fbpixel

Search icon
Search
3 νέα launches από τον κόσμο του interior design με την υπογραφή εμβληματικών brands
DESIGN NEWS

3 νέα launches από τον κόσμο του interior design με την υπογραφή εμβληματικών brands

Θα σας ενθουσιάσουν εάν είστε λάτρεις της διακόσμησης


Στον κόσμο του interior design τέσσερα μεγάλα ονόματα με ασυναγώνιστη ιστορία στον χώρο, για ξεχωριστούς λόγους το καθένα, αποκαλύπτουν τις νέες τους συλλογές, που ήδη έχουν καταφέρει να ενθουσιάσουν τους λάτρεις του είδους. Hermès, Dior Maison και Fornasetti (σε συνεργασία με την Poltrona Frau) παρουσιάζουν τις πιο αναπάντεχες καινούριες collections τους, παραμένοντας ωστόσο πιστοί στη διαχρονική ταυτότητά τους.

Meet the new collections...

1. Hermès "Tressages Equestres"

cacxvjwbnfqmgjrf6isczg-768-80.jpg


Η συλλογή "Hermès Tressages Equestres" παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Design Week 2024 στο Παρίσι και περιλαμβάνει 27 κομμάτια των οποίων ο σχεδιασμός δημιουργήθηκε από την καλλιτέχνη Virginie Jamin, υπό την επιμέλεια του Benoit Pierre Emery, creative director του La Table Hermès. Αποτελούμενη από φλιτζάνια και πιάτα, καθώς και άλλα σκεύη για το τραπέζι, η σειρά ορίζεται από ένα χαρακτηριστικό μοτίβο που συνθέτει τα πιο εμβληματικά items του οίκου.

lew9wuepy7wzpbhzbkldhg-768-80.jpg


Τα κομμάτια της collection διαθέτουν λευκό φόντο, το οποίο λειτουργεί ως καμβάς για μια τολμηρή αλλά διακριτική κι εκλεπτυσμένη σειρά από σχέδια που περιβάλλουν κάθε κομμάτι, εμπνευσμένα από τα iconic σύμβολα του οίκου, όπως το print της πλεξούδας που έχει μείνει στην ιστορία της μόδας. Η πορσελάνη είναι το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για το καθένα από αυτά, ενώ τα μοτίβα συνδυάζονται σε αφηρημένα σχέδια, με μια παλέτα με τους ζωηρούς τόνους του κίτρινου και του πορτοκαλί, που έρχονται σε τέλεια αντίθεση με το electric blue. Αρμονία εξασφαλίζεται με αποχρώσεις πιο γήινες και φυσικές, όπως το καφέ και το μαύρο.

SEE MORE


2. Dior Maison "Lotus"

dhnvnwvbslwn4mwftwxuwf-1280-80.jpg


O αιγυπτιακός μπλε λωτός έχει μαγέψει τον οίκο Dior Maison, με τη νέα συλλογή οικιακών ειδών "Lotus" -που υπογράφει η Cordelia de Castellane- να καταφθάνει στις boutique του ανά τον κόσμο αυτήν την περίοδο. Οι αρχαίοι λάτρευαν τον μπλε λωτό και τον θεωρούσαν ως οιωνό, πιστεύοντας πως η τάξη θα ακολουθούσε το χάος, καθώς ανθίζει, φέρνοντας φως, χρώμα και μυστήριο μαζί του. Σημαντικό σύμβολο της αναγέννησης, ο αιγυπτιακός μπλε λωτός έχει, επίσης, ισχυρούς πνευματικούς συνειρμούς, γι' αυτό και τον βλέπουμε να επανέρχεται σε καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις μέσα στην ιστορία.

jxhwnnedzqkdn5dgytzxy6-768-80.png

Είναι προφανές, λοιπόν, γιατί το λουλούδι του λωτού, στις πολλές ποικιλίες του, συνεχίζει να αποτελεί γοητευτικό πόλο έλξης για καλλιτέχνες και τεχνίτες, κάτι το οποίο φανερώνεται και μέσα από τον χώρο του interior design στην προκειμένη περίπτωση. Και κάπως έτσι, ο Dior Maison και η καλλιτεχνική διευθύντριά του, Cordelia de Castellane, μας συστήνουν την ολοκαίνουρια ανοιξιάτικη σειρά από πορσελάνινα πιάτα, ζωγραφισμένα γυάλινα σκεύη και κεντημένα στο χέρι τραπεζομάντιλα, που αποτίνουν φόρο τιμής στο σπουδαίο αυτό σύμβολο.

SEE MORE


3. Fornasetti x Poltrona Frau "Vanity Fair XC Imagine Reality Edition"

mqgaymusb4pbs5gxdhsejt-768-80.png


H Fornasetti και η Poltrona Frau ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια νέα έκδοση της εμβληματικής πολυθρόνας "Vanity Fair", με τα χαρακτηριστικά σχέδια του πρώτου brand σε μαύρο και λευκό χρώμα πάνω σε δέρμα του δεύτερου. Η "Vanity Fair XC Imagine Reality Edition" πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα κατά τη διάρκεια του Salone del Mobile 2024 στο Μιλάνο, το οποίο ξεκινάει στις 16 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 21 Απριλίου. Για την πολυθρόνα "Vanity Fair XC Imagine Reality Edition", ο Barnaba Fornasetti ανέτρεξε στα αρχεία του κι επέλεξε δύο μοτίβα που απεικονίζουν έναν ήλιο και ένα φεγγάρι να ανατέλλουν πάνω από στροβιλιζόμενα σύννεφα.

h2uwhzoeb3nepx2h3laput-768-80.png


Η νέα αυτή πολυθρόνα -που σχεδιάστηκε για πρώτη φορά το 1930 από τον Renzo Frau- αποτελεί, επίσης, μέρος της επερχόμενης συλλογής "Imagine" της Poltrona Frau, μια αποστολή της ιταλικής εταιρείας να διευρύνει τους δημιουργικούς της ορίζοντες πέρα από τον συμβατικό σχεδιασμό επίπλων, σε συνεργασία με παγκόσμιους δημιουργούς, μεταξύ των οποίων ο Άγγλος Savile Row Ozwald Boateng και ο Ισπανός καλλιτέχνης Felipe Pantone.

SEE MORE

Image credits: 1. Matthieu Lavanchy, 2. Courtesy of Dior Maison, 3. Courtesy of Poltrona Frau