fbpixel

Search icon
Search
Dating trends: Όλες οι νέες τάσεις που πρέπει να γνωρίζετε
LIFE & CAREER

Dating trends: Όλες οι νέες τάσεις που πρέπει να γνωρίζετε

Οι «όροι» που επικρατούν στα trends του casual dating το 2024


Οι τάσεις του dating ανανεώνονται σταδιακά και θέτουν καινούριους «όρους». Συγκεντρώσαμε λοιπόν, τα hot right now trends που επικρατούν στα ραντεβού και το flirt το 2024, τα οποία φαίνεται να υιοθετούν τα νέα ζευγάρια, αλλά και οι singles.

Αυτά που πρέπει να γνωρίζετε είναι τρις νέες μορφές dating που επικεντρώνονται στη χαλαρή και αργή ροή των πραγμάτων. Στόχος των νέων τάσεων είναι η βαθύτερη και πιο meaningful γνωριμία μεταξύ δύο ατόμων, πριν εξελιχθεί η επαφή σε σωματική. Οι συγκεκριμένες τάσεις στα ραντεβού μάς προσφέρουν τρεις ξεχωριστούς τρόπους να ανακαλύψουμε ακριβώς αυτό πριν κάνουμε το επόμενο βήμα.

img-4826.jpg


Άλλωστε, η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο dating μπορεί πολλές φορές να χαρακτηριστεί λιγάκι απογοητευτική. Αυτό, όμως, δεν είναι επαρκής λόγος για να εγκαταλείψουμε την αγάπη, ή έστω τα χαλαρά και entertaining ραντεβού!

Αυτές είναι οι τρεις νέες τάσεις που πρέπει να γνωρίζετε για το σύγχρονο dating!

Slow Dating

Το slow dating είναι ένα νέος τρόπος που αποδίδει μεγαλύτερη σημασία στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα! Η συγκεκριμένη μορφή απαιτεί χρόνο και υπομονή, ώστε να καταφέρετε να γνωρίσετε κάποιον βαθύτερα, προτού εισέλθετε σε μία σχέση μαζί του. Έφτασε μάλλον η στιγμή να αποχωριστούμε τις εφαρμογές γνωριμιών και τα γρήγορα swipes και να επενδύσουμε σε πιο ουσιαστικές συζητήσεις και συναισθηματικές συνδέσεις.

Στόχος του slow dating είναι να χτίσει πιο σταθερά θεμέλια για μακροχρόνια αποτελέσματα στις σχέσεις μας. Έτσι προωθείται η γνήσια κατανόηση ανάμεσα στο ζευγάρι, αλλά δοκιμάζετε και η συμβατότητα. Η συγκεκριμένη προσέγγιση έχει χαρακτηριστικά που μπορούν να οδηγήσουν σε μία ποιοτική σχέση.

img-4828.jpg

Micro-flirt

Πρόκειται για την πιο διακριτική και μη προφανή μορφή flirt, η οποία μας επιτρέπει να δοκιμάσουμε αν μας ελκύει κάποιος κι αν ενδιαφέρεται για εμάς. Για παράδειγμα, το micro-flirting επιτυγχάνεται όταν παρατηρούμε μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να αλλάζουν στην εμφάνιση κάποιου, τη γλώσσα του σώματος του ατόμου όταν βρίσκεται κοντά μας, ακόμα κι αν εκδηλώσουμε πως είμαστε προστατευτικοί προς τον άλλον.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αξιολογήσουμε αν υπάρχει αμοιβαία έλξη χωρίς να ρισκάρουμε με τολμηρές κινήσεις. Αυτό το dating trend συνίσταται αν διστάζετε να εκδηλώσετε γρήγορα τα συναισθήματά σας κι αν θέλετε να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Είναι ένας τρόπος να δίνετε μικρά σημάδια ενδιαφέροντος και να περιμένετε αν η άλλη πλευρά θα ανταποκριθεί.

img-4830.JPG


Εστιάζοντας στα σημάδια της επικοινωνίας και κατανοώντας το περιβάλλον της επαφής, η οικοδόμηση μίας σχέσης με εμπιστοσύνη γίνεται πιο εύκολα εφικτή.

Contra-dating

Το contra-dating αφορά στα ραντεβού με κάποιον που δε θα επιλέγαμε συνήθως, διευρύνοντας τους ορίζοντές μας με τη δοκιμή του μη συνηθισμένου. Είναι λογικό να μας ελκύουν άτομα που ταιριάζουν με τον «τύπο» μας. Ωστόσο, αυτό μπορεί πολλές φορές να περιορίζει τις επιλογές μας στα ραντεβού, αφού κυνηγάμε κάτι συγκεκριμένο και συνηθισμένο για εμάς. Το contra-dating ξεπερνάει αυτές τις προτιμήσεις και μας ωθεί να δοκιμάσουμε κάτι ανατρεπτικό σε σχέση με το άτομο που θα βγούμε ραντεβού.

img-4825.jpg


Ενισχύει την ιδέα του να είμαστε πρόθυμοι και ανοιχτόμυαλοι και μας προτρέπει να εστιάζουμε στα βασικά χαρακτηριστικά των ατόμων που βγαίνουμε, και όχι μόνο στην πρώτη εντύπωση που βασίζεται στην εξωτερική εμφάνιση. Αυτό το dating trend μπορεί να σας συστήσει σε έναν νέο τρόπο σκέψης, σε νέες εμπειρίες και χόμπι, που ίσως να σας αρέσουν. 

Πολλές φορές, άλλωστε, αυτό που θέλουμε δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε!