fbpixel

Search icon
Search
Thessaloniki's Agenda: Τι θα απολαύσουμε στην πόλη αυτήν την εβδομάδα
AGENDA

Thessaloniki's Agenda: Τι θα απολαύσουμε στην πόλη αυτήν την εβδομάδα

Οι πιο ενημερωμένη ατζέντα είναι εδώ


H νέα εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε φέρνει συναρπαστικά δρώμενα και events, που θα μας κρατήσουν με αμείωτο το ενδιαφέρον αυτό το διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, αυτές οι ημέρες θα είναι ιδιαίτερες για τη Θεσσαλονίκη, καθώς υποδεχόμαστε στην πόλη τις πιο πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις, που θα καλύψουν κάθε γούστο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, από σήμερα, Δευτέρα, μέχρι και την Κυριακή. Παρακάτω, οι προτάσεις για την πιο ενημερωμένη ατζέντα αυτών των ημερών.

Κρατήστε σημειώσεις...

M O N D A Y

Συγγραφείς του κόσμου ταξιδεύουν στο Μέγαρο: Gonda Van Steen

blod6617-van-steen.jpg

Η σπουδαία Βελγο-Αμερικανίδα κλασσική φιλόλογος, συγγραφέας και γλωσσολόγος Gonda Van Steen είναι η επόμενη καλεσμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Συγγραφείς του κόσμου ταξιδεύουν στο Μέγαρο», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η διεθνούς κύρους επιστήμονας, με βιβλία που έχουν ως επίκεντρο θέματα της ελληνικής ιστορίας, είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Νεοελληνικών Σπουδών της Βόρειας Αμερικής, ομοίως και στην Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών του Ηνωμένου Βασιλείου, δουλεύοντας απρόσκοπτα για την προώθηση και διάδοση των ελληνικών σπουδών στον κόσμο. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, η έδρα Κοραή που κατέχει στο King's College του Λονδίνου.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία), Δευτέρα στις 19:00.

Ταινία "Priscilla"

848970.jpg

Όταν η έφηβη Priscilla Beaulieu συναντά τον Elvis Presley σε ένα πάρτι, ο άντρας που είναι ήδη ένας σούπερ σταρ του ροκ εν ρολ γίνεται κάποιος εντελώς απροσδόκητος σε ιδιωτικές στιγμές: ένας συναρπαστικός σύντροφος, ένας σύμμαχος στη μοναξιά, ένας ευάλωτος καλύτερος φίλος. Μέσα από τα μάτια της Priscilla, η Sofia Coppola αφηγείται την αθέατη πλευρά ενός μεγάλου αμερικανικού μύθου, με την μεγάλη αγάπη αλλά και έναν ταραχώδη γάμο ανάμεσα στον Elvis και την Priscilla, από την εποχή που υπηρετούσε στο στρατό μέχρι το ονειρεμένο κτήμα του, την Graceland, σε αυτό το πορτρέτο της αγάπης, φαντασίας και φήμης. Σκηνοθεσία: Sofia Coppola. Πρωταγωνιστούν: Πρωταγωνιστούν: Cailee Spaeny, Jacob Elordi, Ari Cohen.

Info: Odeon Πλατεία Αίθ. 4 (Tσιμισκή 43), Δευτέρα 19:40.

Guy Ben Zioni, Diana Al-Hassani - μουσική δωματίου για βιόλα και πιάνο

archaeological-museum-of-thessalonikiphoto0.jpeg

Δύο κορυφαίοι πολιτιστικοί οργανισμοί της πόλης, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Μία Δευτέρα ανά μήνα, το Αρχαιολογικό Μουσείο θα φιλοξενεί στους χώρους του διακεκριμένους καλλιτέχνες που θα παρουσιάζουν ενδιαφέροντα προγράμματα μουσικής δωματίου, που θα συνδέονται άμεσα με τις επερχόμενες συναυλίες της Κ.Ο.Θ. Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στο Φουαγιέ του Μουσείου παρουσιάζεται συναυλία με τίτλο «Η μουσική ως κοινωνός ειρήνης» με τους Guy Ben Zioni (βιόλα, Ισραήλ) και Diana Al-Hassani (πιάνο, Ιράκ/Γερμανία).

Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Μ. Ανδρόνικου 6), Δευτέρα στις 20:00.


T U E S D A Y

Ομαδική εικαστική έκθεση «Στην Άλλη Πλευρά της Ιστορίας»

847237-QFqNA.jpg

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ και η dreamideamachine ΑΜΚΕ παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση «Στην Άλλη Πλευρά της Ιστορίας». Πρωτοπαρουσιάστηκε το Καλοκαίρι του 2023 στην Ιστορική Οικία Λάζαρου Κουντουριώτη στην Ύδρα, με την Υποστήριξη του Δήμου Ύδρας και της Κ.Ε.Δ.Υ. με 20 σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες. Τώρα στον μοναδικό χώρο του Ισλαχανέ εμπλουτίστηκε κι έτσι 28 σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες, διαπραγματεύονται το «Τραύμα» μέσα από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της σύγχρονης Ελλάδας.

Info: Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ (Ελένης Ζωγράφου 2), Τρίτη 10:00 - 20:00.

Ομαδική έκθεση "Brushstrokes" no 1

410126246-834468472019181-7569163395668064737-n.jpg

Η Toss Gallery και το La Doze bar διοργανώνουν την πρώτη ομαδική έκθεση "PICTURE THIS: BRUSHSTROKES #1" συγκεντρώνοντας 19 καλλιτέχνες με ειδίκευση στην εικονογράφηση, το κόμικ, το street art και graffiti που έχουν εκθέσει τη δουλειά τους στους χώρους μας τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο. Επίκεντρο της εκδήλωσης θα αποτελέσει η έκθεση έργων τέχνης, με παλιές και νέες συμμετοχές, προτείνοντας μια σειρά από σύγχρονα έργα εκφράζοντας έντονους προβληματισμούς και επιθυμίες με μέσο την εικαστική γραφή, την παρατηρητικότητα και τον συμβολισμό.

Info: Toss Gallery (Βηλαρά 1 και Συγγρού), Τρίτη 19:00 - 23:00.

Ταινία "Anyone But You"

anyone-but-you-trailer-101923-1-838e099c27694480867f07c1931d1003.jpg

Στην κωμωδία "Anyone But You", η Bea (Sydney Sweeney) και ο Ben (Glen Powell) μοιάζουν να είναι το ιδανικό ζευγάρι, αλλά μετά από ένα απογοητευτικό πρώτο ραντεβού κάτι συμβαίνει και η καυτή μεταξύ τους έλξη τους παγώνει. Η μοίρα, όμως, τα φέρνει έτσι και βρίσκονται και οι δύο καλεσμένοι σε ένα γάμο στη μακρινή Αυστραλία όπου, κάνουν ό,τι θα έκανε κάθε ενήλικος: παριστάνουν το ζευγάρι. Σκηνοθεσία: Will Gluck.

Info: Cineplexx One Salonica Αίθ.2 (Γιαννιτσών 61 και Κωλέττη 34), Τρίτη στις 19:00 και στις 21:00.


W E D N E S D A Y

Γιώργος Τσαλίκης - Αποστολία Ζώη "Valentine's Party"

hyatt-valentines-event-poster-300x460mm-001-01-2.jpg

Το Hyatt Regency Thessaloniki γιορτάζει τον Άγιο Βαλεντίνο με ένα πάρτι γεμάτο κέφι, ζωντάνια και love
vibes με τους Γιώργο Τσαλίκη και Αποστολία Ζώη. Είτε με το έτερον ήμισυ, είτε με παρέα η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο στολισμένο Hyatt Regency Thessaloniki θα είναι μοναδική με ένα πάρτι γεμάτο αγαπημένα τραγούδια & χορό. Παρασυρθείτε από την αξεπέραστη σκηνική παρουσία του Γιώργου Τσαλίκη και την λαμπερή ενέργεια της Αποστολίας Ζώη και ζήστε μία ξεχωριστή Ημέρα των Ερωτευμένων.

Info: Hyatt Regency Thessaloniki (13o χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης - Περαίας), Τετάρτη στις 21:30.

«Καὶ ἐφύτευσεν ὁ Θεὸς παράδεισον» της Βαλέριας Δημητριάδου στο Metropolitan Urban Theater

809102.jpg

Το έργο πραγματεύεται ένα τρομακτικά επίκαιρο θέμα, μία από τις ισχυρότερες μορφές έμφυλης βίας, το sex trafficking. Υπερεξουσία ανθρώπων στις ζωές άλλων με μόνο κίνητρο το κέρδος, σωματική και ψυχολογική βία, κυκλώματα, οργανωμένο έγκλημα που επεκτείνει διαρκώς τη δράση του και ζωές που χάνονται, είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά - με το να ζουν υπό τη σκιά και τον φόβο του θύτη. Πρωταγωνιστούν: Αθηνά Αλεξοπούλου, Βαγγέλης Αμπατζής, Παναγιώτης Γαβρέλας κ.ά.

Info: Metropolitan: The Urban Theater (Βας. Όλγας 65 και Φλέμινγκ 2), Τετάρτη στις 21:00.

The Valentines - "In the mood for love" - love songs

2022-05-14.png

Οι "The Valentines" είναι μια παρέα φίλων, στην οποία ο καθένας προσφέρει κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο, με κοινό σκοπό την δημιουργία και την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου είναι "In the mood for love". Δεν έχουν ένα είδος μουσικής, ούτε συγκεκριμένα όργανα να τους περιορίζουν. Από pop σε jazz, σε funk, σε indie, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν ωραία μουσική. Βασικός στόχος είναι η δημιουργικότητα, είτε με ενδιαφέροντες συνδυασμούς οργάνων, ενορχηστρωτικά, είτε με εμπλουτισμό με φωνητικές αρμονίες, είτε με ιδιαίτερη επιλογή κομματιών. Είναι ένα πρότζεκτ που προέκυψε απλά γιατί στον καθένα τους έχει μιλήσει η μουσική και θέλουν να το μοιραστούν. Το ταλέντο, η όρεξη και το επίπεδο που είναι μαζεμένα σε ένα γκρουπ, παρά την ηλικία τους, δύσκολα θα βρεθεί αλλού.

Info: Μικρή Σκηνή (Επταλόφου 14), Τετάρτη στις 21:30.

Φεστιβάλ Πνευστών στο Μέγαρο Μουσικής 

b06.jpg

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης φιλοξενεί και διοργανώνει το φεστιβάλ πνευστών 2024, τον Φεβρουάριο στο οποίο συμμετέχουν οι: Κουιντέτο Πνευστών Αίολος, Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης καθώς και οι Ηλίας Λιβιεράτος, Σπύρος Μουρίκης και η Νεφέλη Μούσουρα.

Πρόγραμμα:

Τετάρτη 14/02 στις 20:30: Happy Valentine's Concert
Α' Μέρος
O. Messiaen: 'Abîme des Oiseaux' (Abyss of the Birds)
S. Prokofiev: Suite from Romeo & Juliet Arr. For viola and piano (arr. V.Borisovsky)

B' Μέρος
Cl. Debussy: Première Rhapsodie
R. Schumann: 3 Romanzen (αντί για Fantasie Stücken)
Ι. Nicht schnell / ΙΙ. Einfach, innig / ΙΙΙ. Nicht schnell
M. Bruch: 8 pieces op. 83 (επιλογή)
Ηλίας Λιβιεράτος Βιόλα
Σπύρος Μουρίκης Κλαρινέτο
Νεφέλη Μούσουρα Πιάνο

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία), Τετάρτη στις 20:30.


T H U R S D A Y

Ομαδική έκθεση "Τhe Prophecy"

849544.jpg

H γκαλερί The Eye Altering παρουσιάζει την ομαδική έκθεση "The Prophecy" σε επιμέλεια του Σταύρου Καπετάνιου aka Captain Stavros και σε συνεργασία με το νομαδικό επιμελητικό εγχείρημά του, OKAY Drops. Έχοντας σπουδάσει Αρχιτεκτονική και Εικαστικές Τέχνες, ο Captain Stavros ίδρυσε στην γειτονιά της Κυψέλης πριν από δύο χρόνια το Okay Initiative Space. Στη διεπιστημονική επιμελητική πρακτική του, ο Captain διευρύνει τον παραδοσιακό ρόλο του επιμελητή από την απλή επιλογή και τοποθέτηση έργων τέχνης σε έναν ουδέτερο χώρο και περνά στη δημιουργία οπτικών κι εννοιολογικών μετα-ανθρώπινων περιβαλλόντων.

Info: The Eye Altering (Πάικου 2, εντός στοάς), Πέμπτη 17:00 - 21:00.

«Αίθουσα Αναμονής. Humanity» του Ένκε Φεζολλάρι στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

pp0870j0001v03.jpg

Ανθρώπινες ιστορίες, που έχουν κοινό παρονομαστή την ψυχή του καθενός, με αναφορά σε γεγονότα που στιγμάτισαν την παγκόσμια ιστορία, διαδραματίζονται στην «Αίθουσα Αναμονής», τη νέα παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε σύλληψη, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολλάρι που έρχεται την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Καρτόκης, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Λίλιαν Παλάντζα, Βέφη Ρέδη, Χρήστος Τσάβος, Ένκε Φεζολλάρι.

Info: Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη), Πέμπτη στις 21:00.

«Οι κωμικοί» των Δημήτρη Πιατά και Σάκη Σερέφα στη Μονή Λαζαριστών

846137.jpg

Η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ «Οι κωμικοί» των Δημήτρη Πιατά και Σάκη Σερέφα έρχεται τον Ιανουάριο του 2024 στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πιατά. Το έργο, μια μπουρλέσκ κωμωδία μυθοπλασίας, με αναφορά στο 1920, είναι αφιερωμένο στους πρώτους Έλληνες κωμικούς του βωβού κινηματογράφου και είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή και την πορεία του Έλληνα «Σαρλώ», Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ που υπήρξε ένας από τους πρώτους κωμικούς ηθοποιούς και ιδιαίτερα δημοφιλής στην εποχή του. Στην παράσταση σε γκεστ εμφάνιση, συμμετέχει ο Λάκης Λαζόπουλος. Μέσα από μια κινηματογραφημένη σκηνή, υποδυόμενος τον Τσάρλι Τσάπλιν σε μεγάλη ηλικία, επισκέπτεται ονειρικά, τον δικό μας Έλληνα «Σαρλώ», τον Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ.

Info: Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη), Πέμπτη στις 20:30.


F R I D A Y & W E E K E N D

"DA" του Hugh Leonard στο Θέατρο Αριστοτέλειον

719583.jpg

Το αυτοβιογραφικό έργο του Ιρλανδού συγγραφέα διαδραματίζεται το 1968 στην Ιρλανδία με πολλά flashback που ζωντανεύουν επί σκηνής μια μοναδική ιστορία αγάπης, τρυφερότητας, αυτογνωσίας και συναισθημάτων κάθε είδους. Ο Τσάρλι Τάιναν, ένας εκπατρισμένος στο Λονδίνο συγγραφέας επιστρέφει στην πατρίδα του μετά το θάνατο του πατέρα του. Στο πατρικό του «ζωντανεύουν» οι γονείς του, ο νεαρός εαυτός του, οι νεανικοί του έρωτες, ιδιαίτερες στιγμές, γεγονότα και κάποια πρόσωπα του παρελθόντος του, που σημάδεψαν τη ζωή του και τον επηρεάζουν ακόμα και στο παρόν του. Ο "DA" (από το αγγλικό dad - πατέρας) αποτελεί το πιο καθοριστικό πρόσωπο της ζωής του.

Info: Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2), Παρασκευή στις 21:00.

«Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

815322-hBKUK.jpg

Το έργο είναι το πρώτο ελληνικό θεατρικό sequel. Αποτελεί συνέχεια του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη». Η Μιμή Ντενίση γράφει και σκηνοθετεί τη συνέχεια της ζωής των ηρώων που επέζησαν της Μικρασιατικής καταστροφής και προσπάθησαν να αρχίσουν από την αρχή στη νέα τους πατρίδα, τη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα σύνθετο έργο που φέρνει στην επιφάνεια άγνωστα στοιχεία για την εποχή του Μεσοπολέμου, η οποία υπήρξε μια από τις πιο ταραγμένες εποχές της Ελλάδας. Πρωταγωνιστεί η Μιμή Ντενίση. Και οι: Κατερίνα Γερονικολού, Ναταλία Δραγούμη, Μαρία Εγγλεζάκη, Κώστας Καζάκας κ.ά.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία), Παρασκευή και Σάββατο στις 20:00, Κυριακή στις 18:15.

''November'' του David Mamet στο Φαργκάνη

822713.jpg

Λευκός Οίκος, μήνα Νοέμβριο. Προεκλογική περίοδος. Ο καταφανώς αποτυχημένος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ Τσαρλς Π. Σμιθ θέλει να επανεκλεγεί. Η πρώτη του θητεία κρίνεται αδιαμφισβήτητα και αντικειμενικά ως ανεπιτυχής. Κατά συνέπεια, βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιθανή του αποχώρηση από τη «θέση». Οι οικονομικοί του υποστηρικτές τον έχουν εγκαταλείψει και τα polls του δίνουν πολύ μικρές πιθανότητες επανεκλογής. Στην προσπάθειά του να μαζέψει χρήματα για να υποστηρίξει την καμπάνια του, μηχανεύεται και επιδιώκει εξωφρενικές οικονομικές συμφωνίες με εκπροσώπους της οικονομικής ελίτ, επιστρατεύοντας ταυτόχρονα την επικοινωνιολόγο του, σε μια απόπειρα να ξαναγράψει προς όφελός του, την ίδια την Ιστορία. Κατά τη διάρκεια της πλοκής τα εγχειρήματά του προέδρου διογκώνονται με κωμικό τρόπο μέσα από διαρκείς ανατροπές για να καταλήξουμε σε ένα εκρηκτικό απρόβλεπτο φινάλε με όλους τους χαρακτήρες πάνω στη σκηνή και εκτός εαυτού. Πρωταγωνιστούν: Σταύρος Σβήγκος, Κώστας Καζανάς, Νίκος Τουρνάκης κ.ά.

Info: Φαργκάνη (Αγίου Παντελεήμονος 10), Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

«Γέρμα» του Simon Stone στο Κολοσσαίον

820829.jpg

Ένας ιδιαίτερα επιδραστικός συγγραφέας και σκηνοθέτης της εποχής μας, ο Simon Stone, εμπνέεται από την κλασική τραγωδία «Γέρμα» και την ξαναγράφει μεταφέροντάς τη στο σήμερα. Η Γέρμα του Λόρκα, που πρωτοανέβηκε το 1934 στη Μαδρίτη, πραγματεύεται την αδυναμία μιας γυναίκας να τεκνοποιήσει, σε ένα φτωχό, αγροτικό και συντηρητικό περιβάλλον. Όσο κι αν έχουν αλλάξει οι καιροί και η θέση της γυναίκας στα 90 χρόνια που μεσολάβησαν, το θέμα αυτό παραμένει διαχρονικό, σημαδεύοντας και σαρώνοντας συχνά σχέσεις και ζωές. Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κίτσου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Ασπασία Κράλλη κ.ά.

Info: Κολοσσαίον (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 150), Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

Τάκης Ζαχαράτος: ''Sweet Dreams... από κοντά'' στο Θέατρο Βεργίνα

takis1100-821-107710136.jpg

Μετά τα αλλεπάλληλα sold out και τις συνεχόμενες παρατάσεις των εμφανίσεων του, ο πολυαγαπημένος showman Τάκης Ζαχαράτος επιστρέφει στο Vergina Theatro με τη νέα παράσταση-υπερπαραγωγή "Sweet Dreams... από κοντά». Μας καλεί να ονειρευτούμε, να γελάσουμε, να διασκεδάσουμε, να τραγουδήσουμε και να ταξιδέψουμε μαζί του, μέσα από τα ευτράπελα της τηλεόρασης, της πολιτικής και της κοινωνικής μας ζωής.

Info: Regency Casino Thessaloniki - Θέατρο Βεργίνα (12 χλμ. Θεσσαλονίκης - Αεροδρομίου), Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 22:00.

Κώστας Τουρνάς - Φίλιππος Πλιάτσικας στο Mylos Club

pliatsikas-tournas.jpg

Κώστας Τουρνάς – Φίλιππος Πλιάτσικας. Δύο από τους πιο επιδραστικούς Έλληνες τραγουδοποιούς, συναντιούνται για πρώτη φορά και ενώνουν τις φωνές τους στην σκηνή του Mylos Club με δυο βαλίτσες με τραγούδια! Για δύο εμφανίσεις στις 16 και 17 Φεβρουαρίου 2024.

Info: Πολυχώρος Μύλος - Club Μύλος (Ανδρέου Γεωργίου 56), Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00.

Γιώργος Βέλτσος «Προσδοκώ» στο Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

851107.jpg

«Προσδοκώ», το νέο έργο του Γιώργου Βέλτσου (με τρεις παρεμβάσεις της Ευγενίας Βάγια) θα παρουσιαστεί στο Φουαγιέ του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καρακάντζα και μουσική Δημήτρη Καμαρωτού. Ένα νέο έργο για τη μνήμη, τον θάνατο και την αθανασία. Το «Προσδοκώ» είναι ένας επικήδειος για το θέατρο, όπως το ξέρουμε μέχρι τώρα αλλά και για την Ιστορία. Πρόκειται για ένα παιγνίδι ανταγωνισμού και επικράτησης ανάμεσα στους νεκρούς και τους ζωντανούς. Οι νεκροί καταλαμβάνουν πολύ χώρο και οι ζωντανοί εκδικούνται συρρικνώνοντας τις ιστορικές μνήμες σε ξέφτια από παλιές ρεκλάμες και απόηχους συνθημάτων. Οι μνημειώδεις φιγούρες της μεταπολίτευσης, αποκαθηλώνονται και αποσυνδέονται από την ουσία της πράξης τους. Ο θρήνος αναδύεται από τον κλαυσίγελο, το πολιτικό αποκτά καινούργιο νόημα καθώς συνδέεται με την καθημερινή αίσθηση της απώλειας, που συνεχώς γιγαντώνεται. Σε αυτόν τον αγώνα ανάμεσα στα ξέφτια της μνήμης και τον θρήνο πάνω από το κενό, που δημιουργεί η απώλεια, ποιος θα βγει νικητής; Σκηνοθεσία: Σοφία Καρακάντζα. Παίζουν: Ελένη Θυμιοπούλου, Μαρία Καραμήτρη, Αίγλη Κατσίκη κ.ά.

Info: Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2), Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.