fbpixel

Search icon
Search
Το nude ρουζ είναι ο πιο φρέσκος τρόπος για να πετύχετε ένα ανοιξιάτικο neutral makeup
MAKE UP

Το nude ρουζ είναι ο πιο φρέσκος τρόπος για να πετύχετε ένα ανοιξιάτικο neutral makeup

Οι makeup artists απομυθοποιούν την τάση


Αν αισθάνεστε μια ανατριχίλα ενθουσιασμού όταν ένα blush look εμφανίζεται στο TikTok ή στις πασαρέλες του fashion week, δεν είστε η μόνη. Πολλές λάτρεις του μακιγιάζ δεν θα το σκέφτονταν δύο φορές πριν επιχειρήσουν δύσκολες τάσεις όπως το διπλό cat eye, αλλά το ρουζ φαίνεται να "βάζει τρικλοποδιά" σε πολλές από εμάς. Υπάρχει μια τάση ρουζ που κάνει το γύρο του κόσμου αυτή τη στιγμή και αξίζει να την δοκιμάσετε. Αποτελείται από τη στρατηγική τοποθέτηση μιας σκοτεινής nude απόχρωσης ρουζ έτσι ώστε να σμιλεύει τα ζυγωματικά και να "φιλάει" τα μήλα των μάγουλων με έναν ψίθυρο χρώματος. 

Είναι ένας φρέσκος τρόπος για να πετύχετε το απόλυτο spring neutral look, αλλά με μεγάλη απήχηση. Offline, το look εμφανίστηκε στην πασαρέλα της Chloe για το Fall/Winter 2024 και έκανε την εμφάνισή του στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ 2024 σε διασημότητες όπως η Florence Pugh. "Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου looks για την άνοιξη. Είναι μια μοντέρνα και φρέσκια εκδοχή του καλοκαιρινού ρετρό της δεκαετίας του '70", λέει η Rose-Marie Swift, makeup artist και ιδρύτρια της RMS Beauty.

 Παρακάτω, ανακαλύψαμε πώς να αποκτήσετε το nude blush look!
snapinstaapp-432261261-1314577662571521-7734194946980853052-n-1080-2.jpg

Πώς να τελειοποιήσετε την τοποθέτηση του nude ρουζ

Η καλλιτέχνης μακιγιάζ και ιδρύτρια της Danessa Myricks Beauty, Danessa Myricks Myricks Beauty, είναι μεγάλη οπαδός του καφετί ρουζ. "Λατρεύω αυτή τη νέα τάση! Προτείνω να εφαρμόζετε το χρώμα στα μήλα των μάγουλων, αναμειγνύοντας προς τα πάνω για ένα ανασηκωμένο αποτέλεσμα", λέει στο TZR. Η συμβουλή της είναι να παίξετε με την τοποθέτηση ανάλογα με το μοναδικό σχήμα του προσώπου σας. "Τοποθετήστε το χρώμα ψηλότερα στα στρογγυλά πρόσωπα και χαμηλότερα στα οβάλ πρόσωπα. Πηγαίνετε κατά μήκος των ζυγωματικών για πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς και αναμείξτε το απαλά στα τετράγωνα πρόσωπα".

Οι experts συνιστούν να μην τοποθετείτε το ρουζ πολύ χαμηλά, επειδή θα τραβήξει το πρόσωπο προς τα κάτω. Επικεντρωθείτε πάντα στα μήλα του μάγουλου και αναμείξτε προς το ζυγωματικό. Εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται λίγο δύσκολα, γι' αυτό μείνετε μαζί μας: Οι makeup artists αναφέρουν ότι ποτέ δεν εφαρμόζουν το χρώμα προς τα πάνω και πάνω από το ζυγωματικό. "Η προσθήκη ρουζ πάνω στα ζυγωματικά τα ισοπεδώνει, ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να τα τονίζει", εξηγούν. Τους αρέσει όμως να σκιάζουν κατά μήκος του εξωτερικού μέρους του προσώπου και ακόμη και να περνάει λίγο ρουζ πάνω από το βλέφαρο για μια ελκυστική, σμιλευμένη όψη στο πρόσωπο. Έτσι, για να εξηγήσουμε καλύτερα τον οδηγό τοποθέτησης: Φανταστείτε μια οριζόντια γραμμή που πηγαίνει από τα μάγουλα σας προς τα έξω προς τα αυτιά σας και μείνετε πάνω από αυτή. Για το άνω όριο, πάρτε το χρώμα κοντά στο ζυγωματικό και αναμείξτε το καλά στην κάτω κλίση του ζυγωματικού, αλλά μην το ξεπεράσετε. Η περίμετρος του άνω μισού του προσώπου είναι ελεύθερο παιχνίδι.

5270b170941597b884923340ca5a0000.jpg

Ο Charlie Riddle, makeup artist και παγκόσμιος διευθυντής ομορφιάς της Stila Cosmetics, δίνει άλλη μια ψήφο για τη διακριτική σκίαση των εξωτερικών άκρων του προσώπου. "Ακόμα και η προσθήκη χρώματος στις πλευρές του μετώπου, στους κροτάφους και η εφαρμογή στη μύτη θα τα δέσει όλα μαζί", λέει.

Πώς να προσαρμόσετε την απόχρωση του ρουζ στην επιδερμίδα σας

Όταν επιλέγετε ένα nude ρουζ, πρέπει πρώτα να αξιολογήσετε τον τόνο του δέρματός σας και τον υποτόνο σας. Οι ανοιχτόχρωμοι τόνοι δέρματος θα πρέπει να επιλέγουν απαλές ροζ αποχρώσεις, ενώ οι ζεστές ροδακινί αποχρώσεις ταιριάζουν στους μεσαίους τόνους. Οι λαδί επιδερμίδες ωφελούνται από τις τερακότα ή τις μπρονζέ αποχρώσεις, ενώ για βαθύτερους τόνους, προτιμήστε καραμελένιες ή berry αποχρώσεις. Οι experts χρησιμοποιούν αυτόν τον αλάνθαστο οδηγό για να πετύχει ένα φυσικό ρουζ που συμπληρώνει κάθε εμφάνιση. 

Οι καλλιτέχνες μακιγιάζ συμφωνούν ότι οι φόρμουλες σε μορφή πούδρας και κρέμας θα λειτουργούσαν και οι δύο καλά όταν δοκιμάζετε αυτό το look. Όσον αφορά την ένταση του χρώματος, αυτή η τάση μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις των χρηστών. Η εμφάνιση προσφέρεται για μια έντονη εφαρμογή, ώστε να μπορεί να είναι το σημείο εστίασης, αλλά η αδιαφάνεια δεν είναι ο στόχος. "Θα πρότεινα να ξεκινήσετε με ένα καθαρό swipe για να πετύχετε τη σωστή τοποθέτηση και στη συνέχεια να ανεβείτε από εκεί, παίζοντας καθώς προχωράτε", λέει η Swift.