fbpixel

Search icon
Search
Τι σημαίνει στην πραγματικότητα ο ωροσκόπος σας;
LIFE & CAREER

Τι σημαίνει στην πραγματικότητα ο ωροσκόπος σας;

Ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε τη σημασία του


Ποιο είναι το ζώδιο σας; Όταν οι άνθρωποι κάνουν την περίφημη αυτή ερώτηση, αναφέρονται στο ζώδιο του ήλιου σας ή στο σημείο που βρισκόταν ο ήλιος τη στιγμή της γέννησής σας. Αλλά με το αυξημένο ενδιαφέρον για την αστρολογία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται επίσης για τον ωροσκόπο τους. Όμως τι σημαίνει στην πραγματικότητα;

Τι ορίζει ο ωροσκόπος;

Αν δεν έχετε ψάξει τον γενέθλιο χάρτη σας, χάνετε σημαντικές λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του ωροσκόπου σας. Μόλις γνωρίζετε την ακριβή ώρα και τοποθεσία της γέννησής σας, μπορείτε να δημιουργήσετε - μέσω λογισμικού, αλλά παραδοσιακά γινόταν με το χέρι - ένα ακριβές στιγμιότυπο του ουρανού την ώρα της γέννησής σας. Αυτό θα απεικονίζει όχι μόνο σε ποια ζώδια βρίσκονταν οι πλανήτες και τα φωτεινά σώματα (ο ήλιος και η σελήνη) όταν γεννηθήκατε, αλλά και άλλες πληροφορίες που προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη εικόνα της αστρολογικής σας καλωδίωσης, όπως οίκους, μοίρες και όψεις.

Το ζώδιο που ανατέλλει στον ανατολικό ορίζοντα κατά τη στιγμή της γέννησής σας θεωρείται ο ανατέλλων ή ο ωροσκόπος σας. Μιλάει για την εικόνα που προβάλλετε στον κόσμο -κάποιοι λένε τη μάσκα που φοράτε- και προσφέρει πληροφορίες για τις δεξιότητες, τα ταλέντα και τις στρατηγικές που μπορεί να υιοθετήσετε για να τα καταφέρετε στη ζωή σας. 

shutterstock-379989589-1.jpg

Πώς να καταλάβετε τον ωροσκόπο σας

Για να προσδιορίσετε τον ωροσκόπο σας, χρειάζεστε την ακριβή ώρα και τον τόπο γέννησής σας, τα οποία θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε στο πιστοποιητικό γέννησής σας. Αυτές οι πληροφορίες είναι κρίσιμες επειδή η θέση του ορίζοντα αλλάζει τόσο συχνά και, ως εκ τούτου, τα ζώδια ανατολής αλλάζουν γρήγορα κατά τη διάρκεια της ημέρας - περίπου κάθε δύο ώρες. Μόνο έχοντας μια ακριβή ώρα θα μπορέσετε να βρείτε το πιο ακριβές ζώδιο ανατολής.

Μόλις έχετε τις πληροφορίες γέννησής σας, μπορείτε να προσδιορίσετε την ανατολή σας ρίχνοντας το χάρτη σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό σε διάφορους δωρεάν ιστότοπους, όπως το cafeastrology.com ή το astrology.com, όπου μπορείτε να εισάγετε τις πληροφορίες σας και να λάβετε αμέσως τον γενέθλιο χάρτη σας.

shutterstock-1522401311.jpg

Η σημασία του ωροσκόπου και για τα 12 Ζώδια

Κριός

Επειδή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται στο καρδιακό ζώδιο της φωτιάς που κυβερνάται από τον επιθετικό Άρη, η δράση έχει προτεραιότητα έναντι σχεδόν οτιδήποτε άλλου. Θα κινηθείτε στη ζωή με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ακολουθώντας τις ενστικτώδεις παρορμήσεις σας έναντι της ανάλυσης ή του σχεδιασμού εκ των προτέρων. Είστε ανταγωνιστικοί, άμεσοι και ανεξάρτητοι.

Ταύρος

Με τον ωροσκόπο σας στο σταθερό γήινο ζώδιο του Ταύρου, που κυβερνάται από την Αφροδίτη που αγαπά την ομορφιά, δείχνετε αμετακίνητοι στις αξίες σας, προσγειωμένοι, πιστοί και άνετοι. Μπορεί επίσης να σας είναι δύσκολο να αλλάξετε ταχύτητα, προτιμώντας να παραμείνετε σε αυτό που ξέρετε - είτε αυτό είναι ένα μέρος που πάντα ζούσατε, είτε μια μακροχρόνια σχέση με την οποία ταυτίζεστε, είτε μια επαγγελματική πορεία που ακολουθείτε από παιδί.

Δίδυμοι

Χάρη στον ωροσκόπο σας στο μεταβλητό ζώδιο του αέρα, τους Διδύμους, που κυβερνάται από τον επικοινωνιακό Ερμή, εμφανίζεστε ως κοινωνικοί, παιχνιδιάρηδες, φλύαροι και ευφυείς. Έχετε την τάση να μετακινείστε γρήγορα από το ένα πράγμα στο άλλο και έχετε μια αέρινη, ανάλαφρη, αδέσμευτη ενέργεια.

Καρκίνος

Με τον ωροσκόπο σας στο καρδιακό ζώδιο του νερού, τον Καρκίνο, που κυβερνάται από τη φωτεινή, διαισθητική Σελήνη, εμφανίζεστε ως περιποιητικοί, εγκάρδιοι, γνήσιοι, συμπονετικοί και ευγενικοί. Οι άλλοι σας αντιλαμβάνονται ως συναισθηματικά γενναιόδωρους. 

Λέων

Με τον ωροσκόπο σας στο σταθερό ζώδιο της φωτιάς, που κυβερνάται από τον ήλιο που φέρνει τη ζωτικότητα, εντυπωσιάζετε τους άλλους ως θετικοί, χαρούμενοι, χαρισματικοί, γεμάτοι χαρά και ζωντάνια, και έτοιμοι να κυνηγήσετε τα όνειρα και τους στόχους σας. Είστε η προσωποποίηση της ηλιοφάνειας και οι άνθρωποι συχνά έλκονται από εσάς γι' αυτόν ακριβώς το λόγο.

Παρθένος

Χάρη στο γεγονός ότι ο ωροσκόπος σας βρίσκεται στο μεταβλητό γήινο ζώδιο της Παρθένου, που κυβερνάται από τον αγγελιοφόρο Ερμή, εμφανίζεστε προσγειωμένοι, κοινωνικοί, επικοινωνιακοί και πρόθυμοι να βρείτε λύσεις σε κάθε σας βήμα. Οι άνθρωποι σας βρίσκουν προσιτούς, ενημερωμένους και προσανατολισμένους. 

Ζυγός

Με τον ωροσκόπο σας στο καρδιακό ζώδιο του αέρα, τον Ζυγό, που κυβερνάται από τη ρομαντική Αφροδίτη, σας φαίνεστε στους άλλους ως μια καλλιτεχνική, ισορροπημένη, κοινωνική πεταλούδα που αποφεύγει τις συγκρούσεις. Δίνετε στους άλλους την εντύπωση ότι εκτιμάτε ιδιαίτερα τις τέχνες, είστε κομψοί, ευγενικοί και δίκαιοι.

Σκορπιός

Κινούμενοι στον κόσμο με τον ωροσκόπο σας στο σταθερό ζώδιο του νερού, τον Σκορπιό, που συγκυβερνάται από τον ορμητικό Άρη και τον μεταμορφωτικό Πλούτωνα, εμφανίζεστε ως χαρισματικοί, έντονοι, γοητευτικοί και μυστηριώδεις. Οι άλλοι σας αντιλαμβάνονται ως έναν άνθρωπο που προσπαθεί να πετύχει - και μάλιστα εξαιρετικά μαγνητικό.

Τοξότης 

Με την ανατολή σας στο μεταβλητό ζώδιο της φωτιάς Τοξότης, που κυβερνάται από τον Δία, είστε δυναμικοί, μαγνητικοί, συναρπαστικοί, αστείοι και ενθουσιασμένοι με τη ζωή, τον έρωτα και όλα όσα έχει να προσφέρει ο κόσμος. Οι άνθρωποι σας βρίσκουν πληθωρικούς και διασκεδαστικούς.

Αιγόκερως

Χάρη στον ωροσκόπο σας στο γήινο ζώδιο του Αιγόκερου, που κυβερνάται από τον Κρόνο, είστε πρακτικοί, προσγειωμένοι, παραδοσιακοί και απίστευτα προσανατολισμένοι στην καριέρα. Οι άνθρωποι σας αντιλαμβάνονται ως λογικούς, προσγειωμένους και σοβαρούς.

Υδροχόος

Με τον ωροσκόπο σας στο σταθερό ζώδιο του αέρα, τον Υδροχόο, που κυβερνάται από τον Ουρανό, δίνετε στους άλλους την αρχική εντύπωση ότι είστε μελλοντικά σκεπτόμενοι, εφευρετικοί, φιλικοί και αφοσιωμένοι στο να φέρνετε τους ανθρώπους κοντά για το γενικότερο καλό. 

Ιχθύες

Επειδή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται στο υδάτινο ζώδιο των Ιχθύων, που κυβερνάται από τον ονειρικό Ποσειδώνα, εμφανίζεστε ως ευγενικοί, ανθρωπιστές, ευγενικοί και δημιουργικοί. Οι άνθρωποι δεν μπορούν παρά να σας βλέπουν ως ευαίσθητους και ειλικρινείς.