fbpixel

Search icon
Search
For the art lovers: Οι πιο σημαντικές εκθέσεις τέχνης και events του Λονδίνου που δεν πρέπει να χάσετε το 2024
ARTS & CULTURE

For the art lovers: Οι πιο σημαντικές εκθέσεις τέχνης και events του Λονδίνου που δεν πρέπει να χάσετε το 2024

Οι πιο εντυπωσιακές εκθέσεις της επόμενης σεζόν, οι οποίες γιορτάζουν όλα τα είδη τέχνης και design


Είτε είστε art enthusiast είτε νέος συλλέκτης, αυτό το καλοκαίρι υπόσχεται μια εξαιρετική σειρά από τις καλύτερες εκθέσεις τέχνης στο Λονδίνο. Σε περίπτωση, λοιπόν, που αναζητάτε έναν προορισμό που ξεφεύγει από την πεπατημένη τους πιο θερμούς μήνες του έτους - σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε την Αγγλική πρωτεύουσα. Όποιο κι αν είναι το γούστο σας, μπορείτε να περιμένετε μια εκθαμβωτική ποικιλία καλλιτεχνών, γκαλερί, εκθέσεων και καλλιτεχνικών προγραμμάτων στις κορυφαίες εκθέσεις τέχνης σε μια από τις πιο busy πόλεις που δε σταματούν ποτέ να εξελίσσονται!

Ανακαλύψτε τις 5+1 εκθέσεις και δράσεις τέχνης που λαμβάνουν χώρα στο Λονδίνο - και δεν πρέπει να χάσετε..

Eye of the Collector

The Garrison Chapel, Chelsea Barracks
26 - 29 June

900900-478542.webp

Η Eye of the Collector εξελίσσεται γρήγορα σε μία από τις πιο συναρπαστικές εκθέσεις τέχνης του Λονδίνου. Η boutique έκθεση - και η διαδικτυακή πλατφόρμα που τη συνοδεύει - παρουσιάζει συλλεκτικά έργα τέχνης από κορυφαίες γκαλερί σε έναν επιμελημένο διάλογο με το αρχιτεκτονικό τους περιβάλλον.  Αν και οι συμμετέχοντες δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, αν οι προηγούμενες χρονιές αποτελούν παράδειγμα, μπορείτε να περιμένετε καταξιωμένους καλλιτέχνες δίπλα σε ανερχόμενους και σύγχρονους. 

Photo London

Somerset House
16 - 19 May

sc-20230513-photolondon-visitors-web-0001.jpg

Το Photo London, που περιγράφεται ως "το βρετανικό φωτογραφικό γεγονός της χρονιάς", επιστρέφει στην ιστορική αυλή του Somerset House για την ένατη διοργάνωσή του. Το 2024 υπόσχεται περισσότερους από 100 συμμετέχοντες από 44 πόλεις σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας τα καλύτερα ιστορικά και vintage έργα, καθώς και φωτογραφίες από τα είδωλα και εικόνες αιχμής, από τους κορυφαίους εμπόρους και γκαλερί του κόσμου.

London Craft Week

13 - 19 May

the-future-of-craft-2022-credit-yformat-webpwidth-990-rajiukodlrhmamto.webp

Φέτος σηματοδοτεί τη δέκατη επέτειο του εβδομαδιαίου φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται σε όλη την πρωτεύουσα και γιορτάζει πάνω από 750 καθιερωμένους και αναδυόμενους δημιουργούς, σχεδιαστές, μάρκες και γκαλερί από όλο τον κόσμο. Υπάρχει ένα επιμελημένο - και γεμάτο - πρόγραμμα εκδηλώσεων, όλες με ένα κοινό στοιχείο: να φωτίσουν τα πιο όμορφα αντικείμενα του κόσμου και την έμπνευση και τη δημιουργική διαδικασία πίσω από αυτά.

The Decorative Fair

Evolution London, Battersea Park
7 - 12 May

snapinstaapp-434021024-18421866949012259-3021604949380689486-n-1080.jpg
Image source: @decorativefair

Η Decorative Fair δεν είναι μόνο στο ραντάρ των interior designers, αλλά είναι μια κορυφαία έκθεση τέχνης του Λονδίνου και μια υποχρεωτική επίσκεψη για όποιον ενδιαφέρεται για τις αντίκες, την υψηλή και διακοσμητική τέχνη και το design του 20ού αιώνα. Πάνω από 130 εξειδικευμένοι exhibitors θα κατέβουν στο Battersea Park για την ανοιξιάτικη έκδοση του Μαΐου (υπάρχει επίσης έκθεση το φθινόπωρο και το χειμώνα). 

British Art Fair

Saatchi Gallery
26 - 29 September

art-fair.jpg
Image source: @britishartfair

Καθώς το καλοκαίρι περνάει στο φθινόπωρο, καταξιωμένοι άνθρωποι του κόσμου της τέχνης καταφθάνουν στη γκαλερί Saatchi για να γιορτάσουν την καλύτερη σύγχρονη βρετανική τέχνη. Όλοι οι κορυφαίοι έμποροι από το Λονδίνο και ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι εκεί, παρουσιάζοντας τις τελευταίες τους συλλογές στην ευρύχωρη, φωτισμένη γκαλερί King's Road. Περιμένετε να δείτε πίνακες ζωγραφικής, σχέδια, χαρακτικά και γλυπτά από τα μεγαλύτερα ονόματα του 20ου και 21ου αιώνα.

Feature image source: Chinese Design, Harmony in Diversity, Fredrik Neilsen, You're a Hideous Thing Inside @Charles Burnand Gallery 2023.