fbpixel

Search icon
Search
Tα 10 νέα ξενοδοχεία στον κόσμο που πρόκειται να φιγουράρουν στον παγκόσμιο χάρτη
ESCAPE

Tα 10 νέα ξενοδοχεία στον κόσμο που πρόκειται να φιγουράρουν στον παγκόσμιο χάρτη

Μια μακριά λίστα με τα grand openings που αναμένουμε στην ξενοδοχειακή σκηνή


Η παγκόσμια ξενοδοχειακή σκηνή παραμένει ανήσυχη και βρίσκει συνέχεια νέους τρόπους να προκαλεί τον ενδιαφέρον μας. Καινούρια resorts σε ονειρεμένες τοποθεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο κάνουν την εμφάνισή τους και εμείς ανυπομονούμε να τα εξερευνήσουμε. Από τροπικές τοποθεσίες, μέχρι την κοντινή Ευρώπη και Μεσόγειο, παρακάτω εξερευνούμε τα πολυαναμενόμενα hotel openings στον παγκόσμιο χάρτη για το 2024! 

1. Corinthia Rome, Ιταλία 

reception-lobby-cam02-rev-04-01-pp-05-option-molding-option.jpg

Το νέο ξενοδοχείο στη γειτονική Ιταλία βρίσκεται στην πρώην έδρα της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας στη Ρώμη, ακριβώς στην πλατεία Κοινοβουλίου, η οποία χρονολογείται από το 1914. Το κτίριο των 80.000 τετραγωνικών μέτρων θα βγει ξανά στην επιφάνεια ως ιδιοκτησία 60 δωματίων την άνοιξη. Έχει προσλάβει τον Carlo Cracco, γεννημένο στη Vicenza, για να επιβλέψει το Food & Beverage, συμπεριλαμβανομένου του rooftop, και το ακίνητο θα περιλαμβάνει ένα πολυτελές spa, σήμα-κατατεθέν της μάρκας από τότε που άνοιξε το Corinthia London, όπου το τεράστιο, υπόγειο spa του είναι από τα καλύτερα στην πρωτεύουσα. Η τοποθεσία είναι ασυναγώνιστη, ακριβώς στη μέση του λεγόμενου Χρυσού Τριγώνου, έξω από τη Via del Corso, με την Piazza Navona και το Πάνθεον στο κατώφλι του.

Opening: Μάρτιος 2024 

2. Khao Lak Marriott Beach Resort & Spa, Ταϊλάνδη 

2-wNKkN.jpg

Ο τουριστικός κόμβος του Khao Lak στη νότια Ταϊλάνδη (90 λεπτά από το Πουκέτ) αποκτά ένα νέο κομψό Marriott Beach Resort & Spa 283 δωματίων. Η παραθαλάσσια τοποθεσία του βρίσκεται κοντά στο διάσημο από τον κινηματογράφο νησί James Bond, καθώς και στην περιοχή Samet Nangshe και στα νησιά Surin και Similan (εμβληματικά σημεία κατάδυσης). Αλλά επειδή πρόκειται για την Ταϊλάνδη, η έμφαση εδώ δίνεται σε μεγάλο βαθμό στη γαστρονομία. Το θέρετρο θα διαθέτει έξι εστιατόρια, τα οποία θα προσφέρουν ένα γευστικό μενού από τοπικά υλικά. Το signature εστιατόριό του ονομάζεται Goji Kitchen και θα σερβίρει φρέσκα θαλασσινά και αυθεντικά τοπικά πιάτα.

Opening: Μάιος 2024

3. Corinthia Bucharest, Ρουμανία

bar-d.jpg

Η ρουμανική πρωτεύουσα του Βουκουρεστίου έχει περάσει δύσκολες στιγμές. Έχει γίνει συνώνυμο των υπερβολών της δικτατορίας και της απώλειας πολλών ιστορικών κτιρίων, ακόμη και γειτονιών. Αλλά πιο πρόσφατα, μια ανερχόμενη τάση πολυτέλειας έχει αρχίσει να ανθίζει στο Βουκουρέστι. Το κατ' εξοχήν παράδειγμα είναι το Corinthia Grand Hôtel du Boulevard. Χτίστηκε αρχικά το 1867 ως ξενοδοχείο, έχει επιβιώσει από πολλά και θα αποτελέσει και πάλι τον κορυφαίο κοινωνικό κόμβο της πόλης μετά από μια εκτεταμένη ανακαίνιση. Πρόκειται για ένα premium boutique hotel με μόλις 30 δωμάτια, εστιατόρια, ένα μπαρ και ένα ball room.

Opening: Σεπτέμβριος 2024

4. Nobu Hotel, Restaurant and Residences Toronto, Καναδάς

15117-81642.jpeg

Ο ταχέως αναπτυσσόμενος όμιλος ξενοδοχείων Nobu θα φτάσει στον Καναδά για πρώτη φορά το επόμενο καλοκαίρι. Το Nobu Hotel, Restaurant and Residences θα στεγαστεί σε δύο πύργους κατοικιών που θα βρίσκονται πάνω από το ιστορικό εργοστάσιο γυαλιού Pilkington. Ενώ το οικιστικό τμήμα του έργου αποτελείται από 660 εντυπωσιακές μονάδες, το ξενοδοχείο είναι μια πιο boutique με μόλις 36 σουίτες. Το αστικό αυτό θέρετρο των πύργων 45 ορόφων θα διαθέτει τα δικό του living rooms και διάφορες εγκαταστάσεις ευεξίας. Φυσικά, θα υπάρχει και ένα εστιατόριο Nobu -αυτό θα έχει έκταση 15.000 τ.π. και θα εκτείνεται σε δύο επίπεδα, με ξεχωριστό bar και σάλα, δύο χώρους private dining, ένα sushi bar και ένα μοναδικό terrace.

Opening: To καλοκαίρι του 2024

5. The Hotel Maria, Ενσλίκι, Φιλανδία

467253193.jpg

Το Hotel Maria των 117 δωματίων έχει ιστορικό παρελθόν: το όνομα του Samppa Lajunen, ο οποίος στράφηκε στην αγορά ακινήτων μετά την εντυπωσιακή συγκομιδή μεταλλίων στο Salt Lake City. (Ο Lajunen θέλησε να φέρει για πρώτη φορά ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο στη φινλανδική πρωτεύουσα και συνδύασε τέσσερα αρχιτεκτονικά σημαντικά κτίρια που χτίστηκαν μεταξύ 1885 και 1930 στη συνοικία Kruununhaka, σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια από το κέντρο της πόλης. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι εστιάζει πραγματικά στην άνεση: Διαθέτει 38 σουίτες με δωμάτια με υπερδιπλάσιο μέγεθος από τον μέσο όρο ενός τυπικού ξενοδοχείου, 460 τετραγωνικών μέτρων.

Opening: To δεύτερο μισό του 2024

6. Montage Cay, Μπαχάμες 

3-ampl3.jpg

Αυτό το νέο καταφύγιο απόδρασης σε ιδιωτικό νησί είναι ένα πρώην προπύργιο πειρατών, γνωστό ως Matt Lowe's Cay. Η περιοχή των 48 στρεμμάτων θα αναγεννηθεί ως ξενοδοχείο Montage, αφού φλέρταρε με το ενδεχόμενο να ανοίξει ως Aman. «Οι Μπαχάμες δεν έχουν κάτι θεαματικό εδώ και αρκετό καιρό και τα Abacos είναι απομακρυσμένα αλλά εύκολα προσβάσιμα», λέει ο John Clifford της International Travel Management. Θα υπάρχουν μόλις 50 δωμάτια στην ιδιοκτησία, το καθένα με τη δική του ιδιωτική πισίνα- η μαρίνα με 46 θέσεις θα διευκολύνει τους ταξιδιώτες που κάνουν ημερήσιες εκδρομές με σκάφη αναψυχής να περάσουν χρόνο στα διάφορα beach bars και restaurants. Ο καλύτερος τρόπος για να το προσεγγίσετε; Αναμφισβήτητα με μεταφορά με αεροπλάνο από το Nassau απευθείας στην αποβάθρα Montage Cay.

Opening: To δεύτερο μισό του 2024

7. Nujuma, a Ritz-Carlton Reserve, The Red Sea, Σαουδική Αραβία 

nujuma-2.jpg


Το πρώτο κύμα της μετατροπής της Σαουδικής Αραβίας σε τουριστικό προορισμό ταξιδεύει στην Ερυθρά Θάλασσα. Το Nujuma, ένα Ritz-Carlton Reserve, προσθέτει 63 βίλες -μιας έως τεσσάρων υπνοδωματίων στην προσπάθεια. Θα είναι ένα από τα μόλις πέντε Ritz-Carlton Reserves παγκοσμίως και το πρώτο ακίνητο του Ritz στη Μέση Ανατολή. Το θέρετρο βρίσκεται μέσα σε μια ομάδα ιδιωτικών νησιών γνωστών ως Blue Hole, η πρόσβαση στα οποία γίνεται με σκάφος ή υδροπλάνο. Οι παροχές θα περιλαμβάνουν όλα τα χαρακτηριστικά των 5 αστέρων, όπως πολλές πισίνες, μια σειρά από μοναδικούς γαστρονομικούς χώρους, high fashion boutiques κι ένα πολυτελές spa.

Opening: To δεύτερο μισό του 2024

8. Pensione America, Forte dei Marmi, Τοσκάνη, Ιταλία 

3-mqWpz.jpg

Μια από τις πρώτες βίλες που χτίστηκαν ποτέ στην παραθαλάσσια ιταλική πόλη Forte dei Marmi στα τέλη του 19ου αιώνα κατέληξε να μετατραπεί σε νοσοκομείο για Αμερικανούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου- στη συνέχεια ξαναγεννήθηκε ως pensione τη δεκαετία του 1920 (εξ ου και το όνομα του ξενοδοχείου). Έναν αιώνα αργότερα, η ξενοδόχος Sara Maestrelli επανασχεδιάζει την τοποθεσία ως ένα νέο, υπερπολυτελές adults only θέρετρο, «αδελφό» των χώρων που ήδη κατέχει και διαχειρίζεται ως μέρος της αλυσίδας boutique Collezione Em, συμπεριλαμβανομένου του καινούριου Violino d'Oro στη Βενετία. Σχεδιασμένο από την αρχή, θα είναι ένα καταφύγιο σαν «όαση», σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τα κομψά beach clubs που βρίσκονται στις μεγάλες εκτάσεις της άμμου εδώ - το καλύτερο σημείο είναι η νέα αυτόνομη βίλα, ένα duplex με δική του πισίνα.

Opening: To δεύτερο μισό του 2024

9. Rosewood Schloss Fuschl, Σάλτζμπουργκ, Αυστρία 

2-8WRgU.jpg

Η λέξη «κάστρο» ακούγεται συχνά, αλλά ας πούμε ότι το Hotel Schloss Fuschl είναι ένα πολυτελές οχυρό. Χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και βρίσκεται στην ομώνυμη λίμνη έξω από το Σάλτσμπουργκ. Το ανασχεδιασμένο ξενοδοχείο θα διαθέτει 98 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων 46 σουιτών και έξι chalet. Η Rosewood διατηρεί και προστατεύει την κληρονομιά του ακινήτου, ενώ το εκσυγχρονίζει όπου χρειάζεται. Το νεοκλασικό ξενοδοχείο θα διαθέτει επίσης εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης και το Asaya, την έννοια ευεξίας της Rosewood. Φυσικά, υπάρχει μια θερμαινόμενη εξωτερική πισίνα με θέα τη γραφική λίμνη!

Opening: To δεύτερο μισό του 2024

10. SHA Mexico, Quintana Roo State of Cancun, Μέξικο 

sha-mexico-center.jpg

Με καθυστέρηση λόγω της πανδημίας, η είσοδος της SHA στο Μεξικό επιτέλους έφτασε. Η έννοια της υγείας και της ευεξίας βρίσκεται στην ισπανική Μεσόγειο στην Altea και προχωράει σε μεγάλες επενδύσεις με 100 σουίτες και ιδιωτικές κατοικίες στο Cancun. Το μεξικανικό αρχιτεκτονικό studio Sordo Madaleno και ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Alejandro Escudero χειρίστηκαν την σχεδιαστική και αισθητική προσέγγιση του ακινήτου, το οποίο βρίσκεται σε μεγάλες εκτάσεις βλάστησης, λίγα βήματα από την παραλία. Μόλις βρεθείτε εκεί, σας προσφέρουν tailor made προγράμματα υγείας που μπορεί να διαρκέσουν έως και 21 ημέρες και εστιάζουν στη διατροφή, την ολιστική ιατρική, την προληπτική και αναγεννητική ιατρική, την προηγμένη αισθητική, τη γνωστική διέγερση, τη σεξουαλική υγεία, την εσωτερική ισορροπία και τη σωματική απόδοση.

Opening: To δεύτερο μισό του 2024