fbpixel

Search icon
Search
Salone del Mobile 2024: Τι πρόκειται να δούμε στη φετινή Εβδομάδα Σχεδιασμού του Μιλάνου
DESIGN NEWS

Salone del Mobile 2024: Τι πρόκειται να δούμε στη φετινή Εβδομάδα Σχεδιασμού του Μιλάνου

Η οποία ξεκίνησε προχθές και θα διαρκέσει έως τις 21 Απριλίου


Αυτήν τη χρονιά στην 62η έκδοσή της, η έκθεση επιστρέφει στους χώρους του Rho από τις 16 έως τις 21 Απριλίου 2024 και περιλαμβάνει ένα μοναδικό line up που εμπλουτίζει τη σχεδιαστική της παρουσία μέσω μιας σειράς πολυπολιτισμικών πρωτοβουλιών. «Η φιλοδοξία μας σήμερα είναι να καταγράψουμε νέες τάσεις, εμπλέκοντας και ακούγοντας κοινότητες κοντά και μακριά, εντοπίζοντας νέες προσεγγίσεις, πειραματιζόμενοι με τεχνολογίες», λέει η Πρόεδρος της Salone del Mobile, Maria Porro.

Ας δούμε τι νέο έχει κεντρίσει την προσοχή μας από την πρώτη κιόλας ημέρα...

Το Salone del Mobile 2024 εξερευνά μια νέα πειραματική προσέγγιση

bdczjb435nszcscyfwjbec-1024-80jpg.webp
"Interiors by David Lynch. A Thinking Room" at Salone del Mobile 2024

Φέτος το Salone del Mobile 2024 θα περιλαμβάνει ένα νέο πολιτιστικό πρόγραμμα, καθώς και την εξαμηνιαία έκθεση Eurocucina και τη Διεθνή Έκθεση Μπάνιου. Το πρόγραμμα του Salone del Mobile 2024 ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο και μεταξύ των πιο συναρπαστικών στιγμών της έκθεσης θα είναι η συμμετοχή του σκηνοθέτη David Lynch, ο οποίος απέτισε φόρο τιμής στο Salone και στον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων "Interiors by David Lynch. A Thinking Room", που φαντάζεται ως το κατώφλι σε ένα καθηλωτικό, διαλογιστικό πεδίο.

Επίσης, μέρος της έκθεσης είναι ένα έργο που αντανακλά τον ρόλο του νερού στον σχεδιασμό του μπάνιου, με μια εγκατάσταση με τίτλο "Under the Surface" που δημιουργήθηκε από την Accurat, την Design Group Italia και το studio σχεδιασμού Salotto NY. Η εγκατάσταση που στήνεται ως ένα βυθισμένο νησί, προβληματίζει για τον αντίκτυπο της καθημερινής μας κατανάλωσης νερού και για το πώς ο σύγχρονος σχεδιασμός του μπάνιου μπορεί να αλλάξει τις συνήθειές μας.

Στην πόλη, το Salone del Mobile αφήνει το στίγμα του με το Design Kiosk, το οποίο σχεδιάστηκε από το DWA Design Studio και διευθύνεται από τον εκδοτικό οίκο Corraini, προσφέροντας βιβλία τέχνης και design και μια εβδομαδιαία πλατφόρμα για δημιουργικές συζητήσεις.

vfssdk7ruwe8usofzktver-1024-80jpg.webp
Salone del Mobile's Design Kiosk on Piazza della Scala, designed by DWA Design Studio


Λίγα βήματα μακριά από το Spazio Maiocchi, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Unikko, το pop up καφέ της Marimekko από το Apartamento (Via Antonio Stoppani, 15), που ζωντανεύει το εμβληματικό σχέδιο της φινλανδικής μάρκας σε ένα εντυπωσιακό καφέ ανοιχτό από το πρωινό μέχρι το απόγευμα με special γαστρονομικές συνεργασίες και αντικείμενα περιορισμένων εκδόσεων.

Η Alcova 2024 παίρνει μέρος με δύο ιστορικές βίλες που έχουν συμβάλει στην ιστορία του μητροπολιτικού Μιλάνου.

Ένα μοντερνιστικό αριστούργημα που βρίσκεται στο Varedo, η Villa Borsani (Via Umberto I, 148, 20814 Varedo MB) ολοκληρώθηκε το 1945 και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Osvaldo Borsani για την οικογένειά του. Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια βρίσκεται η Villa Bagatti Valsecchi (Via Vittorio Emanuele II, 48, 20814 Varedo MB), ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα που χτίστηκε αρχικά ως καλοκαιρινό καταφύγιο για την οικογένεια του Μιλάνου.

Η πολυεπίπεδη παρουσίαση της Alcova φέτος περιλαμβάνει την έκθεση της Maniera με έπιπλα Junya Ishigami, καθώς και νέες συνεργασίες των Objects of Common Interest, Kiki Goti, cc-tapis, Calico Wallpaper με τον Colin King μεταξύ πολλών άλλων.

yttm3xhmeshmkh9awfrsp3-768-80jpg.webp
Unikko cafe (Via Antonio Stoppani 15)


Ακόμα, ίσως η πιο γραφική γειτονιά του Μιλάνου, τα πλακόστρωτα δρομάκια της Brera φιλοξενούν μια σειρά από εκθεσιακούς χώρους και γκαλερί. Η περιήγηση ξεκινάει από την κορυφή με το Design Space AlUlA στη Mediateca Santa Teresa (Via della Moscova 28), που παρουσιάζει έργα Σαουδαραβικών και διεθνών σχεδιαστών, όπως οι Leen Ajlan, Cristian Mohaded, Hall Haus, Leo Orta και άλλοι, με σκηνογραφία από τους Sabine Marcelis και Paul Cournet.

m6bdxtvytyd2zuetrejzzn-768-80jpg.webp
Design Space AlUla at Mediateca Santa Teresa (Via Moscova 28), with a scenography by Sabine Marcelis and Paul Cournet


Τα παλάτια του Μιλάνου ανοίγουν για το κοινό για όλη την εβδομάδα και γίνονται το σκηνικό για συναρπαστικές εγκαταστάσεις κι εκθέσεις προϊόντων. Η επίσκεψη στην Εβδομάδα Σχεδιασμού του Μιλάνου θα άξιζε τον κόπο και μόνο για την εμπειρία των Palazzo, με τους γοητευτικά διακοσμημένους εσωτερικούς χώρους και τις τοξωτές αυλές τους.

Ένα από αυτά είναι το Palazzo Visconti (Via Cino del Duca, 8) του 18ου αιώνα. Αποτελεί το σκηνικό για τα νέα έργα της Flos από τους Michael Anastassiades, Formafantasma και Barber Osgerby, με μια εγκατάσταση της Arquitectura G που στήνεται ως μια σειρά από tromp d'oeils που βασίζονται σε ένα παιχνίδι αντανακλάσεων.

salone-scaled-1.jpg
Palazzo Visconti


Με πληροφορίες από Wallpaper | Κεντρική φωτογραφία: Palazzo Isimbardi