fbpixel

Search icon
Search
Week Agenda: Τι να κάνετε αυτήν την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Week Agenda: Τι να κάνετε αυτήν την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

Οι πιο ενημερωμένες προτάσεις για την πόλη είναι εδώ


H νέα εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε φέρνει συναρπαστικά δρώμενα και events, που θα μας κρατήσουν με αμείωτο το ενδιαφέρον αυτό το διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, αυτές οι ημέρες θα είναι ιδιαίτερες για τη Θεσσαλονίκη, καθώς υποδεχόμαστε στην πόλη τις πιο πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις, που θα καλύψουν κάθε γούστο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, από σήμερα, Δευτέρα, μέχρι και την Κυριακή. Παρακάτω, οι προτάσεις για την πιο ενημερωμένη ατζέντα αυτών των ημερών.

Κρατήστε σημειώσεις...

M O N D A Y

«Το Κορίτσι Μου» στο Θέατρο Αμαλία

theatro-amalia-1024x768.jpg

Ένας μονόλογος βασισμένος σε αληθινή ιστορία που μιλάει για την ανθρώπινη ύπαρξη και την ισορροπία ανάμεσα στην αγάπη και την εξάρτηση με στόχο την επιβίωση. Κείμενο: Χρήστος Κωνσταντίνου - Γιώργος Παράσχος. Σκηνοθεσία: Γιώργος Ασλανίδης - Χρήστος Κωνσταντίνου. Ερμηνεία: Γιώργος Παράσχος.

Info: Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71), Δευτέρα στις 21:00.

Συγγραφείς του κόσμου ταξιδεύουν στο Μέγαρο: Σταύρος Ζουμπουλάκης

zoumpoulakis.jpeg

Μετά τον δεύτερο επιτυχημένο κύκλο εκδηλώσεων, οι αφίξεις αγαπημένων συγγραφέων του αναγνωστικού κοινού θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αντλώντας συνομιλητές από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών ιδιοτήτων και με συγγραφείς κυριολεκτικά από όλο τον κόσμο, φιλοδοξία του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι να συμβάλει στη διεύρυνση του πολιτισμικού διαλόγου και να προσφέρει στο κοινό της Θεσσαλονίκης αλησμόνητες συζητήσεις. Στις 4 Μαρτίου προσκεκλημένοι είναι ο συγγραφέας Σταύρος Ζουμπουλάκης, η δημοσιογράφος Αναστασία Γρηγοριάδου και ο δικηγόρος Χρήστος Βασματζίδης.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία), Δευτέρα στις 19:00.

Ταινία: "Dune - Part 2"

848976.jpg

Το δεύτερο part του Dune εξερευνεί το συναρπαστικό ταξίδι του Πολ Ατρείδη, τη στιγμή που βρίσκεται ξανά με την Τσάνι και τους Φρέμεν, και ενώ πολεμά για να πάρει εκδίκηση από όσους συνωμότησαν για να καταστρέψουν την οικογένειά του. Διχασμένος -καθώς πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και το πεπρωμένο του ορατού σύμπαντος- ο Πολ θα αποτολμήσει να αλλάξει ένα φρικτό μέλλον που μόνο ο ίδιος μπορεί να προβλέψει. Σκηνοθεσία: Denis Villeneuve. Πρωταγωνιστούν: Austin Butler, Timothée Chalamet, Florence Pugh.

Info: Cineplexx One Salonica - Αιθ. 1 (Γιαννιτσών 61 και Κωλέττη 34), Δευτέρα 18:15 και 21:30.


T U E S D A Y

Ανδρέας Γκένιος - έκθεση «Σχέσεις των 2»

855280.jpg

Η Myro Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Ανδρέα Γκένιου «Σχέσεις των 2» σε επιμέλεια Μαριάνας Ρωσσιάδου. Οι σχέσεις των ζευγαριών ίσως είναι αυτές που υμνήθηκαν περισσότερο από όλες τις καταγεγραμμένες σχέσεις ανά τους αιώνες. Ίσως γιατί είναι οι πιο προσιτές σε όλους μας, ίσως γιατί είναι οι πιο σύνθετες, ίσως ακόμα και γιατί η πρώτη τους ύλη είναι η ομορφιά. Ρόλοι, έρωτας, συναισθήματα, στάσεις, αισθήματα, διαδρομές, συντροφικότητα. Τα πλαστικά στοιχεία με τα οποία πλάθονται οι ερωτικές σχέσεις. Ταυτόχρονα και ένας απέραντος πλούτος για αφήγηση και απεικόνιση μέσα από τις πλαστικές τέχνες.

Info: Myro Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8), Τρίτη 15:00 - 21:00.

Ταινία "Joika"

854315.jpg

Η Νταϊάν Κρούγκερ υποδύεται τη Βόλκοβα, μια βασίλισσα του κλασικού χορού που μπορεί να φτιάξει ή να σπάσει το ακατέργαστο, νεαρό ταλέντο που έχει στην ευθύνη της – συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού χαρακτήρα της Τζόι. «Η Βόλκοβα είναι μια πρώην μπαλαρίνα», λέει η Κρούγκερ, «μια διάσημη δασκάλα και σκηνοθέτις στην Ακαδημία Μπολσόι που έδωσε τη ζωή της στο μπαλέτο. Έχει μεγάλη πειθαρχία, αλλά και καλή καρδιά. Αγαπά πραγματικά τις μαθήτριές της και θα κάνει τα πάντα για να προσπαθήσει να τις βοηθήσει να ανθίσουν σε έναν κόσμο που είναι πραγματικά δύσκολος. Μπορεί να είναι σκληρή γιατί περιμένει το καλύτερο από εκείνες. Υπάρχει, επίσης, μια θλίψη για τη Βόλκοβα που με ελκύει πραγματικά». Σκηνοθεσία: James Napier Robertson. Πρωταγωνιστούν: Diane Kruger, Talia Ryder, Borys Szyc.

Info: Options Μακεδονία Αιθ. 3 (Τομπάζη 15, Πυλαία), Τρίτη στις 19:40.

Σοφοκλής Κουτρής - έκθεση ζωγραφικής: «Απόκριες και Καθημερινότητα»

854372.jpg

Στην Govedarou Art Gallery παρουσιάζεται η ατομική έκθεση του γνωστού και παλιού ζωγράφου Σοφοκλή Κουτρή με τίτλο «Απόκριες και Καθημερινότητα». Μια ξεχωριστή έκθεση με θέμα κυρίως τις Aπόκριες, αλλά και κάποιες από τις πιο πρόσφατες δημιουργίες του. Ο Σοφοκλής Κουτρής αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών το 1964. Έχει βραβευτεί για τη σύνθεση σε έγχρωμη χαλκογραφία, για σύνθεση σε χάραξη χαλκού και για γυμνό σε χαλκογραφία. Πρόκειται για έναν εικαστικό που υπηρέτησε τη τέχνη ασταμάτητα και τη δίδαξε σε πανεπιστήμια και κολέγια για πολλές δεκαετίες. Στα έργα που θα παρουσιαστούν στην ατομική του έκθεση με θέμα κυρίως τις Απόκριες, υπάρχει έντονο το στοιχείο της κίνησης και των έντονων χρωμάτων. Το συναίσθημα και η χαρούμενη διάθεση που νιώθουν οι καρναβαλιστές πάνω στο ξέφρενο γλέντι αποτυπώνεται στα πρόσωπά τους. Σπανιόλες, αρλεκίνοι, στολές από αμπαζούρ, περίπτερα, πεταλούδες, πειρατές και κινεζάκια συμμετέχουν στην παρέλαση και το καρναβάλι ξεκινάει με τον οδηγό του καρναβαλιού να «ανοίγει» τον δρόμο.

Info: Govedarou Art Gallery (Γεωργίου Παπανδρέου 5), Τρίτη 11:00 - 14:00.


W E D N E S D A Y

«Παναγία - Η Μητέρα του Φωτός» του Γιώργου Θεοφάνους στο Μέγαρο Μουσικής

849479.jpg

Το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Διεύθυνση Πολιτισμού Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν το σύγχρονο ορατόριο «Παναγία - Η Μητέρα του Φωτός» του συνθέτη Γιώργου Θεοφάνους, στο Μέγαρο Μουσικής στη Θεσσαλονίκη, με δωρεάν είσοδο που θα γίνεται με δελτία εισόδου. Περισσότεροι από 200 συντελεστές θα βρίσκονται στη σκηνή για αυτή την παράσταση που συνδυάζει εικόνα, μουσική και θεατρικά δρώμενα και καθήλωσε πάνω από 15.000 θεατές σε Αθήνα και Κύπρο. Πρόκειται για μια παραγωγή που έχει ως σκοπό την έρευνα, διάσωση και προβολή των πνευματικών και πολιτιστικών μας παραδόσεων.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία), Τετάρτη στις 20:00.

Γιάννης Χατζηπαπάς - έκθεση ζωγραφικής

854929.jpg

Η Myro Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Γιάννη Χατζηπαπά. Ο Γιάννης Χατζηπαπάς γεννήθηκε το 1984 στην Αλεξανδρούπολη. Τελειόφοιτος του τμήματος Ο.Δ.Ε. στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Από μικρή ηλικία υπάρχει μεγάλη αγάπη για τη μουσική. Τα τελευταία 13 χρόνια δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στον υγειονομικό τομέα. Καθοριστική στιγμή για την ενασχόληση με τη ζωγραφική ήταν η επίσκεψη το 2006 στο μουσείο Dali στο Figueres της Ισπανίας. Τέλη του 2010 αγόρασε τους πρώτους καμβάδες και ακρυλικά και ξεκίνησε τον πειραματισμό με χρωματισμούς και υφές, πάντα παρέα με τις μουσικές που αγαπάει.

Info: Myro Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8), Τετάρτη 10:00 - 16:00.

Ημερίδα «Η θέση της γυναίκας στο σύγχρονο bartending»

snapinstaapp-421951399-18306647908124473-6902966866956378155-n-1080.jpg

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου μετά την πρωινή ημερίδα που θα λάβει χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Monasty - Autograph Collection του οίκου Marriott, με θέμα «Η θέση της γυναίκας στο σύγχρονο bartending» και αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια εξαιρετική σειρά από δημιουργικά και ιδιαίτερα κοκτέιλ, από τις δικές μας WonderBarWomen. Τις μπάρες των Γορίλας, Apallou, Hive2o και Cevicheria θα αναλάβουν 12 καταξιωμένες γυναίκες του χώρου, από Θεσσαλονίκη & Αθήνα (με αλφαβητική σειρά): Γεωργακοπούλου Γεωργία, Δημητρακοπούλου Ασπασία (Cevicheria), Ίλε Μαίρη (Kastra Elion Vodka brand ambassador), Κατσιμπάρντη Γιούλη (7 Jokers), Κατσιπάνου Παρασκευή (The bar in front of the bar), Νικόλ Λίτσα (Diego), Μώραλη Ελένη (Calderon), Τζώρτζια Παπαγιαννοπούλου (Three Cents), Παπαφίλη Ιωάννα (Barro Negro), Πετροπούλου Αγάπη (360 Cocktail bar / A for Athens), Τίνα Σάρδης (Diplomatico Greece brand ambassador) και Τόλοζλη Χριστίνα (Θερμαϊκός).

Info: Monasty - Autograph Collection (Βασιλέως Ηρακλείου 45), 11:00 - 15:00.


T H U R S D A Y

26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

850842.jpg

Το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης υποδέχεται τον διεθνώς αναγνωρισμένο δημιουργό (σκηνοθέτη, χορογράφο, εικαστικό και performer) Δημήτρη Παπαϊωάννου, φωτίζοντας τις πολύπλευρες πτυχές ενός καλλιτέχνη που διατρέχει διαφορετικές μορφές τέχνης και έκφρασης, επαναπροσδιορίζοντας τα όρια της αναπαράστασης, της αλληγορικής δύναμης των εικόνων και της επικοινωνίας του καλλιτεχνικού έργου με τον θεατή. Δείτε το πρόγραμμα των προβολών εδώ.

Info: Κεντρικές περιοχές Θεσσαλονίκης, 7 Μαρτίου 2024 - 17 Μαρτίου 2024, καθημερινά από τις 18:00.

«Οι ληστές» του Friedrich Schiller στο Βασιλικό Θέατρο

852107.jpg

«Οι Ληστές» είναι ένα έργο -σταθμός στην παγκόσμια δραματουργία, ένα κείμενο- σκάνδαλο, όπως χαρακτηρίστηκε, την εποχή που γράφτηκε - στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα-, ένα «επαναστατικό παραμύθι» που αντανακλά το ξέσπασμα της οργής για την κοινωνική αδικία και ανισότητα. Το έργο, μέσα από τις πολιτικές αναφορές του, μας προκαλεί να αναμετρηθούμε με τους προβληματισμούς του σε κάθε εποχή, καθώς τα θέματα που θίγει, όπως, η σύγκρουση της λογικής με το συναίσθημα, η ασυμμετρία ισχύος μέσα στην κοινωνία, η σχέση του νόμου με την ελευθερία, ισχύουν πάντα. Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης. Παίζουν: Χαρά Γιώτα, Κωστής Καπελλίδης, Ηλέκτρα Καρτάνου κ.ά.

Info: Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου), Πέμπτη στις 21:00.

«Προσδοκώ» του Γιώργου Βέλτσου στο Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

851107.jpg

«Προσδοκώ», το νέο έργο του Γιώργου Βέλτσου (με τρεις παρεμβάσεις της Ευγενίας Βάγια) θα παρουσιαστεί στο Φουαγιέ του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καρακάντζα και μουσική Δημήτρη Καμαρωτού. Ένα νέο έργο για τη μνήμη, τον θάνατο και την αθανασία. Το «Προσδοκώ» είναι ένας επικήδειος για το θέατρο, όπως το ξέρουμε μέχρι τώρα αλλά και για την Ιστορία. Πρόκειται για ένα παιγνίδι ανταγωνισμού και επικράτησης ανάμεσα στους νεκρούς και τους ζωντανούς. Οι νεκροί καταλαμβάνουν πολύ χώρο και οι ζωντανοί εκδικούνται συρρικνώνοντας τις ιστορικές μνήμες σε ξέφτια από παλιές ρεκλάμες και απόηχους συνθημάτων. Οι μνημειώδεις φιγούρες της μεταπολίτευσης, αποκαθηλώνονται και αποσυνδέονται από την ουσία της πράξης τους. Ο θρήνος αναδύεται από τον κλαυσίγελο, το πολιτικό αποκτά καινούργιο νόημα καθώς συνδέεται με την καθημερινή αίσθηση της απώλειας, που συνεχώς γιγαντώνεται. Σε αυτόν τον αγώνα ανάμεσα στα ξέφτια της μνήμης και τον θρήνο πάνω από το κενό, που δημιουργεί η απώλεια, ποιος θα βγει νικητής; Σκηνοθεσία: Σοφία Καρακάντζα. Παίζουν: Ελένη Θυμιοπούλου, Μαρία Καραμήτρη, Αίγλη Κατσίκη κ.ά.

Info: Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2), Πέμπτη στις 21:00.


F R I D A Y & W E E K E N D

Γιώργος Γύζης - έκθεση «Αποκόμματα»

7435.jpg

Η θεματική των ζωγραφικών έργων με τίτλο «Αποκόμματα» ανασύρει φωτογραφίες και άρθρα που έχουν αντληθεί από παλιές εφημερίδες. Κατόπιν έρευνας, τα ευρήματα που παρουσιάζονται επικεντρώνονται σε θέματα που αφορούν κοινωνικά και πολιτισμικά ζητήματα του 20ου αιώνα. Κατά τη μεταφορά τους στη ζωγραφική επιφάνεια, στο χαρτί, διατηρούν τα στοιχεία της παλαιότητας τους και αποτυπώνονται πιστά σε μεγέθυνση. Τα τυπογραφικά λάθη και η φθορά που έχουν υποστεί, γίνονται αντικείμενο μελέτης για μία
ζωγραφική πρακτική που αφηγείται τη φθορά του χρόνου. Ξεχασμένες ειδησεογραφίες και φωτογραφίες-ντοκουμέντα, με την όψη εικαστικού έργου αναδύονται μέσα από αρχεία για να προκαλέσουν συναισθήματα. Σκέψεις γραμμένες στην καθαρεύουσα μοιάζουν πολύ μακρινές, εκφράζουν έναν κόσμο που δεν υπάρχει πια. Αλλά η ουσία και η διαχρονικότητά τους σκιαγραφούν το αστικό περιβάλλον του οποίου είμαστε μέρος και εμείς σήμερα.

Info: Metamorfosis ART Gallery (Χρυσοστόμου Σμύρνης 11), εγκαίνια Παρασκευή στις 20:00.

''Closer'' του Patrick Marber στο Θέατρο Αριστοτέλειον

823849.jpg

Η Άννα, ο Λάρι, ο Νταν και η Άλις δείχνουν ανοιχτοί να έρθουν κοντά, πλησιάζοντας ο ένας τον άλλον ασφυκτικά, αχόρταγα, χωρίς καμία αναστολή. Μοιραία, μέσω του πλησιάσματος της σάρκας, θα ενσαρκωθεί και το αιώνιο παράδοξο του έρωτα: όσο πιο κοντά θα πλησιάζουν ο ένας τον άλλον, τόσο πιο έντονα θα βιώνουν τις παγίδες, τα ρίσκα, τα συναισθηματικά κενά, τα αδιέξοδα, τις ματαιώσεις και το βαθύ ανικανοποίητο τού μαζί. Ο πόθος, η έλξη, η σεξουαλική ορμή, ο εθισμός, τα σκοτεινά πάθη, οι ανασφάλειες, η περηφάνεια, η ζήλια, η απόγνωση, η προδοσία, η προσποίηση, η εκδίκηση – τίποτα δεν θα μείνει ανέγγιχτο σε αυτό το αιχμηρό ερωτικό τετράγωνο, που παραμένει διαρκώς και με τις τέσσερις πλευρές ανοιχτές. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγιοπετρίτης–Μπογδάνος. Ερμηνεία: Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Ναταλία Σουίφτ, Βίκυ Παπαδοπούλου, Σπύρος Σταμούλης.

Info: Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2), Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

Γιώργος Νταλάρας - Άλκηστις Πρωτοψάλτη «Δυο φωνές με μια καρδιά» στο Μέγαρο Μουσικής

ntalaras-protopsalti-viva-1220x370-2.jpg

Μετά την τεράστια επιτυχία και τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, στο συνεχώς κατάμεστο θέατρο Παλλάς, στην Αθήνα, οι αγαπημένοι καλλιτέχνες Γιώργος Νταλάρας και Άλκηστις Πρωτοψάλτη, θα βρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ενώνοντας τις φωνές τους «με μια καρδιά», σε μια υπέροχη μουσική συνάντηση που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Μαρτίου.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία), Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00.

''Anastasia - The Musical'' στο Ράδιο Σίτυ

829959.jpg

Το νέο musical του Broadway για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Η συγκλονιστική ιστορία της πριγκίπισσας Αναστασίας, βασισμένη στην αγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων του 1997. Εν μέσω της αναταραχής της ρωσικής επανάστασης με το καθεστώς των Μπολσεβίκων να βρίσκεται σε άνοδο, η Άνια (Demy), βρίσκεται εγκλωβισμένη σε αυτό που κάποτε ήταν η ρωσική πρωτεύουσα, η Αγία Πετρούπολη, και αναζητά να ανακαλύψει ξανά το παρελθόν της, το οποίο πιστεύει ότι βρίσκεται στο Παρίσι. Μαζί με τον πρώην αριστοκράτη, Βλαντ Πόποφ (Θανάσης Τσαλταμπάσης) κι έναν τολμηρό απατεώνα, τον Ντμίτρι (Ίαν Στρατής), που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Άνια για να ξεγελάσουν τη μοναδική εναπομείνασα Ρομανόφ, τη χήρα αυτοκράτειρα Μαρία (Μίρκα Παπακωνσταντίνου), ώστε να πιστέψει ότι η Άνια είναι η χαμένη Αναστασία, δραπετεύουν στο Παρίσι. Σκηνοθεσία, απόδοση κειμένου-στίχων: Θέμις Μαρσέλλου.

Info: Ράδιο Σίτυ (Λεωφ.Βασιλίσσης Όλγας 11 - Παρασκευοπούλου 9), Παρασκευή στις 20:00, Σάββατο στις 16:00 και στις 20:00, Κυριακή στις 12:30 και στις 17:00.

Έκθεση «Nicholas Egon. Ένα προσωπικό πορτρέτο της Ελλάδας»

854342.jpg

Με αφορμή τη δωρεά έργων του Nicholas Egon (1921-2017) από την Σταματία Κομνηνού και τον Νικόλαο Αλέξανδρο Κομνηνό στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ., η έκθεση παρουσιάζει πίνακες ζωγραφικής και σχέδια του από το 1948 ως τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Η έκθεση οργανώνεται σε δύο ενότητες: τα τοπία και τα πορτρέτα, με κοινό παρονομαστή την ιδιαίτερη γνώση και αγάπη του καλλιτέχνη για την Ελλάδα. Ο Nicholas Egon είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση καλλιτέχνη, τόσο για το έργο του όσο και για τον βίο του. Ήταν άνθρωπος μορφωμένος, κοσμοπολίτης, πολύγλωσσος, φιλέλληνας και πολυταξιδεμένος.

Info: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. (Αγίου Δημητρίου 159), Παρασκευή 09:00 - 14:00, Σάββατο και Κυριακή 10:00 - 18:00.

«Τα κορίτσια της Οδού Ασπασίας» του Βασίλη Παπά στο Θέατρο Αμαλία

856600.jpg

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Κωμ-οδύνη», με σκηνοθέτη και σεναριογράφο τον Βασίλη Παπά, που την άνοιξη παρουσίασε την επιτυχημένη πρώτη της θεατρική παράσταση, αποσπώντας στα 12α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης αυτό της καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Ομάδας και το Γ' Βραβείο Κοινού, επιστρέφει ανανεωμένη στο Θέατρο Αμαλία για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Πρόκειται για μια κωμωδία καταστάσεων, με αναφορές σε ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα -πλην, όμως, συμπληρωμένη με πλούσια στοιχεία μυθοπλασίας- η οποία πραγματεύεται την υποκρισία (τη «χτυπάει» αλύπητα και την αποκαλύπτει τελικά) με έναν πολύ δυνατό και ανατρεπτικό τρόπο.

Info: Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71), Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00.

«Ζωτικός Χώρος - Lebensraum» του Θανάση Τριαρίδη στο Θέατρο Αθήναιον

lebensraum-1-768x513.jpg

Ένα μονόπρακτο πείραμα για την καλοσύνη όπως αναφέρει ο συγγραφέας. Ο χώρος του πειράματος μια θεατρική σκηνή. Οι θεατές μέρος του πειράματος. Μια γυναίκα κι ένας άντρας. Ένας παίκτης, ένας χειριστής. Ποιος ο θύτης, ποιο το θύμα; Ποιος επιβάλει τους κανόνες του παιχνιδιού; Μια καθοδηγούμενη σύγκρουση που οδηγείται στα άκρα. Μια κραυγή αγωνίας απέναντι στη φονική σιωπή των «θεατών». Σκηνοθεσία: Αντώνης Καραγιάννης. Πρωταγωνιστούν: Βερόνικα Αργέντζη και Βασίλης Κανελλόπουλος.

Info: Θέατρο Αθήναιον (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 35), Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00.