fbpixel

Search icon
Search
Where the royals eat: Τα εστιατόρια του Λονδίνου που προτιμάει η βασιλική οικογένεια
ESCAPE

Where the royals eat: Τα εστιατόρια του Λονδίνου που προτιμάει η βασιλική οικογένεια

Ανακαλύψτε τα βασιλικά hot spots στην αγγλική πρωτεύουσα


Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ πού τρώνε οι royals, υπάρχουν μερικά «στέκια» που φαίνεται να προτιμούν ξανά και ξανά. Ενώ μπορεί να ζουν σε παλάτια με ιδιωτικούς σεφ, η βασιλική οικογένεια εξακολουθεί να κάνει dine out από καιρό σε καιρό, επιλέγοντας γενικά να επισκέπτεται διακριτικά και member's friendly σημεία. Από τα καθησυχαστικά παραδοσιακά εστιατόρια στο Mayfair μέχρι τα hot spots του Notting Hill και τα cool members' clubs στο Soho, αυτά είναι τα αγαπημένα εστιατόρια της βασιλικής οικογένειας στο Λονδίνο.

Mount St. Restaurant

image.png
Image source: Time Out

Δημιουργήθηκε από την Artfarm, την εταιρεία hospitality που ιδρύθηκε από τους γκαλερίστες Iwan και Manuela Wirth και έλαβε τη βασιλική σφραγίδα έγκρισης μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες από την έναρξη λειτουργίας του στα τέλη του 2022, αφού ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα εντοπίστηκαν να δειπνούν εκεί. Γνωστό ως ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια του Λονδίνου, οι τοίχοι είναι γεμάτοι με έργα τέχνης των Lucian Freud και Andy Warhol, ενώ το πάτωμα είναι ένα παλλαδίτικο μωσαϊκό του Rashid Johnson. 


41-43 Mount Street, Mayfair, Λονδίνο W1K 2RX

mountstrestaurant.com

Bellamy’s

diningroom.jpg

Κρυμμένο σε ένα διακριτικό δρομάκι πίσω από τη Bond Street, το Bellamy's έχει χαρακτηριστεί εδώ και καιρό ως ένα από τα αγαπημένα εστιατόρια της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β', η οποία επέλεξε να γιορτάσει εκεί τα 80ά γενέθλιά της και επέστρεψε μια δεκαετία αργότερα για ένα ιδιωτικό δείπνο με την κόρη της, πριγκίπισσα Άννα, και την ξαδέλφη της, πριγκίπισσα Αλεξάνδρα. Η κομψή γαλλική μπρασερί άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της το 2004.

18 Bruton Place, Mayfair, Λονδίνο W1J 6LY
bellamysrestaurant.co.uk

Chiltern Firehouse

cfh-laddershed-entrance.jpg

Το Chiltern Firehouse του André Balazs ήταν το πιο cool μέρος στο Λονδίνο όταν άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 2014, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έχει φιλοξενήσει αρκετά μέλη της βασιλικής οικογένειας όλα αυτά τα χρόνια. Εδώ επέλεξε να διασκεδάσει η πριγκίπισσα Eugenie μετά τον αρραβώνα της με τον Jack Brooksbank το 2018. Ένα χρόνο αργότερα, η αδελφή της πριγκίπισσα Beatrice ακολούθησε το παράδειγμά της, φιλοξενώντας εκεί το πάρτι αρραβώνων της, μαζί με τον νυν σύζυγό της, Edoardo Mapelli Mozzi. Το εστιατόριο - που αρχικά έγινε διάσημο από τον σεφ Nuno Mendes - παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές και λέγεται ότι η Meghan Markle εθεάθη κάποτε να απολαμβάνει cocktails εκεί με φίλους. 

1 Chiltern Street, Marylebone, Λονδίνο W1U 7PA
chilternfirehouse.com

Quaglino’s

quag.jpg

Αυτός ο θεσμός του St James' είναι εδώ και καιρό ένα από τα αγαπημένα εστιατόρια της βασιλικής οικογένειας στο Λονδίνο. Στην πραγματικότητα, ήταν το πρώτο στην πρωτεύουσα που φιλοξένησε η βασίλισσα μετά τη στέψη της, με την επίσκεψη της να σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ένας Βρετανός μονάρχης έφαγε ποτέ σε δημόσιο εστιατόριο. Εκτός από την αείμνηστη βασίλισσα έχει φιλοξενήσει και πολλά άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως την αδελφή της πριγκίπισσα Μαργαρίτα και τον δούκα του Σάσεξ - ο Χάρι ήταν ένας από τους πρώτους που το επισκέφθηκε μετά τη λαμπερή ανακαίνιση του εστιατορίου το 2014. Λέγεται επίσης ότι εκεί γνώρισε η Grace Kelly τον σύζυγό της, με αποτέλεσμα να γίνει πριγκίπισσα Grace του Μονακό.

16 Bury Street, St James’s, Λονδίνο SW1Y 6AJ
quaglinos-restaurant.co.uk

Soho House 76 Dean Street

header-teal-03-sh-dts-mfox1377-final-rgb.jpg

Στο αποκαλυπτικό τους ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο Netflix στα τέλη του 2022, ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex επιβεβαίωσαν επίσημα ότι το Soho House 76 Dean Street ήταν η τοποθεσία για το πρώτο τους ραντεβού. 

76 Dean Street, Soho, Λονδίνο W1D 3SQ
sohohouse.com

Feature image source: Time Out