fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

tidf26-poster.webp

Είδα την αφίσα του 26ου φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - ένα φιλί που υπογράφει ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ανυπομονώ να παρακολουθήσω το ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή σε παραγωγή Onassis Culture “Η καρδιά του ταύρου”, στο οποίο η σκηνοθέτης ακολουθεί την περιοδεία της παράστασης Εγκάρσιος Προσανατολισμός - μια παράσταση συγκλονιστική που είχα την τύχη να δω στη Στέγη στην Αθήνα. Είναι χαρά να φιλοξενήσουμε τον σπουδαίο δημιουργό στην πόλη μας που θα παρευρεθεί και στην προβολή ταινιών σχετικών με το έργο του και στο Momus, όπου θα παρουσιαστεί η εγκατάστασή του inside.

casa-malaparte-also-villa-malaparte-is-a-house-on-punta-news-photo-1707386164.jpg

Ενθουσιάστηκα με την ιδέα του ευρηματικού Jacquemus να παρουσιάσει το επόμενο show του στην Casa Malaparte, την εμβληματική βίλα στην οποία γυρίστηκε το film, Le Memphis του Jean Luc Godart στο Κάπρι με την Brigitte Bardot στα καλύτερά της. Είμαι σίγουρη ότι θα είναι καταπληκτικό! 

85461705922682.jpg

Έχω προσθέσει στη λίστα με τα must-read βιβλία το "L’ Esprit Grec" του Νίκου Αλιάγα που κυκλοφορεί στο Παρίσι στις 1 Μαΐου. Mπορεί να είναι στα γαλλικά, με μια σειρά όμως από αρχαία ρητά και ελληνικά γνωμικά, είμαι σίγουρη ότι θα μεταφέρει υπέροχα το ελληνικό πνεύμα στο ευρωπαϊκό κοινό!


Χρύσα Σιμώνη

launchmetrics-remain-f24-001-65c13d7e355fb.jpg

Μία τάση που ξεχώρισα στο Scandinavian Fashion Week είναι οι bubble ή balloon skirts. Tο εμπνευσμένο από τη δεκαετία του '80 στρίφωμα εντοπίστηκε στους Niklas Skovgard, Remain και άλλους, γεγονός που μου λέει ότι πρόκειται να δούμε αυτό το look παντού το φθινόπωρο. Όσες από εσάς έχετε αμφιταλαντευτεί για το αν θα επενδύσετε στην τάση της φούστας, μπορείτε να επιλέξετε το συγκεκριμένο στιλ που προβλέπεται να κατακλύσει το street style.

shutterstock-1187367067.jpg

Διάβασα ένα άρθρο στο Evening Standard, το οποίο προτρέπει τον κόσμο να «μορφωθεί» στο πως πρέπει να συμπεριφερθεί αν έρθει αντιμέτωπος ως μάρτυρας σε σεξουαλική παρενόχληση. Πιο συγκεκριμένα, μου άρεσε το καθοδηγητικό και άκρως βοηθητικό του πνεύμα που υπονοεί πως για να αλλάξει η κοινωνία προς το καλύτερο χρειάζεται να γίνουμε όλοι μας πιο ενεργά παρευρισκόμενοι στη στιγμή.

1200x1200bb.jpg

Άκουσα το podcast “Confessions by Anastazia” της lifestyle influencer Anastazia Dupee και δηλώνω fan! Με παρακίνησε κατευθείαν να κάνω κάποιες μικρές αλλαγές στη wellness ρουτίνα μου και να δω τη διαφορά στη σωματική αλλά και την ψυχική μου υγεία. Επίσης, το ότι εμπεριέχει το πιο personal στοιχείο αφήγησης και προσωπικές εμπειρίες της creator, το κάνει απόλυτα must-listen. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλες και όλους!


Αγάπη Γαβριηλίδου

20200219111742-prosopikotita-syn.jpeg

Διάβασα ένα βιβλίο που μου κέντρισε πραγματικά το ενδιαφέρον και με έκανε να ασχοληθώ λίγο περισσότερο με το κομμάτι της ψυχολογίας και της συμπεριφοράς των ανθρώπων. Η αλήθεια είναι πως οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν γίνει αρκετά περίπλοκες πλέον και σε πολλές περιπτώσεις, δυσκολευόμαστε να ερμηνεύσουμε διάφορα "σημάδια" και αντιδράσεις ατόμων που βρίσκονται στο περιβάλλον μας. Το "Προσωπικότητα Συν" λοιπόν έρχεται να μας δώσει πολλές, σημαντικές απαντήσεις. Το βιβλίο, αυτό, προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για να εκτιμήσετε την προσωπικότητά σας, ενώ σε αυτό συμπεριλαμβάνεται κι ένα τεστ προφίλ προσωπικότητας, προκειμένου να ανακαλύψετε τα δικά σας χαρακτηριστικά γνωρίσματα και συναισθήματα, αλλά και να "διαβάσετε" άτομα που πιθανόν βρίσκονται κοντά σας. Δώστε του μία ευκαιρία και θεωρώ πως θα σας προσφέρει κι εσάς πολλά...

hero-image.webp

Παρακολούθησα μία νέα σειρά το τελευταίο διάστημα και μπορώ να πω ότι αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή το ευχάριστο break της ημέρας. Προσωπικά, ανήκω στην κατηγορία αυτών που προτιμούν τις πιο fun σειρές, ειδικά για τις βραδινές ώρες καθώς με βοηθούν να χαλαρώσω και αφήσω για λίγο στην άκρη οτιδήποτε άλλο με απασχολεί. Έτσι -λοιπόν- ξεκίνησα να παρακολουθώ τo "How Ι met your father" και μπορώ να πω το λάτρεψα! Αν αυτό που ψάχνετε κι εσείς, είναι μία σειρά γεμάτη με αστείες ατάκες και funky χαρακτήρες, τότε αξίζει να την προσθέσετε στην must-see list σας asap!

matcha-cover.jpeg

Γεύτηκα πρόσφατα ένα ρόφημα αρκετά διαφορετικό από ό,τι είχα δοκιμάσει μέχρι τώρα. Δυστυχώς -oh yes- είμαι λάτρης του καφέ, ωστόσο κι εγώ η ίδια παρατηρώ πολλές φορές πως φτάνω σε μία ακραία υπερβολή, καταναλώνοντας υπερβολικά πολλά αντίστοιχα ροφήματα στη διάρκεια μίας typical ημέρας. Κάπως έτσι -λοιπόν- μπήκα στη διαδικασία να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό και είπα "ναι" στο μεγάλο... trend του matcha latte. Δεν μπορώ να πω ότι κέρδισε αμέσως μία θέση στην καρδιά μου, αλλά στην πορεία, αφού του έδωσα μία δεύτερη ευκαιρία, μου άρεσε περισσότερο και πλέον, έχει μία θέση στην καθημερινότητά μου. Εσείς το έχετε δοκιμάσει;


Μάρα Γρηγοριάδου

1372038-264x264-800x800-96x96-560x560.jpg

Διάβασα το βιβλίο Normal People, το οποίο διαθέτει μια ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, καθώς ήταν ένα από τα δώρα των Χριστουγέννων μου. Η ρομαντική ιστορία μεταξύ δύο νέων ανθρώπων εκτυλίσσεται στο Trinity College στο Δουβλίνο, όπου σπουδάζει η καλύτερή μου φίλη και καθώς πρόκειται να την επισκεφθώ σε λίγες ημέρες, όφειλα να το ολοκληρώσω όπως και η ίδια επισήμανε. Βέβαια, εκτός της «υποχρέωσής» μου, σας συστήνω ανεπιφύλακτα να διαβάσετε και εσείς την ιστορία δύο ανθρώπων που όσο και να προσπαθούν, δεν μπορούν να μείνουν ο ένας μακριά από τον άλλον.


img-1650.jpg

Μία τάση που ξεχώρισα είναι το Mob Wife trend, όμως δυστυχώς όχι για καλό. Εκτός από το γεγονός ότι η εμφάνισή του στα social media ήταν κάπως επιβλητική, πολλοί έκαναν λόγω για ακύρωση του Clean Girl aesthetic, με το Mob Wife να επικρατεί. Ωστόσο, η δική μου άποψη είναι ότι η αισθητική του «καθαρού κοριτσιού» δεν πρόκειται για ένα micro-trend το οποίο χρειάστηκε ποτέ να «βομβαρδίσει» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά περισσότερο για ένα lifestyle και μια καθαρή αισθητική που ταιριάζει σε όλους μας δίχως περιορισμούς.

img-1648.jpeg

Εντυπωσιάστηκα από τις εμφανίσεις διάφορων it-girls στα social media με το στοιχείο της δαντέλας να κυριαρχεί στα looks τους. Το αγαπημένο μου outfit το οποίο ενδέχεται να αναδημιουργήσω κι εγώ η ίδια είναι ένα απλό, αλλά και chic look, με μια lace φούστα ή ένα φόρεμα και ένα oversized σακάκι.


Κωνσταντίνος Τανιάς

img-4422.jpg

Διάβασα για το πρώτο Cat Café της Αθήνας, που έχει ως αποστολή να παρέχει έναν μοναδικό και ευχάριστο χώρο όπου οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν πληροφορίες για τις γάτες σε ένα χαλαρό και άνετο περιβάλλον και να συμμετέχουν σε δράσεις για την προστασία και την υιοθεσία τους. Το βρίσκω εξαιρετικά τρυφερό και με πολύ καλό σκοπό!

maria-callas.jpg

Άκουσα το podcast της LiFo «Μαρία Κάλλας: Οι ηρωίδες της ζωής της», στο οποίο η Ματούλα Κουστένη μιλά για τους οπερατικούς ρόλους που σφράγισε με τη φωνή της η Μαρία Καλλάς: την Τόσκα, τη Βιολέτα, τη Νόρμα, τη Λουτσία, τη Μήδεια.

snapinstaapp-425330289-248079275009327-2659881601290663583-n-1080.jpg

Εντυπωσιάστηκα με τη νέα LV Diamonds collection του οίκου Louis Vuitton, η οποία μεταξύ άλλων αποτελείται από το διαμάντι LV Monogram Star, που είναι εμπνευσμένο από το εμβληματικό λουλούδι του fashion house.