fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

68a992fb-f386-dc36-a347-9256494a02d0.jpg

Μια τάση που έχω ξεχωρίσει καιρό τώρα είναι τα πρακτικά tote bags - και μόλις βρήκα την καινούργια αγαπημένη μου. Μέχρι τώρα λατρέυαμε τα μεταξωτά φουλάρια της αλλά τώρα με τις νέες βαμαβακερές της τσάντες μας μάγεψε. Η δημιουργική Έλενα Ζουρνατζή της Grecian chic φέτος προχώρησε σε ένα ακόμη καταπληκτικού σχεδιασμού summer item. Oι τόσο χρήσιμες υφασμάτινες τσάντες της αποπνέουν καλοκαιρινή αύρα φερμένη απευθείας από τα ελληνικά νησιά.

4-5-byredo-mineralscapes-campaign-clean.jpg

Διάβασα πως η Byredo ετοιμάζεται να μπει πιο δυναμικά στον κόσμο του make-up. Μόλις βγήκε η νέα συλλογή Mineralscapes και Ανυπομονώ να τη δοκιμάσω. To βλέμμα πρωταγωνιστεί μέσα από μια συλλεκτική παλέτα 18 σκιών και τα χείλη παίρνουν υποστηρικτικό ρόλο, με έναν υπαινιγμό υγρού χρώματος και της έντονης λάμψης. Πρόκειται για το ιδανικό summer make-up look. 

b9c261d5-b1df-bbe8-ca76-d93aae1951d9.jpg

Εντυπωσιάστηκα με τα νέα στοιχεία sigma pebbles που μόλις κυκλοφόρησαν από τον Γιάννη Σεργάκη. Με οργανικές φόρμες και έμπνευση από τα βότσαλα που βρίσκει κανείς στις παραλίες θα προσθέσουν στα γνωστά καλοκαιρινά μας βραχιολάκια έξτρα φινέτσα και λίγη από την αλμύρα της θάλασσας των καλοκαιριών μας.


Κωνσταντίνος Τανιάς

img-7649.jpg

Εντυπωσιάζομαι συνέχεια από τις εμφανίσεις της Rihanna, που καταφέρνουν πάντα να γίνουν θέμα συζήτησης. Αυτήν την εβδομάδα, την είδαμε στο λανσάρισμα της νέας συνεργασίας Fenty x Puma στο Λονδίνο με εντελώς διαφορετικό μαλλί - πιο ξανθό από ποτέ. Αυτό που μου αρέσει σε εκείνη είναι το γεγονός πως δε φοβάται να πειραματιστεί και να κάνει τη διαφορά, και με κάποιον μαγικό τρόπο υποστηρίζει κάθε της επιλογή.

img-7650.jpg

Παρακολούθησα την παράσταση «Όταν πέθανα» του Λάκη Λαζόπουλου, στο θέατρο Βέμπο στην Αθήνα. Ένα έργο με γερές δόσεις χιούμορ και μηνύματα για τη ζωή και τον θάνατο, με ένα καταπληκτικό καστ, το οποίο συμπεριλαμβάνει τους Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Διονύση Ατζαράκη, Μάνο Καζαμία κ.ά.

ikea-lista-doron.jpg
Διάβασα ότι η ΙΚΕΑ παρουσιάζει μια νέα υπηρεσία της, τη Λίστα Δώρων. Για κάθε σημαντική στιγμή της ζωής σας, όπως νέο σπίτι, νέο μέλος στην οικογένεια, γάμο, βάπτιση, πάρτι ή και για ακόμα περισσότερες χαρούμενες στιγμές, η ΙΚΕΑ σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τη δική σας wishlist, ώστε να αποκτήσετε τον χώρο των ονείρων σας.

Χρύσα Σιμώνη

screenshot-2024-04-08-at-154439.webp

Μια τάση που έχω ξεχωρίσει είναι το κίνημα του tennis-core που επανήλθε και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Η Zendaya και οι press εμφανίσεις της στην περιοδεία των Challengers έπαιξαν ρόλο στην αναβίωση του preppy στιλ, αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που επιστρέφουμε στο γήπεδο αυτή τη σεζόν. Οι πασαρέλες των εβδομάδων μόδας έχουν παίξει επίσης το ρόλο τους, με τα looks από την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 να τροφοδοτούν την αναζωογόνηση της τάσης, μαζί με μάρκες όπως η Casablanca και η Lacoste, των οποίων ο sporty-chic χαρακτήρας βασίζεται στο tennis.

coachella24-w1-p-ghana-0025088.webp

Εντυπωσιάστηκα με το performance της Lana Del Rey στο μουσικό φεστιβάλ Coachella. Όντας out of the spotlight για αρκετά μεγάλο διάστημα, η επιστροφή της καλλιτέχνη στη σκηνή ήταν απλώς εξωπραγματική. Με τον κλασικό, νοσταλγικό χαρακτήρα της, ήταν το επίκεντρο της προσοχής. Μάλιστα, οι fans της ανέφεραν το φεστιβάλ ως 'Lanachella', καθώς η εμφάνιση της αποτέλεσε highlight. 

snapinstaapp-439526915-7495841833817085-6951460707158533960-n-1080.jpg

Άκουσα το καινούργιο album της Taylor Swift που μόλις κυκλοφόρησε. Προσωπικά, δηλώνω fan της και μαρέσουν σχεδόν όλα τα albums της από το παρελθόν έως και σήμερα. Στο συγκεκριμένο album η καλλιτέχνης είναι ευάλωτη με έναν τρόπο που δεν έχουμε ξανακούσει. Τραγουδάει για το heartbreak (όπως την έχουμε συνηθήσει) με έναν τρόπο raw και απόλυτα ρεαλιστικό. 


Αγάπη Γαβριηλίδου

61e16d8eab268f37b7f83c59cf52c55d.jpg

Μία τάση που ξεχώρισα το τελευταίο διάστημα, είναι το trend που από ό,τι καταλαβαίνω κάνει ξανά το δικό του comeback και δίνει τη δυνατότητα στις μελαχρινές να χαρίσουν στα μαλλιά τους μία πιο φωτεινή και ανοικτή απόχρωση, χωρίς να χρειαστεί να γίνουν ξανθιές. Για να πετύχετε την απόλυτη μόκα-καραμέλα απόχρωση, το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να συνδυάσετε το balayage με το αλουμινόχαρτο και να προσθέσετε μερικά πιο φωτεινά κομμάτια γύρω από το πρόσωπό σας, αλλά και σε όλα τα άκρα. Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

shutterstock-1771442348.jpg
Εντυπωσιάστηκα, από το πόσο μπορεί να αλλάξει πραγματικά το σώμα μία προπόνηση αντιστάσεων. Ξεκινώντας από τα βασικά, πρόκειται για μία μορφή άσκησης που αυξάνει τη μυϊκή δύναμη και την αντοχή, γυμνάζοντας έναν μη ή μία μυϊκή ομάδα ενάντια στην εξωτερική αντίσταση. Η προπόνηση, αυτή, μπορεί να γίνει είτε με ασκήσεις που χρησιμοποιούν το βάρος του σώματος, όπως είναι τα push-ups και τα squats ή με ασκήσεις που απαιτούν εξοπλισμό όπως λάστιχα, αλτήρες, kettlebells και μπάρες. Σε μία εποχή όπου οι pilates και η yoga κερδίζουν όλο και περισσότερους fans και ίσως έχουν εξελιχθεί πλέον και σε trend, αξίζει να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό και σίγουρα, να μη φοβάστε τα βάρη. Εγώ το έκανα και δηλώνω δικαιωμένη!

shutterstock-2416944435.jpg

Πλησιάζοντας προς το καλοκαίρι -κακά τα ψέματα- όλες μας έχουμε ήδη ξεκινήσει να σκεφτόμαστε πώς θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε το bronze χρώμα των ονείρων μας. Προς το παρόν, η θάλασσα κι η ηλιοθεραπεία μοιάζουν να είναι αρκετά μακριά και την ίδια στιγμή, τις τελευταίες ημέρες διάβασα πολλά διαφορετικά σχόλια στα social media, αλλά και σχετικά άρθρα για τα self tan products και το solarium. Η αλήθεια είναι πως εγώ επιλέγω τα τελευταία χρόνια το δεύτερο, ωστόσο, αυτό που θέλω να πω σε όλους είναι πως δε χρειάζεται πάντα να ακολουθείτε τα trends και τις τάσεις. Διαβάστε, ενημερωθείτε, βρείτε τη μέθοδο που σας ταιριάζει και προχωρήστε.


Μάρα Γρηγοριάδου

img-4512.jpg
Εντυπωσιάστηκα πραγματικά από το μακιγιάζ στο ready-to-wear show του οίκου Dior για το Φθινόπωρο 2024. Για τη συλλογή αυτή της Maria Grazia Chiuri που παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη στο Brooklyn Museum, ο Peter Philips, Creative and Image Director για το Dior Makeup, δημιούργησε ένα μακιγιάζ για να που αντανακλά μια συλλογή σχεδιασμένη ως διάλογος μεταξύ Παρισιού και Νέας Υόρκης, η οποία επίσης τρέφεται από τον χαρακτήρα και τη μοναδική γοητεία της Marlene Dietrich.


Ο Peter Philips εξήγησε: "Για αυτό το σόου, η Maria Grazia Chiuri ήθελε μια απλή αλλά ισχυρή εμφάνιση. Εμείς επιλέξαμε ένα φωτεινό πρόσωπο όπου τα γυμνά μάτια πλαισιώνονται από περιποιημένα φρύδια. Τα χείλη φαίνονται δαγκωμένα, σε βαθύ μελιτζανί χρώμα και μια ιδέα από σκονισμένο ροζ". Για το υπέροχο αυτό αποτέλεσμα της επιδερμίδας των μοντέλων ο Phillips χρησιμοποίησε το Dior Forever Glow Star Filter, μεταξύ άλλων εξαιρετικών προϊόντων του brand.

shutterstock-2093469928.jpg

Έχω διαβάσει πολύ για το detox και το πόσο ευεργετικό είναι για τον οργανισμό, για αυτό δοκίμασα να ακολουθήσω μια detox εβδομάδα στην οποία απομακρύνθηκα από πολλές επεξεργασμένες τροφές και το αλκοόλ. Κάτι που λατρεύω να κάνω είναι να γεμίζω το water bottle μου με φέτες αγγουριού και λεμονιού προτού προσθέσω δροσερό νερό. Αυτό αναζωογονεί το στομάχι μου και μου προσφέρει μια extra δροσιά. Προτείνω να το δοκιμάσετε κι εσείς!

img-4513.jpg

Μια τάση που ξεχώρισα είναι αυτή των sheer νυχιών, η οποία δίπλα στο γαλλικό είναι μια διαχρονική τάση που βλέπουμε αρκετά, ειδικά όταν ανοίγει ο καιρός. Ωστόσο, καθώς κατατάσσεται στα microtrends που θα γίνουν μεγάλα trends αυτό το καλοκαίρι, οφείλω ως beauty editor να το επαναφέρω στη συζήτηση. Λατρεύω το πόσο υγιή και γυαλιστερά κάνουν τα νύχια να φαίνονται τα διάφανα βερνίκια