fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

rfxtbgdf.jpeg

Εντυπωσιάστηκα με την επετειακή limited edition capsule συλλογή Spring ‘24 της Diane von Furstenberg με όνομα "The First Woman", η οποία γιορτάζει τον μισό αιώνα του εμβληματικού Wrap Dress της σχεδιάστριας και αποτελείται από ένα εορταστικό print σε σχέδιο σταυρόλεξου σε άσπρους και μαύρους τόνους. Το σταυρόλεξο περιέχει ισχυρές λέξεις οι οποίες εκφράζουν κάτι διαφορετικό όπως truth, freedom, joy, life και πολλές ακόμα. Η Diane επαναφέρει και το iconic Python print σε neutral και πράσινες αποχρώσεις. 50 χρόνια μετά τη δημιουργία του, το wrap dress συνεχίζει να αντιπροσωπεύει την ενδυνάμωση, την ανεξαρτησία, την ελευθερία και τη δύναμη. Όπως λέει η Diane Von Furstenberg, «Είναι κάτι περισσότερο από ένα φόρεμα, είναι πνεύμα»! Τα limited κομμάτια της επετειακής συλλογής θα βρείτε στη DVF Boutique: Αγγ. Μεταξά 27 στη Γλυφάδα.

1.jpg

Άκουσα τα πάντα για το νέο βιβλίο της Victoria Hislop, «Το ειδώλιο», το οποίο μοιάζει να ήρθε την κατάλληλη στιγμή, αφού κυκλοφόρησε παράλληλα με την τεράστια έκθεση ελληνικών αρχαιοτήτων που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο The Met της Νέας Υόρκης. Μπορεί το βιβλίο να μην έχω προλάβει να το διαβάσω ακόμη, αλλά είναι στις πρώτες θέσεις της λίστας μου. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 

17a5108-copy.jpg

Γεύτηκα στο εστιατόριο Salonika του Makedonia Palace τις πιο ξεχωριστές γεύσεις του κορυφαίου chef Σωτήρη Ευαγγέλου, που πραγματικά κάνει τη διαφορά. Το ριζότο με πέστο και κατσικίσιο τυρί είναι ότι πιο θεϊκό έχω απολαύσει τελευταία, όπως και η σαλάτα με το ψητό καλαμάρι. Από Δευτέρα δίαιτα!


Κωνσταντίνος Τανιάς

59ca4277b17fc3a19f591e168c172b71.png

Διάβασα το νέο βιβλίο της Alice Oseman, «Ελπίζω κάποιος να με ακούει», και νιώθω κάπως σαν να με άγγιξε. Μια συγκινητική ιστορία για την αγάπη και την αποδοχή, τα στερεότυπα που -πρέπει να- καταρρίπτονται, την εξερεύνηση της ταυτότητας, τα οικογενειακά τραύματα και το ετεροκανονικό εκπαιδευτικό σύστημα.

231023-frank-anatomy-of-a-fall-tease-yw2tqo.jpg

Παρακολούθησα την ταινία "Anatomy of a Fall" και μπορώ να πω πως οι υψηλές προσδοκίες που είχα από την αρχή βγήκαν αληθινές. Σύμφωνα με την υπόθεση, μια Γερμανίδα συγγραφέας κατηγορείται για τον θάνατο του Γάλλου συζύγου της. Στο δικαστήριο αποκαλύπτονται πολλές κρυφές πλευρές της σχέσης τους. Τελικά είναι ένοχη ή αθώα; Σκηνοθεσία: Justine Triet. Πρωταγωνιστούν: Sandra Hüller και Swann Arlaud. Εάν έπρεπε να τη βαθμολογήσω, θα έβαζα σίγουρα ένα 8/10.

3f689650-50b1-49ff-8329-f91c5531594c.jpg

Ξεχώρισα αυτήν την εβδομάδα μια fashion συνεργασία -για καλό σκοπό-, που είμαι σίγουρος θα ξετρελάνει τους λάτρεις του είδους! Από τις 12 έως τις 24 Φεβρουαρίου, η OMEGA θα δημοπρατήσει 11 βαλίτσες με τα MoonSwatch Moonshine Gold suitcases μέσω του οίκου Sotheby’s, η κάθε μια από τις οποίες θα περιλαμβάνει και τα 11 OMEGA x Swatch "Mission to Moonshine Gold" ρολόγια. Αυτή είναι η πρώτη φορά που αυτά τα σπάνια μοντέλα προσφέρονται όλα μαζί και η πρώτη φορά που αυτή η special βαλίτσα είναι διαθέσιμη προς πώληση δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους λάτρεις τους να αποκτήσουν αυτή τη μοναδική συλλογή. Όλα τα έσοδα από τη δημοπρασία θα δοθούν στη διαχρονική συνεργασία της OMEGA, τον οργανισμό Orbis International, που καταπολεμά την απώλεια της όρασης και την τύφλωση σε όλο τον κόσμο.


Χρύσα Σιμώνη

shutterstock-2348977499.jpg

Διάβασα ένα κύμα άρθρων online πως τα τραγούδια της Taylor Swift και πολλά ακόμα κομμάτια με πνευματικά δικαιώματα της δισκογραφικής, Universal, θα αφαιρεθούν από την πλατφόρμα του TikTok λόγω του ότι η μεταξύ τους συμφωνία δε θα ανανεωθεί. Θέλω πολύ να δω πως πρόκειται να εξελιχθεί αυτό καθώς στη Universal ανήκουν τα περισσότερα τραγούδια των πιο αγαπημένων pop stars.

hair-bow.jpg

Μία τάση που ξεχώρισα είναι στον τομέα του beauty και είναι τα hair bows – που εντάσσονται στο στιλ coquette που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή. Ενώ είναι κάτι που δε θα δοκίμαζα ποτέ, νιώθω πως σιγά σιγά μεταπείθομαι από το πόσο πολύ (και ωραία φορεμένο) το έχω δει.

the-bear-101-20210707-0043-1658435981.jpg

Παρακολούθησα τη σειρά Bear στο Disney+ (λίγο καθυστερημένα, το γνωρίζω) και τη συστήνω ανεπιφύλακτα! Πρόκειται για ένα drama tv show που θίγει πάρα πολλά επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα, μέσω της προβολής των καλογραμμένων πρωταγωνιστών και των πολύπλοκων χαρακτήρων τους. Αξίζει σίγουρα να την παρακολουθήσετε!


Αγάπη Γαβριηλίδου

kat9327482347-820x547.jpeg

Εντυπωσιάστηκα πραγματικά από όλη αυτή την συζήτηση που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα, με φόντο το θέμα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Για την ακρίβεια, για μία ακόμη φορά δεν μπορώ να καταλάβω πώς μερικοί άνθρωποι μπορούν να κρίνουν με τόση ευκολία τους απέναντί τους. Πώς μπορούν να παίρνουν αποφάσεις γι' αυτούς, να καθορίζουν τη ζωή τους. Δεν έχω την απάντηση -προσωπικά- για το τι είναι σωστό και τι λάθος, αλλά πιστεύω στους ανθρώπους και στο καλό και το κακό, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό...

22-XuNAX.jpg

Μία τάση που ξεχώρισα για το 2024, είναι τα διάφανα ρούχα. Έχω παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα, πως οι διαφάνειες έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στις πασαρέλες και νομίζω πως ήρθε η στιγμή να δοκιμάσω κι εγώ αυτό το trend. Το σωστό layering είναι το «κλειδί», για να δώσουμε μία extra νότα θηλυκότητας ακόμη και στο πιο απλό outfit.

shutterstock-416550760.jpg

Άκουσα πρόσφατα ξανά μερικά από τα iconic κομμάτια της Beyoncé και μπήκα στη διαδικασία να κάνω μία αναδρομή στη δισκογραφία της. Είναι πραγματικά μαγική αυτή η γυναίκα. Η φωνή της, το παρουσιαστικό της, όλη αυτή η λάμψη που εκπέμπει όταν βρίσκεται πάνω στην σκηνή. Iconic!


Μάρα Γρηγοριάδου

swarovski-tiara-2024.jpg

Εντυπωσιάστηκα από την Swarovski, η οποία αποκάλυψε την τιάρα που θα «φωτίσει» τον χορό της Όπερας της Βιέννης 2024. Σχεδιασμένη από την παγκόσμια Δημιουργική Διευθύντρια της Swarovski, Giovanna Engelbert, η τιάρα του 2024 είναι εμπνευσμένη από τα αυστριακά αυτοκρατορικά κοσμήματα και την οικογένεια κοσμημάτων Mesmera της Swarovski. Κάθε κομμάτι είναι κατασκευασμένο από 233 διάφανους κρυστάλλους σε μικτές κοπές, που ξεχύνονται καταρρακτωδώς από υπερμεγέθεις πέτρες σε μικρότερες κοπές! 

mv5bnzrhnwixytetyjc2ns00ywfllwfhogetmdzimwm1m2rkndkyxkeyxkfqcgdeqxvynjc0mjkznjc-at-v1-fmjpg-ux1000.jpg

Παρακολούθησα ξανά μερικά από τα αγαπημένα μου επεισόδια της σειράς Modern Family (Disney+), την οποία βρίσκω εξαιρετικά χαλαρωτική. Το χιούμορ και το σενάρια αυτού του comedy show είναι το τέλειο αγχολυτικό για το τέλος της ημέρας. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. 

shutterstock-1487757650.jpg

Μια τάση που ξεχώρισα είναι το "I am, of course I" στο Tik Tok, στην οποία οι χρήστες μοιράζονται τα πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα για τους ίδιους βάσει της ιδιότητάς τους, της δουλειάς τους, της οικογενειακής τους κατάστασης.