fbpixel

Search icon
Search
Dior Fall '24 Ready-To-Wear: Η συλλογή που γεφυρώνει τη δυναμικότητα της Νέας Υόρκης με το Parisian aesthetic
TRENDS & CATWALKS

Dior Fall '24 Ready-To-Wear: Η συλλογή που γεφυρώνει τη δυναμικότητα της Νέας Υόρκης με το Parisian aesthetic

Και θα είναι επισήμως διαθέσιμη online και σε επιλεγμένες boutique στις 18 Απριλίου!


Η συλλογή Dior Φθινόπωρο 2024, που παρουσιάστηκε χθες στη Νέα Υόρκη, ενσαρκώνει ένα φάσμα δυνατοτήτων που υμνεί τη συνάντηση των πολιτισμών. Μια συζήτηση για την ελευθερία που δίνει σχήμα και υπόσταση σε ό,τι επιλέγει να είναι η κάθε γυναίκα.

Με τις συλλογές να καθορίζουν το ρυθμό των εποχών της μόδας, το φθινόπωρο αποτελεί μια ιδιαίτερη περίοδο για τη Maria Grazia Chiuri. Κάθε φορά, η γκαρνταρόμπα αναζωογονείται από μια σειρά κομματιών, των οποίων η μοναδική κατασκευή, τα κοψίματα, τα υλικά και η δημιουργικότητά τους έχουν αυτό που χρειάζεται για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των γυναικών. 

Αυτή η σειρά Dior είναι μια ευκαιρία να αποτίσουμε φόρο τιμής στη Νέα Υόρκη, τη Μητρόπολη που έλαβε -ως δώρο από τους Γάλλους στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη του 19ου αιώνα- ένα άγαλμα που έκτοτε έγινε το σύμβολο αυτής της απίστευτης πόλης. Στην αυτοβιογραφία του Christian Dior, το κεφάλαιο που είναι αφιερωμένο στο ταξίδι του από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη ανοίγει έναν «διάλογο» μεταξύ των πρωτευουσών του στιλ, τον οποίο η Chiuri αναδεικνύει σε δύο βασικά prints: το Άγαλμα της Ελευθερίας και τον Πύργο του Άιφελ που βλέπουμε σε μεγάλο μέγεθος σε πολλά κομμάτια. 

look-4-width-800.webp
look-5-width-800.webp

Η γέφυρα μεταξύ των δύο πολιτισμών είναι η Marlene Dietrich, μια χαρισματική, αντιφατική ηθοποιός, συνδεδεμένη με τον Dior, στη ζωή και στην οθόνη. Η Maria Grazia Chiuri εμπνεύστηκε από αυτήν για να δημιουργήσει μια συλλογή που συνδυάζει τη σιλουέτα του Dior με την εντυπωσιακή, επιβλητική παρουσία και την αγορίστικη γοητεία της ντίβας του ένδοξου παρελθόντος.

look-6-width-800.webp
look-18-width-800.webp

Τα tweed που χρησιμοποιήθηκαν προήλθαν απευθείας από μια επιλογή αγγλικών υφασμάτων ανδρικής ένδυσης. Στο Petit dictionnaire de la mode, ο Monsieur Dior έγραψε: «Τα τελευταία χρόνια, τα tweed έχουν επεκτείνει την χρήση τους ακόμη και για τα επίσημα κοστούμια. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά κομψά. Το να τα φοράτε στην εξοχή είναι ένα "must". Πλέον μπορείς να τα βρεις σε όλες τις ποιότητες και τα χρώματα. Τα ανδρικά κοστούμια της Marlene Dietrich προκάλεσαν σκάνδαλο, διεκδικώντας, ας μην ξεχνάμε, το δικαίωμα της γυναίκας να επιλέγει το ντύσιμό της όπως θέλει, μια γραβάτα ή ένα αμάνικο γιλέκο, για παράδειγμα: τόσα πολλά iconic pieces που αλληλοσυμπληρώνονται. Τα σακάκια συνδυάζονται με loose παντελόνια ή φούστες pencil κάτω από το γόνατο.

look-21-width-800.webp
look-22-width-800.webp
look-42-width-800.webp

Τα πολυτελή και ενίοτε ανάλαφρα φορέματα, που θυμίζουν το στιλ της δεκαετίας του '40, δίνουν μια γεύση από τα εσώρουχα που αποδεικνύονται ως απαραίτητο «μέρος» του look. Υφάσματα όπως το σατέν, το βελούδο και το κρεπ επαναπροσδιορίζονται με σύγχρονο πνεύμα. Ορισμένα από τα δαντελωτά slip dresses, που φορέθηκαν κάτω από μεγάλα, φοδραρισμένα παλτό, είναι κατασκευασμένα από καπιτονέ νάιλον με το μοτίβο cannage. 

look-58-width-800.webp
look-63-width-800.webp

Τα κεντήματα θυμίζουν καρφίτσες και απηχούν τους χαρακτηριστικούς κώδικες που είναι τόσο αγαπητοί στον Μonsieur Dior. Οι δαντελένιοι γιακάδες έχουν εντυπωσιακές διαστάσεις. Όσον αφορά τα πλεκτά, είναι πιο εφευρετικά και πολλά! 

Παρακολουθήστε ολόκληρο το show παρακάτω: