fbpixel

Search icon
Search
May in Bloom: Ξεχωριστές ιδέες για το πιο εντυπωσιακό μαγιάτικο στεφάνι
INTERIORS

May in Bloom: Ξεχωριστές ιδέες για το πιο εντυπωσιακό μαγιάτικο στεφάνι

Σας δείχνουμε τα βήματα για να το πετύχετε


Ο Μάιος είναι συνώνυμος των λουλουδιών και της ανοιξιάτικης αισιοδοξίας. Η φετινή πρωτομαγιά μεταφέρθηκε και πολλοί είναι αυτοί που ακόμα δεν έχουν φτιάξει το στεφάνι τους. Συνήθως αυτήν την ημέρα την περνάμε στη φύση με τους ανθρώπους μας, μαζί με τους οποίους συλλέγουμε τα πιο εντυπωσιακά λουλούδια αυτής της εποχής. 

Κι επειδή Μάιος χωρίς στεφάνι δε γίνεται, παρακάτω σάς παρουσιάζουμε τις πιο stylish ιδέες για να φτιάξετε το δικό σας!

Συλλέξτε τα αγαπημένα σας λουλούδια

may-stefai.jpg

Πρώτα απ' όλα, χρειάζεται να βρείτε τα λουλούδια που θα πάρουν τη θέση τους στο στεφάνι σας. Μια διαδικασία που απαιτεί αρκετό χρόνο, εκτός αν έχετε κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό σας. Συλλέξτε τα πιο αγαπημένα σας και φροντίστε να «παίξετε» με τους όγκους - κάποια θα πρέπει να είναι πιο εντυπωσιακά και ογκώδη ώστε να λειτουργήσουν πρωταγωνιστικά, και κάποια ακόμα πιο minimal και μικρά που θα συμπληρώσουν τα κενά και θα γίνουν η βάση του στεφανιού.


Βρείτε το στιλ που σας αρέσει

funeral-flower-wreath-1200x1200.webp
Image source: Native Poppy

Στη συνέχεια, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς ακριβώς θα θέλατε να μοιάζει το στεφάνι σας. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά στιλ που ορίζουν κάθε στεφάνι και αυτά έχουν να κάνουν κυρίως με το άνθος που θα επιλέξετε, τόσο σε σχέση με το χρώμα όσο και σε ό,τι αφορά στο είδος του φυτού. Μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ ενός ρομαντικού theme, κάτι πιο rustic με λουλούδια και πρασινάδες που βρίσκουμε παντού μέσα στη φύση ή να κάνετε μια πιο chic επιλογή με λουλούδια που να ανήκουν στην ίδια χρωματική παλέτα.


Η minimal εκδοχή του στεφανιού

2-bgvts.jpg

Το μινιμαλιστικό στιλ κυριαρχεί ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση. Εάν δεν έχετε τον χρόνο ή τη διάθεση για κάτι πολύ extra, τότε δεν έχετε παρά να το επιλέξετε. Εδώ, τα λευκά άνθη μπορεί να λειτουργήσουν εξαιρετικά, όπως επίσης και τα φύλλα δάφνης ή ελιάς Bonus, μια μεταλλική βάση σε χρυσό μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά!


«Ναι» στο mix με φρούτα και άλλα στοιχεία

26dabf1e6a2c3f5f71dd64f7ed955d53.jpg

Η άνοιξη δε συνδέεται μόνο με τα λουλούδια, αλλά και με άλλα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την εποχή. Φέτος, κάντε τη διαφορά και προτιμήστε τα για το στεφάνι σας. Εντάξτε μαζί με τα λουλούδια και μερικά φρούτα σε παρόμοιους χρωματισμούς, όπως για παράδειγμα λεμόνια που θα αντέξουν περισσότερο χρονικό διάστημα και θα ταιριάξουν υπέροχα μαζί με άλλα πράσινα στοιχεία. 


Μονοθεματικό στεφάνι

how-to-make-an-easy-tulip-wreath.jpg
Image source: Happy Happy Nester

Για ένα κομψό στεφάνι, τότε δεν έχετε παρά να στρέψετε την προσοχή σας σε ένα μονοθεματικό στιλ. Ιδανική επιλογή για εσάς που δεν ξέρετε τι στιλ να επιλέξετε που που προτιμάτε ένα συγκεκριμένο άνθος. Μπορείτε να συνδυάσετε λευκά και ροζ τριαντάφυλλα ή αντίστοιχα χρώματα σε τουλίπες, που μοιάζουν πραγματικά σαν να βγήκαν από παραμύθι.


Last but not least, το styling

01-weareflowergirls-dried-flower-wreaths-1310221.jpg
Image source: We Are Flowergirls

Δεν ορίζουν μόνο τα λουλούδια ένα στεφάνι, αλλά και τα extras που θα προστεθούν ώστε να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα με τον πιο ξεχωριστό τρόπο. Αφού τελειώσετε με τα βασικά στοιχεία -που δεν είναι άλλα από τα λουλούδια-, σειρά έχουν οι κορδέλες που θα απογειώσουν το όλο theme και θα χαρίσουν μια πιο ιδιαίτερα πινελιά. Και πάλι, το στιλ εξαρτάται από τα δικό σας γούστο.