fbpixel

Search icon
Search
Η νέα boutique Issey Miyake στο Παρίσι είναι ό,τι πιο stylish & minimal θα δείτε σήμερα
DESIGN NEWS

Η νέα boutique Issey Miyake στο Παρίσι είναι ό,τι πιο stylish & minimal θα δείτε σήμερα

Με μία φωτεινή πορτοκαλί απόχρωση στον τοίχο θυμίζει τον ανατέλλοντα ήλιο


Το 1965, έχοντας αποφοιτήσει από το Tama Art University στην πατρίδα του, την Ιαπωνία, με πτυχίο γραφικών τεχνών, ο Issey Miyake θα ταξιδέψει στο Παρίσι. Στη γαλλική πρωτεύουσα ο ανατρεπτικός σχεδιαστής θα μάθαινε την τέχνη του: μαζί με τον συμπατριώτη του Kenzo Takada (του οίκου μόδας Kenzo), γράφτηκε στην École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne, σπουδάζοντας ραπτική. 

23.jpg

Αργότερα, αφού ίδρυσε την εταιρεία μόδας Miyake Design Studio το 1970 στο Τόκιο, θα επιστρέψει στο Παρίσι το 1973 για να παρουσιάσει τις συλλογές του - ένας βαθιά ριζωμένος δεσμός με την πόλη που θα συνεχιζόταν σε όλη του τη ζωή (ο designer θα παρουσίαζε τα shows του στο Παρίσι μέχρι την αποχώρησή του από την εταιρεία το 1997).

Μέσα στη φωτεινή νέα boutique του Issey Miyake στο Παρίσι

4-LDQ4Q.jpg

Το ολοκαίνουριο fashion store Issey Miyake Paris, που βρίσκεται στην shopping-exclusive περιοχή Triangle D'Or, συνεχίζει αυτή την κληρονομιά και σηματοδοτεί μία από τις τελευταίες «αποστολές» του σχεδιαστή -αν και είχε συνταξιοδοτηθεί, ο Miyake παρέμενε στη διοίκηση της εταιρείας μέχρι το θάνατό του, τον Αύγουστο του 2022.

Ο Ιάπωνας σχεδιαστής και καλλιτέχνης Tokujin Yoshioka - ο οποίος έχει εργαστεί σε πολυάριθμα έργα και καταστήματα Issey Miyake τις τελευταίες τρεις δεκαετίες - θυμάται ότι τον προσέγγισε για πρώτη φορά ο εμβληματικός designer το 2021 για να εργαστεί για το συγκεκριμένο project. 

«Το Παρίσι είναι κέντρο της μόδας και κόμβος πολιτισμού», περιγράφει ο ίδιος στο Wallpaper*, έχοντας αναλάβει τον σχεδιασμό του νέου χώρου στην οδό François 1er 28, ο οποίος αντικαθιστά την προηγούμενη ναυαρχίδα στην Rue Royale στο 8ο διαμέρισμα. Με τίτλο "ISSEY MIYAKE / PARIS", αποτελεί έναν αυθεντικό προορισμό μόδας, που δίνει μορφή σε αυτή την πολιτιστική ενέργεια για το μέλλον», σημειώνει ο Yoshioka. 

1-BxkFQ.jpg

Το κατάστημα 360 τ.μ., το οποίο εκτείνεται σε δύο ορόφους, βρίσκεται στην πρώην έδρα του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ένας έμπορος λιανικής πώλησης καταλαμβάνει τον χώρο. Το εξωτερικό είναι τυπικά παριζιάνικο - μια πέτρινη πρόσοψη του 19ου αιώνα με τεράστια παράθυρα και παραδοσιακά καλούπια - ενώ το εσωτερικό είναι σχεδιασμένο στο κομψό, μοντέρνο στυλ του Yoshioka, με μεγάλα ευάερα δωμάτια με λευκούς τοίχους που διακόπτονται μόνο από γωνιακά μεταλλικά φωτιστικά και γυάλινες βιτρίνες.

«Σκεφτόμουν να συνδυάσω σύγχρονα στοιχεία με τη γαλλική αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα για να εκφράσω την αντίθεση του χρόνου», εξηγεί ο Yoshioka που ολοκλήρωσε πλέον το έργο του και το παρέδωσε στο κοινό της μόδας.

Info: isseymiyake.com