fbpixel

Search icon
Search
Έχετε κολλήσει στη ρουτίνα της σχέσης σας; 5+1 τρόποι να ξεφύγετε
PSYCHOLOGY

Έχετε κολλήσει στη ρουτίνα της σχέσης σας; 5+1 τρόποι να ξεφύγετε

Ανακαλύψτε παρακάτω προτάσεις που θα σας ενεργοποιήσουν!


Αρχικά μπράβο σε εσάς που αναγνωρίζετε την πλήξη που σας διακατέχει, που είστε ειλικρινείς και, το σημαντικότερο, που θέλετε να την αντιμετωπίσετε, διαβάζοντας αυτό το άρθρο. Έρχεται η στιγμή που κάθε δεσμός αντιμετωπίζει μια κρίση. Το ερώτημα είναι: πρόκειται για καταλυτική ή για έναν  περιστασιακό προβληματισμό που ουσιαστικά θα οδηγήσει στην υγιή εξέλιξη της σχέσης σας; 

Παρακάτω, αναλύουμε τι μπορεί να ευθύνεται για την πλήξη που σας προκαλεί η ρουτίνα της καθημερινότητας με τον σύντροφό σας, αλλά και βρίσκουμε τρόπους για να την αντιμετωπίσετε! 

Προτού ξεκινήσουμε καλό θα ήταν να αναρωτηθείτε:

  • Είστε εσείς και ο σύντροφός σας ανεξάρτητα ικανοποιημένοι από τις ζωές σας;
  • Έχετε ποιοτικές φιλίες, ξεχωριστά ο ένας από τον άλλον;
  • Έχετε τα δικά σας χόμπι ή ασχολίες;
  • Έχετε μια αίσθηση σκοπού στον κόσμο, είτε πρόκειται για τη δουλειά σας είτε για κάτι άλλο;
  • Είστε ο καθένας σας οικονομικά άνετος;
  • Και φροντίζετε και οι δύο για τη σωματική σας υγεία;

Αυτή η τελευταία ερώτηση μπορεί να σας φαίνεται λίγο άστοχη, αλλά η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης ζωής - σωματικά, διανοητικά, συναισθηματικά και πνευματικά - επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις προσωπικές μας σχέσεις. Φυσικά, δεν ζητάμε από εσάς να ακολουθείτε κατά γράμμα τα παραπάνω, παρόλα αυτά, αν η απάντηση είναι αρνητική σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω ερωτήσεις, θα προτείναμε να επιμεληθεί ο καθένας σας πρώτα τις ελλείψεις του, πριν σκεφτείτε δημιουργικές δραστηριότητες που θα κάνετε ως ζευγάρι.

shutterstock-1192600855.jpg

Μόλις ξεκινήσετε το «ταξίδι» σας προς την προσωπική σας πληρότητα, ή αν ήδη νιώθετε ανεξάρτητα σωστά με τον εαυτό σας, ακολουθούν μερικές προτάσεις για να κάνετε τα πράγματα πιο fan μεταξύ σας:

1. Feng shui στο σπίτι σας

Βελτιώστε τον κοινό χώρο σας με αυτή την αρχαία κινεζική προσέγγιση για την εξισορρόπηση της αρμονίας στο περιβάλλον σας. Εργαστείτε πάνω στη «γωνιά της αγάπης σας», η οποία θα εμπνεύσει την αναζωπύρωση της φλόγας. (Μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο διαγράμματα Feng shui bagua για να βρείτε πού βρίσκεται στον ζωτικό σας χώρο).

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ταιριαστά κομοδίνα στην κρεβατοκάμαρά σας και προμηθευτείτε μερικούς κρυστάλλους ροζ χαλαζία για να καλέσετε περισσότερη ρομαντική ενέργεια. Ή, αν υπάρχει κάποιος άλλος τομέας στη ζωή σας ή στη ζωή του συντρόφου σας που χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή, δώστε λίγη αγάπη και σε αυτούς τους τομείς, είτε πρόκειται για την υγεία, την καριέρα ή τα χρήματα. Και αν το Feng shui είναι λίγο εξωπραγματικό για εσάς, απλά βεβαιωθείτε ότι ζείτε σε ένα όμορφο περιβάλλον που σας προσκαλεί να επιστρέψετε στο σπίτι σας για ξεκούραση και πραγματική σύνδεση.

2. Προγραμματίστε ένα date night εκ των προτέρων 

Προγραμματίστε να συναντηθείτε κάπου μετά τη δουλειά, ώστε να μην μπείτε στον πειρασμό να επιστρέψετε κατευθείαν στο σπίτι. Πηγαίνετε στο αγαπημένο σας εστιατόριο ή δοκιμάστε ένα νέο στέκι που σας προτείνουν ανεπιφύλακτα. Το πιο σημαντικό είναι να συζητάτε ο ένας για τη μέρα του άλλου το βράδυ του ραντεβού. 

3. Δώστε προτεραιότητα στη σεξουαλική σας ζωή

Μπορεί να είναι αρκετά προσωπική συμβουλή αυτή, αλλά για κάθε περίπτωση, δώστε προτεραιότητα στο σεξ! Η ζωή μπορεί να είναι βαρετή κατά καιρούς και όλοι μας μπαίνουμε σε τέλμα - ακόμα και στις καλύτερες σχέσεις. Όσο σημαντικό κι αν είναι να συζητάτε τα πράγματα και να μοιράζεστε ο ένας με τον άλλον ό,τι σας απασχολεί, η σωματική επαφή μεταξύ σας θα κάνει τα πράγματα λιγότερο βαρετά. Ζεστάνετε το κλίμα... Αγοράστε νέα εσώρουχα ή κάντε κάτι που πιστεύετε ότι θα ερεθίσει ευχάριστα τον σύντροφό σας, αρκεί να νιώθετε άνετα και διασκεδαστικά και εσείς.

shutterstock-674036653.jpg

4. Βγείτε ένα double date

Παρατηρήστε τον τρόπο με τον οποίο ασχολείται με τους φίλους σας, κάνει προσεκτικές ερωτήσεις, κάνει τους ανθρώπους να γελούν, φέρνει πολλή χαρά και έξυπνη νότα στη συζήτηση και όλα αυτά μαζί με ένα απαλό άγγιγμα στην πλάτη σας. Σε αντάλλαγμα, εκείνος σίγουρα εκτιμά αυτό που εσείς φέρνετε σε μια συζήτηση με κοινούς φίλους, γεγονός που θα τον κάνει να παρατηρήσει τα ίδια σε εσάς και να σας δώσει την αμέριστη προσοχή του, κάνοντάς σας να αισθάνεστε μοναδικά.

5. Βάλτε στο πρόγραμμά σας διαφορετικές εξόδους 

Απολαύστε το να λείπει ο ένας από τον άλλον ένα ή δύο βράδια την εβδομάδα. Οι πιο υγιείς και ευτυχισμένες σχέσεις χρειάζονται λίγο χώρο από καιρό σε καιρό. Το να θυμάστε πώς είναι να λαχταράτε χρόνο με τον σύντροφό σας (ακόμα κι αν διασκεδάζετε κάνοντας κάτι άλλο) και να είστε ενθουσιασμένοι να ακούσετε με ποιον έκαναν παρέα ή με όποια δραστηριότητα ασχολήθηκαν, θα βοηθήσει σίγουρα να αντιμετωπίσετε την πλήξη. 

6. Διαλέξτε μια δραστηριότητα που σας αρέσει και στους δύο ή που θα θέλατε να μάθετε 

Οι δραστηριότητες είναι σημαντικές με την έννοια ότι προσκαλούν τη διασκέδαση και τη σύνδεση σε μια σχέση. Αλλά υπάρχουν τόσα άλλα που μπορείτε να κάνετε χωρίς να πιέζετε τον εαυτό σας να βρει κάτι δημιουργικό. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ομορφιά στο να είστε τόσο άνετα ο ένας με τον άλλον που μπορείτε απλώς να «καταρρεύσετε» με τον σύντροφό σας στον καναπέ μετά από μια κουραστική μέρα. Όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία, σωστά;