fbpixel

Search icon
Search
Ατζέντα Εβδομάδας: Τι νέο έρχεται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Ατζέντα Εβδομάδας: Τι νέο έρχεται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη

Οι πιο updated προτάσεις για την πόλη είναι εδώ


Η νέα εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε φέρνει συναρπαστικά δρώμενα και events, που θα μας κρατήσουν με αμείωτο το ενδιαφέρον αυτό το διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, αυτές οι ημέρες θα είναι ιδιαίτερες για τη Θεσσαλονίκη, καθώς υποδεχόμαστε στην πόλη τις πιο πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις, που θα καλύψουν κάθε γούστο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, από σήμερα, Δευτέρα, μέχρι και την Κυριακή. Παρακάτω, οι προτάσεις για την πιο ενημερωμένη ατζέντα αυτών των ημερών.

Κρατήστε σημειώσεις...

M O N D A Y

«Εσύ με ξέρεις πιο πολύ»: Η Ζωή Παπαδοπούλου στα τραγούδια της Χάρις Αλεξίου

818141.jpg

Ένα πρόγραμμα με τη σφραγίδα της τραγουδοποιού Χάρις Αλεξίου. Τραγούδια της που έχουμε συνδέσει με τη ζωή μας, τις χαρές, τους αποχωρισμούς, τις νύχτες με Πανσέληνο, γεμάτα συναίσθημα, αμεσότητα, ενέργεια και δύναμη. Τη Ζωή Παπαδοπούλου, από τις πιο σημαντικές ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, σύστησε στο ευρύ κοινό η Χάρις Αλεξίου με το τραγούδι «Αχ και να σ' είχα εδώ». Κι όπως λέει η Ζωή Παπαδοπούλου: «Η Χαρούλα γι' ακόμη μία φορά ανοίγει την αγκαλιά της και μου δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψω με τα τραγούδια της. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω, η Χαρούλα, τα τραγούδια της, είναι όλη μου η ζωή, είναι ζωή όλων μας...»

Info: Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ), Δευτέρα στις 21:00.

Ο Δημήτρης Τουφεξής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

toufexis-pianistas.jpg

Ο καταξιωμένος πιανίστας Δημήτρης Τουφεξής εμφανίζεται με το διπλό ρόλο του σολίστ και μαέστρου συμπράττοντας με το Musica Humana Ensemble στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ερμηνεύοντας τέσσερα αγαπημένα κοντσέρτα της μπαρόκ και κλασικής περιόδου. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του διεθνώς αναγνωρισμένου μουσικού, το 12μελές, συγκροτημένο από εξαίρετους μουσικούς σύνολο, παρουσιάζει έργα των J.Haydn, W.A.Mozart και J. S. Bach. Η συναυλία ολοκληρώνεται με το αριστουργηματικό Piano Concerto No.23 in A major, K. 488 του W.A.Mozart, το κοντσέρτο εκείνο που όπως πολύ συμπυκνωμένα διατυπώνει ο Messiaen: «Κατατάσσεται ακριβώς εκεί ψηλά, με όλα τα κονσέρτα για πιάνο. Είναι σίγουρα το πιο τέλειο από όλα, αν όχι το πιο όμορφο». Η βραδιά είναι αφιερωμένη σε όλους τους νέους ανερχόμενους πιανίστες και ερμηνευτές προτρέποντας τους στην εις βάθος εκμάθηση, κατανόηση και εμβάθυνση του συνολικού μουσικού κειμένου, σολιστικού και ορχηστρικού.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία), Δευτέρα στις 20:30.

Σοφοκλής Κουτρής - έκθεση ζωγραφικής: «Απόκριες και Καθημερινότητα»

854372.jpg

Στην Govedarou Art Gallery παρουσιάζεται η ατομική έκθεση του γνωστού και παλιού ζωγράφου Σοφοκλή Κουτρή με τίτλο «Απόκριες και Καθημερινότητα». Μια ξεχωριστή έκθεση με θέμα κυρίως τις Aπόκριες, αλλά και κάποιες από τις πιο πρόσφατες δημιουργίες του. Ο Σοφοκλής Κουτρής αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών το 1964. Έχει βραβευτεί για τη σύνθεση σε έγχρωμη χαλκογραφία, για σύνθεση σε χάραξη χαλκού και για γυμνό σε χαλκογραφία. Πρόκειται για έναν εικαστικό που υπηρέτησε τη τέχνη ασταμάτητα και τη δίδαξε σε πανεπιστήμια και κολέγια για πολλές δεκαετίες. Στα έργα που θα παρουσιαστούν στην ατομική του έκθεση με θέμα κυρίως τις Απόκριες, υπάρχει έντονο το στοιχείο της κίνησης και των έντονων χρωμάτων. Το συναίσθημα και η χαρούμενη διάθεση που νιώθουν οι καρναβαλιστές πάνω στο ξέφρενο γλέντι αποτυπώνεται στα πρόσωπά τους. Σπανιόλες, αρλεκίνοι, στολές από αμπαζούρ, περίπτερα, πεταλούδες, πειρατές και κινεζάκια συμμετέχουν στην παρέλαση και το καρναβάλι ξεκινάει με τον οδηγό του καρναβαλιού να «ανοίγει» τον δρόμο.

Info: Govedarou Art Gallery (Γεωργίου Παπανδρέου 5), Δευτέρα 11:00 - 14:00.


T U E S D A Y

'Εκθεση "Nelly's"

853617.jpg

Η παρουσίαση του πολυδιάστατου έργου της Ελληνίδας φωτογράφου Έλλης Σουγιουλτζόγλου-Σεραϊδάρη (1899-1998) που φιλοξενείται στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης αποτελεί μέρος της αναδρομικής έκθεσης "Nelly's" που διοργανώθηκε από το Μουσείο Μπενάκη (23/2-23/7/2023) με στόχο να επανασυστήσει τη δημιουργό στο σύγχρονο κοινό. Με άξονες τις τρεις πόλεις στις οποίες διαμόρφωσε το φωτογραφικό της βλέμμα: Δρέσδη, Αθήνα, Νέα Υόρκη επιχειρείται η προβολή των πολυάριθμων διαφορετικών θεμάτων που αποτύπωσε η Νέλλη από το 1921 έως το 1966. Η έκθεση αποτελείται από 185 φωτογραφίες φιλοτεχνημένες από την ίδια τη δημιουργό κι επιλεγμένες από το ογκώδες αρχείο της με σκοπό να εκπροσωπηθούν οι διαφορετικές αισθητικές τάσεις που υιοθέτησε κατά τη διάρκεια των 45 χρόνων ενασχόλησής της με το μέσο και οι πολυάριθμες φωτογραφικές τεχνικές με τις οποίες πειραματίστηκε. Στις πρωτότυπες αυτές εικόνες προστίθενται 53 σύγχρονες ψηφιακές εκτυπώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τα αρνητικά της ώστε να συμπληρώσουν τα αφηγηματικά κενά.

Info: MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α' , Λιμάνι Θεσσαλονίκης), Tρίτη 11:00 - 19:00.

Ταινία "Red Right Hand"

853185.jpg

Ο Κας προσπαθεί να κάνει μια τίμια και ήσυχη ζωή φροντίζοντας την ορφανή ανιψιά του Σαβάνα σε μια κομητεία στα Απαλάχια όρη. Όταν η σαδίστρια αρχηγός του υποκόσμου Μπιγκ Κατ τον αναγκάζει να επιστρέψει στην υπηρεσία της, ο Κας ανακαλύπτει ότι είναι ικανός για τα πάντα ακόμα και τον φόνο για να προστατεύσει την πόλη του και τη μόνη οικογένεια που του έχει απομείνει. Όσο τα πράγματα δυσκολεύουν, ο Κας παρασύρεται σε έναν εφιάλτη που θολώνει τις γραμμές ανάμεσα στο καλό και το κακό. Σκηνοθεσία: Eshom Nelms, Ian Nelms. Πρωταγωνιστούν: Andie MacDowell, Orlando Bloom, Garret Dillahunt.

Info: Cineplexx One Salonica - Αιθ.5 (Γιαννιτσών 61 και Κωλέττη 34), Τρίτη 20:40 και 22:50.

Δημήτρης Καπετάνος - έκθεση "Braille"

braille-d.jpg

Το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, της γκαλερί Lola Nikolaou Art Gallery και της πλατφόρμας προβολής Ελλήνων καλλιτεχνών Mataroa, φιλοξενούν την έκθεση του Δημήτρη Καπετάνου με τίτλο "Braille" στην αίθουσα Allatini – Dassault. Πρόκειται για ένα εικαστικό έργο, το οποίο αποτελείται από επιτοίχιες επιφάνειες κειμένων, γραμμένων σε κώδικα Μπράιγ, τα οποία βασίζονται σε συνεντεύξεις ατόμων που αντιμετωπίζουν ζητήματα οπτικής αναπηρίας και περιγράφουν πώς βλέπουν, θυμούνται ή φαντάζονται τα χρώματα.

Info: Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Στρατού 2Α), Τρίτη 18:00 - 21:00.


W E D N E S D A Y

«Σεβάς Χανούμ» του Γιώργου Χρονά στο Θέατρο Αυλαία

818660.jpg

Το 1983 μια από τις ωραιότερες λαϊκές φωνές της ελληνικής δισκογραφίας, η Σεβάς Χανούμ, διηγείται την ιστορία της ζωής της σ’ ένα παλιό προσφυγικό σπίτι της Θεσσαλονίκης, στο κασετοφωνάκι του ποιητή και εκδότη Γιώργου Χρονά. Η «αμαζόνα» -όπως ήθελε να την αποκαλούν- του ρεμπέτικου τραγουδιού τού μιλά για τον φλογερό της έρωτα με τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον παρ' ολίγον γάμο τους, για τον Πόντο, τη μεταπολεμική Αθήνα, τον Τσιτσάνη, την Μπέλλου, αλλά και για την αρρώστια και το παιχνίδι με τον θάνατο. Σκηνοθεσία- διασκευή: Κωνσταντίνος Ρήγος. Ερμηνεύει η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

Info: Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ), Τετάρτη στις 21:00.

Παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος - «Αιώνια Θεσσαλονίκη»

selida-musiu-sygxronhs-kentrikh-foto.jpg

Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος και ο Εκδοτικός Οίκος University Studio Press διοργανώνουν την εκδήλωση παρουσίασης του φωτογραφικού λευκώματος με τίτλο «Αιώνια Θεσσαλονίκη/Eternal Thessaloniki».

Info: Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη στις 18:30, στο MOMus, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 154 εντός ΔΕΘ-Helexpo).

«Όπως θα μπαίνει η άνοιξη» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

tch-home-banner.jpg

Το Σωματείο Φίλων Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης καλωσορίζει την άνοιξη με τραγούδια Ελλήνων συνθετών και στιχουργών. Τραγούδι: Άλκηστις Τόγια, Αχιλλέας Σοφούδης, Γιάννης Ρουκάς. Νίκος Γκιουλετζής (βιολί), Αχιλλέας Σοφούδης (πλήκτρα). Παρουσίαση προγράμματος: Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία), Τετάρτη στις 20:00.


T H U R S D A Y

«Οι ληστές» του Friedrich Schiller στο Βασιλικό Θέατρο

852107.jpg

«Οι Ληστές» είναι ένα έργο -σταθμός στην παγκόσμια δραματουργία, ένα κείμενο- σκάνδαλο, όπως χαρακτηρίστηκε, την εποχή που γράφτηκε - στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα-, ένα «επαναστατικό παραμύθι» που αντανακλά το ξέσπασμα της οργής για την κοινωνική αδικία και ανισότητα. Το έργο, μέσα από τις πολιτικές αναφορές του, μας προκαλεί να αναμετρηθούμε με τους προβληματισμούς του σε κάθε εποχή, καθώς τα θέματα που θίγει, όπως, η σύγκρουση της λογικής με το συναίσθημα, η ασυμμετρία ισχύος μέσα στην κοινωνία, η σχέση του νόμου με την ελευθερία, ισχύουν πάντα. Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης. Παίζουν: Χαρά Γιώτα, Κωστής Καπελλίδης, Ηλέκτρα Καρτάνου κ.ά.

Info: Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου), Πέμπτη στις 21:00.

«Επιτάφιος του Περικλή» του Θουκυδίδη στο Θέατρο Αμαλία

epitafios-perikli.jpg

Το Βολτ Ελλάδας στο Θέατρο Αμαλία το κλασικό έργο του Θουκυδίδη «Επιτάφιος του Περικλή», διαχρονικό κείμενο για τη δημοκρατία και τις αξίες του πολιτεύματος. Στο έργο, που για πρώτη φορά ανεβαίνει ως παράσταση με μορφή μονολόγου, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Στέφανος Κακαβούλης. Μαζί του στη σκηνή οι Χάρης Γεωργιάδης και Πάνος Γεωργούλης. Ο Κακαβούλης, που μέσα από τις παραστάσεις του έχει αποδείξει την αγάπη του στα κλασικά κείμενα, αποδίδει με μαεστρία τον λόγο που εκφωνεί ο Περικλής για τους πρώτους νεκρούς του Πελοποννησιακού πολέμου το 430 π.Χ., έναν λόγο πολιτικό αλλά και βαθιά ανθρώπινο. Παίζουν: Στέφανος Κακαβούλης, Χάρης Γεωργιάδης, Πάνος Γεωργούλης.

Info: Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71), Πέμπτη στις 19:00.

Δήμητρα Νικητέα, «Πνίγομαι», στο Θέατρο Αθήναιον

pnigomai-1.jpg

Η Δήμητρα Νικητέα στα 23 της έτη, κάνει ένα τολμηρό βήμα και βουτάει, ανεβάζοντας την 1η της solo παράσταση. Η Δήμητρα «πνίγεται» με τις εξής απορίες: Τελικά το 10 είναι μόνο για τον Θεό; Θα μπορούσε ο Φεμινάζι να είναι ο Χίτλερ φασαία Εξαρχειώτισσα; Πού είναι οι φανταστικοί μας φίλοι; Έχουμε σπυριά επειδή δεν κάνουμε σεξ, ή δεν κάνουμε σεξ επειδή έχουμε σπυριά; Γιατί όλοι είναι αγανακτισμένοι στη λαϊκή αγορά; Ποιος παρανοϊκός σκέφτηκε τα έθιμα για να μην φάει ποτέ κράξιμο; Δεν είναι λίγο άδικο το βραβείο στην ιππασία να το παίρνει ο άνθρωπος και όχι το άλογο;

Info:
 Θέατρο Αθήναιον (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 35), Πέμπτη στις 21:00.


F R I D A Y & W E E K E N D

«Μηχανή Kafka» στο Ινστιτούτο Γκαίτε

michani-kafka-institoyto-gkaite-omada-theatro-protasi-2.jpg

Η ομάδα «Θέατρο Πρόταση» παρουσιάζει τη «Μηχανή Kafka» σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή. Μια παράσταση βασισμένη στη "Σωφρονιστική αποικία" του Franz Kafka. Ο σκηνοθέτης Στέλιος Βραχνής, μετά το «Γράμμα στον πατέρα» επιστρέφει στα γραπτά του Franz Kafka, εμπνεόμενος αυτή τη φορά από τη «Σωφρονιστική αποικία». Το κορυφαίο όσο και επίκαιρο έργο του σπουδαίου συγγραφέα του 20ού αιώνα γράφτηκε στην καρδιά του Α' Παγκοσμίου πολέμου και καταγγέλλει την πιο στυγνή μορφή βίας που έχουμε γνωρίσει έως σήμερα.

Info: Ινστιτούτο Γκαίτε (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 66), Παρασκευή στις 21:00.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Block 33

alkinoos-ioannidis-c-yannis-margetousakis-0v3a3793-e1574342450257.jpg

Η επανένωση της ιστορικής μπάντας του Αλκίνοου Ιωαννίδη αποτέλεσε ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός που κέρδισε το στοίχημα. Περισσότερο από δύο δεκαετίες μετά τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι σπουδαίοι μουσικοί του, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα γεμάτο δημιουργικότητα, συγκίνηση κι ενέργεια.

Info: Παρασκευή και Σάββατο στο Block 33 (26ης Οκτωβρίου 33).

«Μήδεια» με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ

unnamed.jpg

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ενσαρκώνει τα έξι πρόσωπα της Μήδειας του Jiří Antonín Benda συμπράττοντας με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Το μονόπρακτο μελόδραμα «Μήδεια» του Τσέχου συνθέτη ερμηνεύει η κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιός Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, που ενσαρκώνει με μοναδικό τρόπο τα έξι πρόσωπα της Μήδειας.

Info: Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ (Εγνατίας και Λεωφ. Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου), Παρασκευή στις 21:00.

«Προσδοκώ» του Γιώργου Βέλτσου στο Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

851107.jpg

«Προσδοκώ», το νέο έργο του Γιώργου Βέλτσου (με τρεις παρεμβάσεις της Ευγενίας Βάγια) θα παρουσιαστεί στο Φουαγιέ του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καρακάντζα και μουσική Δημήτρη Καμαρωτού. Ένα νέο έργο για τη μνήμη, τον θάνατο και την αθανασία. Το «Προσδοκώ» είναι ένας επικήδειος για το θέατρο, όπως το ξέρουμε μέχρι τώρα αλλά και για την Ιστορία. Πρόκειται για ένα παιγνίδι ανταγωνισμού και επικράτησης ανάμεσα στους νεκρούς και τους ζωντανούς. Οι νεκροί καταλαμβάνουν πολύ χώρο και οι ζωντανοί εκδικούνται συρρικνώνοντας τις ιστορικές μνήμες σε ξέφτια από παλιές ρεκλάμες και απόηχους συνθημάτων. Οι μνημειώδεις φιγούρες της μεταπολίτευσης, αποκαθηλώνονται και αποσυνδέονται από την ουσία της πράξης τους. Ο θρήνος αναδύεται από τον κλαυσίγελο, το πολιτικό αποκτά καινούργιο νόημα καθώς συνδέεται με την καθημερινή αίσθηση της απώλειας, που συνεχώς γιγαντώνεται. Σε αυτόν τον αγώνα ανάμεσα στα ξέφτια της μνήμης και τον θρήνο πάνω από το κενό, που δημιουργεί η απώλεια, ποιος θα βγει νικητής; Σκηνοθεσία: Σοφία Καρακάντζα. Παίζουν: Ελένη Θυμιοπούλου, Μαρία Καραμήτρη, Αίγλη Κατσίκη κ.ά.

Info: Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2), Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

''Anastasia - The Musical'' στο Ράδιο Σίτυ

829959.jpg

Το νέο musical του Broadway για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Η συγκλονιστική ιστορία της πριγκίπισσας Αναστασίας, βασισμένη στην αγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων του 1997. Εν μέσω της αναταραχής της ρωσικής επανάστασης με το καθεστώς των Μπολσεβίκων να βρίσκεται σε άνοδο, η Άνια (Demy), βρίσκεται εγκλωβισμένη σε αυτό που κάποτε ήταν η ρωσική πρωτεύουσα, η Αγία Πετρούπολη, και αναζητά να ανακαλύψει ξανά το παρελθόν της, το οποίο πιστεύει ότι βρίσκεται στο Παρίσι. Μαζί με τον πρώην αριστοκράτη, Βλαντ Πόποφ (Θανάσης Τσαλταμπάσης) κι έναν τολμηρό απατεώνα, τον Ντμίτρι (Ίαν Στρατής), που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Άνια για να ξεγελάσουν τη μοναδική εναπομείνασα Ρομανόφ, τη χήρα αυτοκράτειρα Μαρία (Μίρκα Παπακωνσταντίνου), ώστε να πιστέψει ότι η Άνια είναι η χαμένη Αναστασία, δραπετεύουν στο Παρίσι. Σκηνοθεσία, απόδοση κειμένου-στίχων: Θέμις Μαρσέλλου.

Info: Ράδιο Σίτυ (Λεωφ.Βασιλίσσης Όλγας 11 - Παρασκευοπούλου 9), Παρασκευή στις 20:00, Σάββατο στις 16:00 και στις 20:00, Κυριακή στις 12:30 και στις 17:00.

"PREMIERA" στο Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»

b-37832-or-premiera-poster-fb.jpg

Φεβρουάριος 1986 , Δερβένι Θεσσαλονίκης. Στο κέντρο διασκέδασης "MOONLIGHT" όλοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για την πρεμιέρα τους, όταν ξαφνικά, στη γενική πρόβα, μια έκρηξη καταστρέφει ένα μεγάλο μέρος του μαγαζιού και σκοτώνει όλους τους καλλιτέχνες επί σκηνής! Σχεδόν 40 χρόνια αργότερα, μια διαθήκη υποχρεώνει τρεις οικογένειες κληρονόμων, όλοι τους καλλιτέχνες, οι οποίοι όμως υπηρετούν διαφορετικά είδη, να συμπράξουν σε ένα κοινό πρόγραμμα με σκοπό να κληρονομήσουν το εν λόγω κέντρο, το οποίο επισκευάστηκε μετά την έκρηξη αλλά δε λειτούργησε ποτέ. Όσο εξελίσσονται οι πρόβες το ένα ευτράπελο διαδέχεται το άλλο, βάζοντας σε κίνδυνο την επικείμενη "PREMIERA" τους. Άπαντες όμως αγνοούν πως ένας πολύ σοβαρότερος κίνδυνος παραμονεύει γιατί κάποιοι παλιοί γνώριμοι ετοιμάζονται να κάνουν την εμφάνιση τους. Μέρος των εσόδων των παραστάσεων θα διατεθούν στο ορφανοτροφείο θηλέων «Μελισσα» και στην παγκόσμια καμπάνια "A Ball For All". Κείμενο: Οικονομιδης Γιώργος. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Βασιλειάδης. Παίζουν: Βασιλειάδης Δημήτρης, Βάτσας Θεόκλητος, Γεροφώτη Μέλα κ.ά.

Info: Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 7), Παρασκεύη και Σάββατο στις 21:00 - Κυριακή στις 19:00.

«Τα λουλούδια στην κυρία» του Άκη Δήμου στο Θέατρο Σοφούλη

574413647-10-00-4.jpg

Σε ένα μικρό διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης του σήμερα, συγκατοικούν τρεις νέοι. Ο Γρηγόρης, ένα ρομαντικό πλουσιόπαιδο, ο οποίος έχοντας εγκαταλείψει τους γονείς του και την περιουσία τους, αποκομμένος από τον έξω κόσμο, βιοπορίζεται φτιάχνοντας... κλουβιά. Ο Νικήτας συνομήλικος και παιδικός του φίλος, barman σε περιθωριακό nightclub. Και ο μικρότερος της παρέας, ο Ανέστης, ένας αινιγματικός, συνεσταλμένος σπουδαστής. Και οι τρεις τους παρακολουθούν εδώ και καιρό τη νεαρή κοπέλα στο απέναντι διαμέρισμα, την καρδιά της οποίας και διεκδικεί ο καθένας για τον εαυτό του. Έτσι, αποφασίζουν να την καλέσουν σπίτι τους, με αφορμή τα γενέθλια του Γρηγόρη, στέλνοντάς της μια πρόσκληση με λουλούδια. Όσο οι μέρες πλησιάζουν, η αγωνία του ερχομού της προκαλεί μεταξύ τους κωμικοτραγικές καταστάσεις. Η πολυπόθητη βραδιά φτάνει. Όλοι σε «θέσεις μάχης», έτοιμοι να την υποδεχτούν, όταν... Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Γκρόζος, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Θάνος Πουμάκης.

Info: Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη), Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:30.