fbpixel

Search icon
Search
Workwear attire: Πώς να φορέσετε μια σαλοπέτα με chic τρόπο
STYLING TIPS

Workwear attire: Πώς να φορέσετε μια σαλοπέτα με chic τρόπο

Δημιουργήστε τα πιο effortlessly chic outfits με αυτό το anti-trend piece της γκραρνταρόμπας


Έχετε ξεκινήσει να αναζητάτε τρόπους για να ανανεώσετε τις spring/summer εμφανίσεις σας; Να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να προσφέρετε fresh air στα every-day outfits; Ένα από τα κομμάτια που θα σας χαρίσουν το αποτέλεσμα που επιθυμείτε είναι οι σαλοπέτες ή αλλιώς στη «γλώσσα» της μόδας, τα dungarees. Με τις τάσεις να αντλούν έντονα στοιχεία από τις δεκαετίες των '90s και των early '00s, το συγκεκριμένο one piece έχει μετατραπεί σε must της anti-trend γκαρνταρόμπας. Cool και stylish, τις συναντάμε κυρίως σε τζιν εκδοχές αλλά και σε άλλα υφάσματα, όπως είναι τα linen & cotton. Μερικά από τα fashion icons του εξωτερικού τις έχουν επιλέξει από τώρα να τους συνοδεύσουν στις εμφανίσεις τους, γεμίζοντας μας με ιδέες που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε. 


Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τους πιο effortless & fashionable τρόπους να τις φορέσετε...

Flare & skinny 

9cfdc4e25369686ce0381d10561cd607.jpg

Η ηθοποιός Kate Bosworth έκανε μια ρετρό 80's εμφάνιση με βάση μια flare σαλοπέτα στο χρώμα του indigo blue wash. Όσον αφορά το styling, τη συνδύασε με ένα ζευγάρι καμηλό mules και ένα λευκό tank top. Αν θέλετε ένα ακόμα layering piece για τις ημέρες με περισσότερη ψύχρα feel free να προσθέσετε ένα oversized πουκάμισο από πάνω. 

Oversized & elevated

102723-hailey-bieber-embed-b05a0b9225224260a97e369b8f06a8c7.webp
Image source: Backgrid

Το street style icon, Hailey Bieber, έκανε μια statement εμφάνιση συνδυάζοντας μια oversized σαλοπέτα σε light wash με μαύρα αξεσουάρ και ένα εντυπωσιακό maxi παλτό, το οποίο έκανε φανερή αντίθεση με το βασικό κομμάτι του outfit, τα dungarees. Τα μυτερά court heels έκαναν επίσης περαιτέρω εντύπωση, δίνοντας ένα πιο 90's twist. We love - ειδικότερα για τις πιο ψυχρές ανοιξιάτικες μέρες.

Burst of colour

celebrities-wearing-overalls-279582-1556573803781-image-1280-80jpg.webp
Image source: The Image Direct

Η Emily Ratajkowski επέλεξε μια σαλοπέτα σε ένα εκθαμβωτικό 'tomato red' που σίγουρα κλέβει τα βλέμματα. Η A-lister μας φανέρωσε επίσης μια ακόμα επιλογή top που μπορεί κανείς να συνδυάσει με τη σαλοπέτα του - το bandeau ή αλλίως στραπλες. Στη συνέχεια, συνέχισε με μια πιο toned down λογική, ταιριάζοντας το όλο look με λευκά sneakers. 

The layered way

sheerluxe.webp
Image source: @sapnarao

Δώστε ένα πιο elevated look στη σαλοπέτα σας συνδυάζοντάς τη με πιο preppy κομμάτια, δημιουργώντας μια απολύτως ισορροπημένη αντίθεση. Συνδυάστε τη, λοιπόν, με ένα πουκάμισο από μέσα και απογειώστε το προσθέτοντας και ένα σακάκι από πάνω. Όσο αφορά την επιλογή παπουτσιών θα ταίριαζαν μοναδικά τα loafers ή οι μπαλαρίνες. 

Short & sweet

43c8b1b6d9d14509d3940febbfc4be10.jpg
Το διεθνές μοντέλο Elsa Hosk μας έδειξε τον τρόπο να σκεφτούμε out of the box όταν πρόκειται για το styling της φόρμας σας. Επιλέξτε μια short εκδοχή για τις επερχόμενες, θερμότερες μέρεσ και συνδυάστε τη με ένα bold top και matching ballet flats. Σε περίπτωση που είστε σε ένα πιο country-girl mood, μπορείτε να τη συνδυάσετε και με cowboy μπότες.

The ultra-relaxed

080923-lotd-kendall-jenner-lead-8ade714b26e8434da8a47e31cee3782e.webp
Image source: @kendalljenner
Το πασίγνωστο μοντέλο και it-girl Kendall Jenner πάντα ξέρει πως να αναβαθμίσει μέχρι και το πιο απλό outfit με έναν τρόπο ανεπιτήδευτο. Ακολουθήστε, λοιπόν, το παράδειγμα της φορώντας τη σαλοπέτα σας με σαμπό και ένα απλό tank top από μέσα. Τολμήστε ακόμα να το τελειοποίησετε φορώντας και μια μπαντάνα όπως η Kendall ή μια κορδέλα που αποτελεί hair trend φέτος. 


Εσείς πώς σκοπεύετε να φορέσετε τα dungarees σας φέτος;

Feature image source: @charlotteleahcollins, @smythsisters