fbpixel

Search icon
Search
Η πολυαναμενόμενη επίδειξη της Chanel αποτελεί ένα 'Love Letter to Deauville'
TRENDS & CATWALKS

Η πολυαναμενόμενη επίδειξη της Chanel αποτελεί ένα 'Love Letter to Deauville'

Kαι όλες οι λεπτομέρειες που μπορεί να χάσατε από το φαντασμαγορικό Coperni show


Η συλλογή Chanel Φθινόπωρο-Χειμώνας 2024/2025 Ready-to-Wear είναι ένας φόρος τιμής στη Deauville, ένα μέρος που ενέπνευσε την Gabrielle Chanel στο να εντοπίσει την στιλιστική γοητεία. Οι μακριές, ρομαντικές σιλουέτες που φαντάστηκε η Virginie Viard παίρνουν τις ζωηρές ή παστέλ αποχρώσεις τους από τα διαρκώς μεταβαλλόμενα χρώματα του ουρανού της Deauville, μαζί με καφέ και χρυσό λαμέ. Ένα νεύμα στη σχέση μεταξύ των Planches της Deauville, της 7ης τέχνης και της CHANEL, οι κινηματογραφικές αναφορές διανθίζουν τα prints της συλλογής.

00001-chanel-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00005-chanel-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Τα αξεσουάρ παίζουν βασικό ρόλο στην ολοκλήρωση κάθε εμφάνισης, με τις καπιτονέ τσάντες, τα tweed hats, τα καπέλα με φαρδιά γείσα και τα κασκόλ να συνδυάζονται για να υποδηλώνουν μια κομψότητα που είναι ταυτόχρονα γειωμένη και αιθέρια. Αυτά τα κομμάτια συμπληρώνουν τα ρούχα, ενώ παράλληλα συμβάλλουν σε μια αφήγηση κίνησης και ελευθερίας, απηχώντας την επαναστατική προσέγγιση της ίδιας της Gabrielle Chanel στη γυναικεία μόδα.

Η ρομαντική και κινηματογραφική ατμόσφαιρα της γαλλικής αυτής πόλης, ενός τόπου που ενέπνευσε στην Gabrielle Chanel, δίνει τον τόνο στην επίδειξη έτοιμων ρούχων CHANEL Φθινόπωρο Χειμώνας 2024/2025.
00024-chanel-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00031-chanel-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00054-chanel-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Στον ανατέλλοντα ήλιο, μια σειρά φωτογραφιών και ταινιών από τους Inez & Vinoodh προσφέρουν μια πρώτη ματιά στη συλλογή που φαντάστηκε η Virginie Viard. Mάλιστα, ενόψει της επίδειξης Ready-to-Wear Φθινόπωρο Χειμώνας 2024/2025, ο οίκος προσέφερε μια ματιά σε μια συλλογή βαθιά ριζωμένη στην κληρονομιά του brand, αλλά γεμάτη σύγχρονη ενέργεια στο εμβληματικό Grand Palais Éphémère στο Παρίσι. Οι εικόνες παρουσιάζουν τις σιλουέτες πέντε μοντέλων, των οποίων οι μορφές αναμειγνύονται μέσα από ένα ιδιαίτερο παιχνίδι διαφανειών στις εκτεταμένες αμμώδεις ακτές. 

Παρακολουθήστε ολόκληρο το show παρακάτω:


Coperni Fall'24 Ready-To-Wear

Κάθε συναρπαστική αφήγηση επιστημονικής φαντασίας απαιτεί τον επιστήμονα που καταλαβαίνει τι έρχεται πριν από εμάς, τους υπόλοιπους. Τον ρόλο αυτόν έπαιξε απροσδόκητα καλά ο καθηγητής Ιωάννης Μιχαλούδης, ο οποίος στα παρασκήνια εξήγησε πώς δημιούργησε μια εκδοχή της εμβληματικής τσάντας Swipe του Coperni από ένα μείγμα 99 τοις εκατό αέρα, 1 τοις εκατό νανο-κάτι από πυρίτιο - προφανώς ένα υλικό που χρησιμοποιείται από τη NASA για να «πιάνει αστρόσκονη».


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ρούχα της συλλογής του Coperni, που μόλις παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, είναι ανατρεπτικά διασκεδαστικά. Τα σακάκια, τα διάφανα φορέματα και οι βαμμένες γούνες ενσαρκώνουν την Coperni-cool διάθεση των σχεδιαστών Sébastien Meyer και Arnaud Vaillant. 

00001-coperni-fall-2024-ready-to-wear-credit-brand.webp
00020-coperni-fall-2024-ready-to-wear-credit-brand.webp
00036-coperni-fall-2024-ready-to-wear-credit-brand.webp
00041-coperni-fall-2024-ready-to-wear-credit-brand.webp

Όσον αφορά συγκεκριμένα την τσάντα, που ήταν ξεκάθαρα το star of the show, δεν είμαστε σίγουροι για το αν θα παραχθεί και θα πωληθεί ή αν θα υπάρχει μόνο για να τη θαυμάζουμε στο διαδίκτυο. Παρόλα αυτά, υπήρχαν και άλλα περίεργα (και φαινομενικά πολύ πιο προσιτά) αξεσουάρ που είδαμε στην πασαρέλα, όπως τσάντες που μοιάζουν με Ziplocs και φουτουριστικά υποδήματα με σχήμα αστεριού. Τα δύο τελευταία φορέματα ήρθαν πλαισιωμένα με φτερωτούς κρίκους στον ώμο κατά τα πρότυπα του Star Trek. Το συμπέρασμα, λοιπόν, ήταν ένα, Coperni is the future!