fbpixel

Search icon
Search
Πώς να αποκτήσετε τα πιο smooth και λαμπερά summer legs πριν την αρχή της νέας σεζόν
FACE & BODY

Πώς να αποκτήσετε τα πιο smooth και λαμπερά summer legs πριν την αρχή της νέας σεζόν

Get summer ready προετοιμάζοντας τα πόδια σας για τις καλοκαιρινές εμφανίσεις που πλησιάζουν


Η προετοιμασία για το summer body έχει ήδη ξεκινήσει και δεν εννοούμε τις ατελείωτες ώρες που μπορεί να περνάτε κάνοντας γυμναστική. Η επιδερμίδα μας χρειάζεται φροντίδα και περιποίηση για να λάμψει μετά τον χειμώνα και αφού ο καιρός των summer dresses πλησιάζει, μπορούμε να ξεκινήσουμε την προετοιμασία για τα πιο λεία και αψεγάδιαστα summer legs.

Η διαδικασία περιλαμβάνει μία σειρά από μικρές συμβουλές, που αν ακολουθήσετε και μετατρέψετε σε εβδομαδιαίες συνήθειες, υπόσχονται τα πιο smooth και shiny αποτελέσματα για το καλοκαίρι. Η θαμπή επιδερμίδα απομακρύνετε μαζί με τον χειμώνα και η απόκτηση εντυπωσιακών summer legs μπαίνει στο στόχαστρο. Ας δούμε λοιπόν, πώς θα προετοιμάσουμε τα πόδια μας για τα αγαπημένα μας jean shorts και καλοκαιρινά φορέματα.

img-4855.jpg
Image source: @irinashayk
Ο απόλυτος οδηγός προετοιμασίας περιλαμβάνει:

1. Body Brushing  

Ένα εργαλείο που πρέπει να ενσωματώσετε στην ρουτίνα περιποίησης του σώματός σας είναι η βούρτσα σώματος. Η διαδικασία του dry brushing είναι μία εύκολη και γρήγορη λύση που θεωρείτε απαραίτητη πριν τα βήματα που θα ακολουθήσουν. Συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και ταυτόχρονα στην καλύτερη απολέπιση των ποδιών από τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας. Ωστόσο, το καλύτερο σημείο είναι ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν απαιτεί νερό. Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη βούρτσα σώματος για μερικά λεπτά την ημέρα χωρίς να χρειάζεται να βρέξουμε το σώμα μας κάθε φορά. Οι απαλές κινήσεις με φορά προς την καρδιά θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε άμεσα λεία επιδερμίδα στα πόδια μας.

img-4856.jpg
Image source: @irinashayk

2. Αποτρίχωση

Μετά το στάδιο της στεγνής απολέπισης περνάμε στην διαδικασία της αποτρίχωσης. Υπάρχουν διάφορες επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε εκείνη που λειτουργεί για εσάς. Η μέθοδος του laser υπόσχεται την μόνιμη απαλλαγή, η αποτρίχωση με κερί έχει πιο smooth αποτελέσματα με αρκετή διάρκεια στο χρόνο και τα ξυραφάκια είναι η πιο εύκολη λύση που απαιτούν όμως αρκετή προσοχή για τους ερεθισμούς στο δέρμα, αλλά και συχνή επανάληψη. Δεν υπάρχει όμως σωστή και λάθος επιλογή, καθώς καθεμία από τις μεθόδους αυτές προσφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

img-4854.jpg
Image source: @haileybieber

3. Scrub

Ακόμη ένα step απολέπισης που μπορεί να σας φανεί περιττό, αλλά δεν είναι! Μετά την αποτρίχωση πρέπει να απολεπίσετε ξανά τα πόδια σας για πετύχετε την απόλυτα λεία επιδερμίδα και να απομακρύνετε τα τυχόν μικρόβια που μπορεί να παραμείνουν στην επιδερμίδα, ειδικά μετά από την αποτρίχωση με ξυραφάκι. Το scrub με κόκκους θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις δύσκολες περιοχές, όπως είναι τα γόνατα και οι φτέρνες και με κυκλικές κινήσεις ενεργοποιείται η κυκλοφορία του αίματος και επανέρχεται η απαλότητα και η λάμψη στα πόδια.

4. Ενυδάτωση 

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που δεν πρέπει να αμελείτε τόσο το καλοκαίρι, όσο και τον χειμώνα όμως. Τα απαλά και λεία πόδια απαιτούν συνεχή και ενισχυμένη ενυδάτωση όλο τον χρόνο. Για τα καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να επιλέξετε ένα body butter για βαθιά ενυδάτωση, που είναι απαραίτητη πριν αλλά και μετά την έκθεση στον καλοκαιρινό ήλιο. Ένα θετικό χαρακτηριστικό που έχουν οι κρέμες σώματος και τα body butters είναι η καταπληκτική τους μυρωδιά. Επιλέξτε μία που ταιριάζει με το άρωμά σας  για να το ενισχύσετε.

img-4857.jpg
Image source: @jastookes

5. Self Tan και Body Shimmer 

Final Step! Αν είστε fan της μαυρισμένης και λαμπερής επιδερμίδας αυτό το βήμα είναι για εσάς. Το μαύρισμα αναδεικνύει την επιδερμίδα μας, αλλά δεν μπορούμε πάντα να διαθέσουμε αρκετό χρόνο να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Μία καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα προϊόν self tan στο σπίτι για ένα άκρως καλοκαιρινό αποτέλεσμα. Αν μετά από όλα αυτά τα βήματα επιθυμείτε ακόμα περισσότερη λάμψη στα πόδια σας, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα body shimmer, είτε σε μορφή κρέμας είτε σε μορφή ελαίου. Θα σας χαρίσει το πιο flawless ηλιοκαμένο και λαμπερό look.

Feature Image source: Zimmerman