fbpixel

Search icon
Search
Biarritz: Η μαγευτική πόλη στα σύνορα Γαλλίας-Ισπανίας που αξίζει να επισκεφθείτε
ESCAPE

Biarritz: Η μαγευτική πόλη στα σύνορα Γαλλίας-Ισπανίας που αξίζει να επισκεφθείτε

Και τι αξίζει να απολαύσετε σε αυτήν


Η Biarritz είναι μια πόλη στα σύνορα της Γαλλίας με την Ισπανία. Διαθέτει ακτογραμμή τεσσάρων χιλιομέτρων και αμφιθεατρικό προσανατολισμό προς τον Ατλαντικό Ωκεανό. Στην ακτογραμμή της έχει τόσο κολπίσκους όσο και αμμώδεις παραλίες για τις οποίες είναι τόσο γνωστή ώστε να αποκαλείται και California της Γαλλίας. Αποτελεί, μάλιστα έναν από τους πιο γνωστούς προορισμούς για surfers, αφού μπορούν να απολαύσουν τα κατάλληλα κύματα για surfing. 

Η εγγύτητα με της γαλλικής παραθαλάσσιας πόλης με την Ισπανία, την καθιστά ιδανικό προορισμό για να ξεκινήσετε ένα road trip προς την Ισπανία, η οποία απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα. Τον 19ο αιώνα η πόλη γνώρισε μεγάλη άνθηση λόγω της κολύμβησης. Μάλιστα η αυτοκράτειρα Ευγενία συνήθιζε να επισκέπτεται την όλη ως παραθεριστικό θέρετρο, στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του οποίου άρχισε να συχνάζει όλη η ευρωπαϊκή αριστοκρατία. Αποτελεί μέχρι σήμερα έναν πολυτελή τουριστικό προορισμό με υπέροχα ξενοδοχεία για αναψυχή πλάι στο κύμα.

311700114.jpg
Hôtel du Palais


Η πόλη είναι γνωστή για το Hôtel du Palais. Το περίφημο ξενοδοχείο είναι ένα υπέροχο κτίριο με μαγευτική θέα στη θάλασσα που είχε κτιστεί ως καλοκαιρινή κατοικία για την αυτοκράτειρα Ευγενία, σύζυγο του Ναπολέοντα το 1855. Από το 1880 λειτούργησε ως καζίνο – ξενοδοχείο και στις αρχές του 20ου αιώνα επεκτάθηκε και έχει τη μορφή που το γνωρίζουμε και σήμερα ως πεντάστερο ξενοδοχείο. Σε περίπτωση που βρεθείτε στην πόλη πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφθείτε για έναν απογευματινό καφέ ή για brunch. Η θέα είναι μοναδική και δεν είναι άλλωστε τυχαίο που το Instagram είναι γεμάτο με φωτογραφίες από το Hôtel du Palais.

Πριν από αυτό, όμως, δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε τα ακόλουθα μέρη στην Biarritz:

Τον Phare de Biarritz, που είναι χτισμένος το 1837. Αν θέλετε να τον επισκεφτείτε, θα χρειαστεί να ανεβείτε 248 σκαλοπάτια. Αν, όμως, το αποφασίσετε, να προτιμήσετε την ώρα του ηλιοβασιλέματος για να απολαύσετε τη μαγευτική θέα.

biarritz-phare.jpeg
Phare de Biarritz


Τον νεογοτθικό ναό της Αγίας Ευγενίας (L'église Sainte-Eugénie), που βρίσκεται στην παραθαλάσσια περιοχή του Port Vieux, το οποίο επίσης πρέπει αν επισκεφτείτε για έναν περίπατο στα γραφικά σοκάκια του. Τα βιτρό του ναού είναι τόσο εντυπωσιακά που θα σας αποζημιώσουν, όπως και το κλίμα ηρεμίας και κατάνυξης του ναού. Μπορείτε ακόμη να παρακολουθήσετε και κάποια συναυλία από αυτές που διοργανώνονται στην κρύπτη του ναού και σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστες.

1200x680-sc-sainte-eugenie-getty.jpg
L'église Sainte-Eugénie


Aν ανήκετε στους λάτρεις της κουζίνας, η Biarritz δε σας απογοητεύσει με την βασκική κουζίνα να κυριαρχεί. Μπορείτε, λοιπόν, να δοκιμάσετε το αργοψημένο κοκκινιστό βασκικό κοτόπουλο με φρέσκα πιπέρια και να το συνοδεύσετε με κόκκινο κρασί. Ιδανικό μέρος για να το απολαύσετε είναι η La Brasserie Basque, η οποία όπως μαρτυρά και το όνομά της είναι εξειδικευμένη στη βασκική κουζίνα. Ανάμεσα στα πιάτα που θα βρείτε είναι επίσης και τα φρέσκα θαλασσινά: μύδια και καλαμάρια. Η θέα από τη βεράντα προς τη θάλασσα κάνει την όλη εμπειρία μαγευτική.

H Biarritz επίσης είναι ο κατάλληλος προορισμός για να δοκιμάσετε φρέσκα στρείδια, για τα οποία φημίζεται η πόλη, με λευκό κρασί. Συγκεκριμένα, το Chez Albert είναι ένα διάσημο εστιατόριο τόσο για την ποιότητα των θαλασσιών του όσο και για την θέα προς τον Ατλαντικό ωκεανό. Μπορείτε επίσης να βρείτε παραδοσιακή γαλλική κουζίνα, αλλά και ένα κατάλογο με εξαιρετικές ποικιλίες κρασιών που θα ικανοποιήσουν και τους αυστηρότερους οινογνώστες. 

289666267-5271207279595434-141794992661085468-n.jpg
Η θέα από το Chez Albert


Αν, λοιπόν, σκοπεύετε να πάτε στην Biarritz χρήσιμο θα ήταν να γνωρίζετε ότι το κλίμα είναι αρκετά ήπιο σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και τέλος να μην ξεχάσετε να πάτε στο Musée de la Mer, το οποίο υπάρχει ένα εντυπωσιακό ενυδρείο, αλλά παρουσιάζεται και η ιστορία της πόλης ως σημαντική παραθαλάσσια παραθεριστική πόλη.