fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

apl-859-aspect16x9.jpg

Άκουσα πως το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens εγκαινιάζει επίσημα την εποχική επαναλειτουργία όλων των επιλογών διαμονής και φαγητού, ξεκινώντας από την πασχαλινή περίοδο. Φέτος, η Taverna 37 επιστρέφει στη γραφική παραθαλάσσια τοποθεσία της για την παραδοσιακή Κυριακή του Πάσχα, στις 5 Μαΐου.  Με τις πόρτες ανοιχτές σε όλο το ξενοδοχείο από τις 15 Απριλίου –συμπεριλαμβανομένου του κτιρίου Arion και των εμβληματικών bungalows του– οι ηλιόλουστες μέρες συνεχίζονται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. 

jene0416-seas-053-gold-plated-yellow-myrto-4097.jpg

Εντυπωσιάστηκα με το φετινό κόσμημα της Zeus+Δione για το Πάσχα, σηματοδοτεί την αφύπνιση της άνοιξης, μιας εποχής ανανέωσης, χαράς και έκρηξης χρωμάτων και αρωμάτων. Το Πασχαλινό Αυγό της Ζ+Δ παρουσιάζεται σε δύο διαφορετικές εκδοχές τη ‘Myrene’ και τη ‘Myrto’. Καθεμία από αυτές τις δημιουργίες φέρει το όνομα και την έμπνευση από τα διάφορα ονόματα της μυρτιάς. Η έμφαση στη λεπτομέρεια είναι η κύρια φιλοσοφία πίσω από τη ‘Myrto’. Πλήρως χειροποίητο, αυτό το μενταγιόν διαθέτει ένα επιχρυσωμένο ασημένιο πλαίσιο με περίτεχνο δαντελωτό μοτίβο που περιβάλλει ένα μπαροκ μαργαριτάρι. Η ‘Myrene’, σε μια πιο μινιμαλιστική προσέγγιση, έχει σχεδιαστεί σαν ένα λείο και επίπεδο αυγό από μπρούντζο σε χρυσό τόνο, πλαισιωμένο από μία κινούμενη στεφάνη ημιπολύτιμων λίθων με διακριτική λάμψη. Διαλέξτε το δικό σας!

dior.jpg

Μια τάση που έχω ξεχωρίσει είναι αυτή των bucket bags, οπότε ενθουσιάστηκα όταν είδα το νέο βασικό αξεσουάρ που ονειρεύτηκε η Maria Grazia Chiuri, την τσάντα Dior Nolita - που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της συλλογής Dior Φθινόπωρο 2024. Με τις εύπλαστες, χαριτωμένες καμπύλες της, υπόσχεται μια κομψή εμφάνιση, πάντα σε κίνηση. Εμβληματικό της κληρονομιάς του Dior, αυτό το μοντέλο αποκαλύπτεται επίσης σε μια μεγεθυμένη έκδοση που κοσμείται από το μοτίβο macrocannage και διανθίζεται με εκλεπτυσμένες πινελιές, όπως τα γούρια ˝D, I, O, R˝ Μια εξαιρετική τσάντα που θα είναι διαθέσιμη στις μπουτίκ από τις 25 Απριλίου 2024.


Κωνσταντίνος Τανιάς

img-7413.jpg

Γεύτηκα τα υπέροχα πιάτα στο ιταλικό εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου στην Αθήνα και μπορώ να πω ότι λάτρεψα το τόσο ταιριαστό combo λεμονιού και φιστική Αιγίνης σε μια από τις πίτσες του μενού του Alio. Must try!

img-7414.jpg

Εντυπωσιάστηκα με τη μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας που βίωσα στην Αγορά Μοδιάνο, που θα μου μείνει για καιρό αξέχαστη. Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη με την ίδια αγάπη να δοκιμάζω νέες γεύσεις -νηστίσιμες αυτήν τη φορά-, το Masterclass:Οι θησαυροί της Αγοράς Μοδιάνο”, ταξίδεψα από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα της παράδοσης, όπου με ανοιξιάτικη διάθεση προετοίμασαν εμάς τους παρευρισκόμενους για την πασχαλινή περίοδο.

img-7415.jpg

Ξεκίνησα να διαβάζω το «Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου» και από τις πρώτες σελίδες με έκανε να θέλω να το μοιραστώ σήμερα εδώ. Χωρίς επικριτική διάθεση αυτό το βιβλίο μάς βοηθά -μεταξύ άλλων- να καταλάβουμε πώς ο τρόπος που έχουμε μεγαλώσει και το ψυχολογικό μας υπόβαθρο επηρεάζουν την ανατροφή των παιδιών μας, με εύστοχες και σοφές συμβουλές.


Χρύσα Σιμώνη

240325-gannixpaloma-ma-sh05-210-rgb.webp

Εντυπωσιάστηκα με τη νέα limited edition συλλογή του fashion brand, Ganni, με το μοντέλο Paloma Elsesser. Για αυτή την capsule collection, λοιπόν, η Paloma Elsesser ήθελε μια συνεργασία που να συντονίζεται με τις αξίες της και αυτές της Ganni, το μοντέλο εξηγεί ότι "αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς ένα μέλλον της μόδας που θα είναι πιο περιεκτικό όσον αφορά το μέγεθος και την ενδυνάμωση". Η συλλογή αποτελείται από τέσσερα φορέματα και τρία παντελόνια, η οποία έχει σκοπό να είναι χωρίς αποκλεισμούς και να ταιριάζει σε όλες τις σιλουέτες. Love to see it!

snapinstaapp-427473372-832366135321589-4304575009074272813-n-1080-1.jpg

Μια τάση που ξεχώρισα είναι αυτή των bag charms. Την τελευταία σεζόν, τόσο στην πασαρέλα όσο και εκτός αυτής, υπήρξε σίγουρα μια αύξηση στις εμφανίσεις αυτού του παιχνιδιάρικου αξεσουάρ. Η σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024 λειτούργησε ως καταλύτης για αυτό, με πολλούς από τους μεγαλύτερους οίκους να στέλνουν τις τσάντες τους στην πασαρέλα στολισμένες με τολμηρά γούρια και υπερμεγέθη μπιχλιμπίδια. Οι Balenciaga και Miu Miu έδειξαν μια μυριάδα από αλυσίδες, κλειδιά και ετικέτες σε διάφορα χρώματα και υφές, ενώ ο Moschino υιοθέτησε μια πιο συγκρατημένη προσέγγιση ενσωματώνοντας μονόχρωμα διακοσμητικά που έμοιαζαν να είναι μέρος της τσάντας.

shutterstock-1931441912.jpg

Γεύτηκα ένα φανταστικό smoothie μετά τη γυμναστική μου πριν λίγες μέρες. Το θυμήθηκα μετά από πολλά χρόνια, αφού το έπινα σε καθημερινή βάση για πρωινό όσο έμενα ακόμα στην Αγγλία. Δοκιμάστε, λοιπόν, να βάλετε λίγο πάγο, γάλα της επιλογής σας, μύρτιλα, μισή ή μια ολόκληρη μπανάνα, φράουλες, φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο και λίγους σπόρους chia και μέλι στο blender σας. Απολαύστε το κατευθείαν μετά την άσκηση καθώς προσφέρει και κάποια επιθυμητή ποσόοτητα πρωτείνης, με τρόπο υγιή και φυσικό!


Αγάπη Γαβριηλίδου

klimatiki-allagi.jpeg

Τα τελευταία χρόνια, το θέμα της κλιματικής αλλαγής παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας, ωστόσο, αυτό που παρατηρώ είναι ότι στην ουσία κανείς δε δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον για όλο αυτό. Την ίδια στιγμή, διαβάζω πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), κατά τον οποίο η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, εκτιμά ότι θα προκαλέσει 250.000 επιπλέον θανάτους τον χρόνο από ελονοσία, θερμοπληξία και υποσιτισμό κατά το διάστημα 2030-2050. Είναι τρομακτικές οι εκτιμήσεις, είναι τρομακτικά όσα τονίζουν σε κάθε ευκαιρία οι ειδικοί κι αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι την καθημερινότητά μας, πολύ φοβάμαι ότι θα καταδικάσουμε τα παιδιά μας σε ένα μέλλον πολύ-πολύ δύσκολο…

maestro-arthro-1.jpeg
Παρακολούθησα κι εγώ -όπως όλοι νομίζω- το trailer της νέας season του Maestro, που θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου στο Mega Tv και η αλήθεια είναι πως πλέον περιμένω με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα νέα επεισόδια. Αν και δεν ανήκω στους series-fans, η συγκεκριμένη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη έχει καταφέρει να κερδίσει μία θέση στην καρδιά μου, τόσο με το σενάριο και τη σκηνοθεσία της, όσο -κυρίως- με τις εκπληκτικές ερμηνείες των ηθοποιών -κι όχι μόνο- που συμμετέχουν σε αυτήν. Για να δούμε τι θα ακολουθήσει…


shutterstock-1074103499.jpeg
Γεύτηκα πρόσφατα μία πεντανόστιμη σαλάτα κι επειδή πλησιάζοντας προς το καλοκαίρι, όλοι μας μπαίνουμε στη διαδικασία να υιοθετήσουμε ένα πιο healthy lifestyle, μένοντας μακριά από τους… πειρασμούς, νομίζω πως αξίζει να τη μοιραστώ. Σε ένα μεγάλο bowl, συνδυάστε μερικά φύλλα από την αγαπημένη σας green salad -το μαρούλι είναι ιδανικό- και προσθέστε σε αυτήν λίγο αγγούρι, πορτοκάλι κομμένο σε κομμάτια, μερικές δροσερές φράουλες, τυρί cottage και μερικά παξιμάδια χαρουπιού. Ολοκληρώστε με ξύδι βαλσάμικο και η πεντανόστιμη σαλάτα σας είναι έτοιμη και σας περιμένει να την απολαύσετε!

Μάρα Γρηγοριάδου

img-4429.jpg
Παρακολούθησα πολλά βίντεο της Nara Smith στο Tik Tok, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει δεχτεί αρκετά σχόλια για το γεγονός ότι μαγειρεύει τα πάντα from scratch, με πολλούς να την κατακρίνουν για το lifestyle που διατηρεί. Αντιθέτως, εγώ απολαμβάνω ιδιαίτερα τις συνταγές της - ακόμη και αν δεν έχω τον χρόνο να φτιάξω ένα γιαούρτι από την αρχή- και προσπαθώ να παίρνω συμβουλές από το υγιεινό της διατροφικό lifestyle.
img-4436.jpg

Μια τάση που έχω ξεχωρίσει είναι αυτή του tennis core, οπότε ενθουσιάστηκα το custom look της Zendaya για το rollout της ταινίας Challengers, το οποίο επιμελήθηκαν το brand Loewe και Bulgari, ενώ το styling ανέλαβε ο κορυφαίος στυλίστας της Law Roach. Το στοιχείο που με ενθουσίασε περισσότερο ήταν οι πολύ ιδιαίτερες γόβες με ένα tennis ball στο κάτω μέρος του τακουνιού.

img-4437.jpg

Εντυπωσιάστηκα με το γεγονός ότι τα αγαπημένα μας memes λαμβάνουν ένα "Marc Jacobs Makeover". Στην τελευταία της καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Marc Jacobs παρουσιάζει τις προσωπικότητες που κάνουν τις νύχτες μας λίγο πιο υποφερτές: αστείους ανθρώπους που γίνονται ακούσια viral. Την Κυριακή, ο επίσημος λογαριασμός Marc Jacobs στο Tik Tok δημοσίευσε ένα βίντεο με την Gina Lynn -γνωστή ως "Chick-fil-A Sauce Girl"- σε ένα από τα καταστήματα λιανικής του οίκου. Στο κλιπ, η Lynn παρουσιάζει σε έναν πελάτη τη συλλογή τσαντών του Marc Jacobs, ενώ κάνει τις χαρακτηριστικές εκφράσεις του προσώπου της. "Δεν εργάζομαι εδώ", σχολιάζει η Lynn αφού την ευχαριστήσει ο πελάτης. Το βίντεο, το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 840.000 προβολές, ακολουθεί τη συνεργασία της μάρκας με την Mainly Minnie, γνωστή για την παρωδία της εταιρικής ζωής μέσω του χαρακτήρα της "Boss and CEO"