fbpixel

Search icon
Search
Οι 10 πιο cool & dreamy διαδρομές που μπορείτε να κάνετε στον κόσμο
ESCAPE

Οι 10 πιο cool & dreamy διαδρομές που μπορείτε να κάνετε στον κόσμο

Τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά για να οδηγήσετε...


Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα απολαυστικό road trip. Είτε για μερικές μέρες είτε για μερικές εβδομάδες, υπάρχει κάτι συναρπαστικό με το να μπαίνεις στο αυτοκίνητο, να βγαίνεις σε ανοικτό δρόμο και να εξερευνάς μοναδικά τοπία και σκηνικά που σου χαρίζουν εικόνες, οι οποίες χαράζονται για πάντα στην μνήμη σου. Από τα μαγευτικά φιόρδ της Νορβηγίας, το αρειανό τοπίο της Αυστραλίας, τις κρεμώδεις ακτές της Καλιφόρνιας και πολλά ακόμα αν αναρωτιέστε ποιες είναι οι διαδρομές στον κόσμο που έχουν την πιο ονειρική και cool ταυτότητα, παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις 10 πιο γραφικές από αυτές! 

1. Overseas Highway - Φλόριντα, ΗΠΑ

shutterstock-2308344747.jpg

125 μίλια του US Route 1 περνούν πάνω από γαλαζοπράσινα νερά μέσα από τα Florida Keys. Αυτός ο επικός δρόμος συνδέει όλα τα Keys μεταξύ τους, καθιστώντας τον ιδανικό για να κάνετε island hopping και να γνωρίσετε καλύτερα τη λεγόμενη «Καραϊβική» της Φλόριντα. Πρόκειται για τους πιο μοναδικούς και γραφικούς δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών.

2. Karakoram Highway - Πακιστάν/Κίνα

shutterstock-665926867.jpg

Ο αυτοκινητόδρομος Karakoram συνδέει το Πακιστάν και την Κίνα σε αυτό που κάποτε αποτελούσε ζωτικό τμήμα του «Δρόμου του Μεταξιού». Αν η συγκεκριμένη πληροφορία δεν σας είναι αρκετή, ο δρόμος αυτός διασχίζει επίσης μία από τις πιο εντυπωσιακές οροσειρές της Γης - τα Ιμαλάια. Σε αυτό το ανεμοδαρμένο σκηνικό, θα περάσετε μέσα από αρχαίους εμπορικούς δρόμους και θα διασχίσετε τα Ιμαλάια, το Karakoram και την οροσειρά Hindu Kush. Δεν είναι περίεργο που ο αυτοκινητόδρομος αυτός προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

3. Valley Of Fire – Έρημος Νεβάδα, ΗΠΑ

shutterstock-645979009.jpg

Απολαύστε ένα απόκοσμο τοπίο που μοιάζει με τον Άρη και περιβάλλει την «Κοιλάδα της Φωτιάς» στη Νεβάδα. Ο δρόμος αυτός, που δικαίως πήρε αυτό το όνομα, ελίσσεται μέσα από κολοσσιαίους σχηματισμούς κόκκινου ψαμμίτη στην άγρια έρημο και «κόβει» κυριολεκτικά την ανάσα. Επιπλέον, υπάρχουν τα μοναδικά του πετρογλυφικά -ηλικίας 2.000 ετών- που βρίσκονται σε ορισμένα σημεία του ψαμμίτη και αποτελούν ιδανική στάση για τους επισκέπτες.

4. Tianmen Mountain Road - Κίνα 

shutterstock-443998846.jpg

Το βουνό Tianmen, ή αλλιώς το "Heavens Gate" στα αγγλικά, φιλοξενεί έναν από τους πιο εντυπωσιακούς δρόμους στον κόσμο για οδήγηση. Αν και ο δρόμος έχει μήκος μόνο 7 μίλια, είναι όσο πιο καμπυλωτός γίνεται. 99 φουρκέτες αποτελούν τα 7 μίλια που χρειάζονται για να φτάσει κανείς από την κορυφή μέχρι τη βάση. Μπορεί να ακούγεται αρκετά risky, αλλά η θέα αξίζει τον κόπο!

5. The Atlantic Road - Νορβηγία

shutterstock-596541410.jpg

Ο Ατλαντικός Δρόμος της Νορβηγίας, επίσης γνωστός ως "Atlanterhavsveien", πλέκεται και ελίσσεται μέσα από τον πολιτισμό, τα τοπία και την ιστορία. Στον Atlanterhavsveien θα συναντήσετε πανύψηλα φιόρδ, θα βρεθείτε ανάμεσα σε βραχονησίδες και θα περάσετε από γοητευτικά χωριά όπως το Kårvåg. Κάντε οπωσδήποτε μια στάση στο παρατηρητήριο Eldhusøya για την αξέχαστή του θέα.

6. Strada Statale 163, Amalfi Coast - Ιταλία 

shutterstock-2284396179.jpg

Όλοι γνωρίζουν ότι η Ακτή Αμάλφι είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου, οπότε δεν είναι περίεργο που διαθέτει έναν από τους πιο γραφικούς δρόμους στον κόσμο. Ακολουθήστε απλώς την ονειρεμένη κεραμιδί ακτογραμμή από το Sorrento στο Salerno για να απολαύσετε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες του κόσμου.

7. La Route des Grandes Alpes - Γαλλία

shutterstock-1536740201.jpg

Αυτός ο θρυλικός ορεινός δρόμος βρίσκεται στις γαλλικές Άλπεις και συνδέει τη λίμνη της Γενεύης με τη γαλλική Ριβιέρα. Κατά μήκος αυτού του τμήματος του δρόμου, θα περάσετε από πανέμορφα αλπικά λιβάδια, γαλήνιες γαλάζιες λίμνες, πανύψηλες οδοντωτές κορυφές και μαγευτικές ακτές της Ριβιέρα.

8. Great Ocean Road - Αυστραλία

shutterstock-582482869.jpg

Γίνετε μάρτυρες των εμβληματικών «12 Αποστόλων», του Loch and Gorge, του Teddy's Lookout και πολλών άλλων στον Great Ocean Road. Επιβεβαιώνοντας την ονομασία του, σε αυτόν τον δρόμο 400 μιλίων θα συναντήσετε τα καλύτερα τοπία της Αυστραλίας. Μιλάμε για άγρια κοάλα, παρατηρητήρια σε κάθε στροφή και εκπληκτικά γεωγραφικά θαύματα, όπως τα Gibson Steps και η London Bridge.

9. Ruta 40 - Αργεντινή

shutterstock-1412676647.jpg

Η διαδρομή Ruta 40 στην Αργεντινή δίνει μια εντελώς νέα έννοια στη λέξη «περιπέτεια». Πάνω από 3.200 μίλια στην ύπαιθρο της Αργεντινής περικλείουν αυτόν τον απίστευτα όμορφο δρόμο και τον καθιστούν έναν από τους καλύτερους στον κόσμο. Σε αυτόν τον θεαματικό αυτοκινητόδρομο, θα περάσετε μέσα από τα πάντα, από υγροτόπους μέχρι παγετώνες.

10. Transfagarasan Highway - Ρουμανία

shutterstock-2076761008.jpg

Αυτή η «ασφάλτινη κορδέλα» φιγουράρει τακτικά στις λίστες ως ένας από τους πιο εντυπωσιακούς δρόμους του κόσμου. Εβδομήντα μίλια δρόμου με ορεινές κοιλάδες θα σας οδηγήσουν μέσα από τις πιο γραφικές περιοχές της Ρουμανίας στις Τρανσυλβανικές Άλπεις. Φροντίστε να πάρετε το χρόνο σας και να κάνετε συχνές στάσεις -τα παρατηρητήρια και οι εκπληκτικές απόψεις είναι ατελείωτες.

Κεντρική φωτογραφία: The Atlantic Road - Νορβηγία