fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Skin prep: Πώς να προετοιμάσετε σωστά το δέρμα σας για το καλοκαίρι

Κάντε τη διαφορά με τον κατάλληλο προ-σχεδιασμό πριν την παραλία


Skin prep: Πώς να προετοιμάσετε σωστά το δέρμα σας για το καλοκαίρι

Το γεγονός ότι κάθε εποχή του χρόνου επηρεάζει διαφορετικά την επιδερμίδα μας είναι μια γενική αλήθεια. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, όταν πρόκειται για το δέρμα μας, λίγος προ-σχεδιασμός μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ειδικότερα, όταν πρόκειται για το καλοκαίρι το οποίο απειλεί το δέρμα μας με τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου, της θάλασσας και των ταξιδιών η προετοιμασία είναι must. Καθώς θέλουμε να φροντίσουμε να είστε "better safe than sorry" συγκεντρώσαμε τις συμβουλές των ειδικών σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε τώρα για να εξασφαλίσετε μια υγιή, λαμπερή επιδερμίδα αργότερα.

Ανακαλύψτε πώς να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας για το καλοκαίρι!

Μειώστε την συχνότητα των peeling σας

...καθώς και τις ρετινόλες, τα ισχυρά scrubs και οτιδήποτε υποβαθμίζει τον προστατευτικό επιφανειακό φραγμό του δέρματος. Τούτου λεχθέντος, το καλοκαιρινό δέρμα είναι συνήθως πιο ξηρό από το κανονικό, γεγονός που το κάνει να φαίνεται θαμπό και "επίπεδο", οπότε για πιο υγιές, πιο φρέσκο δέρμα, αλλάξτε σε ένα απαλό peeling ή peeling pad, αλλά μην το χρησιμοποιείτε περισσότερο από δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Ακόμα καλύτερα, αναζητήστε ένα peeling με βάση το PHA (που περιέχει πολύ-υδροξυοξέα), το οποίο "γυαλίζει" απαλά το δέρμα σας και βοηθά στην ενυδάτωσή του. Αυτή η προσέγγιση σημαίνει ότι η επιδερμίδα σας θα φαίνεται λαμπερή όλο το καλοκαίρι χωρίς καμία ζημιά.

snapinstaapp-418019568-729611102497548-7931735253779403760-n-1080.jpg

Λάβετε βιταμίνη F

Περιέργως, δεν υπάρχει επίσημη βιταμίνη F, αλλά είναι το όνομα που δίνεται σε ένα μείγμα απαραίτητων λιπαρών οξέων που μπορεί να βοηθήσει στην παροχή μιας ισχυρότερης μεμβράνης στα κύτταρα του δέρματός μας. Αυτό σημαίνει ότι η βιταμίνη F είναι το κλειδί για πιο υγιές και ενυδατωμένο δέρμα (τα ισχυρότερα κύτταρα του δέρματος και ο δερματικός φραγμός μειώνουν την απώλεια υγρασίας), ειδικά το καλοκαίρι, όταν το δέρμα ξεραίνεται από τον συνδυασμό του ήλιου, των αεροπορικών ταξιδιών, του air-con, του θαλασσινού νερού και του χλωρίου. Ενώ τη βρίσκετε να χρησιμοποιείται στη φροντίδα του δέρματος, η βιταμίνη F μπορεί επίσης να λαμβάνεται ως συμπλήρωμα, το οποίο βοηθά στην παροχή στο δέρμα σας των ωμέγα ελαίων που χρειάζεται όταν σχηματίζονται νέα κύτταρα. Όσο κι αν είναι καλή ιδέα για όλους να παίρνουν βιταμίνη F κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αν έχετε ξηρό, ξεφλουδισμένο δέρμα όλο το χρόνο, η λήψη ενός καθημερινού συμπληρώματος βιταμίνης F μπορεί να αλλάξει μακροπρόθεσμα το skincare game σας. Επίσης, είναι καλό να γνωρίζετε ότι, ενώ τα ιχθυέλαια είναι η πιο δημοφιλής επιλογή, η επιλογή των ελαίων από φύκια έχει επίσης νόημα, καθώς τα ψάρια παίρνουν τα ωμέγα έλαια τους από την κατανάλωση φυκιών.

Αυξήστε τα αντιοξειδωτικά σας

Ό,τι κι αν λένε οι εταιρείες ομορφιάς, δεν υπάρχει ένα και μοναδικό αντιοξειδωτικό "αστέρι", οπότε χρειαζόμαστε ορούς που προσφέρουν ένα "κοκτέιλ" προστασίας. Χρησιμοποιήστε τους πρωί και βράδυ και, μέσα σε λίγες ημέρες, το δέρμα σας θα δημιουργήσει μια εσωτερική "δεξαμενή", που σημαίνει ότι είναι προστατευμένο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Επιπλέον, καθώς κανένα SPF δεν σας παρέχει 100% εγγυημένη κάλυψη, η καθημερινή χρήση αντιοξειδωτικών εξασφαλίζει την προστασία του δέρματός σας από την υπεριώδη ακτινοβολία που αναπόφευκτα διεισδύει στο δέρμα.

snapinstaapp-365011336-1461815241314936-2004287385525282526-n-1080.jpg
Δεν βλέπουμε τίποτα κακό στο να βγείτε στην άμμο όπως ακριβώς είστε, αλλά αν θέλετε λίγη επιπλέον αυτοπεποίθηση για την παραλία, αυτές οι 5 στοχευμένες αγορές σώματος πραγματικά θα σας προσφέρουν υπέροχα αποτελέσματα!


1

Truly Anti Cellulite - Resurfacing Body Serum

Sephora.gr BUY HERE

2

Dr. Barbara Sturm Anti-Aging Serum

eu.drsturm.com BUY HERE

3

111SKIN Rose Gold Radiance Body Oil

Net-a-porter.com BUY HERE

4

L'Occitane Almond Delicious Paste

Atticadps.gr BUY HERE

5

Tzimas Cosmetics Ενισχυμένη Κρέμα Σιλουέτας

tzimas-cosmetics.gr BUY HERE