fbpixel

Search icon
Search
2020 ευχές με τα πιο όμορφα γούρια της νέας χρονιάς από Έλληνες designers
FASHION

2020 ευχές με τα πιο όμορφα γούρια της νέας χρονιάς από Έλληνες designers

Επιλέξτε το αγαπημένο σας


Η νέα χρονιά καταφθάνει και η ανάγκη να μοιραστούμε την αγάπη με τις καλύτερες ευχές μας είναι επιτακτική. Φέτος, το 2020 ενέπνευσε τους Έλληνες designers για να δημιουργήσουν μικρά αριστουργήματα μιας και ο αριθμός είναι συμμετρικός και ολοστρόγγυλος, το ξεκίνημα της νέας δεκαετίας υπόσχεται πολλά και οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Ας συνοδεύσουμε λοιπόν τις ευχές μας με ένα από τα πιο εμπνευσμένα γούρια του νέου χρόνου και ας υποδεχτούμε το καινούριο έτος με την ελπίδα πως όλα θα πάνε καλύτερα...

Katerina Ioannidis

d5b687-b225cda12a9843919c9758ac4819deee-mv2.png

"Χορεύει η Ροδιά

...με τα ροδιά τυλιγμένη

μεσ´στα πλουμιστά ντυμένη 

φέρνει απόψε τη χαρά 

σα χορεύει η ροδιά! 

Mε τη νιότη της μαγεύει

με τη χάρη κυριεύει

Φέρνει απόψε τη χαρά

Σα χορεύει η Ροδιά

Τον καρπό της θα πετάξει

Και την τύχη θα μοιράσει

Τη Πρωτοχρονιά

Σα χορεύει η Ροδιά

Δύο Χιλιάδες και Είκοσι Ευτυχισμένο μας εύχεται η Katerina Ioannidis η οποία διάλεξε το ρόδι σαν lucky charm για να μας φέρει γούρι με τη νέα χρονιά!

LALAoUNIS

burgundy-lucky-charm-2020-bracelet-huge.jpg

Το γούρι είναι μια παράδοση καθιερωμένη από τον οίκο LALAoUNIS για πάνω από 50 χρόνια. Το φετινό γούρι για το 2020 είναι εμπνευσμένο από την Ελιά, η οποία θεωρείται ιερή από την αρχαία Ελλάδα. Σύμβολο της ειρήνης, της νίκης και της ευημερίας. 

Διατίθεται στα καταστήματα IliasLalaounis.

Ιleana Makri

5dfa008f240000b1115a3aa9.jpeg

Η διεθνής designer Ιλεάνα Μακρή σχεδιάζει για φέτος ένα κομψό βραχιόλι από ασήμι επιχρυσωμένο με χαραγμένα 4 x που συμβολίζουν το 2020 στα λατινικά. Διατίθεται επίσης και σε τιτάνιο, στο κατάστημα IleanaMakri, Πατριάρχου Ιωακείμ 13 στην Αθήνα.

Polina Ellis

image001.jpg

Η Polina Sapouna Ellis εμπνέεται από τον μύθο του Μινώταυρου και δημιουργεί για το 2020, ένα ιδιαίτερο γούρι, για να συμβολίσει την κρυμμένη δύναμη που έχουμε όλοι μέσα μας! Με τη δύναμη αυτή και με τη σωστή υποστήριξη μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να προσδιορίσουμε την αλήθεια μας, όπως ο Θησέας που σύμφωνα με τον αρχαίο μύθο κατάφερε να εξουδετερώσει τον Μινώταυρο και να βγει στο φως χάρη στον Μίτο της Αριάδνης.

Ο Ταύρος και τα ιερά κέρατα καθοσιώσεως, ισχυρότατος συμβολισμός Δύναμης και Αναγέννησης στον Μινωικό Πολιτισμό γίνεται μινιμαλιστικό κόσμημα με σύγχρονη αισθητική.

Διατίθεται σε μενταγιόν, δαχτυλίδι, βραχιόλι και μανικετόκουμπο, σε ασήμι, χρυσό αλλά και χρυσό 18 κτ με διαμάντια στο Showroom Εμμ. Μπενάκη 4, Κηφισιά, στο eshop www.polinaellis.com καθώς και στο Μουσείο Μπενάκη, Κουμπάρη 1.

Ζeus + Δione

zeusdione.jpg

Εμπνευσμένη από ένα υψηλής αισθητικής ψηφιδωτό που βρίσκεται στο νησί της Δήλου, στην είσοδο του σπιτιού των Δελφινιών, η Ζeus+Δione υποδέχεται το 2020 δημιουργώντας το “Tanit”.

Απεικονίζει τη θεά Τανίτ, φοινικική θεά της γονιμότητας και της αφθονίας στη Γη, στον Ήλιο και στη Σελήνη. Το σύμβολο της Τανίτ χρησιμοποιήθηκε για περισσότερο από χίλια χρόνια για να εκφράσει τις ελπίδες για την προστασία ολόκληρου του πολιτισμού μας.

Για το λόγο αυτό και για την πολύπλευρη υποστήριξη του “Plastic Free Aegean Sea“ η Zeus+Δione καλωσορίζει το 2020 προσφέροντας μέρος των εσόδων του γουριού «Τanit» στην υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών που πραγματοποιούν δράσεις για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. 

Διατίθεται στο κατάστημα Zeus + Δione στην Αθήνα, στο corner Zeus + Δione στο ξενοδοχείο Grande Bretagne και στο κατάστημα Stylefax στη Θεσσαλονίκη.

Antonia Karra

circle-of-time-lucky-charm-2020-necklace-huge.jpg

H Antonia Karra σχεδίασε για το 2020 ένα βραχιόλι γούρι με επιχρυσωμένους σε χρυσό 18 καρατίων ασημένιους κύκλους, διακοσμημένους με 5 πέτρες ζιργκόν στον καθένα, που συμβολίζουν τον κύκλο του χρόνου, της αγάπης και του πεπρωμένου που οδηγούν στον αριθμό 20. 

Θα το βρείτε στο www.aesthet.com

Μυρτώ Αναστασοπούλου

earrings-platinum.jpg

Το μαγικό κοχύλι είναι εμπνευσμένο από τα θαυμαστά πλάσματα που βρίσκονται στον κρυφό χώρο μεταξύ δύο βασιλείων, της γης και της θάλασσας. Θησαυροί από έναν αθέατο υδάτινο κόσμο, που τόσο γενναιόδωρα μας αποκαλύπτει η παλίρροια, ενώ κάθε παιδί γνωρίζει ότι στα κοχύλια κρύβεται ο ήχος από τον βυθό της θάλασσας.

Μεγαλώνοντας μαθαίνει ότι στα κοχύλια βρίσκεται θαμμένη η χαμένη παιδική αθωότητα αλλά και τα μυστικά του άπειρου σύμπαντος. Η φόρμα της σπείρας στο κέλυφος, συμβολίζει την αδιάκοπη πνευματική ζύμωση και τη συνεχή προσωπική καλλιέργεια.

Το γούρι της Μυρτώς Αναστασοπούλου ας είναι φυλακτό της παιδικής ψυχής που κρύβουμε μέσα μας, της μαγείας του απέραντου σύμπαντος κι ένα σύμβολο της αέναης εξέλιξης.

Yannis Sergakis

photo-2020.jpg

Οι ευχές του Yannis Sergakis Adornments για το 2020 είναι πυκνές συναισθημάτων, ρέουν αβίαστα, χωρίς καμία περίσκεψη, σα μονοκοντυλιά. Ένα μενταγιόν και μια καρφίτσα σε ασήμι, υποδέχονται την καινούρια χρονιά με παιγνιώδη διάθεση.

Βλέποντάς τα σου δίνουν την εντύπωση μίας γραμμής που ξετυλίγεται περίτεχνα σαν κορδέλα, όταν όμως τα κοιτάξεις από το πλάι επιφυλάσσουν μία έκπληξη: Αποκαλύπτουν τον αριθμό της χρονιάς που έρχεται και η οποία θέλουμε να φέρει μόνο χαρές.

Στο Γούρι του 2020 που σχεδίασε ο Yannis Sergakis, οι αριθμοί διαγράφονται με τις πληθωρικές τους καμπύλες και καταφέρνουν να γίνουν μια εκλεπτυσμένη πρόταση, που θα συνοδεύει όποια και όποιον τα επιλέξει, στο πέρασμα του χρόνου. 

Διατίθεται στο κατάστημα Yannis Sergakis και στο Link Jewelery.

Christina Soubli

christina-soubli-ruby-2020.jpg

Η σχεδιάστρια χειροποίητων κοσμημάτων Christina Soubli παρουσιάζει το "Ruby Charm" για το 2020. Ένα μοναδικό δώρο-μενταγιόν με φυσικό ρουμπίνι που θα δώσει μία πολύτιμη λάμψη στη νέα χρονιά. Εκτός από ένα υπέροχο στολίδι στον λαιμό κάθε γυναίκας το ρουμπίνι συμβολίζει το πάθος, τη ζωντάνια, την ενέργεια και φυσικά την αγάπη. Το μενταγιόν είναι φτιαγμένο σε χρυσό 9k, ενώ στον κρίκο με filigree με τη χαρακτηριστική τεχνική της σχεδιάστριας είναι περασμένη η πολύτιμη πέτρα καθώς κι ένα στρογγυλό πλακάκι με το νούμερο 20. Η αλυσίδα είναι χρυσή 9k μήκους 40 εκατοστά.