fbpixel

Search icon
Search
Breizcaba: Ο Christian Louboutin παρουσιάζει τη νέα limited edition συλλογή του που είναι αφιερωμένη στη Βρετάνη της Γαλλίας
FASHION NEWS

Breizcaba: Ο Christian Louboutin παρουσιάζει τη νέα limited edition συλλογή του που είναι αφιερωμένη στη Βρετάνη της Γαλλίας

Εμπνευσμένη από την πλούσια γαλλική κληρονομιά της


Μετά από οκτώ επιτυχημένες limited edition συλλογές της tote bags αφιερωμένης στην ξεχωριστή χειροτεχνία διαφόρων περιοχών σε όλο τον κόσμο, φέτος ο Christian Louboutin παρουσιάζει την Breizcaba, μια περίτεχνα διακοσμημένη εκδοχή της τσάντας από καμβά και τσόχα που γιορτάζει την πλούσια γαλλική κληρονομιά της Βρετάνης. Κάθε φορά οι αναφορές στους τόπους είχαν νόημα για τον Christian Louboutin σε προσωπικό επίπεδο, με μέρος των εσόδων τους να δωρίζονται σε τοπικό φιλανθρωπικό σκοπό, και η Breizcaba δε διαφέρει, καθώς μας μεταφέρει σε μια περιοχή που επισκέπτεται από την παιδική του ηλικία.

Σε δύο μεγέθη και χρωματισμούς, η Breizcaba είναι μια σύγχρονη ερμηνεία της κλασικής tote bag και περιλαμβάνει πολλούς βασικούς κωδικούς του Maison Christian Louboutin: τα καρφιά, το λογότυπο CL και το διάσημο μοτίβο "Loubi In The Sky" - όλα έχουν υποστεί διακριτική επεξεργασία, για να τιμήσουν το ιστορικό savoir-faire των χειροτεχνιών, των εθίμων και των τεχνιτών της Βρετάνης.

240325-christian-louboutin-breizcaba-jose-castellar-04-square-copy-U7hJX.jpg


Έχοντας αποτίσει φόρο τιμής σε πολιτισμούς από όλο τον κόσμο με προηγούμενες εκδόσεις της τσάντας, η Breizcaba μας μεταφέρει σε ένα ταξίδι στη Βρετάνη, όπου στον Christian Louboutin αρέσει να περνάει χρόνο στο εξοχικό και στον κήπο του. Βρίσκεται ανάμεσα στο Παρίσι και την ακτή, είναι μια εξαιρετικά χαρακτηριστική περιοχή που διαθέτει «πλούσιο καλλιτεχνικό, γραφικό και γλυπτικό λεξιλόγιο», που ο Christian Louboutin σημειώνει ότι πάντα έβρισκε «τόσο εμπνευσμένο όσο και συγκινητικό». Έχει ακόμη και τη δική του γλώσσα που σχετίζεται με την κελτική, στην οποία το '"Breizh", που αποτελεί συνθετικό του ονόματος της τσάντας, σημαίνει «Βρετανία».

Η Βρετάνη είναι «μια περιοχή που δε μοιάζει με καμία άλλη, ζωντανή από μύθους και θρύλους που ο βρετονικός λαός εξακολουθεί να ασπάζεται σήμερα», λέει ο Christian Louboutin από την περιοχή της Γαλλίας όπου πέρασε πολλά παιδικά καλοκαίρια και η Breizcaba αποτίνει καλλιτεχνικό φόρο τιμής σε πολλά από τα παραδοσιακά της σύμβολα και χειροτεχνίες. Το Triskelion, για παράδειγμα, είναι ένα αρχαίο μοτίβο που έχει ερμηνευτεί εκ νέου ως το σχέδιο για την επένδυση της τσάντας και αποτελείται από ένα μοτίβο τριπλό που λέγεται ότι αντιπροσωπεύει το ταξίδι της ζωής. 

22-xn9tk.jpg


O ίδιος ο Christian λατρεύει να φοράει παραδοσιακά βρετονικά κοστούμια κεντημένα με τις αρχαίες φολκλορικές τεχνικές του Pontivy που έχουν εμπνεύσει τα περίπλοκα σχέδια στο εξωτερικό της τσάντας. Τα σύμβολα με τα οποία είναι διακοσμημένα η Breizcaba λέγεται ότι φέρνουν τύχη στον χρήστη τους, καθώς και σημαντικά για τη χειροτεχνία τους. Για να τιμήσει αυτή την τέχνη, ένα επιπλέον σετ τεσσάρων εξαιρετικά περιορισμένης έκδοσης τσάντες των δέκα μόνο από κάθε μία θα εμφανιστεί σε μορφή mini και αποκλειστικά χρώματα. Αυτή η σειρά κατασκευάστηκε εν μέρει στο χέρι στο ιστορικό ατελιέ Le Minor στο Pont-l'Abbé της Βρετάνης, χρησιμοποιώντας πολύτιμα υλικά και προγονικές τεχνικές. «Αυτά είναι όλα από τα παραδοσιακά στοιχεία που έχω ξανασκεφτεί για αυτήν την τσάντα, η οποία γιορτάζει ένα μέρος πολύ αγαπητό για την οικογένειά μου», είπε ο Christian Louboutin για τη βαθιά σχέση που νιώθει με τη Βρετάνη, που εδραιώθηκε υποστηρίζοντας έναν φιλανθρωπικό σκοπό εκεί. 

Στα ανοιχτά της βρετονικής ακτής στο νησί Μπατς, οι κήποι Georges Delasalle επλήγησαν σοβαρά από την καταιγίδα Ciaran πέρυσι, οδηγώντας στην καταστροφή του ανεμοφράγματος. Χωρίς αυτό, τα τροπικά φυτά σε αυτό το κόσμημα ενός βοτανικού κήπου που κατασκευάστηκε πριν από 100 χρόνια δεν μπορούν να επιβιώσουν και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις της Breizcaba θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό που θα αποκαταστήσει ολόκληρη την περίμετρο του κήπου. Ένα ζήτημα που υποστηρίζει με μεγάλη υπερηφάνεια ο Christian Louboutin. Το ακίνητο ανήκει στο Conservatoire du Littoral και αυτό το έργο υποστηρίζεται από το Haut-Leon Communauté και το La Fondation du Patrimoine, ένα δημόσιο ίδρυμα αναγνωρισμένο για το έργο του που προστατεύει και προωθεί τη γαλλική κληρονομιά.

240325-christian-louboutin-breizcaba-jose-castellar-01-4x5-copy-SS7t2.jpg


Info:
 Η μεγάλη Breizcaba είναι μια ευρύχωρη τσάντα, ενώ η mini Breizcaba είναι μια εύχρηστη μικρότερη μορφή της, και οι δύο θα είναι διαθέσιμα σε ασπρόμαυρη ή έντονα χρωματική έκδοση από καμβά, τσόχα και κέντημα.