fbpixel

Search icon
Search
A night at the Musée d’Orsay: Η νέα μοναδική εμπειρία που προσφέρει η Airbnb εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων
ESCAPE

A night at the Musée d’Orsay: Η νέα μοναδική εμπειρία που προσφέρει η Airbnb εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Ένα νέο κατάλυμα προστίθεται στην πλατφόρμα της Airbnb κι επιτρέπει τη διαμονή στο ρολόι του Musée d’Orsay στο Παρίσι


Το Musée d’Orsay εγκαταστάθηκε στο Παρίσι το 1986, στον ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό Gare d’Orsay στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα. Η μεγάλη σάλα του σταθμού των τρένων αντικαταστάθηκε και γέμισε με περιζήτητα γλυπτά εκθέματα, ενώ το πρώην σιδηροδρομικό ξενοδοχείο κοσμείται πλέον από την πολύτιμη συλλογή ιμπρεσιονιστικών έργων του μουσείου.

Η αίθουσα των ρολογιών ωστόσο, αποτελούσε από πάντα ένα κόσμημα για την πόλη. Ήταν ανοιχτή για τους επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο εσωτερικό του μεγάλου ρολογιού του 19ου αιώνα και να αγναντέψουν τη μαγευτική θέα της αίθουσας τη βασιλική της Sacre Coeur και τους κήπους Tuileries απέναντι από τον Σηκουάνα.

img-5029.jpg
Image source: @mathieulehanneur

Σήμερα, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι, η εταιρία Airbnb προσφέρει σε δύο τυχερούς μία μοναδική εμπειρία, να περάσουν μία μόνο νύχτα στο ιστορικό Musée d'Orsay, συγκεκριμένα τη βραδιά της τελετής έναρξης. Η διαδικτυακή πλατφόρμα βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων, Airbnb, αποτελεί παγκόσμιο συνεργάτη των Ολυμπιακών Αγώνων και από κοινού προσφέρουν σε δύο φίλαθλους μία διανυκτέρευση στο φημισμένο δωμάτιο του ρολογιού του μουσείου. Ο ξεχωριστός χαρακτήρας της συγκεκριμένης εμπειρίας ενισχύεται από το γεγονός ότι οι δύο επιλαχόντες θα μπορούν να απολαύσουν την απαράμιλλη θέα της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024.

Η ξεχωριστή διαμονή πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου, για μόνο μία νύχτα και μόνο για δύο επισκέπτες. Η εμβληματική αίθουσα, όπου θα διαμείνουν οι επισκέπτες αποτελεί το εσωτερικό του ρολογιού και έχει διαμορφωθεί σε ένα πολυτελές υπνοδωμάτιο από τον Mathieu Lehanneur, σχεδιαστή της δάδας του Παρισιού 2024.

img-5026.jpg
Image source: @mathieulehanneur

Το δωμάτιο βρίσκεται στον πέμπτο όροφο του πρώην Gare d'Orsay, που κάποτε ήταν ένας πολυσύχναστος σιδηροδρομικός σταθμός, και προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη και στον ποταμό Σηκουάνα. Το δωμάτιο που στεγάζει το 125 ετών ιστορικό ρολόι δεν έχει διατεθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν για διαμονή. Ο σχεδιασμός και η διακόσμηση του δωματίου από τον Mathieu Lehanneur είναι εμφανώς εμπνευσμένα από τον χαρακτήρα των Ολυμπιακών Αγώνων. «Για πρώτη φορά και για μία μόνο νύχτα», όπως αναγράφεται «η εμβληματική αίθουσα ρολογιού του μουσείου θα μετατραπεί σε υπνοδωμάτιο. Έχουμε δημιουργήσει έναν μοναδικό χώρο, που είναι ταυτόχρονα ρομαντικός και σύγχρονος, οικείος αλλά και πολυτελής».

240503133344-musee-dorsay-4.webp
Image source: @mathieulehanneur

Η αίθουσα διαθέτει ένα μοναδικό «αιωρούμενο» κρεβάτι, σχεδιασμένο από τον Lehanneur, καθώς και ένα αντίγραφο της δάδας του Παρισιού 2024 για διακόσμηση. Είναι ολόκληρη επενδυμένη από ανοιχτόχρωμο ξύλο και διαθέτει ελάχιστα έπιπλα. Στο χώρο βρίσκονται ακόμη δύο λευκή καναπέδες, ένας σάκος του μποξ με μερικά βαράκια, καθώς και η ίδια η δάδα του Lehanneur, υπενθυμίζοντας ότι το εγχείρημα αυτό γίνεται με αφορμή τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο πλαίσιο της διαμονής τους, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία μίας ιδιωτικής ξενάγησης στην εκτεταμένη συλλογή ιμπρεσιονιστικής και μετα-ϊμπρεσιονιστικής τέχνης του Musée d'Orsay, που περιλαμβάνει έργα διάσημων ζωγράφων όπως οι Manet, Monet, Renoir, Gaugin και Van Gogh, καθώς και ένα δείπνο που αναδεικνύει τη γαστρονομία της γαλλικής κουζίνας.

img-5028.jpg
Image source: @mathieulehanneur

«Είναι τιμή μου να σας προσκαλώ στο Musée d'Orsay», γράφει ο Lehanneur στην καταχώριση του δωματίου στην Airbnb. «Περιτριγυρισμένος από τα έργα των μεγαλύτερων ιμπρεσιονιστών ζωγράφων, σας προσκαλώ να ζήσετε την πιο όμορφη νύχτα στο Παρίσι». Οι θαυμαστές μπορούν να υποβάλουν την επιθυμία τους για τη διαμονή μιας νύχτας στο δωμάτιο του μουσείου ζητώντας να κάνουν κράτηση στο airbnb.com/Museedorsay όταν οι κρατήσεις ανοίξουν στις 21 Μαΐου.