fbpixel

Search icon
Search
Escape in Luxury: 4 ονειρεμένα ταξίδια σε ιταλικές λίμνες
ESCAPE

Escape in Luxury: 4 ονειρεμένα ταξίδια σε ιταλικές λίμνες

Αποδράστε σε προορισμούς με μοναδική φινέτσα


Από το πανέμορφο Como μέχρι το πιο ήσυχο Iseo, οι λίμνες της βόρειας Ιταλίας είναι γεμάτες διαχρονική γοητεία. Χάρη στις ζεστές θερμοκρασίες και τους VIP επισκέπτες, η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να τις επισκεφθείτε, οπότε παρακάτω σας καλούμε να ανακαλύψετε τις καλύτερες και πιο δελεαστικές προτάσεις για τη διαμονή σας αλλά και τις απόλυτες γαστρονομικές επιλογές. 

For total Glamour: Λίμνη Como


Συνώνυμη με μοναδικές εικόνες, όμορφες παραλίμνιες πόλεις και τον George Clooney, η λίμνη Como είναι ίσως η πιο διάσημη της Ιταλίας. Μια από τις βαθύτερες της Ευρώπης, βρίσκεται στην περιοχή της Λομβαρδίας, στους πρόποδες των ιταλικών Άλπεων.

Στα must είναι η περιήγηση με σκάφος. Νοικιάστε ένα ιδιωτικό water taxi ή πάρτε το ferry γύρω από τη λίμνη για να εξερευνήσετε την υδάτινη έκταση μήκους 40 χλμ. Από το κατάστρωμα μπορείτε να δείτε τη γραφική χαράδρα στο Nesso, να εντοπίσετε τη βίλα του 18ου αιώνα του Clooney και να δείτε την παμπάλαια Villa Fontanelle, όπου ο πρώην ιδιοκτήτης Gianni Versace φιλοξένησε ονόματα όπως ο Sir Elton John και η πριγκίπισσα Diana. Επιστρέφοντας στη στεριά, εξερευνήστε τους ιστορικούς δρόμους της πόλης του Como για να θαυμάσετε τον καθεδρικό ναό και το Broletto di Como, το μεσαιωνικό δημαρχείο.

Where to Stay 

Πιθανότατα θα αναγνωρίσετε αυτό το εμβληματικό ξενοδοχείο από τις πορτοκαλί και λευκές ομπρέλες και την πισίνα δίπλα στη λίμνη. Το οικογενειακής ιδιοκτησίας "Grand Hotel Tremezzo" βρίσκεται σε ένα palazzo Art Nouveau στη δυτική όχθη της λίμνης, με θέα προς το Bellagio. Περικλείεται από κομψότητα και αίγλη σε κάθε γωνιά, αλλά η πολυτελής ατμόσφαιρά του δεν είναι αποπνικτική. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στο εντυπωσιακό του spa και να απολαύσουν στιγμές στη μικρή ιδιωτική αμμώδη παραλία. Αξίζει να κάνετε κράτηση - ακόμη και αν πρόκειται για μία μόνο νύχτα.


For Food Lovers: Λίμνη Iseo

Η μικρή αδελφή της λίμνης Como έχει πιο χαλαρή ατμόσφαιρα - περιμένετε να δείτε ντόπιους να ψαρεύουν το ηλιοβασίλεμα και να κολυμπούν το καλοκαίρι. Βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις Brescia (διάσημη για την εξαιρετική γαστρονομική της σκηνή και το αφρώδες κρασί της) και Bergamo, και περιβάλλεται από γραφικές ποδηλατικές διαδρομές, ενώ η πόλη Iseo διαθέτει πολλές boutiques για το απόλυτο shopping therapy. Για μια απόλυτη εμπειρία, κλείστε μια ιδιωτική περιήγηση με σκάφος στη λίμνη με την Bellini Nautica, μια εταιρεία που προσφέρει ταξίδια με μια σειρά από vintage σκάφη, συμπεριλαμβανομένου ενός Riva Aquarama της δεκαετίας του 1970.

Where to Stay 

Πρόκειται για ένα από τα λίγα ξενοδοχεία στο Monte Isola, που προσφέρει εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Με υπέροχη θέα στη λίμνη, το "Castello Oldofredi" βρίσκεται σε ένα ανανεωμένο αρχοντικό που ανακαινίστηκε πρόσφατα με την προσθήκη ευρύχωρων δωματίων στο κεντρικό κτίριο, καθώς και διαμερισμάτων με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων με θέα στον κήπο με τα ελαιόδεντρα. Οι επισκέπτες μπορούν να δειπνήσουν κάτω από ομπρέλες στη βεράντα, να χαλαρώσουν στην αιώρα στον κήπο, να ανάψουν το μπάρμπεκιου ή να δοκιμάσουν δραστηριότητες όπως μαθήματα μαγειρικής ή pilates δίπλα στη λίμνη.


For Next-Level View: Λίμνη Garda

Σε απόσταση μόλις μιας ώρας οδικώς από τη Verona, η λίμνη Garda είναι η μεγαλύτερη της Ιταλίας. Συνορεύει με τρεις περιφέρειες - τη Λομβαρδία, το Trentino Alto-Adige και το Βένετο - και αποτελεί μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε όμορφες πόλεις, να απολαύσετε παραλίμνιες παραλίες και να δοκιμάσετε δραστηριότητες όπως θαλάσσια σπορ, ποδηλασία και πεζοπορία. Για πανοραμική θέα της λίμνης και των γύρω βουνών, ανεβείτε με το τελεφερίκ Malcesine που ανεβαίνει στο Monte Baldo. Στα μέρη που δεν πρέπει να χάσετε περιλαμβάνονται το Malcesine, μια όμορφη πόλη με πλακόστρωτα δρομάκια, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό κάστρο Scaligero, η ρωμαϊκή πόλη Sirmione με τη Rocca Scaligera, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κάστρα της χώρας, και το Limone, μια πλακόστρωτη πόλη που περιβάλλεται από ελαιώνες εσπεριδοειδών - περπατήστε κατά μήκος του «πλωτού» μονοπατιού που αιωρείται πάνω από τη λίμνη για συναρπαστική θέα.

Where to Stay 

Το "Borgo Tre", που πρόκειται να άνοιξε τη φετινή άνοιξη, είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα ξενοδοχεία της Ιταλίας. Καταλαμβάνοντας μια ανακαινισμένη αγροικία του 18ου αιώνα στους λόφους με θέα τη λίμνη, περιβάλλεται από κυπαρίσσια και ελαιόδεντρα, ενώ η πόλη Torri del Benaco βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Εκεί, τα πάντα αφορούν την αργή ζωή και την επανασύνδεση με τη φύση. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στο spa, να απολαύσουν αποδράσεις yoga και να εξασφαλίσουν εμπειρίες, όπως εκδρομές με vespa και πεζοπορίες με οδηγό. Υπάρχουν έξι σουίτες με ιδιωτικούς κήπους και βεράντες με θέα στη λίμνη. 


For Under-Radar Spots: Λίμνη Orta

Αν επιθυμείτε χαλαρωτικές διακοπές χωρίς πολυκοσμία - ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού - η λίμνη Orta στην περιοχή του Piedmont είναι εξίσου γραφική με τις υπόλοιπες, με μοναδικά μεσαιωνικά χωριά, μοναδικές παραθαλάσσιες βίλες και ενδιαφέροντα πολιτιστικά αξιοθέατα. Επιπλέον, απέχει μόλις μια ώρα από το Μιλάνο, οπότε μπορείτε να συνδυάσετε μια βόλτα για shopping με μερικές μέρες στον ήλιο. Μπορείτε εύκολα να εξερευνήσετε τις παραλίμνιες πόλεις: Isola San Giulio, με τις υπέροχες εκκλησίες, και Pella, όπου υπάρχει ένας πιο αργός ρυθμός ζωής - το ιδανικό μέρος για να σταματήσετε για έναν εσπρέσο και να παρακολουθήσετε τις βάρκες να πλέουν.

Where to Stay 

Το "Casa Fantini" σχεδιάστηκε από τον παγκοσμίου φήμης Ιταλό αρχιτέκτονα Piero Lissoni. Υμνεί τον αργό ρυθμό ζωής της περιοχής, ενώ είναι γεμάτο με όμορφα vintage έπιπλα και έργα τέχνης. Εκτός από μια πισίνα και πολλούς χώρους ψυχαγωγίας, υπάρχουν εννέα ευρύχωρα υπνοδωμάτια και δύο σουίτες. Τα Super Rooms διαθέτουν υπέροχη βεράντα με θέα στη λίμνη και τους κήπους, ενώ όλα τα υπνοδωμάτια έχουν μοντέρνα en-suites, με ντους με ατμόλουτρο και εξαρτήματα μπάνιου Fantini Rubinetti. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε ολόκληρη την ιδιοκτησία για μια super private εμπειρία διαμονής.