fbpixel

Search icon
Search
Τα βιβλία που διαβάζουμε και προσφέρουμε φέτος το Πάσχα
ARTS & CULTURE

Τα βιβλία που διαβάζουμε και προσφέρουμε φέτος το Πάσχα

Τα πιο πρόσφατα σε κυκλοφορία αναγνώσματα που αξίζει να ξεφυλλίσετε αυτές τις γιορτές


Τα βιβλία αποτελούν την τέλεια επιλογή για δώρο την περίοδο των γιορτών, αλλά και η ιδανική συντροφιά για τις στιγμές που θέλουμε να περάσουμε εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο μας. Για το φετινό Πάσχα, ξεχωρίσαμε τις κορυφαίες νέες κυκλοφορίες που αξίζουν μια θέση στη δική σας βιβλιοθήκη, αλλά και όσων αγαπάτε.

Βιβλία για όλα τα γούστα που θα σας συναρπάσουν!

«Όλοι αγαπούν τα τραύματά τους», Γιάννης Δενδρινός

62c2f7fbae477d4459336db1518a797d.png

Στα τελειώματα του εμφυλίου, κάπου στο Ιόνιο, ένα μικρό κορίτσι εμφανίζεται ξαφνικά στην πλατεία ενός χωριού. Κανείς δεν γνωρίζει από πού ήρθε, ενώ η ίδια αδυνατεί να τους βοηθήσει, καθώς δεν μπορεί να μιλήσει. Το χωριό την αγκαλιάζει. Της δίνει όνομα, ταυτότητα και οικογένεια. Ωστόσο, το μυστήριο της εμφάνισής της από το πουθενά παραμένει. Χρόνια μετά, στα μέσα της δεκαετίας του '80, επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ότι οι στροβιλισμοί μεταξύ του κακού και του τυχαίου μπορούν σε μια στιγμή μόνο να σαρώσουν τα λίγα ίχνη που αφήνει το πέρασμα κάποιων ανθρώπων από τη ζωή, σαν πατημασιές στην άμμο.

Εκδόσεις Διόπτρα


«Το χάδι, στην άκρη του», Μαρία Τσιρωνά

9786180151374-1445651791.webp

Τι θόρυβο κάνουν τα όνειρα, όταν γκρεμίζονται; Μόλις δύο μήνες πριν από τον γάμο της με τον διακεκριμένο δικηγόρο Γιάννη Νικολάου, η Κατερίνα, διευθύντρια του παιδικού σταθμού «Το Σοφό Χταπόδι», νιώθει τον κόσμο γύρω της να καταρρέει. Επειδή ο Γιάννης όχι μόνο δεν της κάνει το γαμήλιο δώρο που της έχει υποσχεθεί –το κτίριο που στεγάζει τον παιδικό σταθμό της–, αλλά και αυτοκτονεί, δωρίζοντας το κτίριο στον νεαρό Μάνο, πρώην ναρκομανή και άστεγο, την ύπαρξη του οποίου η ίδια αγνοούσε.

Εκδόσεις Ψυχογιός


«2049», Δημήτρης Δημητριάδης, Σκορδάς Γιάννης

b5102fb4eb39b384e44ccbdece8576dc.jpg

Από τους έξυπνους οικιακούς βοηθούς και τις ιπτάμενες μετακινήσεις ως τις καθηλωτικές εμπειρίες ψυχαγωγίας και τους αισθητήρες μακροβιότητας, δύο κορυφαίοι ειδικοί στην πρόγνωση των τεχνολογικών τάσεων διεθνώς ερμηνεύουν πώς τα πρόσφατα ανθρώπινα επιτεύγματα, περνώντας στη διάθεση των πολλών, θα αλλάξουν τον κόσμο μας προς το καλύτερο. Το «2049» αναλύει το πώς τα μεγάλα δεδομένα, η τεχνητή νοημοσύνη, το blockchain και η εκθετική ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών διαμορφώνουν τον θαυμαστό καινούργιο κόσμο, κι εξηγεί τι πρέπει να γνωρίζετε σήμερα ώστε να είστε προετοιμασμένοι για το αύριο.

Εκδόσεις Key Books


«Ελεύθερος σκοπευτής», Τάκης Θεοδωρόπουλος

s3.webp

Ο «Ελεύθερος σκοπευτής» είναι μια περιπέτεια αυτογνωσίας από τον Τάκη Θεοδωρόπουλο, με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία, όπου ο συγγραφέας καταγράφει την εμπειρία του ως αναγνώστη. Ο ελεύθερος σκοπευτής ψάχνει τον στόχο μέσα από τα διαβάσματά του για να καταλήξει στη γραφή του. Με λίγα λόγια, μιλάει για τη γοητεία της λογοτεχνίας: Προυστ, Μπαλζάκ, Κάφκα, Ντοστογιέφσκι, Φρόιντ, Καζαντζάκης, Καμί, Σεφέρης, Εγγονόπουλος, Μαλρό, Πεντζίκης, Μακρυγιάννης και άλλοι και άλλοι – και κυρίως η αγάπη για τους κλασικούς, τη σκέψη των αρχαίων Ελλήνων. 

Εκδόσεις Μεταίχμιο


«Μόνο οι εραστές αντέχουν το Παρίσι», Γιάννης Μπότσης

851fc81f65713232b92e4ac265ade581.jpg

Ο Φάνης και ο Μάνος, δίδυμοι, όμοιοι στην όψη αλλά διαφορετικοί στον χαρακτήρα, έχουν ορκιστεί να μην αφήσουν τίποτα να τους χωρίσει. Ωστόσο, ο παθιασμένος έρωτάς τους για την Κάτια θα φέρει την απόλυτη σύγκρουση ανάμεσά τους και θα τους κάνει ορκισμένους εχθρούς. Όταν, όμως, κάποιοι θα απαγάγουν την εξάχρονη κόρη του Μάνου και της Κάτιας στο Παρίσι, ο Φάνης θα αναγκαστεί να πάει εκεί για να βοηθήσει στην εξιχνίαση. Φτάνοντας θα αντιμετωπίσει πέρα από τον εχθρικό αδερφό του και τη μοιραία συνάντηση με τη γυναίκα που δεν έπαψε ποτέ να αγαπάει. Ο απαγορευμένος έρωτας ξαναφουντώνει σαν πυρκαγιά, οδηγώντας τους σε μια ισορροπία επικίνδυνη για όλους, ενώ παράλληλα ψάχνοντας για τη μικρή ο ήρωας θα μπει σε μια απρόβλεπτη περιπέτεια σε ένα μαγικό, ερωτικό, πολυπολιτισμικό Παρίσι. Θα αντιμετωπίσει επώδυνα μυστικά που συνδέονται με την απαγωγή, τα οποία θα αλλάξουν τελείως το τοπίο και όσα γνώριζε για τον αδερφό του αλλά και τη γυναίκα που έχει ερωτευτεί. Και μέσα από τραγικά γεγονότα που τον κυκλώνουν θα βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδα και έναν γρίφο που ποτέ δε φαντάστηκε.

Εκδόσεις Λιβάνη


«Οι 8 ζωές μιας εκατοντάχρονης χωρίς όνομα», Mirinae Lee

4978ba9828b1cd146ec2bcecd3503264.png

Μια συναρπαστική ματιά στην επιβίωση, στο τραύμα και στην οικογένεια, οι «8 ζωές μιας εκατοντάχρονης χωρίς όνομα» είναι ένα απίστευτο λογοτεχνικό ντεμπούτο από ένα λαμπρό νέο ταλέντο. Στην παράδοση των Πατσίνκο και Μια γυναίκα δεν είναι άνθρωπος, ένα καθηλωτικό, συναρπαστικό ντεμπούτο αγάπης και επιβίωσης που διαδραματίζεται στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Βόρεια από τη Νότια Κορέα. Η ζωή κοντά στα σύνορα της Βόρειας Κορέας είναι ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου, μια συνεχιζόμενη μάχη στην οποία είτε κερδίζεις είτε χάνεις. Αυτός ο επικίνδυνος, σκοτεινός κάτω κόσμος φιλοξενεί μια αξέχαστη γυναίκα που είναι γνωστή ως «απατεώνισσα».

Εκδόσεις Διόπτρα


«Δυο νύχτες έρωτα», Ρένα Ρώσση - Ζαΐρη

9786180154207-1795066498.webp

«Ήμουν ερωτευμένη με δύο άντρες. Τους ήθελα και τους δύο. Ο Αλέξης ξύπνησε μέσα μου το πάθος. Άγρια θύελλα ήταν, με συγκλόνιζε, με έσπρωχνε να νιώσω το καθετί με όλο μου το είναι. Ο Λουκάς ήταν το λιμάνι που λαχταρούσα, η γαλήνη, η στοργή. Μούλιαζα στην αγάπη κοντά του. Έζησα δυο νύχτες έρωτα. Με τους δύο άντρες της ζωής μου. Ήταν ανάγκη να διαλέξω ανάμεσά τους. Και γρήγορα μάλιστα. Τι έπρεπε να κάνω; Η ιστορία μιας οικογένειας από την εποχή του πολέμου ως σήμερα. Η ιστορία μιας σπάνιας φιλίας που άντεξε στον χρόνο. Γιατί η αγάπη δεν εξαναγκάζεται, δεν ορίζεται. Επιμένει, ονειρεύεται, παρασέρνει.

Εκδόσεις Ψυχογιός