fbpixel

Search icon
Search
Ένα πρόσφατα ανακαινισμένο διαμέρισμα στο Κολωνάκι γεμάτο Τέχνη
INTERIORS

Ένα πρόσφατα ανακαινισμένο διαμέρισμα στο Κολωνάκι γεμάτο Τέχνη

Με την υπογραφή της αρχιτέκτονα κι interior designer Δήμητρα Κορομπίλη


Ένας επαγγελματικός χώρος 100 τ.μ. στο Κολωνάκι μεταμορφώθηκε από την αρχιτέκτονα κι interior designer Δήμητρα Κορομπίλη σε μια πολυτελή και σύγχρονη κατοικία που δεν θυμίζει σε τίποτα το πρώην ιατρείο που λειτουργούσε εκεί 25 χρόνια. Η πρόκληση για την αρχιτέκτονα και interior designer ήταν να σχεδιάσει ένα καινούργιο κομψό περιβάλλον, κατάλληλο για την εύκολη και ευχάριστη διαβίωση του ιδιοκτήτη που συλλέγει έργα τέχνης.

img-3004.jpeg

Με γνώμονα τις ανάγκες του, κατήργησε τους μικρούς χώρους του γωνιακού διαμερίσματος και τους αντικατέστησε με δύο ανοιχτές αρχιτεκτονικές ζώνες, συμβατές με τον τρόπο ζωής του.Με την καινούργια διαρρύθμιση, μια ζώνη ορίζει τους προσωπικούς χώρους του ιδιοκτήτη περιλαμβάνοντας master bedroom, μεγάλο dressing room και μπάνιο ενώ η άλλη φιλοξενεί τους κοινωνικούς χώρους, κουζίνα, τραπεζαρία, σαλόνι, wc για τους επισκέπτες και ένα χολ- γκαλερί. Παρά την μινιμαλιστική διάθεση του σχεδιασμού, μπαίνοντας στο διαμέρισμα γίνεται άμεσα αντιληπτή η πρόθεση της Δήμητρας Κορομπίλη να συνδυάσει λειτουργική χωροταξία, τέχνη και ultra modern διακόσμηση. Με σεβασμό στην αισθητική του ιδιοκτήτη, συνεργάστηκε μαζί του για τις επιλογές που καθόρισαν την διαμόρφωση της κατοικίας.

img-3006.jpeg

Η είσοδος από την επιβλητική πόρτα – πύλη με το μπρούτζινο πλαίσιο προετοιμάζει τον επισκέπτη για το χολ γκαλερί. Η μαύρη ταπετσαρία με τις χρυσές ίνες αναδεικνύει με εντυπωσιακό τρόπο ορισμένα από τα έργα τέχνης της συλλογής του ιδιοκτήτη που κοσμούν τους τοίχους.

img-3005.jpeg

Πίνακες ζωγραφικής, αγάλματα αλλά και διαχρονικού design έπιπλα και αντικείμενα, κάποια φερμένα από τα ταξίδια του ιδιοκτήτη, συνθέτουν το mix & match σκηνικό στο ανοιχτό καθιστικό με την υπόλευκη λακαριστή βιβλιοθήκη, τον αναπαυτικό καναπέ σε σχέδιο της Paola Navone και την classic chic τραπεζαρία του οίκου Ralph Lauren Home. Οπως γίνεται φανερό η αρχιτέκτονας επέλεξε τo μαύρο και το υπόλευκο από την χρωματική παλέτα για να προσθέσει δραματικές πινελιές στο interior design.

Στα μεγάλα ανοίγματα, τα ημιδιαφανή μαύρα στόρια εξασφαλίζουν ιδιωτικότητα επιτρέποντας ταυτόχρονα τη θέα στα ανθισμένα δέντρα επί της οδού Λουκιανού. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στον εσωτερικό φωτισμό. Κρυφές πηγές και γύψινα σποτάκια παρέχουν θερμό φως ανάλογα με την ώρα της ημέρας και την εποχή. Εκτός από τον σύγχρονο εξοπλισμό της, κι η κουζίνα χαρακτηρίζεται από πολυτελή ατμόσφαιρα καθώς κατασκευάσθηκε από μαύρη λάκα συνδυασμένη με πλακάκια που έχουν χρυσά νερά.

img-3007.jpeg

Οι δύο πόρτες που υπάρχουν στο χολ γκαλερί οδηγούν η μία στο μικρό μαύρο wc των ξένων με τον παλιό χρυσό καθρέφτη που θυμίζει έργο τέχνης και η άλλη στους προσωπικούς χώρους. Εδώ βρίσκεται το master bedroom που η Δήμητρα Κορομπίλη διαμόρφωσε με συνέπεια στην interior λογική της υπόλοιπης κατοικίας. Πλούσιες υφές, βαριές κουρτίνες και έργα τέχνης σε ένα χώρο 45 τμ που συνοδεύεται από το μπάνιο του ιδιοκτήτη με επένδυση από πλακίδια στις αποχρώσεις του μαλαχίτη για πολυτελή αίσθηση.

Η en suite προσωπική ζώνη ολοκληρώνεται με το άνετο dressing room από μαύρη λάκα με ολόσωμους καθρέφτες και κρυφό φωτισμό. Από το καθιστικό μέχρι την κρεβατοκάμαρα, τραπεζάκια, εταζέρες ή σκαμπό δημιουργούν μικρές οικείες γωνιές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξύλινο πάτωμα που εκτείνεται σε όλο το διαμέρισμα – ακόμη και στα μπάνια, λειτουργεί σαν στοιχείο ενοποίησης όλων των χώρων.

Αναζητήστε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery!