fbpixel

Search icon
Search
Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών
PEOPLE & MOMENTS

Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών

Έπειτα από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε


Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά σήμερα μια ηθοποιό που έγραψε τη δική της ιστορία, η οποία θα μείνει αξέχαστη. Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε πριν από μερικές ώρες από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, έπειτα από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο Σταμάτης Κραουνάκης μέσω Facebook, γράφοντας «έφυγε η Άννα», συνοδεύοντας την ανάρτησή του με ένα βίντεο με εκείνον και την ηθοποιό να τραγουδούν στο Ηρώδειο το 2008.

Γεννήθηκε στην Κυψέλη τον Ιούλιο του 1947. Από μικρό κορίτσι ήθελε να γίνει ηθοποιός παρά την άρνηση των γονιών της, κάτι που είχε μοιραστεί στη Lifo σε συνέντευξή της στο παρελθόν, λέγοντας: «Από τη στιγμή που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήθελα να γίνω ηθοποιός. Το γιατί δεν είμαι σε θέση να το ξέρω. Μεγάλωσα σε μεγαλοαστικό περιβάλλον, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με το θέατρο. Με είχαν πάει μερικές φορές να δω παιδικές παραστάσεις, άλλες τόσες στο Εθνικό, αλλά όταν είδαν που οδηγείτο το πράμα μού το απαγόρεψαν τελείως». 

panagiwtopoulou.jpg


Μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο -σχεδόν από τις απαρχές του- και πρωταγωνίστησαν στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία «Και συ χτενίζεσαι», που το έκανε γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό. Ανέβαζαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από Μπρεχτ μέχρι Χουρμούζη. Μόνιμη «στέγη» απέκτησαν όταν πήγαν στο Άλσος Παγκρατίου. 

Παράλληλα, μέχρι τότε, οι συμμετέχοντες στον θίασο ασχολούνταν και με άλλες δουλειές για βιοπορισμό. Το 1980, το Ελεύθερο Θέατρο σταμάτησε και ιδρύθηκε η Ελεύθερη Σκηνή, από την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Σταμάτη Φασουλή, που επρόκειτο ουσιαστικά για μια μετονομασία του Ελεύθερου Θεάτρου. Η Άννα Παναγιωτοπούλου συνέχισε με επιθεωρήσεις, στις οποίες έπαιζε αλλά έγραφε και το σενάριο.

Όλος ο κόσμος την έμαθε και την αγάπησε μέσα από τις άκρως επιτυχημένες σειρές όπου πρωταγωνίστησε - μεταξύ άλλων οι «Μαντάμ Σουσού», «Οι τρεις Χάριτες» και «Ντόλτσε Βίτα».

anna-panagiotopoulou-thanasis-efthimiadis-dolce-vita-1.jpg
Μαζί με τον Θανάση Ευθυμιάδη στο «Ντόλτσε Βίτα»


Η Άννα Παναγιωτοπούλου παντρέυτηκε το 1972 και απέκτησε έναν γιο, ο οποίος της χάρισε ένα εγγόνι. Τον σύζυγό της αποχαιρέτησε το 2016 και τα τελευταία χρόνια της ζωής της ζούσε στον Λυκαβηττό, με συχνές αποδράσεις στο νησί της Τήνου.

Μια ηθοποιός με αστείρευτο ταλέντο, τις ατάκες της οποίας θα θυμόμαστε για πάντα...