fbpixel

Search icon
Search
Thessaloniki's Agenda: Ό,τι νέο έρχεται στην πόλη αυτήν την εβδομάδα
AGENDA

Thessaloniki's Agenda: Ό,τι νέο έρχεται στην πόλη αυτήν την εβδομάδα

Οι πιο ενημερωμένες προτάσεις είναι εδώ


Η νέα εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε φέρνει συναρπαστικά δρώμενα και events, που θα μας κρατήσουν με αμείωτο το ενδιαφέρον αυτό το διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, αυτές οι ημέρες θα είναι ιδιαίτερες για τη Θεσσαλονίκη, καθώς υποδεχόμαστε στην πόλη τις πιο πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις, που θα καλύψουν κάθε γούστο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, από σήμερα, Δευτέρα, μέχρι και την Κυριακή. Παρακάτω, οι προτάσεις για την πιο ενημερωμένη ατζέντα αυτών των ημερών.

Κρατήστε σημειώσεις...

M O N D A Y

Ομαδική εικαστική έκθεση «Στην Άλλη Πλευρά της Ιστορίας»

847237-QFqNA.jpg

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ και η dreamideamachine ΑΜΚΕ παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση «Στην Άλλη Πλευρά της Ιστορίας». Πρωτοπαρουσιάστηκε το Καλοκαίρι του 2023 στην Ιστορική Οικία Λάζαρου Κουντουριώτη στην Ύδρα, με την Υποστήριξη του Δήμου Ύδρας και της Κ.Ε.Δ.Υ. με 20 σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες. Τώρα στον μοναδικό χώρο του Ισλαχανέ εμπλουτίστηκε κι έτσι 28 σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες, διαπραγματεύονται το «Τραύμα» μέσα από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της σύγχρονης Ελλάδας.

Info: Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ (Ελένης Ζωγράφου 2), καθημερινά 10:00 - 20:00.

'Εκθεση «Τα δέντρα του τόπου μας - 'Εμπνευση στη σκιά των δέντρων»

folklifemuseum1.png

Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης και η Αρτέον Εκδοτική διοργανώνουν την έκθεση «Τα δέντρα του τόπου μας – Έμπνευση στη σκιά των δέντρων», η οποία στηρίζεται στην ομότιτλη, βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών, εικονογραφημένη έκδοση της Καλλιόπης Στάρα (Αρτέον, 2021). Σκοπός της έκθεσης είναι να γνωρίσει στο ευρύ κοινό τον πλούτο και την ποικιλία των δέντρων της ελληνικής φύσης και να προβάλει τη σχέση τους με τον πολιτισμό, την ιστορία, τον μύθο και τις τοπικές κοινότητες της πατρίδας μας. Ταυτόχρονα, να αναδείξει την προσφορά των δέντρων και κατ' επέκταση του δάσους στο περιβάλλον, τον άνθρωπο και σε όλες τις μορφές ζωής ως συστατικού τόσο της φυσικής όσο και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Info: Λαογραφικό, Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 68), καθημερινά 10:00 - 15:00.

Ταινία "Bob Marley: One Love"

bob-marley-one-love-64a7ced230be5.jpg

Η ταινία "Bob Marley: One Love" είναι ένας ύμνος στη ζωή και τη μουσική ενός ειδώλου που ενέπνευσε γενεές με το μήνυμα αγάπης και ενότητας που πρέσβευε. Για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, ανακαλύψτε την δυνατή ιστορία υπέρβασης της διαφορετικότητας και το ταξίδι πίσω από την επαναστατική του μουσική. Σκηνοθεσία: Reinaldo Marcus Green. Πρωταγωνιστούν: Kingsley Ben-Adir, Lashana Lynch, James Norton.

Info: Cineplexx One Salonica - Αιθ.5 (Γιαννιτσών 61 και Κωλέττη 34), Δευτέρα στις 20:45.


T U E S D A Y

Γιώργος Τσακίρης, έκθεση «Χειροτεχνήματα και άλλα»

1000047763.jpg

Στην γκαλερί Λόλα Νικολάου παρουσιάζεται η ατομική έκθεση του Γιώργου Τσακίρη με τίτλο «Χειροτεχνήματα και Άλλα». Ο Γιώργος Τσακίρης αποτελεί μοναδική περίπτωση της σύγχρονης ελληνικής τέχνης. Συνδυάζει καλλιτεχνικά την οικολογική-βιολογική- αγροτική διαδικασία ως ένας οργανωτής των τρόπων με τους οποίους το ζωγραφικό βλέμμα οργανώνει μέσα από εγκαταστάσεις-κατασκευές και περιβάλλοντα, τις συνθήκες εκείνες μέσα στις οποίες η φύση λειτουργεί στην απόλυτη αυτάρκεια της.

Info: Γκαλερί Λόλα Νικολάου (Τσιμισκή 52), Τρίτη 12:00 - 20:00.

Σοφία-Μαρία Ξενάκη, έκθεση "Endless Time"

852016.jpg

Στην Myrό Gallery «τρέχει» η ατομική έκθεση της Σοφίας-Μαρίας Ξενάκη "Endless Time". Η εικαστικός παρουσιάζει επιλεγμένα έργα από τη διαδραστική εγκατάσταση Λαβύρινθος. Πρόκειται για έργα μεγάλων διαστάσεων που έχουν σαν επίκεντρο τους το θεατή. Κατά τη διάρκεια δέκα χρόνων, δημιουργήθηκε ένας πραγματικός λαβύρινθος, αποτελούμενος από ζωγραφικά έργα, κινητικά γλυπτά και βίντεο προβολή.
Τα έργα που παρουσιάζονται εδώ σχετίζονται με την έννοια του χρόνου, ο οποίος ερμηνεύεται αρχικά γραμμικά, μέσα από ζεύγη αντιθέτων, όπως το φως και το σκοτάδι, τη ζωή και το θάνατο, την πίστη και την απελπισία. Καθώς κινούμαστε προς τον πυρήνα της ύπαρξής μας, ο χρόνος αποκτά σπειροειδή υπόσταση.
Παρελθόν, παρόν και μέλλον συνυπάρχουν και απαρτίζουν το «όλον» που έχουμε μέσα μας. Καλούμαστε να βιώσουμε το κενό, την αμφιβολία, τη νοσταλγία κι έπειτα την ένωση με τον ανώτερο εαυτό μας, την έξοδο από το χρόνο. 

Info: Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8), Τρίτη 15:00 - 21:00.

Ταινία "Beautiful Wedding"

851408.jpg

Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε το Beautiful Disaster, η Άμπι και ο Τράβις ξυπνούν μετά από μια τρελή νύχτα στο Βέγκας ως νεόνυμφοι. Με τους καλύτερους φίλους τους και τα εξαψήφια κέρδη της Άμπι στο πόκερ, ταξιδεύουν στο Μεξικό, όπου μπορούν να απολαύσουν έναν άγριο, πλούσιο μήνα του μέλιτος. Αλλά καθώς το χάος ακολουθεί τον «Τράμπι» σε κάθε βήμα, πρέπει να αποφασίσουν αν είναι γραφτό να είναι μαζί – ή αν αυτός ο γάμος είναι μια άλλη καταστροφή που περιμένει να συμβεί. Σκηνοθεσία: Roger Kumble. Πρωταγωνιστούν: Dylan Sprouse, Virginia Gardner, Alex Aiono κ.ά.

Info: Village Cosmos - Αιθ. 1 (11ο χλμ Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανιών), Δευτέρα στις 19:00.


W E D N E S D A Y

«Σεβάς Χανούμ» του Γιώργου Χρονά στο Θέατρο Αυλαία

818660.jpg

Το 1983 μια από τις ωραιότερες λαϊκές φωνές της ελληνικής δισκογραφίας, η Σεβάς Χανούμ, διηγείται την ιστορία της ζωής της σ’ ένα παλιό προσφυγικό σπίτι της Θεσσαλονίκης, στο κασετοφωνάκι του ποιητή και εκδότη Γιώργου Χρονά. Η «αμαζόνα» -όπως ήθελε να την αποκαλούν- του ρεμπέτικου τραγουδιού τού μιλά για τον φλογερό της έρωτα με τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον παρ' ολίγον γάμο τους, για τον Πόντο, τη μεταπολεμική Αθήνα, τον Τσιτσάνη, την Μπέλλου, αλλά και για την αρρώστια και το παιχνίδι με τον θάνατο. Σκηνοθεσία- διασκευή: Κωνσταντίνος Ρήγος. Ερμηνεύει η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

Info: Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ), Τετάρτη στις 21:00.

Προβολή ντοκιμαντέρ ''Who I Am Not'' της Tünde Skovrán στην Αίθουσα Τζων Κασσαβέτης

848627.jpg

Τι ορίζει αν είμαστε άνδρες ή γυναίκες; Τελικά, έχει σημασία αυτός ο διαχωρισμός; Η ταινία ακολουθεί την ιστορία δύο ίντερσεξ ατόμων στη Νότιο Αφρική με διαμετρικά αντίθετες ζωές, που ωστόσο έχουν ένα κοινό: δε νιώθουν ότι ανήκουν στο δίπολο αρσενικού-θηλυκού. Ένα συγκινητικό κι ελπιδοφόρο πορτραίτο, που δίνει φωνή στο διαχρονικά παραμελημένο 2% του παγκόσμιου πληθυσμού. Σκηνοθεσία: Tünde Skovrán.

Info: Αίθουσα Τζων Κασσαβέτης (Ναυάρχου Βότση), Τετάρτη στις 19:00.

«Προσδοκώ» του Γιώργου Βέλτσου στο Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

851107.jpg

«Προσδοκώ», το νέο έργο του Γιώργου Βέλτσου (με τρεις παρεμβάσεις της Ευγενίας Βάγια) θα παρουσιαστεί στο Φουαγιέ του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καρακάντζα και μουσική Δημήτρη Καμαρωτού. Ένα νέο έργο για τη μνήμη, τον θάνατο και την αθανασία. Το «Προσδοκώ» είναι ένας επικήδειος για το θέατρο, όπως το ξέρουμε μέχρι τώρα αλλά και για την Ιστορία. Πρόκειται για ένα παιγνίδι ανταγωνισμού και επικράτησης ανάμεσα στους νεκρούς και τους ζωντανούς. Οι νεκροί καταλαμβάνουν πολύ χώρο και οι ζωντανοί εκδικούνται συρρικνώνοντας τις ιστορικές μνήμες σε ξέφτια από παλιές ρεκλάμες και απόηχους συνθημάτων. Οι μνημειώδεις φιγούρες της μεταπολίτευσης, αποκαθηλώνονται και αποσυνδέονται από την ουσία της πράξης τους. Ο θρήνος αναδύεται από τον κλαυσίγελο, το πολιτικό αποκτά καινούργιο νόημα καθώς συνδέεται με την καθημερινή αίσθηση της απώλειας, που συνεχώς γιγαντώνεται. Σε αυτόν τον αγώνα ανάμεσα στα ξέφτια της μνήμης και τον θρήνο πάνω από το κενό, που δημιουργεί η απώλεια, ποιος θα βγει νικητής; Σκηνοθεσία: Σοφία Καρακάντζα. Παίζουν: Ελένη Θυμιοπούλου, Μαρία Καραμήτρη, Αίγλη Κατσίκη κ.ά.

Info: Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2), Τετάρτη στις 19:00.

T H U R S D A Y

«Οι ληστές» του Friedrich Schiller στο Βασιλικό Θέατρο

852107.jpg

«Οι Ληστές» είναι ένα έργο -σταθμός στην παγκόσμια δραματουργία, ένα κείμενο- σκάνδαλο, όπως χαρακτηρίστηκε, την εποχή που γράφτηκε - στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα-, ένα «επαναστατικό παραμύθι» που αντανακλά το ξέσπασμα της οργής για την κοινωνική αδικία και ανισότητα. Το έργο, μέσα από τις πολιτικές αναφορές του, μας προκαλεί να αναμετρηθούμε με τους προβληματισμούς του σε κάθε εποχή, καθώς τα θέματα που θίγει, όπως, η σύγκρουση της λογικής με το συναίσθημα, η ασυμμετρία ισχύος μέσα στην κοινωνία, η σχέση του νόμου με την ελευθερία, ισχύουν πάντα. Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης. Παίζουν: Χαρά Γιώτα, Κωστής Καπελλίδης, Ηλέκτρα Καρτάνου κ.ά.

Info: Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου), Πέμπτη στις 21:00.

«Μηχανή Kafka» στο Ινστιτούτο Γκαίτε

michani-kafka-institoyto-gkaite-omada-theatro-protasi-2.jpg

Η ομάδα «Θέατρο Πρόταση» παρουσιάζει τη «Μηχανή Kafka» σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή. Μια παράσταση βασισμένη στη "Σωφρονιστική αποικία" του Franz Kafka. Ο σκηνοθέτης Στέλιος Βραχνής, μετά το «Γράμμα στον πατέρα» επιστρέφει στα γραπτά του Franz Kafka, εμπνεόμενος αυτή τη φορά από τη «Σωφρονιστική αποικία». Το κορυφαίο όσο και επίκαιρο έργο του σπουδαίου συγγραφέα του 20ού αιώνα γράφτηκε στην καρδιά του Α' Παγκοσμίου πολέμου και καταγγέλλει την πιο στυγνή μορφή βίας που έχουμε γνωρίσει έως σήμερα.

Info: Ινστιτούτο Γκαίτε (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 66), Πέμπτη στις 21:00.

Ομαδική έκθεση "Τhe Prophecy"

849544.jpg

H γκαλερί The Eye Altering παρουσιάζει την ομαδική έκθεση "The Prophecy" σε επιμέλεια του Σταύρου Καπετάνιου aka Captain Stavros και σε συνεργασία με το νομαδικό επιμελητικό εγχείρημά του, OKAY Drops. Έχοντας σπουδάσει Αρχιτεκτονική και Εικαστικές Τέχνες, ο Captain Stavros ίδρυσε στην γειτονιά της Κυψέλης πριν από δύο χρόνια το Okay Initiative Space. Στη διεπιστημονική επιμελητική πρακτική του, ο Captain διευρύνει τον παραδοσιακό ρόλο του επιμελητή από την απλή επιλογή και τοποθέτηση έργων τέχνης σε έναν ουδέτερο χώρο και περνά στη δημιουργία οπτικών κι εννοιολογικών μετα-ανθρώπινων περιβαλλόντων.

Info: The Eye Altering (Πάικου 2, εντός στοάς), Πέμπτη 17:00 - 21:00.


F R I D A Y & W E E K E N D

'Εκθεση "Nelly's"

853617.jpg

Η παρουσίαση του πολυδιάστατου έργου της Ελληνίδας φωτογράφου Έλλης Σουγιουλτζόγλου-Σεραϊδάρη (1899-1998) που φιλοξενείται στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης αποτελεί μέρος της αναδρομικής έκθεσης "Nelly's" που διοργανώθηκε από το Μουσείο Μπενάκη (23/2-23/7/2023) με στόχο να επανασυστήσει τη δημιουργό στο σύγχρονο κοινό. Με άξονες τις τρεις πόλεις στις οποίες διαμόρφωσε το φωτογραφικό της βλέμμα: Δρέσδη, Αθήνα, Νέα Υόρκη επιχειρείται η προβολή των πολυάριθμων διαφορετικών θεμάτων που αποτύπωσε η Νέλλη από το 1921 έως το 1966. Η έκθεση αποτελείται από 185 φωτογραφίες φιλοτεχνημένες από την ίδια τη δημιουργό κι επιλεγμένες από το ογκώδες αρχείο της με σκοπό να εκπροσωπηθούν οι διαφορετικές αισθητικές τάσεις που υιοθέτησε κατά τη διάρκεια των 45 χρόνων ενασχόλησής της με το μέσο και οι πολυάριθμες φωτογραφικές τεχνικές με τις οποίες πειραματίστηκε. Στις πρωτότυπες αυτές εικόνες προστίθενται 53 σύγχρονες ψηφιακές εκτυπώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τα αρνητικά της ώστε να συμπληρώσουν τα αφηγηματικά κενά.

Info: MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α' , Λιμάνι Θεσσαλονίκης), Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 11:00 - 19:00.

''November'' του David Mamet στο Φαργκάνη

822713.jpg

Λευκός Οίκος, μήνα Νοέμβριο. Προεκλογική περίοδος. Ο καταφανώς αποτυχημένος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ Τσαρλς Π. Σμιθ θέλει να επανεκλεγεί. Η πρώτη του θητεία κρίνεται αδιαμφισβήτητα και αντικειμενικά ως ανεπιτυχής. Κατά συνέπεια, βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιθανή του αποχώρηση από τη «θέση». Οι οικονομικοί του υποστηρικτές τον έχουν εγκαταλείψει και τα polls του δίνουν πολύ μικρές πιθανότητες επανεκλογής. Στην προσπάθειά του να μαζέψει χρήματα για να υποστηρίξει την καμπάνια του, μηχανεύεται και επιδιώκει εξωφρενικές οικονομικές συμφωνίες με εκπροσώπους της οικονομικής ελίτ, επιστρατεύοντας ταυτόχρονα την επικοινωνιολόγο του, σε μια απόπειρα να ξαναγράψει προς όφελός του, την ίδια την Ιστορία. Κατά τη διάρκεια της πλοκής τα εγχειρήματά του προέδρου διογκώνονται με κωμικό τρόπο μέσα από διαρκείς ανατροπές για να καταλήξουμε σε ένα εκρηκτικό απρόβλεπτο φινάλε με όλους τους χαρακτήρες πάνω στη σκηνή και εκτός εαυτού. Πρωταγωνιστούν: Σταύρος Σβήγκος, Κώστας Καζανάς, Νίκος Τουρνάκης κ.ά.

Info: Φαργκάνη (Αγίου Παντελεήμονος 10), Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

«Η καρδιά του Frédéric Chopin» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

kardia-tou-sopen.jpg

Ένα συναρπαστικό μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον Frédéric Chopin, τον μύθο του παγκόσμιου Ρομαντισμού και κατ’ εξοχήν ποιητή του πιάνου, εκφραστή του αέναου πάθους και της λαμπερής δεξιοτεχνίας, θα ξεδιπλωθεί επί σκηνής μέσα από τα αριστουργήματά του για πιάνο και τις προσωπικές του επιστολές. Τη ζωή και το έργο του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη θα ζωντανέψει μέσα από επιστολές του Chopin ο αγαπημένος ηθοποιός Δημήτρης Λάλος. Η επεξεργασία και μετάφραση των κειμένων είναι της μουσικολόγου και πιανίστας Τατιάνας Παπαγεωργίου, η οποία μελέτησε το πρωτογενές υλικό στο αρχείο του Chopin στη Βαρσοβία και η δραματοποίηση, τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι της θεατρολόγου Ελισάβετ Παπαγεωργίου.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία), Σάββατο στις 21:00.

Περιοδική έκθεση «Μητρόπολις Μορρυλίων»

w16-85917222222.jpg

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν από κοινού την έκθεση «Mητρόπολις Μορρυλίων» που συστήνει στην επιστημονική κοινότητα και το μη ειδικό κοινό την αρχαία Μόρρυλο, ένα σημαντικό αστικό κέντρο της ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου, όπως αναδύεται από επιγραφικές μαρτυρίες, γεωφυσικές έρευνες, παλαιές και νέες ανασκαφές. Η Μόρρυλος αναπτυσσόταν σε λόφο στα ΒΔ του σύγχρονου οικισμού των Άνω Αποστόλων, περίπου 18 χλμ ΝΔ της πόλης του Κιλκίς, κατέχοντας στρατηγική θέση στην περιοχή της αρχαίας Κρηστωνίας για τον έλεγχο εμπορικών και στρατιωτικών δρόμων. Υπήρξε μητρόπολη αγροτικής περιοχής με αξιόλογη κτηνοτροφική παραγωγή, επώνυμους χορηγούς και επιφανές ιερό του Ασκληπιού, που της εξασφάλιζε πλούτο και ευημερία. 135 αρχαία αντικείμενα και σύνολα αντικειμένων από τις πρόσφατες ανασκαφικές έρευνες στην αρχαία πόλη μαζί με παλαιότερα σημαντικά ευρήματα, πλαισιωμένα από κείμενα, οπτικό και ηχητικό υλικό, οδηγούν το κοινό στην ανακάλυψη της αρχαίας Μορρύλου προσφέροντας μια νέα μουσειακή εμπειρία.

Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Μ. Ανδρόνικου 6), Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 09:00 - 16:00.

PREMIERA

b-37832-or-premiera-poster-fb.jpg

Φεβρουάριος 1986 , Δερβένι Θεσσαλονίκης. Στο κέντρο διασκέδασης "MOONLIGHT" όλοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για την πρεμιέρα τους, όταν ξαφνικά, στη γενική πρόβα, μια έκρηξη καταστρέφει ένα μεγάλο μέρος του μαγαζιού και σκοτώνει όλους τους καλλιτέχνες επί σκηνής! Σχεδόν 40 χρόνια αργότερα, μια διαθήκη υποχρεώνει τρεις οικογένειες κληρονόμων, όλοι τους καλλιτέχνες, οι οποίοι όμως υπηρετούν διαφορετικά είδη, να συμπράξουν σε ένα κοινό πρόγραμμα με σκοπό να κληρονομήσουν το εν λόγω κέντρο, το οποίο επισκευάστηκε μετά την έκρηξη αλλά δε λειτούργησε ποτέ. Όσο εξελίσσονται οι πρόβες το ένα ευτράπελο διαδέχεται το άλλο, βάζοντας σε κίνδυνο την επικείμενη "PREMIERA" τους. Άπαντες όμως αγνοούν πως ένας πολύ σοβαρότερος κίνδυνος παραμονεύει γιατί κάποιοι παλιοί γνώριμοι ετοιμάζονται να κάνουν την εμφάνιση τους. Μέρος των εσόδων των παραστάσεων θα διατεθούν στο ορφανοτροφείο θηλέων «Μελισσα» και στην παγκόσμια καμπάνια "A Ball For All". Κείμενο: Οικονομιδης Γιώργος. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Βασιλειάδης. Παίζουν: Βασιλειάδης Δημήτρης, Βάτσας Θεόκλητος, Γεροφώτη Μέλα κ.ά. 

Info: Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 7), Παρασκεύη και Σάββατο στις 21:00 - Κυριακή στις 19:00.