fbpixel

Search icon
Search
Travel beauty tips: Πώς να φαίνεστε fresh μετά από μια πολύωρη πτήση
FACE & BODY

Travel beauty tips: Πώς να φαίνεστε fresh μετά από μια πολύωρη πτήση

Όλα όσα πρέπει να προσέξετε πριν και μετά το αεροπορικό σας ταξίδι


Καθώς οι διακοπές του Πάσχα πλησιάζουν, πολλοί από εμάς σχεδιάζουμε διάφορα get aways, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις απαιτούν μετακίνηση με αεροπλάνο. Προσωπικά, απολαμβάνω κάθε μου πτήση και εμπιστεύομαι πλήρως αυτό το μέσο...όμως δεν εμπιστεύομαι το πώς θα είναι η επιδερμίδα μου μόλις προσγειωθώ. Φυσικά, έχω κάνει την έρευνα μου και πλέον γνωρίζω ακριβώς ποια προϊόντα ομορφιάς να προσθέσω στην τσάντα μου, ωστόσο είναι αρκετό; Από την ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω μέχρι τη διατήρηση του "ρολογιού" του σώματός σας υπό έλεγχο, αναζήτησα τις συμβουλές ομορφιάς των ειδικών όσον αφορά τα ταξίδια, ώστε αφού προσγειωθείτε να φαίνεστε -και να αισθάνεστε- εντελώς ανανεωμένοι.

Μάθετε περισσότερα για το πώς να φαίνεστε fresh μετά την προσγείωση!

Προσέξτε τι τρώτε πριν επιβιβαστείτε

Η καλύτερη άμυνα είναι μια καλή επίθεση, και πριν από ένα ταξίδι, είναι σημαντικό τι μπαίνει στο σώμα σας τις 24 ώρες που προηγούνται της αναχώρησης. Το αλκοόλ και η καφεΐνη μπορούν να διαταράξουν σημαντικά την ποιότητα του ύπνου σας, γι' αυτό προσέξτε την κατανάλωσή τους και προσπαθήστε να τα αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Και προσέξτε: Τα βαριά, λιπαρά ή πικάντικα γεύματα πριν από ένα ταξίδι μπορούν επίσης να εμποδίσουν την ξεκούραση. Προσπαθήστε να τρώτε ελαφρύτερα γεύματα, και αν η πτήση είναι νυχτερινή, προσπαθήστε να καταναλώσετε έναν συνδυασμό σύνθετων υδατανθράκων και πρωτεΐνης προηγουμένως, καθώς ο συνδυασμός μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της υπνηλίας. Τα κράκερ ολικής αλέσεως, το πλιγούρι βρώμης, οι μπανάνες, το τυρί με χαμηλά λιπαρά, το γιαούρτι και τα κεράσια είναι ηρεμιστικά σνακ που μπορείτε να δοκιμάσετε πριν από την απογείωση.

d599800ccfd0de9304dede83395c46be.jpg

Αν έχετε ανεφοδιαστεί αρκετά πριν από την πτήση σας, ίσως να θέλετε να αποφύγετε τα μαγειρεμένα σε φούρνο μικροκυμάτων, τα ελλιπή σε θρεπτικά συστατικά γεύματα και τα αλμυρά επεξεργασμένα σνακ που προσφέρονται στο αεροσκάφος και να προτιμήσετε τη διαλειμματική νηστεία. Αυτή όχι μόνο θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε τον κιρκάδιο ρυθμό σας σε σωστή τροχιά για τον επόμενο προορισμό σας, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση, να σταθεροποιήσει το μεταβολισμό σας και να σας βοηθήσει ακόμη και να καταπολεμήσετε το jet lag. Για να μην αναφέρουμε ότι θα διασφαλίσει ότι δεν θα επιδεινώσετε το "jet bloat", το οποίο συμβαίνει καθώς αυξάνεται η πίεση του αέρα στο υψόμετρο της καμπίνας και συμβάλλει σε περισσότερα δυσάρεστα αέρια στα έντερα.

Φροντίστε το σώμα σας με λίγη περιποίηση πριν από την πτήση

Αν η διατήρηση της λάμψης της επιδερμίδας σας είναι το ζητούμενο, η καλύτερη διασφάλιση είναι το ραντεβού για μια λεπτομερή επαγγελματική περιποίηση προσώπου. Προγραμματίστε το μερικές ημέρες πριν από το ταξίδι σας, προκειμένου να οξυγονώσετε το δέρμα σας και να καθαρίσετε τους πόρους σας. Με αυτόν τον τρόπο η επιδερμίδα σας βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση πριν καν πατήσετε το πόδι σας στο αεροδρόμιο. Την ημέρα της πτήσης, πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα απαλό γαλακτώδες καθαριστικό, στη συνέχεια να απλώσετε ένα ενυδατικό τονωτικό και έναν ορό για να υποστηρίξετε το φυσικό φραγμό του δέρματος και να το προστατεύσετε από τις περιβαλλοντικές βλάβες, πριν τα σφραγίσετε όλα με μια πλούσια ενυδατική κρέμα.

Αν θέλετε να δώσετε στο δέρμα κάτω από το λαιμό την ίδια περιποίηση, προσφέρετε στον εαυτό σας ένα αυτομασάζ, πριν φύγετε για το αεροδρόμιο. Το λάδι είναι καταπραϋντικό, λιπαντικό, θρεπτικό και θα σφραγίσει το σώμα από τον κρύο, ξηρό αέρα που διοχετεύεται κατά τη διάρκεια της πτήσης. Εφαρμόστε ένα έλαιο στις άκρες των δαχτύλων σας και αλείψτε όλο το σώμα. Περιμένετε τέσσερα με πέντε λεπτά για να διεισδύσει και στη συνέχεια κάντε μασάζ περαιτέρω με κυκλικές κινήσεις.

b8b06425a2818e05104b88038d84a1de.jpg

Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση

Δεν είναι μυστικό ότι μια πτήση μπορεί να προκαλέσει χάος στα επίπεδα ενυδάτωσης, αλλά σύμφωνα με τους experts, θα πρέπει να πίνετε 235ml νερό κάθε ώρα που βρίσκεστε στον αέρα για να αποφύγετε την αφυδάτωση. Αυτό είναι μια δύσκολη αποστολή για μια πτήση μεγάλων αποστάσεων και η αύξηση της πρόσληψης νερού πριν από την πτήση θα σας δώσει μια ώθηση. Στον αέρα, οι ειδικοί συμβουλεύουν εξισορροπήσετε τις ψυχρές συνθήκες της καμπίνας αποφεύγοντας τα κρύα ροφήματα και πίνοντας ζεστά υγρά, όπως ζεστό νερό με λεμόνι ή ένα τσάι από βότανα. Το τζίντζερ είναι θερμαντικό και καταπραϋντικό για την κοιλιά, καθώς και βοηθά στην περιφερική κυκλοφορία, όπως τα κρύα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Τα συνεχή διαλείμματα για τουαλέτα μπορεί να είναι κουραστικά, αλλά θα κάνουν το σώμα σας να κινηθεί, κάτι που είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγιούς κυκλοφορίας και των επιπέδων οξυγόνου που καταπολεμούν την κούραση, καθώς και για την αποφυγή μυϊκών κραμπών.

Κάντε στον εαυτό σας μια περιποίηση προσώπου κατά τη διάρκεια της πτήσης

Καταπολεμήστε την έλλειψη φρέσκου αέρα με ένα θρεπτικό λάδι προσώπου, όπως geranium ή jojoba, στο πρόσωπο, τα χείλη, το λαιμό και το ντεκολτέ σας. Αυτά τα έλαια περιέχουν ωμέγα λιπαρά οξέα και βιταμίνες που ενυδατώνουν σε βάθος, περιποιούνται και προστατεύουν το δέρμα από την αφυδάτωση και το οξειδωτικό στρες, ενώ λειαίνουν τις λεπτές γραμμές και αφήνουν μια νεανική λάμψη. Στη συνέχεια, ενισχύστε τα αποτελέσματα με ένα μασάζ προσώπου που αφυπνίζει τους μυς. Ξεκινήστε με μικρές κυκλικές κινήσεις και κάντε μασάζ προς τα πάνω και προς τα έξω, κινούμενοι προς τα αυτιά με μακριές, απαλές κινήσεις. Και αν θέλετε να πάτε την περιποίησή σας στο επόμενο επίπεδο, εφαρμόστε μια μάσκα leave-on, όπως μια μάσκα ενυδάτωσης και καταπράυνσης, η οποία θα βοηθήσει το δέρμα να ανανεωθεί ενώ κοιμάστε.

24d716929c6e629705406e647c797ac0.jpg

Επενδύστε σε αξεσουάρ φιλικά προς τον ύπνο

Τα ζεστά, άνετα ρούχα και το κατάλληλο μαξιλάρι είναι μόνο η αρχή. Πριν αποκοιμηθείτε, χαμηλώστε το φως και αποφύγετε την ψυχαγωγία που είναι πολύ διεγερτική, καθώς και το μπλε φως που εκπέμπουν οι έξυπνες συσκευές. Κάνει τον εγκέφαλό σας να νομίζει ότι ο ήλιος είναι ακόμα έξω, γεγονός που μειώνει την παραγωγή μελατονίνης και οδηγεί σε λιγότερο ύπνο. Για αυτό αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή, βάλτε την σε "νυχτερινή λειτουργία".

Αν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια για να ηρεμήσετε ένα υπερδιεγερμένο μυαλό, οι ειδικοί προτείνουν να αφιερώσετε λίγα λεπτά διαλογισμού, είτε χωρίς τεχνολογία είτε με τη βοήθεια εφαρμογών για κινητά όπως το Calm ή το Headspace. Βοηθούν στην ηρεμία του νου και του σώματος και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ύπνο.

Όταν πρόκειται για αεροπορικά ταξίδια, ακόμη και τα καλύτερα σχέδια είναι βέβαιο ότι θα πάνε στραβά (κλάματα μωρών, φλύαροι επιβάτες, ιλιγγιώδεις αναταράξεις), αλλά εμπιστευτείτε αυτό: Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τον ύπνο -και μια αναζωογονημένη επιδερμίδα- για να σας ανεβάσει τη διάθεση κατά την προσγείωση.