fbpixel

Search icon
Search
Sustainable packing tips: Οι 4 έξυπνες κινήσεις για μια eco-friendly προετοιμασία διακοπών
ECO GLOW

Sustainable packing tips: Οι 4 έξυπνες κινήσεις για μια eco-friendly προετοιμασία διακοπών

Εξετάζοντας τους τρεις κεντρικούς πυλώνες της βιωσιμότητας σχετικά με τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση


Η εποχή που διανύουμε είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στην αίσθηση ξεκούρασης, στις στιγμές διασκέδασης, αλλά και στα ταξίδια με κατεύθυνση νέους, αλλά και διαχρονικούς προορισμούς. Η διαδικασία της προετοιμασίας της βαλίτσας μας αποτελεί ένα ζήτημα, το οποίο μας απασχολεί κάθε χρονιά, καθώς αυτό που επιθυμούμε είναι να κερδίσουμε χρόνο και χώρο, οργανώνοντας ένα έξυπνο packing. Τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν, γι' αυτό είναι απαραίτητο να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν μας τον παράγοντα περιβάλλον. Η βιωσιμότητα παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα της συγκεκριμένης διαδικασίας και αν ακολουθήσουμε πιστά τους κεντρικούς πυλώνες της σχετικά με τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, τότε το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει. Πρώτον, αξιολογούμε τι μπορούμε να μειώσουμε. Πόσες από τις αποσκευές μας χρειαζόμαστε πραγματικά; 

Ας δούμε μαζί τα 4 έξυπνα βήματα για να πετύχουμε το επιθυμητό sustainable packing των διακοπών μας...

Less is more

shutterstock-2250817459.jpg

Αποτελεί μια από τις κύριες αρχές του βιώσιμου τρόπου ζωής. Η απλότητα και η πρακτικότητα οδηγούν πέρα από μια κομψή εμφάνιση και σε ένα αποτέλεσμα, το οποίο σέβεται το περιβάλλον. Less is more - αυτός είναι ο χρυσός κανόνας της πιο πράσινης συσκευασίας. Οι χειραποσκευές είναι το ιερό δισκοπότηρο σε κάθε είδους ταξίδι μας. Το λιγότερο πλύσιμο είναι αξιέπαινο - λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το υδάτινο αποτύπωμα μας παραμένει προτεραιότητα για τους ταξιδιώτες που έχουν συνείδηση του κλίματος. Μια λύση είναι να χρησιμοποιήσουμε στη βαλίτσα μας βιοενεργό αποσμητικό φρεσκάδας υφασμάτων και είμαστε έτοιμοι!

Zero-waste lunchbox

shutterstock-1084769588.jpg

Το να τρώτε εν κινήσει είναι ένας εντυπωσιακά εύκολος τρόπος να δημιουργείτε περιττά απόβλητα. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι σημαντικό να επιλέγουμε να παίρνουμε μαζί μας επαναγεμιζόμενα μπουκάλια νερού που είναι κατασκευασμένα από πλαστικά που συλλέγονται από τους ωκεανούς, όπου είναι δυνατόν. Ας δημιουργήσουμε το δικό μας zero-waste lunchbox, το οποίο μπορεί να αποτελείται από ένα επαναγεμιζόμενο φλιτζάνι καφέ, ένα μεταλλικό καλαμάκι και ένα σετ μαχαιροπήρουνων από μπαμπού, οι κατάλληλες επιλογές με μηδενικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

The green anatomy of luggage 

shutterstock-2146761393.jpg

Είναι σημαντικό να αναλογιστούμε την ανατομία και την πιθανή διάρκεια ζωής των αποσκευών μας. Από τι είναι κατασκευασμένες; Θα διαρκέσουν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα; Ακόμη ένας παράγοντας, τον οποίο είναι ανάγκη να υπολογίζουμε είναι το γεγονός να ξέρουμε ότι κατασκευάστηκαν από εργάτες που πληρώθηκαν σωστά και κάτω από ηθικές συνθήκες. Πολλ;a brands προβάλλουν μεγάλες αξιώσεις, αλλά αποφασίστε τι σας αρέσει και χρησιμοποιήστε τη λογική: ένας καλός οδηγός είναι ότι η φθηνότερη επιλογή είναι σπάνια η καλύτερη, αν θέλετε κάτι που θα διαρκέσει με μια έντιμη αλυσίδα εφοδιασμού.

Βiodegradable skincare packages 

shutterstock-2109839063.jpg

Από την to do list μας δεν ξεχνάμε να επιλέξουμε μια σειρά από βιοδιασπώμενες συσκευασίες όσον αφορά τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μας. Ας επενδύσουμε σε σε επαναγεμιζόμενα μπουκαλάκια, τα οποία δεν ξεπερνούν τα 100 ml και μπορούμε να τα γεμίσουμε με όλα όσα έχουμε διαθέσιμα στο σπίτι μας. Πέρα, όμως, από τις συσκευασίες, είναι καλό να στραφούμε προς την ηθική, βιοδιασπώμενη και απαλλαγμένη από χημικές βρωμιές περιποίηση της επιδερμίδας. Είναι καλό να αποφύγουμε την οξυβενζόνη, καθώς αυτή η χημική ένωση που φιλτράρει την υπεριώδη ακτινοβολία είναι επίσης δολοφόνος των κοραλλιών. Καλύτερα να κινηθούμε προς τις αντηλιακές λοσιόν με βάση το οξείδιο του ψευδαργύρου ή το διοξείδιο του τιτανίου.

Think green!