fbpixel

Search icon
Search
Βαρκελώνη: 10 best-places για να επισκεφτείτε αυτό το καλοκαίρι
ESCAPE

Βαρκελώνη: 10 best-places για να επισκεφτείτε αυτό το καλοκαίρι

Ένα top ten με τους καλύτερους προορισμούς στη δημοφιλή ισπανική πόλη


Ο Picasso και ο Joan Miró μπορεί να έχουν τα δικά τους μουσεία, αλλά ο Gaudí είναι το αστέρι της Βαρκελώνης. Αφού απολαύσετε τα αρχιτεκτονικά του αριστουργήματα, υπάρχουν παραλίες, food markets και ατμοσφαιρικές παλιές γειτονιές για να εξερευνήσετε στη μοναδική ισπανική πόλη - ή ίσως ακόμα και ένα ανθοστολισμένο πάρκο για να χαλαρώσετε και να δροσιστείτε σε μία πράσινη όαση μέσα στην πόλη...

Εξερευνήστε μαζί μας τα 10 must-visit places της Βαρκελώνης! 

1. Park Güell

shutterstock-1347219839.jpg

Κανένα ταξίδι στη Βαρκελώνη δεν είναι πλήρες χωρίς μια επίσκεψη στην πρώην «παιδική χαρά» του Gaudí, όπου βρίσκονται μερικά από τα πιο διάσημα κτίριά του. Η αρχιτεκτονική 100 ετών ρέει γύρω από το πάρκο, συμπεριλαμβανομένων πολύχρωμων σαυρών που καλύπτονται από μωσαϊκό. Ακολουθήστε τα διάφορα μονοπάτια και θα απολαύσετε επίσης μερικές από τις καλύτερες θέες στην πόλη. Απλά να έχετε υπόψη σας ότι θα διανύσετε μια απότομη διαδρομή κατά μήκος ελικοειδών δρόμων μέχρι την είσοδο και ότι πλέον πρέπει να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας online εκ των προτέρων, αλλιώς δεν θα σας επιτραπεί η πρόσβαση. Αξίζει να επισκεφτείτε και το Μουσείο της Οικίας Gaudí, το οποίο είναι γεμάτο με τα προσωπικά του αντικείμενα και τα έπιπλα που σχεδίασε ανά τα χρόνια.

ParkGuell.barcelona

2. La Sagrada Família

shutterstock-2024563775.jpg

Το πιο διάσημο ορόσημο της πόλης είναι ορατό από τα καλύτερα rooftop bars, αλλά αξίζει να δείτε από κοντά το ημιτελές αριστούργημα του Gaudí. Η La Sagrada Família σχεδιάστηκε για να είναι μια ρωμαιοκαθολική εκκλησία, αλλά ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' την ανακήρυξε βασιλική το 2010. Το κτίριο βρισκόταν υπό κατασκευή για πάνω από 140 χρόνια (θα δείτε ακόμα μερικές σκαλωσιές) εν μέρει λόγω του περίπλοκου σχεδιασμού και των γεωμετρικών σχημάτων του. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση σε τέσσερις χώρους: τη Βασιλική, τους Πύργους, το Σχολείο (για τα παιδιά των αρχικών εργατών) και το Μουσείο Gaudí.

SagradaFamilia.org

3. Mercat de la Boqueria

shutterstock-1584286159.jpg

Μια από τις παλαιότερες και πιο εντυπωσιακές food markets στην Ευρώπη, η Mercat de la Boqueria είναι ένα fan αλλά οργανωμένο «χάος». Περπατήστε ανάμεσα στους πάγκους που πωλούν τα πάντα, από τοπικά λαχανικά μέχρι θαλασσινά - εδώ οι ντόπιοι προμηθεύονται τα πιο φρέσκα προϊόντα της πόλης. Είναι καλύτερο να αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο να περιπλανηθεί στην αγορά, απολαμβάνοντας τα αξιοθέατα και τις μυρωδιές και δοκιμάζοντας δωρεάν δείγματα. Υπάρχουν πολλά μπαρ και πάγκοι με τάπας για κρύες μπύρες και χειροποίητα τυριά. Το Get Your Guide προσφέρει ξενάγηση και εμπειρία μαγειρικής κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα σνακ και να μάθετε πώς να φτιάχνετε παέγια από τους επαγγελματίες.

Boqueria.Barcelona

4. Beaches

shutterstock-1614130747.jpg

Η Βαρκελώνη διαθέτει πάνω από 2,5 μίλια χρυσές αμμώδεις παραλίες για να εξερευνήσετε. Η πιο προφανής επιλογή είναι η Barceloneta με το πλακόστρωτο με τους φοίνικες, τα beach bars και τo W Hotel. Η Platja de Llevant είναι ένα άλλο γραφικό σημείο στο οποίο μπορείτε να πάτε με τα πόδια, με την ίδια πολυσύχναστη ατμόσφαιρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά ελαφρώς λιγότερο χαοτική. Αν θέλετε πιο καθαρά νερά και σχεδόν λευκή άμμο, πάρτε το τρένο βόρεια προς το Caldes d'Estrac, όπου θα βρείτε μια κυρίως επίπεδη παραλία με μπαρ που σερβίρουν λευκή sangria.

5. La Pedrera-Casa Milà

shutterstock-2380686323.jpg

Το πιο διάσημο ορόσημο της Passeig de Gràcia είναι άλλο ένα έργο του Gaudí. Το κτίριο μοντέρνας αρχιτεκτονικής ανεγέρθηκε μεταξύ 1906 και 1912 για να στεγάσει τη δημιουργική κοινότητα της Βαρκελώνης και ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco τη δεκαετία του 1980. Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στην αυλή, την ταράτσα και τα μπαλκόνια της Casa Milà. Το καλοκαίρι, μπορείτε να κάνετε κράτηση για να παρακολουθήσετε συναυλίες τζαζ στο rooftop του.

LaPedrera.com

6. Poblenou

shutterstock-427759966.jpg

Το Poblenou είναι μια από τις πιο δημιουργικές γειτονιές της πόλης. Επισκεφθείτε το Palo Alto για να περιηγηθείτε σε vintage ρούχα και χειροποίητα είδη σπιτιού, πηγαίνετε στην αποθήκη BD Barcelona Design για να ανακαλύψετε σύγχρονα αξεσουάρ σπιτιού και σταματήστε για craft μπύρες σε μία από τις πολλές ζυθοποιίες. Στο IDEAL Centre εκτίθεται μια εναλλασσόμενη συλλογή έργων τέχνης, ενώ το Xiringuito Escribà σερβίρει εξαιρετική παέγια.

7. Casa Vicens

shutterstock-2312652745.jpg

Το τέταρτο από τα τέσσερα μεγάλα ορόσημα του Gaudí είναι το παλιό του σπίτι, το Casa Vicens στη γειτονιά Gràcia. Περιέχοντας μερικά από τα πιο όμορφα σχέδιά του, η έπαυλη εντοπίζεται εύκολα από τον δρόμο, χάρη στα εντυπωσιακά πλακάκια από τερακότα και μέντα που συνεχίζονται και στο εσωτερικό. Εδώ, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί ο αρχιτέκτονας θεωρούνταν μπροστά από την εποχή του: τα γεωμετρικά σχήματα και τα πολύχρωμα μπάνια με τις ανεξάρτητες μπανιέρες διατηρούν όλη τους την αίγλη έως σήμερα. Αφού εξερευνήσετε τα δωμάτια, σταματήστε για παγωμένο καφέ και σνακ στο υπέροχο καφέ του ξενοδοχείου.

CasaVicens.org

8. Gothic Quarter

shutterstock-501343375.jpg

Η γοτθική συνοικία της Βαρκελώνης χρονολογείται πάνω από 2.000 χρόνια πριν. Με την πάροδο των αιώνων, έχει φιλοξενήσει αμέτρητους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένου του Πικάσο. Το αρχικό ρωμαϊκό τείχος και τα μεσαιωνικά ορόσημα βρίσκονται δίπλα-δίπλα με μπουτίκ, εστιατόρια και μπαρ. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό με την υπόγεια κρύπτη του, την πανέμορφη εκκλησία Santa Maria del Pí, την εβραϊκή συνοικία και το Can Culleretes - το παλαιότερο εστιατόριο της πόλης.

9. Barcelona Museum of Contemporary Art

shutterstock-1477739447.jpg

Αυτή η γκαλερί στο El Raval προβάλλει σύγχρονα έργα τέχνης από Καταλανούς φωτογράφους, γλύπτες και καλλιτέχνες μεγάλης κλίμακας, καθώς και ανερχόμενα ονόματα από όλη την Ευρώπη. Η μόνιμη συλλογή επικεντρώνεται στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα και περιλαμβάνει έργα των Jean-Michel Basquiat και Joan Rabascall. Στο αμφιθέατρο και τη βιβλιοθήκη πραγματοποιούνται τακτικά παραστάσεις και ομιλίες, ενώ το μουσείο εργάζεται επί του παρόντος σε ένα σχέδιο επέκτασης, με νέα κτίρια στα σκαριά.

MACBA.en

10. Picasso Museum

shutterstock-38579566.jpg

Ένας από τους πολλούς λόγους για να επισκεφθείτε τη γειτονιά El Born, αυτό το μουσείο εστιάζει στο πρώιμο έργο του Picasso. Ο μεγάλος κυβιστής μετακόμισε στην πόλη σε ηλικία 14 ετών και έμεινε εκεί για σχεδόν 20 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εισήλθε στη "Blue Period" του και ζωγράφισε τα ορόσημα της πόλης με διάφορα μέσα. Η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν τα απογεύματα της Πέμπτης και την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα- διαφορετικά μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για να δείτε τις εκθέσεις ή την κύρια συλλογή.

MuseuPicassoBCN.cat