fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Μήπως είναι πολύ νωρίς για να έχουν τα παιδιά ένα ολοκληρωμένο skincare routine;

Ενόψει των εορτών του Πάσχα, αυτά είναι τα safe for kids προϊόντα ομορφιάς που συστήνουμε να αγοράσετε


Μήπως είναι πολύ νωρίς για να έχουν τα παιδιά ένα ολοκληρωμένο skincare routine;

Οι άνθρωποι τείνουν να θυμούνται τις πρώτες τους περιπλανήσεις - το βιβλίο που τους έκανε να ερωτευτούν το διάβασμα, το τραγούδι που τους ώθησε στο να γίνουν αιώνιοι θαυμαστές του αγαπημένου τους καλλιτέχνη, την ταινία που τους ώθησε να αγοράσουν εισιτήριο για μια δεύτερη προβολή. Για πολλούς εκκολαπτόμενους λάτρεις της ομορφιάς, αυτή η καθοριστική στιγμή λαμβάνει χώρα στα καταστήματα λιανικής πώλησης καλλυντικών. Είναι αναμενόμενο -σε σύγκριση με τα παρθένα, συχνά εκφοβιστικά πολυτελή καταστήματα ομορφιάς, κάποια άλλα μοιάζουν με θεματικό πάρκο, προσφέροντας ατελείωτες δυνατότητες και υποσχόμενα κάτι για όλους.

Το να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στον κόσμο της ομορφιάς σε συγκεκριμένα καταστήματα ως έφηβος είναι μια τόσο συνηθισμένη εμπειρία ενηλικίωσης που αρχικά φαίνεται παράξενο ότι τα "παιδιά του beauty" αποτελούν αντικείμενο συζήτησης. Οι έφηβοι με τα γουρλωμένα μάτια που περιφέρονται στους διαδρόμους είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο- αποτελούν μέρος του καρναβαλικού οικοσυστήματος των καταστημάτων, μαζί με τα έντονα φώτα, τη δυνατή μουσική και τους αφρώδεις συμβούλους ομορφιάς. Ωστόσο, ενώ οι έφηβοι λάτρεις της ομορφιάς πριν από μια δεκαετία ασχολούνταν με το να πασπαλίζουν πομάδες για τα φρύδια και λαμπερές σκιές ματιών στον πάγκο της Anastasia Beverly Hills, τα σημερινά παιδιά εισβάλλουν στους διαδρόμους της περιποίησης και μοιράζονται TikToks με τις κριτικές των προϊόντων τους, τις εκτεταμένες αγορές και τα μακροσκελή θεραπευτικά σχήματα.

@everedenbrand 11 year-old morning skincare routine ☀️????????️ #cleanskincare #skincareforchildren #cleankidsproducts #kidsatsephora #kidscleanser #thatgirlselfcare #safeforsensitiveskin ♬ original sound - Evereden

Στην εποχή της αυτοφροντίδας, η φροντίδα του δέρματος έχει γίνει η πρώτη προτεραιότητα για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο και είναι φυσικό οι έφηβοι να ενδιαφέρονται για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία ομορφιάς την τελευταία δεκαετία. Όμως, ως παιδιά που εξερευνούν χώρους σχεδιασμένους για ενήλικες, σίγουρα θα επωφελούνταν από ένα ευγενικό χέρι καθοδήγησης. Το μακιγιάζ, η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία ομορφιάς, διατηρεί από καιρό καθιερωμένα όρια με τη νεαρή ηλικία - τόσο έμμεσα όσο και ρητά. Ενώ τα χρωματιστά balms χειλιών και τα glosses είναι βασικά συστατικά της κοριτσίστικης ηλικίας, ήταν πάντα κατανοητό ότι η "full glam" εμφάνιση ήταν για ειδικές περιστάσεις -αποφοιτήσεις, χορευτικά ρεσιτάλ, πάρτι γενεθλίων- ενώ πολλά σχολεία απαγόρευαν ευθέως στις μαθήτριες να φορούν μακιγιάζ στο μάθημα. Επιπλέον, οι επιδράσεις του μακιγιάζ στην ψυχική και σωματική ευεξία των εφήβων ήταν επίσης αντικείμενο εκτεταμένης έρευνας και συζήτησης.

Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τις προηγμένες ρουτίνες περιποίησης και τα σύνθετα προϊόντα, τα οποία είναι σχετικά ξένα ακόμη και για την πλειονότητα των ενηλίκων. Οι ειδικοί σε θέματα περιποίησης δέρματος έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το θέμα, και ένα πολυσυζητημένο brand, που αγαπήθηκε από τις έφηβες Kardashians, North West και Penelope Disick, δημοσίευσε μια δήλωση στο Instagram τον περασμένο Δεκέμβριο, συμβουλεύοντας τους νεότερους θαυμαστές του να αποφεύγουν τα πιο ισχυρά συστατικά του. 

7ab6c19b268dda5c20e3b2b730147688.jpg

Σε προηγούμενο άρθρο, τον Δεκέμβριο, έχουμε αναφερθεί ξανά στο συγκεκριμένο ζήτημα, συζητώντας το πότε τελικά είναι πολύ νωρίς για να έχει κάποιος ένα skincare routine. Η εμπεριστατωμένη άποψη των δερματολόγων είναι πως πάντοτε είναι μια καλή αρχή για να μάθουμε να περιποιούμαστε τον εαυτό μας. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα που ανταποκρίνονται σε κάθε ηλικία.

Για αυτό λοιπόν, κατόπιν έρευνας επιλέξαμε 8 προϊόντα που είναι κατάλληλα για παιδιά, ώστε να μην τα αποτραβήξετε εντελώς από τα trends της ηλικίας τους...χωρίς όμως να κάνουν υπερβολικά πολλά, υπερβολικά νωρίς!

1

Drunk Elephant Lala Retro Whipped Cream

Sephora.gr BUY HERE

2

glow hub Purify & Brighten Jelly Cleanser

glowhub.com BUY HERE

3

Dr Barbara Sturm Baby & Kids Face Cream

eu.dsturm.com BUY HERE

4

Cerave Facial Moisturising Lotion

Atticadps.gr BUY HERE

5

Byoma Creamy Jelly Cleanser

Sephora.gr BUY HERE

6

Glow Recipe Blueberry Bounce - Μίνι απαλό Καθαριστικό

Sephora.gr BUY HERE

7

L'Occitane En Provence Shea Butter Ultra Rich Lip Balm

Hondoscenter.com BUY HERE

8

Sephora Collection Cherry lip mask - Moisturizing lip mask

Sephora.gr BUY HERE