fbpixel

Search icon
Search
7 expert-approved τρόποι για να κάνετε level-up σε ένα μακιγιάζ με γυαλιά οράσεως
MAKE UP

7 expert-approved τρόποι για να κάνετε level-up σε ένα μακιγιάζ με γυαλιά οράσεως

Τα προβλήματα όρασης δεν χρειάζεται να είναι προβλήματα και για το μακιγιάζ


Ως συντάκτρια ομορφιάς που φοράει γυαλιά, έχω ακούσει πάρα πολλές φορές ότι τα γυαλιά δυσκολεύουν το μακιγιάζ. Το να αισθάνεστε αποθαρρημένες από το να "παίζετε" με το eye makeup σας ενώ φοράτε σκελετό δεν είναι καινούργια ιδέα (αν έχετε περιέργεια, αναζητείστε στο διαδίκτυο για "vintage beauty guides" στο Youtube για να δείτε πώς έχει αντιμετωπιστεί αυτό στο πέρασμα της ιστορίας), αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι ποτέ δεν μπορούμε να έχουμε υπερβολική πρόσβαση σε νέες πηγές πληροφοριών και προϊόντα που μας ταιριάζουν.

Αν φοράτε γυαλιά καθημερινά, γιατί να μην αναδείξετε τα μάτια σας ακόμη περισσότερο με σκιές ματιών, πλούσιες βλεφαρίδες και πομάδες φρυδιών; Με αυτή την ιδέα στο μυαλό μου, συνέθεσα έναν οδηγό για το μακιγιάζ που ταιριάζει στα γυαλιά με τη βοήθεια των expert. 

Συνεχίστε να διαβάζετε για τις 7 σημαντικότερες συμβουλές, κόλπα και προϊόντα για να πετυχαίνετε κάθε φορά το τέλειο μακιγιάζ για γυαλιά οράσεως!

1. Χρησιμοποιείστε primer & concealer για τα μάτια σας

Συνιστούμε να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις φόρμουλες των προϊόντων που επιλέγετε για την επιδερμίδα σας. Αποφύγετε την χρήση υπερβολικά ενυδατικών concealer και primers, ειδικά αυτά που περιλαμβάνουν σιλικόνη. Τα primers σιλικόνης προκαλούν μεγαλύτερη ολίσθηση, κάνοντας τα γυαλιά σας να "τσαλακώσουν" το μακιγιάζ σας όπου έχετε σημεία επαφής - μπορεί επίσης να κάνουν τα γυαλιά σας να γλιστρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

2. Δώστε μάκρος και όγκο στις βλεφαρίδες σας

Ανασηκώστε τις βλεφαρίδες σας και επιλέξτε μια μάσκαρα όγκου και επιμήκυνσης, αποφεύγοντας τις μακριές, ψεύτικες βλεφαρίδες. Αν επιλέξετε ψεύτικες βλεφαρίδες, προτιμήστε ένα ζευγάρι με φυσική εμφάνιση που προσφέρει περισσότερο όγκο παρά μήκος. Ένα ψαλίδι για βλεφαρίδες είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε. 

snapinstaapp-117402216-304991664259081-5429992728298687497-n-1080.jpg

3. Δοκιμάστε ελαφρύ μακιγιάζ στα μάτια

Όταν πρόκειται για σκιά ματιών, προτείνουμε να διατηρήσετε τα πράγματα απλά. Θα απέφευγα τα βαριά ή smokey μάτια, επειδή οι "κορνίζες" είναι ήδη λίγο βαριές γύρω από τα μάτια σας, οπότε νομίζω ότι το απαλό μακιγιάζ ματιών είναι καλύτερο. Συνήθως τοποθετώ ένα λεπτό μολύβι στη γραμμή των βλεφαρίδων και ένα ματ taupe σχήμα στο καπάκι ή στην πτυχή για να δημιουργήσω λίγη διάσταση.

4. Δώστε σχήμα στα φρύδια σας

Μην ξεχάσετε να πλαισιώσετε τα μάτια σας επιμηκύνοντας τα φρύδια σας! Να θυμάστε: Η προσθήκη διάστασης στο πρόσωπο είναι το κλειδί για ένα αβίαστο μακιγιάζ, ενώ φοράτε τα αγαπημένα σας γυαλιά. Ευτυχώς, τα έντονα φρύδια είναι και πάλι σε άνοδο και σας δίνεται η τέλεια ευκαιρία να υιοθετήσετε την τάση με τη βοήθεια των διαφανών τζελ φρυδιών.

5. Εφαρμόστε πούδρα στο T-zone

Αυτό είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να παραλείπεται ποτέ! Η μύτη μας αποτελεί ήδη ένα από τα πιο λιπαρά σημεία του προσώπου στο οποίο ακουμπάνε τα γυαλιά μας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να "κλειδώσετε" όσα προϊόντα έχετε τοποθετήσει με ένα setting powder - κατά προτίμηση σε ελεύθερη μορφή.

72ddfdc6c8d36174d288aae29fb66598.jpg

6. "Παίξτε" με τολμηρές αποχρώσεις κραγιόν

Το να συνδυάσετε το απαλό μακιγιάζ ματιών σας με μια πιο τολμηρή υφή και απόχρωση κραγιόν είναι μια εξαιρετική ιδέα για το "glasses makeup look" σας. Επιπλέον, αυτή η επιλογή θα τραβήξει περισσότερη προσοχή στα χείλη σας και θα σας βοηθήσει να τονίσετε τα χαρακτηριστικά σας.

7. Εφαρμόστε ένα pop of colour στα μάγουλά σας

Είτε φοράτε γυαλιά οράσεως είτε όχι, το ρουζ εξακολουθεί να θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά βήματα του μακιγιάζ. Η εφαρμογή ρουζ στα μήλα των μάγουλων και η ανόρθωση, προς τους κροτάφους, μπορεί να σας δώσει ένα πιο φωτεινό και ξύπνιο βλέμμα. Με την επιμήκυνση του ρουζ, προστίθεται διάσταση στο πρόσωπο, επιτρέποντας στα μάτια σας να πρωταγωνιστήσουν, ανεξάρτητα από τον σκελετό που αποφασίζετε να φορέσετε.