fbpixel

Search icon
Search
Με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων του, τo περίφημο Cabana Magazine της Μartina Mondadori άνοιξε μόλις το πρώτο του κατάστημα στο Μιλάνο
MAGAZINE

Με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων του, τo περίφημο Cabana Magazine της Μartina Mondadori άνοιξε μόλις το πρώτο του κατάστημα στο Μιλάνο

Μυηθείτε στον Cabana World


Tην έναρξη μιας σειράς από συναρπαστικά projects που αφορούν στον εορτασμό της 10ης επετείου του Cabana Μagazine σήμανε το opening του πρώτου φυσικού καταστήματος του brand στη γενέτειρά του, το Μιλάνο. Σε ένα ιδανικό σημείο, στη Via Borgospesso 8, δίπλα στο αγαπημένο εστιατόριο των Μιλανέζων, Ristorante Bice, και μια ανάσα από τη Via Montenapoleone, άνοιξαν οι πύλες του, στις 12 Απριλίου, σε έναν χώρο 800 τ.μ. που αναπτύσσεται σε δύο ορόφους. Το εσωτερικό του σχεδιάστηκε από τους δύο ιδρυτές του Cabana, τη Martina Mondadori και τον Christoph Radl, ως προέκταση της αισθητικής του Casa Cabana, του οικογενειακού σπιτιού της Mondadori που είχε διακοσμηθεί από τον Renzo Mongiardino και αποτέλεσε και την κυρίαρχη έμπνευση για τη δημιουργία του brand.

martina-mondadori.jpg
Μartina Mondadori

Με το interior design του νέου καταστήματος, η Mondadori και ο Radl αποδίδουν φόρο τιμής στο Casa Cabana, και μαζί παρουσιάζουν όλα αυτά που το σηματοδοτούν σήμερα, όπως και τις βλέψεις τους για το μέλλον. «Το πρώτο μας φυσικό κατάστημα αποτελεί ορόσημο για το Cabana και για το Μιλάνο, δεδομένου ότι ξεκίνησε από εδώ. Θελήσαμε λοιπόν να είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης του brand, ένας χώρος όπου μπορεί κάποιος να εξερευνήσει όμορφα χειροποίητα αντικείμενα, να περιηγηθεί στις εκλεκτικές vintage ανακαλύψεις μας ή σε μια προσεκτικά επιλεγμένη σειρά βιβλίων. Ελπίζω ότι θα γίνει ένας πραγματικός προορισμός για να εμπνευστεί κανείς, να ξεκινήσει την προσωπική του συλλογή ή να προσθέσει τις τελικές πινελιές στον χώρο του για τη δική του ικανοποίηση. Ανυπομονώ να έρθει όλος ο κόσμος και να το δει από κοντά», λέει η Mondadori.

entrance.jpg

Το interior design του καταστήματος ενσαρκώνει το πολύχρωμο, πολυπολιτισμικό σύμπαν που εκπροσωπεί το περιοδικό με ένα γλυπτικό installation όπου παρουσιάζονται τα τραπεζομάντιλα και οι trompe-l’oeil ταπετσαρίες που μιμούνται τις λεπτομέρειες του Mongiardino, ο οποίος σχεδίασε τους τοίχους του Casa Cabana. Επίσης, σε αυτό φιλοξενούνται μια συλλογή από τα πιάτα Imari, εμπνευσμένα από την τραπεζαρία της Mondadori, αλλά και μια επιτοίχια συλλογή από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του σπιτιού. Στην ουσία, συγκεντρώνει όλα τα θεμελιώδη στοιχεία του brand κάτω από την ίδια στέγη, κάνοντάς τα όλα προσβάσιμα στο κοινό. Μαζί με τη σειρά από tableware, λινά, ποτήρια, ρούχα και αξεσουάρ, υπάρχει άλλη μία από έπιπλα, τεύχη του περιοδικού, ειδικά βιβλία, όπως οδηγοί πόλεων και design books, αλλά και special προϊόντα, όπως το πρώτο άρωμα χώρου του brand κι ένα κερί που έγινε σε συνεργασία με τη L’ Artisan Parfumeur. 

corner-detailing.jpg

Ακόμα, σε αυτό βρίσκεται η νέα 10th Anviversary collection, που περιλαμβάνει χειροποίητα λινά, rattan αξεσουάρ, χειροποίητα διακοσμημένα ποτήρια και πορσελάνινα σερβίτσια της Ginori 1735, τα οποία αποτίνουν φόρο τιμής στους καταπληκτικούς χώρους που το περιοδικό έχει παρουσιάσει όλα αυτά τα χρόνια και αναδεικνύουν την περίτεχνη μίξη από patterns, μοτίβα, υλικά και στιλ από όλο τον κόσμο.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ 2024