fbpixel

Search icon
Search
Trend Alert: Πώς τα lip products που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και πεπτίδια κάνουν τη χείλη σας πιο υγιή;
FACE & BODY

Trend Alert: Πώς τα lip products που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και πεπτίδια κάνουν τη χείλη σας πιο υγιή;

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε


Από τα overlining lips της Marilyn Monroe στο χαρακτηριστικό Old Hollywood look της μέχρι τα viral lips των 2010s, η επιδίωξη για πιο γεμάτα και λαμπερά χείλη παραμένει. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που πολλές γυναίκες επιλέγουν τα ενέσιμα για να αποκτήσουν το επιθυμητό plump αποτέλεσμα.

Εάν, όμως, δε θέλετε κάτι τόσο μόνιμο και κοστοβόρο, τον τελευταίο χρόνο η αγορά καλλυντικών έχει γεμίσει με lip προϊόντα (lip oils, lip plumpers) για να πετύχετε τα πιο juicy και full χείλη, ενώ παράλληλα φροντίζετε για την ενυδάτωση και την αντιγήρανσή τους. 

Η νέα γενιά των lip products βασίζονται σε υαλουρονικό οξύ και σε πεπτίδια...

Τι είναι τα lip plumpers;

shutterstock-1941572668-716074651425.jpeg

Τα προϊόντα που «γεμίζουν» τα χείλη εφαρμόζονται τοπικά για να δώσουν μια πιο έντονη κι ενυδατωμένη εμφάνιση. Τα αποτελέσματα είναι προσωρινά και διαρκούν το μέγιστο μερικές ώρες μετά από την εφαρμογή. Αυτά τα προϊόντα έρχονται συνήθως με τη μορφή gloss ή σπανιότερα με τη μορφή balm.

Οι παραδοσιακές φόρμουλες

Τα lip plumpers από τη στιγμή της εμφάνισής τους μέχρι και σήμερα περιέχουν συστατικά που λειτουργούν ως ήπια ερεθιστικά. Αυτά τα συστατικά αυξάνουν τη ροή του αίματος στα χείλη με αποτέλεσμα να προκαλείται ένα ήπιο -ή και όχι τόσο ήπιο- οίδημα. 

12e12ed99499a1416a088d29ce0b6d68.jpg


Τα συστατικά αυτά τις περισσότερες φορές είναι η κανέλα, η μέντα (μενθόλη) και η καψαϊκίνη, μια ουσία που βρίσκεται στις πικάντικες πιπεριές. Αυτά τα συστατικά είναι υπεύθυνα για το μούδιασμα ή το τσούξιμο που έχει ταυτιστεί με κλασικά lip plumpers.

Extra info:
Αυτά τα παραδοσιακά συστατικά εξακολουθούν να είναι δημοφιλή στη βιομηχανία των καλλυντικών. Ωστόσο οι φόρμουλές τους έχουν διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι τόσο άβολα κι ερεθιστικά για τα χείλη, όσο ήταν στο παρελθόν.

Πώς λειτουργούν τα νεότερα lip plumpers;

gigi-hadid-maybelline.webp

Oι νεότερες συνθέσεις για juicy lips χρησιμοποιούν εναλλακτικές ενώσεις για να γεμίζουν τα χείλη και προσφέρουν πολλά οφέλη σε σχέση με τα παραδοσιακά lip plumpers. Ο μηχανισμός δράσης πίσω από αυτή τη νέα γενιά lip plumpers είναι διαφορετικός: αντί να βασίζονται στον ερεθισμό για να διογκωθούν προσωρινά τα χείλη, αυτά περιέχουν υαλουρονικό οξύ και πεπτίδια, τα οποία κι εξασφαλίζουν μακροπρόθεσμα οφέλη, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου και παρέχοντας ενυδάτωση, αλλά και προσφέρουν το εφέ της διόγκωσης. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα υγροσκοπικό μόριο - αυτό σημαίνει ότι όταν εφαρμόζεται στο δέρμα θα τραβήξει νερό. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο βοηθά στην ενυδάτωση και σφριγηλότητα των χειλιών, λειτουργεί δηλαδή παρόμοια με το πώς λειτουργεί στο δέρμα του προσώπου ο ορός υαλουρονικού οξέος. 

Τα πεπτίδια, από την άλλη, είναι ένα αντιγηραντικό συστατικό που βρίσκεται σε πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος κι έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ποιότητα και την υφή της επιδερμίδας. Χάρη σε αυτά τα δύο συγκεκριμένα συστατικά η υφή και τα ποσοστά ενυδάτωσης των χειλιών βελτιώνονται με τη συστηματική χρήση τους και τα χείλη φαίνονται νεότερα, πιο ενυδατωμένα και juicy.

Το σημαντικό σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι τα χείλη σας δε θα φαίνονται απλώς πιο εντυπωσιακά, αλλά θα είναι πιο υγιή, καθώς δεν πρόκειται για κάτι παροδικό αλλά για μια συστηματική περιποίηση με μακροπρόθεσμα οφέλη. 

shutterstock-1184238346.jpg


G
ood to know: Πρέπει, βέβαια, να έχετε κατά νου ότι τα αποτελέσματα από τη χρήση υαλουρονικού οξέος και πεπτιδίων θα είναι ορατά μετά από κάποιες εβδομάδες, διότι χρειάζονται τον χρόνο τους για να δράσουν.

Επομένως μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιείτε τα γνωστά πλέον lip plumpers για ένα extra αποτέλεσμα. Ωστόσο, το να εντάξετε στη ρουτίνα σας ένα lip balm ή lip oil με υαλουρονικό και πεπτίδια μόνο καλό μπορεί να σας επιφέρει. 

Final tip: Ένα tip είναι να χρησιμοποιείτε το lip oil κάθε βράδυ και όταν θέλετε ένα juicy αποτέλεσμα να βάζετε ένα lip plumper πάνω από το lipstick σας.