fbpixel

Search icon
Search
Week Agenda: Τι νέο έρχεται στη Θεσσαλονίκη αυτήν την εβδομάδα
AGENDA

Week Agenda: Τι νέο έρχεται στη Θεσσαλονίκη αυτήν την εβδομάδα

Οι πιο updated προτάσεις είναι εδώ


Η νέα εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε φέρνει συναρπαστικά δρώμενα και events, που θα μας κρατήσουν με αμείωτο το ενδιαφέρον αυτό το διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, αυτές οι ημέρες θα είναι ιδιαίτερες για τη Θεσσαλονίκη, καθώς υποδεχόμαστε στην πόλη τις πιο πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις, που θα καλύψουν κάθε γούστο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, από σήμερα, Δευτέρα, μέχρι και την Κυριακή. Παρακάτω, οι προτάσεις για την πιο ενημερωμένη ατζέντα αυτών των ημερών.

Κρατήστε σημειώσεις...

M O N D A Y

«Κωσταλέξι» ξανά στο Θέατρο Αμαλία

812001.jpg

Μια νέα σκηνοθετική ματιά και νέο υλικό που εμπλουτίζει τη δραματουργία της παράστασης, η Άλκηστις Νικολαΐδη, η Ζωγραφιά Μεντεσίδου και ο Κωνσταντίνος Μωραΐτης παρουσιάζουν την πραγματική ιστορία μιας γυναίκας που οι ίδιοι οι γονείς της κράτησαν σε εγκλεισμό για σχεδόν τρεις δεκαετίες σε ένα χωριό της Στερεάς Ελλάδας. Μια ιστορία που συγκλόνισε το πανελλήνιο και αποτέλεσε την έμπνευση, 45 χρόνια μετά, για μια παράσταση που συζητήθηκε όσο λίγες στο πρώτο της ανέβασμα στο θέατρο Θησείον στην Αθήνα.

Info: Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71), Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

«Στον δρόμο για το Παρίσι»: Εκδήλωση για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

04af3f34de2f909b68ae5d07ed6ca171-xl.jpg

Ο Γιώργος Καπουτζίδης υποδέχεται τον Λάμπη Κωνσταντινίδη, τον Θεσσαλονικιό Εκτελεστικό Διευθυντή Σχεδιασμού και Συντονισμού της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, ρωτώντας τον επί σκηνής για όλα όσα θα δούμε το καλοκαίρι στην Πόλη του Φωτός: την τελετή έναρξης στον Σηκουάνα και τις αποβάθρες του, την επιλογή των Γάλλων να χρησιμοποιήσουν τα εμβληματικά μνημεία της πρωτεύουσας τους για τη διεξαγωγή των αθλημάτων και φυσικά την ιδιαίτερη σχέση που συνδέει διαχρονικά Ελλάδα και Γαλλία με φόντο το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη του Κολλεγίου Ανατόλια.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία), Δευτέρα στις 19:00.

'Εκθεση «Τα δέντρα του τόπου μας - 'Εμπνευση στη σκιά των δέντρων»

folklifemuseum1.png

Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης και η Αρτέον Εκδοτική διοργανώνουν την έκθεση «Τα δέντρα του τόπου μας – Έμπνευση στη σκιά των δέντρων», η οποία στηρίζεται στην ομότιτλη, βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών, εικονογραφημένη έκδοση της Καλλιόπης Στάρα (Αρτέον, 2021). Σκοπός της έκθεσης είναι να γνωρίσει στο ευρύ κοινό τον πλούτο και την ποικιλία των δέντρων της ελληνικής φύσης και να προβάλει τη σχέση τους με τον πολιτισμό, την ιστορία, τον μύθο και τις τοπικές κοινότητες της πατρίδας μας. Ταυτόχρονα, να αναδείξει την προσφορά των δέντρων και κατ' επέκταση του δάσους στο περιβάλλον, τον άνθρωπο και σε όλες τις μορφές ζωής ως συστατικού τόσο της φυσικής όσο και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Info: Λαογραφικό, Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 68), Δευτέρα 10:00 - 15:00.


T U E S D A Y

Πάνος Βλάχος live στο WE

9f3efd530b5d8f46ebbd77249415b684-xl.jpg

O τραγουδοποιός και γνωστός ηθοποιός σε ένα απρογραμμάτιστο αυτοσχέδιο πάρτι. Λέγεται ότι θα παρουσιάσει ακυκλοφόρητο υλικό, λαϊκό υπερθέαμα, μπαλέτα, μαγικά, giveaways, pole dancing show. Συμμετέχουν: Βάιος Πράπας - μουσική διεύθυνση, κιθάρες, τραγούδι, Αλέξανδρος Κούρος - πλήκτρα, τύμπανα, Φοίβος Μπόζας - σαξόφωνο.

Info: Πολυχώρος WE (3ης Σεπτεμβρίου και Γρηγορίου Λαμπράκη), Τρίτη στις 22:00.

Επίσημη πρεμιέρα ''Animal'' στο Ολύμπιον

848376.jpg

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και η Weirdwave δίνουν την ευκαιρία στο κοινό της Θεσσαλονίκης να απολαύσει σε επίσημη πρεμιέρα το Animal (2023) της Σοφίας Εξάρχου, την πρώτη ελληνική ταινία που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Αλέξανδρο στο Φεστιβάλ έπειτα από τριάντα χρόνια. Την ειδική προβολή στο Ολύμπιον, δύο μέρες πριν την επίσημη έξοδο της ταινίας στις αίθουσες, θα τιμήσει με την παρουσία της η σκηνοθέτιδα Σοφία Εξάρχου, η οποία θα συνομιλήσει με τους θεατές μετά το τέλος της ταινίας. 

Το "Animal" απέσπασε τρία βραβεία στο πρόσφατο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων ο Χρυσός Αλέξανδρος «Θόδωρος Αγγελόπουλος» για Καλύτερη Ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος, καθώς και το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για την πρωταγωνίστρια Δήμητρα Βλαγκοπούλου. Η ταινία είχε αρχικά επιλεγεί για το L’atelier του Φεστιβάλ των Καννών του 2020, ενώ πραγματοποίησε τη φεστιβαλική της πρεμιέρα στο Λοκάρνο, το 2023, όπου η Δήμητρα Βλαγκοπούλου είχε για μια ακόμη φορά κερδίσει το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας. Το Animal, η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Σοφίας Εξάρχου, ήρθε ως φυσική συνέχεια και επιστέγασμα των διθυραμβικών κριτικών που είχε αποσπάσει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, Park (2016), το οποίο είχε βραβευτεί με το New Directors Award στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Info: Ολύμπιον (Πλατεία Αριστοτέλους 10), Τρίτη στις 20:00.

Περιοδικές εκθέσεις "Fake (f)or Real" και «Η κρυφή γοητεία της πλαστογραφίας»

844384.jpg

Η μεγάλη έκθεση "Fake (f)or Real (Ψεύτικο για αληθινό;)" της οποίας η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Η έκθεση παρουσιάζει ιστορίες παραποιήσεων και πλαστογραφήσεων από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας. Περιγράφει τις συγκεκριμένες ιστορικές συνθήκες που εξηγούν την εμφάνισή τους, τα ενδιαφέροντα και τα κίνητρα πίσω από αυτά και τον αντίκτυπο που είχαν. Δείχνει, επίσης, πώς τελικά αποκαλύφθηκαν.

Με αφορμή τη φιλοξενία της έκθεσης Fake (f)or Real, παρουσιάζεται παράλληλα η έκθεση με τίτλο «Η κρυφή γοητεία της πλαστογραφίας» που πραγματεύεται ειδικότερα την πλαστογράφηση στην τέχνη. Στην έκθεση αυτή δίνεται έμφαση στην κατανόηση, την αναγνώριση και, τον ορισμό των πλαστών έργων, ιδίως στη διάκριση μεταξύ των εννοιών της πλαστογραφίας και του αντιγράφου, καθώς και στις λεπτές διαφορές που χωρίζουν καμιά φορά τις δύο αυτές κατηγορίες. Στην έκθεση γίνονται αναφορές σε μεγάλες πλαστογραφήσεις και πλαστογράφους διεθνούς επιπέδου, στην παραχάραξη έργων τέχνης, στα προβλήματα που δημιουργούν, στους κινδύνους που ελλοχεύουν. Βέβαια, η ανάπτυξη των τεχνικών ανίχνευσης πλαστογραφημένων έργων ή εγγράφων δυσκολεύει συνεχώς το έργο τους.

Info: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. (Αγίου Δημητρίου 159), Τρίτη 09:00 - 14:00.


W E D N E S D A Y

Μαριάνα Τζιάρα: Έκθεση "Witches and Goddesses"

la-beatrice-betratal-40x40cm-mixed-media-on-hard-thai-paper-2023-2.jpg

Η Gallerie Mikrou παρουσιάζει την καινούργια έκθεση της Μαρίνας Τζιάρα με τίτλο Witches & Goddesses. Μέσα από ακατέργαστα πορτρέτα, τον μυστικισμό και τον σύγχρονο συμβολισμό η Μαρίνα Τζιάρα αγκαλιάζει κάθε μορφή σύγχρονης γυναικείας φύσης (contemporary womanhoods) και τονίζει πως η διαδικασία της επούλωσης και της υπέρβασης μιας τραυματικής εμπειρίας δεν είναι ποτέ μια ευθεία γραμμή και η διαδικασία μπορεί να γεννήσει έμπνευση και να οδηγήσει στην μετουσίωση.

Info:
Gallerie Mikrou (Αρριανού 11), Τετάρτη 18:00 - 22:00.

Ταινία "Plan 75"

847339.jpg

Σε μια δυστοπική Ιαπωνία το κυβερνητικό πρόγραμμα "Plan 75" παροτρύνει τους ηλικιωμένους πολίτες άνω των 75, να επιλέξουν οικειοθελώς την ευθανασία, ως λύση στο πρόβλημα μιας ολοένα και πιο γερασμένης κοινωνίας, στην οποία συνεχώς αυξάνονται τα εγκλήματα μίσους με θύματα γέρους. Μια ηλικιωμένη γυναίκα με περιορισμένα μέσα επιβίωσης, ένας πραγματιστής «πωλητής» του Πλάνου 75 και μια νεαρή εργαζόμενη από τις Φιλιππίνες αντιμετωπίζουν διλήμματα ζωής και θανάτου. Σκηνοθεσία: Chie Hayakawa. Πρωταγωνιστούν: Chieko Baishô, Hayato Isomura, Stefanie Arianne.

Info: Αιθ. Σταύρος Τορνές - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (Λιμάνι Θεσσαλονίκης - Αποθήκη Α'), Τετάρτη στις 18:30.

Ομαδική εικαστική έκθεση «Στην Άλλη Πλευρά της Ιστορίας»

847237-QFqNA.jpg

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ και η dreamideamachine ΑΜΚΕ παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση «Στην Άλλη Πλευρά της Ιστορίας». Πρωτοπαρουσιάστηκε το Καλοκαίρι του 2023 στην Ιστορική Οικία Λάζαρου Κουντουριώτη στην Ύδρα, με την Υποστήριξη του Δήμου Ύδρας και της Κ.Ε.Δ.Υ. με 20 σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες. Τώρα στον μοναδικό χώρο του Ισλαχανέ εμπλουτίστηκε κι έτσι 28 σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες, διαπραγματεύονται το «Τραύμα» μέσα από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της σύγχρονης Ελλάδας.

Info: Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ (Ελένης Ζωγράφου 2), Τετάρτη 10:00 - 20:00.


T H U R S D A Y

«Γράμμα στον πατέρα» του Franz Kafka στο Ινστιτούτο Γκαίτε

franz-kafka-a-grtimes-eidiseis.jpg

Η παράσταση αποτελεί την πρώτη θεατρική μεταφορά του προσωπικού κειμένου του Kafka, το οποίο απευθύνεται στον πατέρα του, μιλώντας για όλα όσα δεν τόλμησε ποτέ να του πει. Λίγο πριν πεθάνει από φυματίωση, ο Kafka γράφει μια επιστολή στον πατέρα του –ένα γράμμα που δεν επιδόθηκε ποτέ– μιλώντας με αφοπλιστική ειλικρίνεια για την τραυματική σχέση μαζί του, σχέση που αποτελεί κλειδί για την κατανόηση του ψυχισμού και του έργου του. Μέσα από τον παραληρηματικό λόγο ενός ανθρώπου που θέλει να προλάβει να εκφράσει όσα έχει μέσα του πριν φύγει από τη ζωή, αποκαλύπτεται ένας πατέρας-τύραννος που μισεί ό,τι δεν καταλαβαίνει και ό,τι δεν του μοιάζει, που χρησιμοποιεί την απειλή και την τιμωρία ως μέθοδο συμμόρφωσης και ασκεί λεκτική βία στα παιδιά του για να τα επαναφέρει στον μοναδικό «σωστό» δρόμο που μπορεί να αποδεχτεί: τον δικό του. Σκηνοθεσία - Δραματουργία - Σκηνική εγκατάσταση: Στέλιος Βραχνής. Πρωταγωνιστούν: Παύλος Τάνης, Απόστολος Λινάρδος, Πάνος Αναγνωστόπουλος.

Info: Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 66), Πέμπτη στις 21:00.

«Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα» του Ευθύμη Φιλίππου στο Θέατρο Αυλαία

813255.jpg

Το έργο του γνωστού σεναριογράφου Ευθύμη Φιλίππου, «Κάποιος μιλάει μόνος τους κρατώντας ένα ποτήρι γάλα», έχει ξεχωρίσει τόσο ως βιβλίο όσο και όλες τις φορές που παρουσιάστηκε στο θέατρο. Η περσινή παράσταση που σκηνοθέτησαν και ερμήνευσαν οι Τζωρτζίνα Λιώση και Νάνσυ Μπούκλη, αγαπήθηκε από το κοινό και χαρακτηρίστηκε «δαιμονική» και άψογη, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη Μια παράσταση γεμάτη παράλογους διαλόγους και πολύ χιούμορ. Ερμηνεία: Τζωρτζίνα Λιώση, Νάνσυ Μπούκλη.

Info: Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ), Πέμπτη στις 21:00.

Ομαδική έκθεση "Τhe Prophecy"

849544.jpg

H γκαλερί The Eye Altering παρουσιάζει την ομαδική έκθεση "The Prophecy" σε επιμέλεια του Σταύρου Καπετάνιου aka Captain Stavros και σε συνεργασία με το νομαδικό επιμελητικό εγχείρημά του, OKAY Drops. Έχοντας σπουδάσει Αρχιτεκτονική και Εικαστικές Τέχνες, ο Captain Stavros ίδρυσε στην γειτονιά της Κυψέλης πριν από δύο χρόνια το Okay Initiative Space. Στη διεπιστημονική επιμελητική πρακτική του, ο Captain διευρύνει τον παραδοσιακό ρόλο του επιμελητή από την απλή επιλογή και τοποθέτηση έργων τέχνης σε έναν ουδέτερο χώρο και περνά στη δημιουργία οπτικών και εννοιολογικών μετα-ανθρώπινων περιβαλλόντων.

Info: The Eye Altering (Πάικου 2, εντός στοάς), Πέμπτη 17:00 - 21:00.


F R I D A Y & W E E K E N D

"DA" του Hugh Leonard στο Θέατρο Αριστοτέλειον

719583.jpg

Το αυτοβιογραφικό έργο του Ιρλανδού συγγραφέα διαδραματίζεται το 1968 στην Ιρλανδία με πολλά flashback που ζωντανεύουν επί σκηνής μια μοναδική ιστορία αγάπης, τρυφερότητας, αυτογνωσίας και συναισθημάτων κάθε είδους. Ο Τσάρλι Τάιναν, ένας εκπατρισμένος στο Λονδίνο συγγραφέας επιστρέφει στην πατρίδα του μετά το θάνατο του πατέρα του. Στο πατρικό του «ζωντανεύουν» οι γονείς του, ο νεαρός εαυτός του, οι νεανικοί του έρωτες, ιδιαίτερες στιγμές, γεγονότα και κάποια πρόσωπα του παρελθόντος του, που σημάδεψαν τη ζωή του και τον επηρεάζουν ακόμα και στο παρόν του. Ο "DA" (από το αγγλικό dad - πατέρας) αποτελεί το πιο καθοριστικό πρόσωπο της ζωής του.

Info: Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2), Παρασκευή στις 21:00.

"Goodbye, Lindita" του Μάριο Μπανούσι στο Βασιλικό Θέατρο

goodbye-lindita.jpg

Ο Μάριο Μπανούσι, ένας πολυσχιδής νέος καλλιτέχνης που προτείνει ένα προσωπικό, χειροποίητο εικαστικό θεατρικό σύμπαν, εμπνέεται από το παρελθόν των Βαλκανίων, από ταφικά έθιμα και παραδόσεις πολλών χωρών για να φτιάξει μια παράσταση με κέντρο την απώλεια. Η αφήγηση δομείται πάνω σε μια συνειρμική ακολουθία εικόνων που συνδέουν την κατάσταση του πένθους με μια νέα γέννηση. Η παράσταση είναι ένα σύγχρονο παραμύθι, μια παραβολή για τη ζωή μετά τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου. Το "Goodbye, Lindita" διηγείται την ιστορία μιας οικογένειας. Μια σειρά από παράδοξα γεγονότα που συμβαίνουν στο σπίτι φέρνουν στην επιφάνεια έναν κόσμο κρυμμένο, φτιαγμένο από όνειρα και εφιάλτες, μια ανάποδη πραγματικότητα με τους δικούς της κανόνες. Τι χρειάζεται να γίνει για να ολοκληρωθεί ο ύστατος αποχαιρετισμός; Πώς μπορεί να συνεχιστεί η ζωή; Τι σημαίνει (αυτός) ο θάνατος; Πρωταγωνιστούν: Χρυσή Βιδαλάκη, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Εριφύλη Κιτζόγλου κ.ά.

Info: Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου), Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

''November'' του David Mamet στο Φαργκάνη

822713.jpg

Λευκός Οίκος, μήνα Νοέμβριο. Προεκλογική περίοδος. Ο καταφανώς αποτυχημένος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ Τσαρλς Π. Σμιθ θέλει να επανεκλεγεί. Η πρώτη του θητεία κρίνεται αδιαμφισβήτητα και αντικειμενικά ως ανεπιτυχής. Κατά συνέπεια, βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιθανή του αποχώρηση από τη «θέση». Οι οικονομικοί του υποστηρικτές τον έχουν εγκαταλείψει και τα polls του δίνουν πολύ μικρές πιθανότητες επανεκλογής. Στην προσπάθειά του να μαζέψει χρήματα για να υποστηρίξει την καμπάνια του, μηχανεύεται και επιδιώκει εξωφρενικές οικονομικές συμφωνίες με εκπροσώπους της οικονομικής ελίτ, επιστρατεύοντας ταυτόχρονα την επικοινωνιολόγο του, σε μια απόπειρα να ξαναγράψει προς όφελός του, την ίδια την Ιστορία. Κατά τη διάρκεια της πλοκής τα εγχειρήματά του προέδρου διογκώνονται με κωμικό τρόπο μέσα από διαρκείς ανατροπές για να καταλήξουμε σε ένα εκρηκτικό απρόβλεπτο φινάλε με όλους τους χαρακτήρες πάνω στη σκηνή και εκτός εαυτού. Πρωταγωνιστούν: Σταύρος Σβήγκος, Κώστας Καζανάς, Νίκος Τουρνάκης κ.ά.

Info: 9 Φεβρουαρίου 2024 - 18 Φεβρουαρίου 2024, Φαργκάνη (Αγίου Παντελεήμονος 10), Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

«Γέρμα» του Simon Stone στο Κολοσσαίον

820829.jpg

Ένας ιδιαίτερα επιδραστικός συγγραφέας και σκηνοθέτης της εποχής μας, ο Simon Stone, εμπνέεται από την κλασική τραγωδία «Γέρμα» και την ξαναγράφει μεταφέροντάς τη στο σήμερα. Η Γέρμα του Λόρκα, που πρωτοανέβηκε το 1934 στη Μαδρίτη, πραγματεύεται την αδυναμία μιας γυναίκας να τεκνοποιήσει, σε ένα φτωχό, αγροτικό και συντηρητικό περιβάλλον. Όσο κι αν έχουν αλλάξει οι καιροί και η θέση της γυναίκας στα 90 χρόνια που μεσολάβησαν, το θέμα αυτό παραμένει διαχρονικό, σημαδεύοντας και σαρώνοντας συχνά σχέσεις και ζωές. Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κίτσου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Ασπασία Κράλλη κ.ά.

Info: Κολοσσαίον (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 150), Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

Νεφέλη Φασούλη live στο Mylos Club

845007.jpg

Φέτος, η Νεφέλη Φασούλη παρέα με 5 τολμηρούς εξερευνητές ξεκινούν μια μουσική περιπέτεια που όμοια της δεν έχουμε ξαναδεί, Βασικός στόχος να ανακαλύψουν εάν υπάρχει ζωή και μουσική σε άλλους πλανήτες. Μαζί τους κουβαλάνε αγαπημένα τραγούδια από τον δίσκο της «Ο κόσμος σου», γνωστά λαϊκά και πολλά άλλα. Αναχωρώντας από τη γη θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στο αχανές διάστημα και να συνδυάσουν μουσικές φαινομενικά ασυνδύαστες, δημιουργώντας ένα δικό τους μοναδικό σύμπαν.

Info: Πολυχώρος Μύλος - Club Μύλος (Ανδρέου Γεωργίου 56), Παρασκευή στις 22:00.

Γιάννης Κότσιρας live στο Block 33

141601643-264032978427337-2384278144343828141-n.jpg

Ο Γιάννης Κότσιρας έρχεται στο Block 33 για δύο βραδιές του Φεβρουαρίου. Ο αγαπημένος ερμηνευτής και η παρέα του, που αποτελείται από εξαιρετικούς μουσικούς, σταθερούς συνεργάτες και φίλους του τα τελευταία χρόνια, ετοιμάσανε ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις παρουσιάζοντας παλιά και αγαπημένα, αλλά και μετά από αρκετά χρόνια, ολοκαίνουρια τραγούδια από τον νέο του κύκλο τραγουδιών «Παράθυρο στο άπειρο». Μια μεγάλη παραγωγή του ιδίου, σε μουσική Μανώλη Ανδρουλιδάκη, πάνω σε στίχους και ποιήματα του Άλκη Αλκαίου και ενορχηστρώσεις του Αλέξανδρου Λιβιτσάνου που θα κυκλοφορήσει τον καινούριο χρόνο από την EMI.

Info: Block 33 (26ης Οκτωβρίου 33), Σάββατο στις 21:30.

Τάκης Ζαχαράτος: ''Sweet Dreams... από κοντά'' στο Θέατρο Βεργίνα

takis1100-821-107710136.jpg

Μετά τα αλλεπάλληλα sold out και τις συνεχόμενες παρατάσεις των εμφανίσεων του, ο πολυαγαπημένος showman Τάκης Ζαχαράτος επιστρέφει στο Vergina Theatro με τη νέα παράσταση-υπερπαραγωγή "Sweet Dreams... από κοντά». Μας καλεί να ονειρευτούμε, να γελάσουμε, να διασκεδάσουμε, να τραγουδήσουμε και να ταξιδέψουμε μαζί του, μέσα από τα ευτράπελα της τηλεόρασης, της πολιτικής και της κοινωνικής μας ζωής.

Info: Regency Casino Thessaloniki - Θέατρο Βεργίνα (12 χλμ. Θεσσαλονίκης - Αεροδρομίου), Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 22:00.

«Αίθουσα Αναμονής. Humanity» του Ένκε Φεζολλάρι στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

pp0870j0001v03.jpg

Ανθρώπινες ιστορίες, που έχουν κοινό παρονομαστή την ψυχή του καθενός, με αναφορά σε γεγονότα που στιγμάτισαν την παγκόσμια ιστορία, διαδραματίζονται στην «Αίθουσα Αναμονής», τη νέα παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε σύλληψη, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολλάρι που έρχεται την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Καρτόκης, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Λίλιαν Παλάντζα, Βέφη Ρέδη, Χρήστος Τσάβος, Ένκε Φεζολλάρι.

Info: Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη), Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

Θοδωρής Φέρρης - Josephine live στο Barbarella live party

posidonio-epitixia-mikrofwno.jpeg

O Θοδωρής Φέρρης, ο επιτυχημένος και πιο ερωτικός καλλιτέχνης της γενιάς του αφιέρωσε ένα μοναδικό πρόγραμμα επιτυχιών και διασκεδάζει το κοινό του Barbarella όπως μόνο αυτός ξέρει. Η Josephine, μία από τις πλέον περιζήτητες performers καθηλώνει με τη σκηνική της παρουσία και τις επιτυχίες της το κοινό της. Μαζί τους ο τάχιστα ανερχόμενος Χρήστος Τσιλόπουλος. Special Live Show: STEVE ONEMANSHOW. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο το ραντεβού με την διασκέδαση είναι στο Barbarella live party, το απόλυτο place to be της Θεσσαλονίκης.

Info: Barbarella live party (26ης Οκτωβρίου 27), κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ώρα προσέλευσής 23:20.