τρόπο την Τέχνη με το design
MAGAZINE

Η συνεργασία του Κωνσταντίνου Κακανιά με τη Stefanidou Tsoukala gallery ενώνει με καθηλωτικό τρόπο την Τέχνη με το design

Ξεπερνώντας τα συνηθισμένα


Η συνεργασία ανάμεσα στην Stefanidou Tsoukala gallery και τον εικαστικό Κωνσταντίνο Κακανιά, που παρουσιάστηκε στις αρχές Απριλίου στην έκθεση Pad του Παρισιού, είναι μια ζωντανή απόδειξη ότι ο συνδυασμός της Tέχνης και του design έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει καθηλωτικούς ονειρικούς χώρους που ξεπερνούν τα συνηθισμένα. 

Mια συλλογή από ξεχωριστές δημιουργίες ενσαρκώνει την αποστολή της γκαλερί να γιορτάσει την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ Tέχνης και design, αναδεικνύοντας τη μαεστρία του Κακανιά να εμποτίζει κάθε στοιχείο με ιδιόρρυθμο και θαυμαστό ταλέντο. Η εμπειρία ξεκινά από μια μαγευτική ταπετσαρία σε μπλε αποχρώσεις, όπου οι εικόνες των δασών και των θαλασσών συγχωνεύονται φιλοτεχνημένες σ’ έναν ειδικό καμβά που προσθέτει μια μοναδική υφή, δίνοντας έναν μυστικιστικό τόνο σε ολόκληρο τον χώρο. Δύο side tables που ονομάζονται «Ναι» και «Όχι», παρουσιάζουν την κυρία Τεπενδρή με μοδάτα γυαλιά και δερμάτινα γάντια ως ένθετη μαρκετερί, να προσδίδει κίνηση και ιδιαίτερο στιλ.

22-3ANbB.jpg


Μια αίσθηση παραμυθένια χαρίζουν τα υπερμεγέθη φωτιστικά τοίχου που απεικονίζουν τριαντάφυλλα και μανόλιες από χυτό πατιναρισμένο μπρούντζο, τόσο φίνα και εκλεπτυσμένα που σχεδόν αναδίνουν αρώματα. Ένα ξεχωριστό κομμάτι είναι ο ζωγραφισμένος με το χέρι μπουφές που αποτυπώνει την κυρία Τεπενδρή με στιβαρά χρώματα πάνω σε επιφάνειες από καθρέφτη - ένα κομμάτι με το στοιχείο της έκπληξης, γεμάτο φινέτσα. Ακόμη, ένα χειροποίητο χαλί παρουσιάζει το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, όπου η κυρία Τεπενδρή ως μέρος της Ιστορίας συμμετέχει στις εκδηλώσεις της πόλης. 

Δύο υπερμεγέθεις καθρέφτες με ελεύθερο σχήμα και φιδίσιο γλυπτικό περίγραμμα συνοδεύουν ένα αρχαιοελληνικού τύπου ανάκλινδρο με μοντέρνο twist, αφού καταλήγει σε δύο κεφάλια φιδιού - κάτι που προκαλεί μυστήριο και γοητεία. Ο μπουφές που απεικονίζει τον θεό Ποσειδώνα με την τρίαινα αποτίνει φόρο τιμής στην ελληνική κληρονομιά και μυθολογία με τον ξεχωριστό τρόπο του Κακανιά, που τονίζει τα παραδοσιακά στοιχεία μέσα από μια σύγχρονη εικαστική ματιά. Αυτό είναι ένα ταξίδι στον σαγηνευτικό κόσμο του, όπως μόνο εκείνος μπορεί και τον διαμορφώνει για να μας κεντρίζει το ενδιαφέρον πάντα!

22-1-DH7h6.jpg


Ένας ονειρικός κόσμος δημιουργήθηκε από τον εικαστικό Κωνσταντίνο Κακανιά, όπου η ελληνική μυθολογία συνδυάζεται με το προσωπικό του στίγμα και χιούμορ, συνθέτοντας μια one of a kind συλλογή με έντονες αναφορές στην Ελλάδα.

Φωτογραφία: Courtesy Favori

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ 2024