fbpixel

Search icon
Search
Το Fashion Month ρίχνει αυλαία με τις πιο εντυπωσιακές επιδείξεις αγαπημένων designers
TRENDS & CATWALKS

Το Fashion Month ρίχνει αυλαία με τις πιο εντυπωσιακές επιδείξεις αγαπημένων designers

Δύο από αυτούς είναι αδιαμφισβήτητα οι Louis Vuitton και Miu Miu


Η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού μόλις έριξε αυλαία, παρουσιάζοντας τις δημιουργίες των πιο καταξιωμένων οίκων. Δύο από αυτούς είναι αδιαμφισβήτητα οι Louis Vuitton και Miu Miu!

Louis Vuitton Fall 2024 Ready-To-Wear

Κατά την προετοιμασία της επίδειξης για τα 10 χρόνια του Nicolas Ghesquière στον οίκο Louis Vuitton, το Παρίσι έλαμψε ακόμα παραπάνω. Η πρώτη κυρία Brigitte Macron, η οποία συχνά φοράει το brand σε επίσημα καθήκοντα, παρευρέθηκε. Επίσης, όπως ήταν αναμενόμενο πάρα πολύ A-listers δήλωσαν την παρουσία τους. 

Μέσα στη διαφανή σκηνή σε μια αυλή του Μουσείου του Λούβρου, ένα έντονο φως περνούσε περιοδικά πάνω από τους ακροατές, θυμίζοντας διαστημόπλοιο. Στο κέντρο της αίθουσας βρισκόταν μια εγκατάσταση επιστημονικής φαντασίας του καλλιτέχνη Philippe Parreno.

00007-louis-vuitton-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00004-louis-vuitton-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Σε έναν απόηχο της πρώτης του επίδειξης για το brand, ο Ghesquière άφησε ένα δακτυλογραφημένο σημείωμα σε κάθε κάθισμα. "Είναι ένα όμορφο ταξίδι. Το συνεχίζω", δήλωσε ο σχεδιαστής, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του στον οίκο για άλλα πέντε χρόνια. Στη συλλογή υπήρχαν φουτουριστικές εκδοχές του αθλητικού ενδύματος, όπως ένα graphic δίχρωμο αντιανεμικό με φερμουάρ και μια ασημένια στολή.

00015-louis-vuitton-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00043-louis-vuitton-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Είδαμε κεντημένα λευκά ζιβάγκο, μεταλλικά παντελόνια γυμναστικής, ενώ ένα boxy μίνι φόρεμα, φορέθηκε με γούνινα oversized γάντια. Την προσοχή τράβηξε και ένα ατσάλινο γκρι skirt suit, ενώ ένα μαργαριταρένιο γκρι σατέν παλτό με κεντήματα που θυμίζουν φτερά απηχούσε τα μπροκάρ φορέματα της ανοιξιάτικης συλλογής του Ghesquière για το 2018.

00055-louis-vuitton-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Πολύτιμα κεντημένα σακάκια, σαν ραπτική της δεκαετίας του '80, ξεπρόβαλλαν σε σχέση με μονόχρωμες δερμάτινες φούστες σε παγωμένες αποχρώσεις. Πολλές εμφανίσεις δεν έβγαζαν ιδιαίτερο νόημα. Τι σήμαιναν όλα αυτά, δεν θα μάθουμε ποτέ, αφού ο Ghesquière σταμάτησε να δίνει συνεντεύξεις μετά την επίδειξη πριν από πέντε χρόνια. 

Miu Miu Fall 2024 Ready-To-Wear

Για το φθινόπωρο του 2024, η Miuccia Prada επέστρεψε στον πυρήνα της ladylike κομψότητας με ένα ρετρό, παράξενο twist. Μπορεί η κολεξιόν να ξεκίνησε με μινιμαλ τόνο, με μακριά, double-breasted παλτό σε neutral αποχρώσεις, του μπλε ναυτικού και του μαύρου, αλλά οι μικρές λεπτομέρειες και τα εντυπωσιακά αξεσουάρ έδιναν χαρακτήρα -που στις σημειώσεις της επίδειξης αναφέρονταν ως η καρδιά της συλλογής. 

"Ένα λεξιλόγιο ρούχων, από την παιδική ηλικία έως την ενηλικίωση", σύμφωνα με τον οίκο. "Η συλλογή Miu Miu Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024 της Miuccia Prada αντλεί έμπνευση από το εύρος και την έκταση της ζωής των ανθρώπων, οι μεταβαλλόμενοι τύποι ρούχων της αντικατοπτρίζουν την ανάπτυξη του χαρακτήρα, τόσο του προσωπικού όσο και του παγκόσμιου".

00002-miu-miu-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00006-miu-miu-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00015-miu-miu-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Την μαξιμαλιστική, cool, grandma-chic ατμόσφαιρα της επίδειξης εδραίωσαν μικρές πλεκτές ζακέτες, φούστες και φορέματα που έμοιαζαν να αντλούν βαθιά από τους κώδικες του LBD ή ακόμα και από τις old school στολές. Όσον αφορά τα skirt lengths, μπορεί η micro φούστα να ήταν η πανταχού παρούσα τάση πριν από μερικές σεζόν, όμως τώρα η Miuccia Prada παρουσίασε μακριές εκδοχές με πρακτικές τσέπες. Μερικές από αυτές μάλιστα ήταν τυπωμένες με ζωγραφισμένα λουλούδια και είχαν μεγάλα, ογκώδη φουσκώματα.

00026-miu-miu-fall-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
put.webp

Τα τολμηρά πορτοκαλί αναμειγνύονται με μπλε του κοβαλτίου, το πράσινα της μέντας με τα σοκολατί καφέ και μοιάζουν με την Miu Miu που έχει λείψει εδώ και πολύ καιρό σε έναν κόσμο ήσυχης πολυτέλειας.