fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

1-EYZnw.png

Εντυπωσιάστηκα με τα ξεχωριστά αρώματα που μου σύστησε ο Jo Malone London. Ο Βρετανικός οίκος αρωμάτων παρουσίασε τη νέα limited-edition συλλογή, με βασικό συστατικό το τριαντάφυλλο! Αποτελεί μία ωδή στην εμβληματική νότα του αγαπημένου μου λουλουδιού και παρουσιάζει τρία επαναστατικά αρώματα, εμπνευσμένα από τις διαφορετικές εκφάνσεις αυτού του διαχρονικού αρωματικού στοιχείου: Το Rose Blush, το Rose & Magnolia και το Rose Amber. Οι συνθέσεις τους είναι απαλές και φρέσκιες, έντονες, πληθωρικές και ταυτόχρονα ανατρεπτικές! 

05v-sp-terrazzaaperol-ph-santicaleca-hr.jpeg

Θα ήθελα να διακτινιστώ σ’ αυτό το νέο ατμοσφαιρικό bar και να απολαμβάνω cocktails όλη τη βραδιά στη μαγευτική Βενετία. Το Terrazza Aperol εντυπωσιάζει στις χαρακτηριστικές πορτοκαλί αποχρώσεις του Aperol Spritz και βρίσκεται στην καρδιά της ιταλικής πόλης, σε απόσταση αναπνοής από την Ponte dell'Accademia, στο Campo Santo Stefano. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Vudafieri-Saverino Partners, με έδρα το Μιλάνο και γραφεία επίσης στην Σαγκάη, σχεδίασε αρχικά τους εσωτερικούς χώρους το 2021 και τώρα επεξεργάστηκε εκ νέου την ιδέα αυτού του 70 m2 χώρου: μια επιτυχημένη συγχώνευση των παραδοσιακών bacari, των μικροσκοπικών τοπικών μπαρ της Βενετίας, με την σύγχρονη γοητεία ενός κοκτέιλ bar.

silloghi-into-the-kaleidoscope.jpg

Λάτρεψα τη νέα έκθεση που παρουσιάζει το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, «Into the Kaleidoscope» της Κορεάτισσας εικαστικού Youjin Um, στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων «Αναζητήσεις στην Ύλη», στο Πωλητήριο της Πειραιώς 138. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στο Πωλητήριο της Πειραιώς 138 και ανυπομονώ να τα θαυμάσω από κοντά.


Κωνσταντίνος Τανιάς

snapinstaapp-427385192-324668950043315-5357093846259010983-n-1080.jpg

Εντυπωσιάστηκα από τις εμφανίσεις που χάρισαν οι Timothée Chalamet και Zendaya στις επίσημες πρεμιέρες της ταινίας "Dune: Part 2" ανά τον κόσμο. Η δεύτερη μάλιστα έκλεψε -όσο ποτέ άλλοτε- τις εντυπώσεις με τη vintage δημιουργία του οίκου Mugler που επέλεξε από τη συλλογή Haute Couture Fall/Winter 1995, για την πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο. Iconic!

snapinstaapp-426144369-18463222393008035-1113033535759235791-n-1080-1.jpg

Άκουσα τα δύο νέα country τραγούδια της Beyoncé, τα οποία κυκλοφόρησε σαν έκπληξη! Τα "Texas Hold 'Em" και "16 Carriages" αποδεικνύουν πως η queen B έχει επιστρέψει δυναμικά στη μουσική βιομηχανία.

20240213-dt-boutari-symmetoxh-sta-voroina-3.jpg

Ξεχώρισα τα ΒορΟινά της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκαν πριν από μερικές ημέρες στην Αθήνα. Η ετήσια οινική εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων, που αγκαλιάζεται όσο καμία άλλη διοργάνωση για το κρασί στην Ελλάδα, επέστρεψε στην Πρωτεύουσα και μας ταξίδεψε στον ξεχωριστό βορειοελλαδίτικο αμπελώνα. Οι οινοποιοί–μέλη της Ένωσης «Οίνοι Βόρειας Ελλάδας» έδωσαν ραντεβού με τους οινόφιλους στο Ζάππειο Μέγαρο.


Χρύσα Σιμώνη

c2870e12b73c403395671dd5350b9d7d.jpg
Image source: Bobby Brown

Μία τάση που ξεχώρισα έλαβε χώρα στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, στον τομέα του beauty. Ο οίκος Son Jung Wan, εμπνεύστηκε από τη δεκαετία του '60 για το μακιγιάζ του show, το οποίο επιμελήθηκε ο Marc Reagan, global pro artist της Bobbi Brown. Το look «πάντρευε» τη mod με τη γαλλική αισθητική, συνδυάζοντας τα cat eyes με τις έντονες βλεφαρίδες και τις κοντές αφέλειες.

screenshot-2024-02-16-at-22509-pm.png

Εντυπωσιάστηκα με τη νέα έκθεση της Barbara Kruger, “Thinking of You. I Mean Me. I Mean You.” στην Serpentine Gallery του Λονδίνου. Συνδυάζοντας αρχειακές, επανασχεδιασμένες και νέες εγκαταστάσεις, η έκθεση προσφέρει μια επιλογή έργων κινούμενης εικόνας και ηχοτοπίων, καθώς και κολλάζ μεγάλης κλίμακας. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 17 Μαρτίου.

anyone-but-you-trailer-101923-1-838e099c27694480867f07c1931d1003-3r55i.jpg

Παρακολούθησα την ταινία "Anyone But You" ("Λατρεύω να σε μισώ") στο σινεμά. Πρόκειται για μια ρομαντική κομεντί ανάλαφρη και ευχάριστη - όπως θα έπρεπε να είναι ένα feel-good movie. Τη συστήνω για κάθε hopeless romantic και όχι, καθώς οι χημεία του cast αλλά και η σχετικά ρεαλιστική αποτύπωση της ζωής των 20's και early 30's είναι απολύτως to the point. H ταινία είναι out αυτή τη στιγμή στους κινηματογράφους. 


Αγάπη Γαβριηλίδου

nadal.jpeg

Διάβασα μία πρόσφατη συνέντευξη του Rafael Nadal, όπου -για μία ακόμη φορά- ρωτήθηκε για το μέλλον του και πραγματικά, αυτό που σκέφτηκα -ξανά- είναι πως πρέπει να είναι αρκετά κουραστικό γι’ αυτόν τον άνθρωπο να μπαίνει στη διαδικασία συνεχώς να μιλάει για το επόμενο βήμα. Για το μεγάλο φινάλε. Κι αυτό, δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τον Ισπανό, αλλά όλους τους top-level αθλητές, που βλέπουν πολλούς να τοποθετούνται για το μέλλον και τη ζωή τους, πριν από αυτούς. Ας μπει κάπου ένα τέλος…

house-of-cards.webp

Παρακολούθησα ξανά μία σειρά που είχα ξεκινήσει στο παρελθόν, αλλά δεν είχα καταφέρει να την ολοκληρώσω και κάπως έτσι, θυμήθηκα το πόσο πολύ με είχε συναρπάσει από την πρώτη στιγμή το "House of Cards". Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, σας συστήνω να το προσθέσετε στην must-see λίστα σας asap! Είναι διαθέσιμο στο Netflix και θα εξελιχθεί πολύ-πολύ γρήγορα στο ευχάριστο διάλειμμα της ημέρας σας. Trust-me!

Αγάπη Γαβριηλίδου

work-outs-fast.jpeg

Εντυπωσιάστηκα από το πόσο πολύ μπορεί να αλλάξει η γυμναστική την καθημερινότητα ενός ανθρώπου. Κατανοώ ότι είναι λίγο δύσκολο να κάνει κανείς το first step και να τη βάλει στη ζωή του, ωστόσο, βήμα-βήμα εφόσον γίνει η αρχή, όλα γίνονται πολύ πιο εύκολα. Προσωπικά, έχω εντάξει στο εβδομαδιαίο μου πρόγραμμα 3 -σταθερά- training sessions και σας συστήνω να κάνετε το ίδιο, αν αισθάνεστε πως θέλετε να κάνετε ένα restart σε όλα τα επίπεδα.


Μάρα Γρηγοριάδου

the-attico.jpg

Εντυπωσιάστηκα από το κιόσκι που δημιούργησε το fashion brand “The Attico” στο Μιλάνο με αφορμή την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Το brand με μια ρομαντική δημοσίευση στο Instagram, η οποία περιλάμβανε βίντεο από διαφορά ερωτευμένα ζευγάρια, μάς κάλεσε να επισκεφθούμε το pop-up της για ένα ξεχωριστό δώρο.

img-1795.jpg

Διάβασα μια έρευνα του Highsnobiety η οποία διεξήχθη με αφορμή το Saint Valentine’s Day. Η έρευνα θίγει το γεγονός ότι η γενιά Ζ κάνει λιγότερο σεξ από κάθε άλλη. Σύμφωνα με την σχετική δημοσίευση, οι Zoomers απάντησαν σε διάφορες ερωτήσεις σχετικά με την ερωτική τους ζωή όμως αυτό που μου προξένησε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν ότι το 39% θεωρεί πως μπορεί να ερωτευτεί χωρίς να έρθει ποτέ σε επαφή ή να γνωρίσει κατ' ιδίαν το άλλο άτομο.

Μάρα Γρηγοριάδου

img-1796.jpg

Παρακολούθησα την σειρά «Μια Ημέρα», η οποία βρίσκεται στις top 10 σειρές του Netflix. Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Μεγάλη Βρετανία, όπου μια κοπέλα και ένα αγόρι, γνωρίζονται στο πανεπιστήμιο και για τα επόμενα 20 χρόνια δεν μπορούν να «ξεφύγουν» ο ένας από τον άλλον. Βασισμένη στο ρομαντικό ομώνυμο novel, πρόκειται για μια νεανική σειρά που διεγείρει συναισθήματα που μπορούν να κάνουν τον καθένα να «λυγίσει».