fbpixel

Search icon
Search
Οι 5 Top Σειρές που παρακολουθούν οι Έλληνες στο Netflix τώρα
ARTS & CULTURE

Οι 5 Top Σειρές που παρακολουθούν οι Έλληνες στο Netflix τώρα

Είτε ξαναβλέπετε τις αγαπημένες σας σειρές, είτε δοκιμάζετε να παρακολουθήσετε μία νέα, συγκεντρώσαμε τις πέντε κορυφαίες τηλεοπτικές επιλογές που διαθέτει το Netflix


Οι παραγωγές του Netflix συνεχώς ανανεώνονται και μας προσφέρουν διάφορες νέες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες για να απολαμβάνουμε before bed, αλλά και κατά τα σαββατοκύριακα που θέλουμε να αποφύγουμε τις εξόδους, πατώντας συνεχώς το next episode κουμπί... 

Το Netflix παρουσιάζει καθημερινά την Top 10 λίστα του με τις κορυφαίες επιλογές από τηλεοπτικές σειρές, οι οποίες ανανεώνονται σύμφωνα με τις προτιμήσεις του παγκόσμιου κοινού. Εμείς όμως θα εστιάσουμε στις Top 5 σειρές που ξεχωρίσαμε από το Top 10 στην πλατφόρμα του Netflix Greece και αν δεν παρακολουθείτε ήδη κάποια από αυτές, ίσως σας πείσουμε να να ξεκινήσετε την τηλεθέαση!

Το Πρόβλημα των 3 Σωμάτων

aaaabdxseanjlmq22mznjqfgz-7xc7hevvk-bzgh2tbjspdk8fmjmnhararo7cjpk1q2v9ds1-o-xvircfjcgmhmrcno9gpiktmxwpvru6eijvqmlpnd3znutdybxhreao7jyrpjaq.jpg
Image source: netflix.com

Η νέα σειρά του Netflix "3 Body Problem" έκανε πρεμιέρα πριν λίγο καιρό, στις 21 Μαρτίου με οκτώ επεισόδια και έκτοτε βρίσκεται στην κορυφή των τηλεοπτικών charts παγκοσμίως. Ιδιαίτερη προτίμηση για την σειρά έδειξε και το ελληνικό κοινό, αναδεικνύοντάς τη σειρά στην νούμερο 1 θέση του ελληνικού Top 10! 

Η σειρά είναι κατηγορίας sci-fi και βασίζεται στο βραβευμένο με Hugo Award κινέζικο μυθιστόρημα "The Three-Body Problem" του Liu Cixin. Η ιστορία εξελίσσεται γύρω από μία παρέα πέντε πανέξυπνων φίλων και από γεγονότα που προέκυψαν κατά την Πολιτιστική Επανάσταση της Κίνας. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ανατριχιαστικά γεγονότα αποκαλύπτονται και αναστατώνουν τους πρωταγωνιστές, καθώς οι ίδιοι έρχονται αντιμέτωποι με μία υπαρξιακή απειλή, που θα τους κάνει να αμφισβητήσουν όσα ήδη γνωρίζουν και να γίνουν μάρτυρες της κατάρριψης των βασικών νόμων της επιστήμης. Πρωταγωνιστούν μεταξύ πολλών, οι Τζες Χονγκ, Λίαμ Κάνινγκχαμ, Έιζα Γκονζάλεζ, με δημιουργούς της σειράς τους Ντέιβιντ Μπένιοφ, Ντ. Μπ. Γουάις και Αλεξάντερ Γου.

Dexter

5dhlhr5whdfgkm5agzqfrtr7odx.jpg
Image source: netflix.com

Το ανατρεπτικό Dexter κατέφτασε στο Netflix στις 31 Μαρτίου και κυριαρχεί στα Top 10, μετά από την αρχική προβολή της σειράς το 2006. Η 1η σεζόν είναι βασισμένη σε μεγάλο βαθμό στο μυθιστόρημα "Darkly Dreaming Dexter" του Τζεφ Λίντσεϊ, το πρώτο της σειράς βιβλίων Dexter. Η συγκεκριμένη σειρά έχει αναπτύξει τη σχέση της με το κοινό από τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας της και απέσπασε πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων μια Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου στον Μάικλ Κ. Χολ.

Η υπόθεση της σειράς βασίζεται στον Dexter Morgan, τον οποίο υποδύεται ο Μάικλ Κ. Χολ. Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας το πρωί εργάζεται ως αναλυτής αίματος στα εργαστήρια της αστυνομίας του Μαϊάμι και το βράδυ μετατρέπετε ο ίδιος σε στον απόλυτο pcycho κατά συρροή δολοφόνο, που λάτρεψε η Αμερικανική τηλεόραση.

Το Dexter αποτελείται από 96 επεισόδια, τα οποία βρίσκονται πλέον όλα στο Netflix αλλά και στη διάθεσή σας για να τα απολαύσετε.

The Gentlemen

aaaaqsdptoy7vrb2-knpjoxxhpskem0kgofncvvlhhc608ptk9tilwk0osi1oxruwuby9buuihxnx4yk6hvy-ttvnqtygsqkhtncmmxwgpfay-n1ud4ehe4rtz7xz-tknpunrk6jlohzmumarzfgamv9-bx.jpg
Image source: netflix.com

Η νέα συγκλονιστική σειρά του Guy Richie πετυχαίνει όλα όσα υποσχέθηκε και ακόμη παραπάνω! Η σειρά έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 7 Μαρτίου και ακόμη βρίσκεται στα Top 10 παγκοσμίως, ενώ στην Ελλάδα καταλαμβάνει την 2η θέση στις 10 καλύτερες σειρές του μέσου.

Με δημιουργό τον Guy Richie και πρωταγωνιστές τον Theo James, την Kaya Scodelario, τον Giancarlo Esposito και πολλούς ακόμα, η σειρά επικεντρώνεται γύρω από μία αριστοκρατική οικογένεια, η οποία αλλάζει κεφαλή. Ακολουθούν μία σειρά από γεγονότα που αναστατώνουν την έπαυλη, ολόκληρη την οικογένεια αλλά και τους κρυφούς τους συνεργάτες. Τα γεγονότα κορυφώνονται όταν οι αριστοκράτες προσπαθούν να διαχειριστούν την κρυφή αυτοκρατορία εμπορίου ναρκωτικών που κληρονόμησαν και να ξεφύγουν από κάθε είδους μπλέξιμο που προκύπτει. Ο νέος Δούκας της οικογένειας συνεργάζεται με την κεφαλή της επιχείρησης αυτής σε οκτώ επεισόδια με  ανατρεπτική αίσθηση του χιούμορ και φρέσκια δόση υπερβολής που μας αφήνουν άφωνους!

Ripley

aaaaqwc-nffmbvx3h22xplooxsb-7iawsgkrwhuad3vkvueg-sn-kxbjjr9a55kr4nu6aj8mbsuzjuzcohr4x5ehwx0styvfyutvjzo5d7oxkxjuyifwuzrtwzbf2d7i2m8mhmkfxtyltxuifyrk3u6g05jti1m.jpg
Image source: netflix.com

Η νέα mini σειρά του Netflix "Ripley" αποτελεί την αναβίωση ενός νουάρ film, που βασίζεται στο αστυνομικό μυθιστόρημα της Patricia Highsmith του 1955 "The Talented Mr. Ripley". Η τηλεοπτική σειρά έκανε πρεμιέρα στις 4 Απριλίου και δεν έχει σταματήσει να λαμβάνει επαίνους και καλές κριτικές τόσο για την σκηνοθεσία όσο και για τις ερμηνείες. Αυτό άλλωστε δικαιολογεί την παραμονή του στο Top 10 των προτιμήσεων του ελληνικού κοινού.

Η υπόθεση της σειράς "Ripley" εκτυλίσσεται στην Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1950. Ο κύριος Ripley, ένας απατεώνας, προσλαμβάνεται από κάποιον πλούσιο για μία συγκεκριμένη αποστολή, να επιστρέψει με τον άσωτο γιό του από την Ιταλία. Κατά την άφιξή του όμως εκεί, ξεκινάει να δημιουργεί μία σειρά ψεμάτων που τον οδηγούν σε περίπλοκες καταστάσεις, γεμάτες εξαπάτηση και φόνο. Στη σειρά πρωταγωνιστούν ο Andrew Scott ως Tom Ripley, ο Johnny Flynn ως Dickie Greenleaf και η Dakota Fanning ως Marge Sherwood.


Διαθήκη: Η Ιστορία του Μωυσή

aaaabak8wdcthtmd-d035-fhi8pcil6kvkuvjoscb2udanrzqxyn3z9-rlnsh4xwuxcctbmfkdd-wp-hxmtglbxdgxz8f-wkhhjedwhknpkzee8x1h5si7y1jpgchq.jpg
Image source: netflix.com

Μία νέα προσθήκη του Netflix στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ κυκλοφόρησε στις 27 Μαρτίου, που αποτελείται από τρία μέρη και παρουσιάζει την πορεία του Μωυσή και την απελευθέρωση του εβραϊκού λαού. Οι πληροφορίες για τη σειρά ντοκιμαντέρ προήλθαν από θεολόγους και ιστορικούς, αποδίδοντας με λεπτομέρεια το ταξίδι του προφήτη και τις ιστορίες πίστης.

Πρωταγωνιστής της σειράς σαν Μωυσής εμφανίζεται ο Avi Azulay, τον οποίο πλαισιώνουν οι ερμηνείες των Mehmet Kurtuluş, που υποδύεται τον Φαραώ, της Dominique Tipper, του Ishai Golan και των Reymonde Amsellem Nidam και Tülay Günal Göncü.

Η σειρά Testament: The Story of Moses αποκαλύπτει την αναζήτηση του προφήτη για την λύτρωση αλλά και τα θαύματα που συνέβαλλαν στην αποστολή απελευθέρωσης του λαού του.

Κεντρική φωτογραφία: Ripley